Kızımın Otizm Şüphesi:(

Günaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.

Dün de devlet hastanesinden randevu alıp götürdük.Bayan ortaya bir kutu oyuncak çıkardı.Kıızm oyuncaklara bakarken onları bırak ben sana bilgisayardan hayvan resimleri gösterecem; onların seslerini çıkar dedi.Kızım oyuncakları görünce hiç birini yapmadı,ismine bile dönüp bakmadı.Sürekli bye bye yapıp öpücük atan çocuk onu bile yapmadı.Ve doktor otizm olduğunu düşünüyorum, pazartesi teste geldin dedi.Normalde bunları yapıyor desem de çok inanmadı.Ordan çıkıp kendi çocuk doktorumuza gittik.Doktor ne derse hepsini yaptı.Gel sarılalım, lambayı kapat, çiçeği kokla, bunu çöpe at, ablaya sarıl, elimi tut kaldır beni vb.Doktor da kesinlikle yok bence dedi ama içim rahatlamıyor.Pazartesi test yapılacak orası da yabancı bir ortam yine yapamazsa otizm diyecekler.TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.Ama ben otizm olduğuna inanmak istemiyorum.Sürekli sarılan, gözümün içine bakan bir çocuk.

Bu konuda fikri olan var mı acaba ? Şimdiden çok teşekkürler.
Çocuğunuz da bir sıkıntı yok gibi. Oğlum da geç konuştu. Ama başka hiçbir sıkıntısı olmadigi için suphelenmedim bile . Benim de oğlum parmakla gösterir bende anlardım. Bir süre anneanne ,bababaanne gündüz baktı. Konuşmayan çocuk konuşmaya başladı. Çünkü onlar dediğini ,istediğini anlamadıgi için konuşmaya mecbur kaldı

İnanın bilmediğim halde sadece duyduklarımdan dolayı korkuyorum.Tedavisi yok durumunu çok duyduğum için korkuyorum.Kendime de kızıyorum bu durumda bile bu kadar üzülüyorum başka sıkıntısı yok şükretmem lazım diye.Çok sağolun.
Otizmin bir tedavisi yok çünkü otizm bir hastalık değil. İnsan bilmediği şeyden korkar tepkiniz çok normal. Şayet öyle bir durum varsa doktorunuz sizi bilgilendirecektir.

benim yeğende terapiye gidiyor çok faydalı oldu kreş tavsiye etti çook faydası oldu korkmayın

Tabiki her anne çocuğunun hem bilişsel hem fiziksel anlamda tamamen sağlıklı olmasını ister ama otizm bir hastalık değil. Öcü gibi korkulacak ya da kondurmak istemeyecek bir durum yok ortada. Konu sahibesi geçmiş olsun endişe etmeyin her koşulda çok da korkulacak bir şey yok
Bence insanlarin otizm gibi durumlarda korkutugu sey cocugunun otistik olmasindan ziyade hayatin icinde karsilasacagi zorluklar. Toplum olarak bu konuda gelisme saglayamiyoruz ne yazik ki. Ozel egitim ihtiyaci olan cocuklar okul bulamiyor kendilerine en basit ornek olarak. Ne gelirse Allahtan tabiki insan cocugunu her türlü sarip sarmalar. Ama sosyal hayatta alacagi yaralardan da korkar.

kesinlikle ben de öyle düşündüm çok sağolun yaptıracağız inşallah.
değildir Allah ın izniyle
verilen komutları yerine getiriyor değil mi göz teması vs
içiniz rahat etsin yaptırın test
tv telefon olayından da lütfen vazgeçin tableti varsa kaldırın

Benim yeğenlerim 4 yaşına kadar konusmadılar desem dogru olur birkac kelime dışında seslerini duymadım. Malesef tel ve tvden boyle olduklarını düşünüyorum cunku ellerinden hiç dusmezdi.. Snradan acıldılar yani bnce sizin cocugunuzda da konuşma geriliği var bana normal geldi

Öncelikle geçmiş olsun yapmanız gereken çocukla inatlasmadan işinizi gücünüzü bırakın telefon tablet tv üçlüsünden uzakta kızınıza birebir ilgilenin, havalar ısınca hatta varsa cevresnizde cafelerin icinde çocuklar için park o tarz yerlerde yaşıtlarıyla belli zaman geçirmesini sağlayin sadece ilgi ve sevgi sağlık bulsun insa Allah

Günaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.

