Kizimin takıntıları

Ona kesinlikle bu durumunu fark ettiğinizi sezdirmeyin. Bir pedagog görmeli bence ya fiziksel bir sorunu var gerçekten kaşıntı acıma gibi ya da psikolojik olabilir büyüyor ve belkide kendisinin farkında

Hmm evet farkli imis Allah kolaylik versin. Pes etmeyin insallah düzelecektir zamanla. Benim kardesim direncli epilepsiydi ilgi ve tedaviyle o bile düzeldi. Iki yil evvel özel egitim sinifinda iken suan normal sinifa gidiyor ve tesekkür aldi son dönemde. Asla pea etmeyin bilincli anne cok önemli. Bendeki durum farkli ama benzer durumlar da var. Mesela harfleri de ters yazdigim oluyor. Eşim cok sasiriyor bu halime. Öğretmenlerim düzeltemedi ugrassalar da. Mesela A harfini tepesi asagi yazarim ve okurken onu ters yazdigimi da farketmem. Bir de kendi alfabem var. Kimse anlamaz yazdigimi onla yazarsam. Taa 2. Siniftan beri özel seylerimi o alfabe ile yaziyorum. Baska sorunum olmadigi icin okulda basariliydim hep.
Ne kadar ilginc ya..

evde,bi müddet sadece elbise giydirseniz?
Cogu zaman bu sekil gezdiriyorum boxer diyen arkadaslar oldu zaten genel olarak boxer ve kulot giyiyor. Denemedigim sadece pazarlardq satilan beyaz çamaşır don kisa cocuklar icin bi o kaldi. Onu denicem. Ama kasinti degil kesinlikle buna eminim sunnet edilmis cocuklar gibi kiyafetini çekiyor onden ve arkadan.

Uyurken hic gozlemlediniz mi? Eli poposunda oluyor mu? Entorobius bir parazit turu ve anal bolgede ciddi kasinma yapar ozellikle geceleri, kiz cocuklarinda da sik gorulur. Bence bir doktor gorsun kizinizi

Etek giydirin

Orasına birşey değmesin

Dikişler cidden dokunup rahatsız edebilir
Tam da bu iste. Orasina bisey degmesini istemiyor cok rahatsiz oluyor. Kiyafetlerim sıkısıyor anne diyor. O nedenle eli hep orasinda. Cekistiriyor sunnet olmus cocuklar gbi

Uyurken hic gozlemlediniz mi? Eli poposunda oluyor mu? Entorobius bir parazit turu ve anal bolgede ciddi kasinma yapar ozellikle geceleri, kiz cocuklarinda da sik gorulur. Bence bir doktor gorsun kizinizi
Yok yok asla o tur seyleri olmuyor sadece kilot altina etek disinda kiyafet giyince rahatsiz oluyir. Kulot boxer pijama sort pantolon hep bunlardan rahatsiz oluyor sürekli

Yok yok asla o tur seyleri olmuyor sadece kilot altina etek disinda kiyafet giyince rahatsiz oluyir. Kulot boxer pijama sort pantolon hep bunlardan rahatsiz oluyor sürekli
Benim kizimda da oluyor surekli bir cekistirme hali araya giriyor diyor, rahatsiz, bol da olsa dar da olsa ayni seyi yapiyor temizliginden emin misin peki? O da rahatsiz edip cekistirebiliyor.

Benim kizimda da oluyor surekli bir cekistirme hali araya giriyor diyor, rahatsiz, bol da olsa dar da olsa ayni seyi yapiyor temizliginden emin misin peki? O da rahatsiz edip cekistirebiliyor.
Temizliğinden eminim cok titiz anneyimdir. Aynen bol da olsa dar da olsa çekiyor

Tam da bu iste. Orasina bisey degmesini istemiyor cok rahatsiz oluyor. Kiyafetlerim sıkısıyor anne diyor. O nedenle eli hep orasinda. Cekistiriyor sunnet olmus cocuklar gbi

Büyükler için olan dikişsiz çamaşırlar çocuklara da var mı

Hoş o da kişiden kişiye değişir

Bir seferinde arkadaş ile birlikte boxer aldık

Bir kere giydim araya kaçtı sevmedim

Arkadaşım çok sevmiş başka şehirde yaşıyor bizim buraya gelip aynı boxer dan alacakmış

