- 25 Aralık 2024
- 2.177
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.697
- 48
- 28
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Nasıl kötü bir şey değilmiş siz ne dediniz? Gerçekten iyi sabır herkes eleştiriyor ama. Siz bunları görmezden gelip evde oturuyor musunuz hiç ceza vs yok mu ? Bu kaç senedir böyle her ortamda çıkıntı? Mesela ilerde bu sicilinde olmayacak mı? Allah korusun lisede nasıl olacak görüyoruz suça yatkın gençleri.Arkadaşlarımında face hesabı var kötü birşey olduğunu düşünmüyordum dedi
Otorite eksikliği var aslında her istediğini yapmıyoruz ama niye bunları yaşıyoruz
Başka hiç birşey yok. Toplantıda eşimde bende sorduk başka birşey var mı diye hayır tek sorun çok konuşması dersin 10 dakikası sus demekle geçiyor dediler.Öğretmen olarak söylüyorum sadece çok konuştuğu için bir çocuk okuldan atılmaz , velide bu sebepten okuldan almaz .
İşin içinde zorbalik , öğretmene saygısızlık , siddet gibi şeyler vardır . Konuşuyor diye okuldan atılsa okullarda öğrenci kalmaz .
Siz bir kaç yıl öncede okul değişikliği yaomistiniz diye hatırlıyorum yanlış mıyım ?
Evet bütün öğretmenler iyi değil ama mesleğini çok çok iyi yapan merhametli meslektaşlarım var , hemde her okulda . Bütün öğretmenler kızınıza karşı böyle cephe aldıysa anlatmadığınız yada anlamadığınız bir çok şey vardır .
Tabiki kızdık elinden tableti aldık, telefonunu aldık. Yaptığının yanlış olduğunu anlattıkNasıl kötü bir şey değilmiş siz ne dediniz? Gerçekten iyi sabır herkes eleştiriyor ama. Siz bunları görmezden gelip evde oturuyor musunuz hiç ceza vs yok mu ? Bu kaç senedir böyle her ortamda çıkıntı? Mesela ilerde bu sicilinde olmayacak mı? Allah korusun lisede nasıl olacak görüyoruz suça yatkın gençleri.
Çocuğunuz zor bir çocuk ben de öyleydim. Fake hesap vs yoktu ama ama ama aşırı derecede kavgacı inat huysuzdum dehb var. Ama allah korusun lisede hamile kalabilir suça karışabilir her şey olabilir. Sosyal medyada ne gibi gruplarda? Gerçekten olmaz demeyin kimse çocuğuna kötüyü yakıştırmaz. Ortalık saçma sapan hatalar yapıp hayatını bitiren çocuk dolu. Bu çocuğun üstüne düşün. Bir yrrden başlayınTabiki kızdık elinden tableti aldık, telefonunu aldık. Yaptığının yanlış olduğunu anlattık
Görmezden gelmedik
Arkadaşlarımında face hesabı var, arkadaşlarımın sevgilisi var, arkadaşlarım makyaj yapıyor diyor
Ben face hesabın suç olduğunu, sevgili ve makyaj için daha zamanı olduğunu küçük olduğunu anlattım tabiki öyle başı boş bırakmadık ama nerde yanlış yapıyoruz bilmiyorum
Peki dehb için tedavi gördünüz müÇocuğunuz zor bir çocuk ben de öyleydim. Fake hesap vs yoktu ama ama ama aşırı derecede kavgacı inat huysuzdum dehb var. Ama allah korusun lisede hamile kalabilir suça karışabilir her şey olabilir. Sosyal medyada ne gibi gruplarda? Gerçekten olmaz demeyin kimse çocuğuna kötüyü yakıştırmaz. Ortalık saçma sapan hatalar yapıp hayatını bitiren çocuk dolu. Bu çocuğun üstüne düşün. Bir yrrden başlayın
Zaten bir insan birden raydan çıkmaz,birikmiş hatalı yaklaşımlar çocuğu bu hale getirmiştir. Çocuk normalleştirmiş artık her şeyi,yanlış davranışları geçmişte pekiştirilmiş.Okul idaresine kadar geçtiğine göre konu sadece derste konuşma da değil. Psikiyatriye giden de kendini değiştirecek ki işe yarasın.Konu yeni değil, çocukta problem yeni başlamadı kaç senedir var. Psikoloğun psikiyatristin tüm aileyi alıp tedavi etmesi gerek. Düzelir değişir çocuktur kafasının neticesi bu.