Dün de devlet hastanesinden randevu alıp götürdük.Bayan ortaya bir kutu oyuncak çıkardı.Kıızm oyuncaklara bakarken onları bırak ben sana bilgisayardan hayvan resimleri gösterecem; onların seslerini çıkar dedi.Kızım oyuncakları görünce hiç birini yapmadı,ismine bile dönüp bakmadı.Sürekli bye bye yapıp öpücük atan çocuk onu bile yapmadı.Ve doktor otizm olduğunu düşünüyorum, pazartesi teste geldin dedi.Normalde bunları yapıyor desem de çok inanmadı.Ordan çıkıp kendi çocuk doktorumuza gittik.Doktor ne derse hepsini yaptı.Gel sarılalım, lambayı kapat, çiçeği kokla, bunu çöpe at, ablaya sarıl, elimi tut kaldır beni vb.Doktor da kesinlikle yok bence dedi ama içim rahatlamıyor.Pazartesi test yapılacak orası da yabancı bir ortam yine yapamazsa otizm diyecekler.TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.Ama ben otizm olduğuna inanmak istemiyorum.Sürekli sarılan, gözümün içine bakan bir çocuk.

kardeşim boşuna canını sıkma ya benim dayımın oğlu 3-4 yaşına kadar hiç konuşmadı sadece el işaretiyle anlatıyordu ozaman doktora gitse kesin onada bi teşhis koyarlardı şimdi cin gibi maşallah neyine inanmıyo doktor birde sen annesisin neyi yapıp yapmadığını biliyosun bence hiç uğraşma ver çocuğunu kreşe akranlarıyla oynasın bak nasıl açılacak

Anne olarak konduramıyor insan çocuğuna, inşallah değildir ama ilgisini ne çekerse çeksin ismine bakar çocuk. Tamam oyuncakları bırakıp gitmemesi normal olabilir ama ismine bakmaması normal değil.
yanılıyosunuz benim kızım sevdiği bişeye bakarken duymuyor bile adını ama cin gibi

bence o doktora test falan yaptırmayın çocuğun ilgisini çekcek bişi bırakmış tabiki çocuk oyuncağa odaklanır benim bi taıdığımın çocuğuda 4 bçk yaşında çok az konuşuyodu ve istemediği bişi olunca çok fazla yepki gösteriyodu devlet kreşindede otizmli doktora gösterin dediler onlarda üni hastanesine götürdü orda hastane havası ve sert bi doktor görünce çocuk hiç konuşmamış doktorda otizmli olabilir test yapalım demiş sizinki gibi onlarda istememiş özel bi pedegoga götürdülsr orda hiçbişi olmadığını sadece konuşma geriliği olsuğunu söylediler bence sizin çocuğunyzdada otizm yoktur

Bence otizm değil göz teması bi kere bunun ispatı lakin konuşma geriliği var. Arkadaşımın oğlu 4 yaşında konuştu tv tablet çok oynardı malesef. doktora bile goturmediler. Bence yanlıştı tabi ama simdi 5 yaşını geçti hiçbir sıkıntı yok masallah .TV tablet vermeyin

Arkadasim da aynı süreci yaşadı, çocuğu birkaç ay daha büyük sadece. Onlar devlete değil özel bir yere gitmişlerdi, çocuk da biraz çekingen, doktorun hiçbir dediğine tepki vermemiş , uzattiklarini almamış. O da otizme yakın demisti, ama sonra başka gittigi uzman "tamamen ilgisizlikten. TV telefonu asla vermeyin,kreşe gönderin, bunları yaptığınız halde konuşmaya baslamazsa konuşma terapisi alin" dedi.
Arkadaşım ve çocuğa bakan aile büyükleri televizyonu kapatmadigi gibi her huzursuzluk çıkardığında telefonu veriyor, hala kreşe vermediler , ve hala konuşmuyor diye üzülüyorlar.
Bazı şeylerin düzelmesi için çaba göstermeniz lazım,
TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.
Küçücük bebeğin TV ve telefon ile ne işi olur ki? Bu saatten sonra gerekirse siz de izlemeyin, evde TV diye bir şey olmasın. Ben de onuc yıldır izlemiyorum,eksikliğini hissetmedim asla. Faydası bir tane yok,zararları saymakla bitmez...
Asla telefonu da vermeyin, hatta siz de yanında oynamayın. "Telefon ailesinin yanına gitmiş,onları ozlemis" falan dersiniz. Evde bol bol konuşun, oyun oynatin, mümkünse kreşe gitsin yarım gün. Bence konuşması normale döner. Arkadaşımın çocuğu için çok araştırma yaptık, çocuklardaki konuşma geriliginin ennnn büyük sebebi TV tablet telefon ve çocukla konuşma eksikliği .