Vücut tipine göre de değişiyor bu tip şeyler

Bence bir süre çıplak takılsın unutsun hazır yaz günü okul vs de yok

Dehb dikkat eksikliği ve hiperaktivite demek cok konuşma hareketli olma sakarlık belli başlı özellileri
Merhaba konuyu okurken yorumunuz dikkatimi çekti benim kızım aşırı konuşmaz normal ama inanılmaz hareketli hic durmaz bir çok sakar ve eli agir bir cocuk yani mesela 3 yasında hep düşer ortopedi vs. Gördü sorun yok gözlük kullanıyor ondandir diyorlar ama doktor ondan olmaz diyor yorumuzunu görünce kızım geldi aklıma mesela ayakkabısını giyecek ayağını hic oynatmaz uzatır bekler kızım ayağını sok derim hiccc duymamazlıktan gelir birşeyler içerken bardaktan mutlaka üstüne döker çok düşer sakarlık var boyle olma ihtimali varmı ki nasıl anlaşılır bu tanı nasıl konulur çocuklara acaba

Merhaba konuyu okurken yorumunuz dikkatimi çekti benim kızım aşırı konuşmaz normal ama inanılmaz hareketli hic durmaz bir çok sakar ve eli agir bir cocuk yani mesela 3 yasında hep düşer ortopedi vs. Gördü sorun yok gözlük kullanıyor ondandir diyorlar ama doktor ondan olmaz diyor yorumuzunu görünce kızım geldi aklıma mesela ayakkabısını giyecek ayağını hic oynatmaz uzatır bekler kızım ayağını sok derim hiccc duymamazlıktan gelir birşeyler içerken bardaktan mutlaka üstüne döker çok düşer sakarlık var boyle olma ihtimali varmı ki nasıl anlaşılır bu tanı nasıl konulur çocuklara acaba
Merhaba dilerseniz bi çocuk psikiyatrisitine goturebilirsiniz en iyi teşhisi onlar koyar ama 3 yaş icin erken olabilir ben oğlumu 4 yaşında iken anasınıfına vermiştim oglum sınıfa uyum saglayamadi oturulması gereken yerde kalktı oyun oynanacağı zaman oturdu 2 3 hafta gitti zaten gitmek istemedi öğretmende saolsun hic ilgilenmedi oğlum icin şuursuz hareketleri var demişti hic unutmam o zaman zaten okuldan aldim bize ve kardeşine cok vurma huyuda vardi bu gibi sebeplerden dolayı goturdum. o zamanlarda benim oglum cok konuşmazdı ama hareketli ve sakardı

Bir süre yani 1-2 hfta bir yere çıkmayın, yaptığında uyarmayın unutacaktır(parazit falan yoksa) bu tarz takıntılar uyarıldıkça artıyor emin olun.

Okurken ahaaa ayni benim kizim dedim.5 yasindaydi. eli surekli arkasini duzeltmekle mesgul .bide bir ayagini diger tarafa ara ara acarak yururdu.kilodu duzeltiyodu akli sira.bende her cesit ic camasirini denedim olmadi.biraktim sonunda kendi haline.simdi 14 yasinda sukur oyle huylari yok .zamanla duzeldi
Ama 5 yasinda oglum var.simdi oda ayni .iki adim atiyo eli arkada .kosarken falan bayada komik oluyo.ablasindan bildigim icin gececegi gunu beklemedeyim.sizde sabirli olun gececektir ins

Benim oglumda da vardı. Pedagog kendini keşfetmeye baslayan cocuklar bu tepkileri verebilir sakin uyarmayin demisti. Kotu tarafi 1.5 sene sürdü

muhtemelen kasintisi var parazitte olabilir kakasini kontrol ettinizmi hic
birde o yasta cocuklar cinsel kimliklerinide kesfederler boyle birseyde olabilir

Kizinizin daha once takintilari varmiydi bu ilk takintisimi benim oglumun 3 yasindan beri surekli degisen takintilari var suan daki takintimiz surekli tuvalete gitmek gunde hic abartmiyorum 60 70 defa tuvalete gidiyor ondan once ellerini surekli yikiyordu surekli ellerim yapis yapis diyordu ayakkabi bagciklarini sikmak daha once ic çamaşırı degsimek her tuvaletten sonra, tişört değiştirmek su bile değse 3 4 ay geçiyor biri bitiyor biri basliyor benim oğlum dehb li ve disleksi si var

Sizin çocuğunuz OKB hastası. İleride çok büyük sorun yaşayacak. İyi bir pedagog ve psikolog ile önleminizi alın. Belki almışsınızdır ama yine de yazmak istedim. Çok ciddi bir mesele.

Back
X