Dizi tabi temelde biraz ekstrem ama ben izledikten sonra işin cinayet kısmına değil de sizin karı koca bu kadar sorunlu olmanızın kızınız üstünde yapacağı etkiye odaklanacagınızı umarak tavsiye verdim. Dizide cinayet teması var ama sizin kızınızda da soğukkanlı bir şekilde başkası adına hesaplar açıp tehlikeli şeyler yapma var. Özellikle son bölümde ailenin kendini aklama çabası sizi getirdi aklıma.Tavsiye ettiğiniz diziyi eşimle birlikte izlicez
Bilgi amaçlı ekşisözlükten okudum
Baya bir korktum şuan
Ya benim kızımda böyle olursa. Off keşke daha önce bu kadar ciddiye alsaydık o kadar pişmanım ki
Evet ama çok daha küçük yaşta ve ben iletişim konusunda sıkıntılı değildim sadece inat ve takıntı vardı derslerde odaklanmama vardı vs. Keşke bu kadar geç kalmasaydınız. Çok merak ediyorum neden yaptınızPeki dehb için tedavi gördünüz mü
Bende bundan şüpheleniyorum
Üzerine düşücez, bende çok korkuyorum kötü şeyler yaparsa diye içim içimi yiyor
Keşke komşu olsaydık VasfiyeÖncelikle bizim aldığımız tanıyla sizin Li aynı olmayabilir o yüzden bizim yaptıklarımız size iyi gelmeyebilir. Ayrıca biz başladığımızda 7 yaşındaydık siz 13 yaşındasınız sizde ergenlik etkisi de var..
bizim genel olarak şu çerçeve içindeydi
1- ekran yok 2- aile saati(yürüyüşler,kutu oyunları,anne ve babayla birebir zamanlar) 3- spor aktivitesi (özellikle takım sporu) 4-kendini ifade etme kabiliyeti gelişmesi açısından kitap okuma 5-sosyalleşme doyumu (aile/akraba/kuxen büyükler,küçükler ve yaşıtlarla sosyalleşme kabiliyeti)
6-tebrik ve taktir. İyi yaptığı şeylere odaklanma.
.
.
.
Yani üstünden geçti 5 yıl bizde artık bunlar standart yaşam haline geldi. Misal sosyal medya kullanamaz onun için henüz uygun değil. Telefonu yok ihtiyacı da yok. İlk günden beri özel okulda okuyor çünkü kontrol edilebilir olmalıydı. Sınıf öğretmenini bile daha önce dehb ve otizmli çocuklarla çalışmış bir öğretmenden seçtik. Öğretmen ne derse uyguladık.
Sınıf arkadaşlarıyla sosyalleşmesi için bir sürü şey yaptım. Piknikler düzenledim,sinema organizasyonları yaptım,sınıfa kekler börekler gönderdim.
Yazları evde tutamadım parkta onunla zaman geçirdim ev işi yemek işi hepsini kendi zamanımdan uykumdan aldım.
Bu arada kardeşi de vardı bambaşka huyları olan aynı özeni onun isteklerine de gösterdim.
Yani hakikaten bu iş emek ister
Bilmediğim için soruyorum bu tarz durumlarda okul değiştirmek,okuldan atıp başka bir okula vermek çözüm oluyor mu veya hangi mantıkla çözüm oluyor..a okulunda kavgacı, küfürbaz çocuk b okulunda da aynısını yapmıyor mu? A okulunda hali hazırda huzuru bozulan çocuklara B okulunda da huzuru bozulan çocukların eklenmesinin mantığı ne acabaNasıl diyemiyoruz ? Bostan korkulugumuyuz ogretmenler olarak ? Eğitim hakkını elinden almıyoruz okulu değiştirin diyoruz. 40kisilik sınıfta otorite kurmak ders anlatmak yeterince zorken bir de böyle öğrencilerle mi ugrasilacak ? Üstelik bir değil on değil... Acı ama gerçek bu. Çocukta bunca şikayet varken psikologa goturmeyenler özel okula da verse boş isterse aylığı milyonluk okula gitsin sorunun temeline inmedikce o özel okul da o çocuğun kaydını aldıracak.