Bence otizm yok o an çocuk canı ne isterse onu yapmış normalde herşey normal anlattığınız kadarıyla. Doktor ne gördüyse onu söylemiş haliyle haklı olarak. Çocuğu farklı zamanlarda farklı yerlerde gözlemleyen sizsiniz

Bu konuda uzman değilim ama bence otizm yok doktorun dediği gibi konuşma geriliği var. Eltimin kızı 2 yaşında onun toplasan 3 kelimesi vardır ona da konuşma geriliği var denildi. Acaba birebir çok ilgilenmiyor musunuz ve ya bişey yedirirken bişey verirken nesnelerin ismini söylüyor musunuz
İlgilenmek çok önemli ama her çocuk farklı. İki çocuğumu da aynı şekilde ben büyüttüm. Mesela ilk elli sözcük kartını iki yaş civarı ikisine de öğrettim. Hep konuşurak gostererek anlatarak büyüttüm ikisini de. Büyük oğlum kartları taniodu. Ama isimleri söylemiyordu. Kelimesi konuşması azdı. Anne baba normal basit kelimeleri zamanında söyledi . Ama konuşmasının açılması çok uzun zaman aldı. Şuan altı yaşında okula gidiyor. Konuşması anlaşılır değildi. Dil terapisi ne gidiyoruz . Üç ay olmak üzere. Cokkkk cokk şükür Rabbime çok farketti. Sesli harfleri doğru kullanmayi ogredik önce. Sonra sessizlere geçtik. Şuan çok anlaşılir konuyosuyor. Z harfi deyiz. R harfini y olarak söylüyor. En son r harfi caliscaz zaten.
Küçük oğluma gelelim. O erken konuştu. Şuan iki buçuk yaşında bile değil. Ama herşeyi konuşuyor. İkisininde aynı şekilde büyüttüm. Ama gelişimleri tabiki farklı oldu.
Ama büyük oğlumda yaptigim en büyük hata sesleri yalnıs kulladiginda uyarıp düzeltmemem oldu. Bazı şeyler kendiliginden duzelmiyor çünkü. Harika bı dil terapisti ile çok yol aldık. Konudaki çocuk ta bana göre dil gelişimi geri biraz. Benim oğlum gibi. Kimi kendiliğinden olması gerektiği gibi akar gider. Kimi desteğe ihtiyac duyar. Allah'tan zamanımızda terapistler var. Çocuklar destek alabiliyor.

Çok teşekkür ederim inanılmaz moral oldu bana.Hem oğlunuza hem de arkadaşınızın oğluna çok sevindim.Evlat olunca akan sular duruyormuş onu anladım bir kez daha.İnşallah biz de sizin gibi konuşma durumuna geçeriz biran önce.Bizde tramva yaratacak bir durum olmadı ama çocuga uyaran cok eksikti.Akşama kadar tv de vakit geçirdi.Akşam da biz yorgunuz deyip yeterince ilgilenemedik.İnşallah yanılıyorlardır..Çok sağolun gerçekten.
Tv tableti tlf tamamen kapatacaksiniz toparlanmasi bile krese giden arks ayni durumda idi 4 ile 9 ayi buluyormis siz düşünün ekran beyni nasil etkiliyor .krese verin durum varsa genelde hep kres öneriler .gecmis olsun tv tlf kapatinca hemen mucize beklemeyin sureciniz uzun Sabirli olun hersey iyi olur

Benimde oğlum hafif düzeyde otizm. Topigime goz atin isterseniz ? Tanidik gelen birsey varmi

Bana sorarsan artik Türkiyede otizm olayi para tuzaği oldu. Nasil hamile kadinlara, normal doğum istediklerinde bile bir bahane ile sezeryana aliyorlarsa, otizmde öyle.

Bir cocuğun gelişim durumu öyle yarim saatte çözülemez. Bu bir.

Daha 3 yaşina bile gelmeden otizm tespit etmek için çok zor. Bu iki

Otizm çok yanliş anlaşiliyor ve down sendromu ile kariştiriliyor. Dereceleri var. Birçok yetişkin mesela yetişkinliğinde öğreniyor otizmli olduğunu. Yani bu parmak göstermek, ne bilim ne olaylarida çok ağir otizmli çocuklarda oluyor.

Devlette gittiğin 'doktor'a kesinlikle geri gitme. En fazla dil gelişimi için logopedi'ye git.

Ozel eğitim alanında uzman değilim.
Alanım çocuk gelişimi. Sizin anlattığıniz durumda otizm yok gibi. Çünkü cocukla inatlasilmis gibi hissettim. 31 ayda tam inat dönemi.
Fakat bazen anneler kabul etmek istemediği için devlette ki doktor muhtemelen test yapalım demiştir. Çünkü anneler ister istemez içgüdüsel olarak çocuğunu koruma ve kabul etmeme duygusunda oluyorlar.
Özelde farklı birisine gidin tekrar isterseniz . Pazartesiden önce.
Katılıyorum
Henim alanımda erken çocukluk eğitimi.
Bana da otizm yok gibi geldi

X