evde şımartılmış çocuk , okuldada şımarıyor, aileye söyleniyor umursanmıyor. çünkü çocukları kıymetli . diğer çocuklar kıymetsiz.Bilmediğim için soruyorum bu tarz durumlarda okul değiştirmek,okuldan atıp başka bir okula vermek çözüm oluyor mu veya hangi mantıkla çözüm oluyor..a okulunda kavgacı, küfürbaz çocuk b okulunda da aynısını yapmıyor mu? A okulunda hali hazırda huzuru bozulan çocuklara B okulunda da huzuru bozulan çocukların eklenmesinin mantığı ne acaba
Niye yalan söylüyorsun ki sen fen bilgisi öğretmenisin
Hangi üye olduğun sürekli kullandığınemojisinden anlaşılıyor zaten
Yoo gayet de gerçek. B Burhan Burhanitto değil misin? Yazım tarzın, burhan altıntop esprilerin, bazı mesajların sonuna nazar boncuğu koyman, geçmişte öğretmenlik yaptığını iddia etmen(ki o da öğretmendi) hepsi tutuyor. Vaktim olsa mesajları tek tek karşılaştırırdım ama detaylı bir araştırma yapmama gerek yoktu zaten. Üyelerin bir kısmıyla olaylı bir şekilde kavga edip gitmişsin ve şimdi başka biri gibi davranıyorsun.Çok pardon? Bu alıntı ironi mi şaka mı?
Yoo gayet de gerçek. B Burhan Burhanitto değil misin? Yazım tarzın, burhan altıntop esprilerin, bazı mesajların sonuna nazar boncuğu koyman, geçmişte öğretmenlik yaptığını iddia etmen(ki o da öğretmendi) hepsi tutuyor. Vaktim olsa mesajları tek tek karşılaştırırdım ama detaylı bir araştırma yapmama gerek yoktu zaten. Üyelerin bir kısmıyla olaylı bir şekilde kavga edip gitmişsin ve şimdi başka biri gibi davranıyorsun.
Mune'ye iletmek yetmez bence iftira davası falan açYoo değilim? Uzun zaman önce çok kısa bir süre ''İngilizce'' öğretmenliği yaptım ve sonra sektör değiştirdim yabancı dilim sayesinde, hayatımda fen bilgisi milgisi alakam olmadı. Bir iftira attıysan kanıtlayacaksın. Nazar boncuğu emojili kanıt
Mune şöyle bir iftiraya uğruyorum, ne yapabiliriz bu konuyu netleştirmek için?
Mune'ye iletmek yetmez bence iftira davası falan açfarklı ip adresi ve cihazlarla ikinizin farklı kişiler olduğunu yönetici teyit etse bile ben senin o olduğunu biliyorum. Bu yüzden alacağım cevap görüşümü değiştirmez. Tabi seni o üye olmakla itham etmeyi bırakırım, içten içe aksine inansam da. Kimseye rahatsızlık vermek istemem çünkü.
Siz yurtdışındasınız sanırım. Konuya uzaklardan baktığınızı seziyorum. Okuldakiler bilime, psikolojiye inanmadıklarından değil artık sabırları kalmadığından ve öğrencinin okuldan ayrılması gerektiğine inandıklarından bunları söylemişlerdir diye düşünüyorum. Konu sahibini öğretmen arayıp acilen okula çağırmıştı ama kendisi bir hafta boyunca gitmemişti mesela. Yani bu duyduğu cümleler sebep değil sonuç. Artık bir birikmişlik var
Okul ortamı değil ev ortamı sıkıntılı bu çocuğun. Açın bakın eski konularına. İlgi diye diye döndü dolaştı çocuk, kadın karlı dağdan serin. Bir tane de kedi ziyan ettiler. Hayvanın akıbetini bilmek bile istemiyorum. Ana baba elbirliği edip arsız ettiler çocuğu. Bu kaçıncı konu bu kaçıncı yardım isteyişi. Ya lanet olsun böyle anne babaya.
Keşke komşu olsaydık Vasfiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?