Kızımın Otizm Şüphesi:(

Tecrubeme dayanarak otizm olmadigini dusunuyorum.
Benim oglum da o aylarda konusmuyordu. 3.5 yasindan sonra tam anlami ile cumle kurmaya basladi.
Benim ogluma yasitlari ile olmak iyi geldi. Imkaniniz varsa krese göndermenizi tavsiye ederim.

Yeni ilginc bir oyuncak gordugunde anasini babasini gozu gormuyo benim bebelerin.Nasil boyle diywbilyor.Konusma terapisti mantikli geldi.
Orda da otizmi anlamak için soru sormasını anlıyorum da dediğiniz gibi nerede ilgisini çeken oyuncak görse dikkatini oraya veriyor.Her koşulda konusma terapistiyle devam edecegiz inşallah çok sağolun.

Bir akrabamizin cocugundan da suphelendiler kadincagiz okuduklariyla duyduklariyla ustelik cocugun hareketlerini vs takip etmis var galiba diye kendini yedi bitirdi ama sonucta oyle bir sey olmadigi kesinlesti kesin teshis olmadan strese gerek yok
Çok haklısınız gerçekten şu an stres yapmam anlamsız hem öyle bir şey bile olsa bunun da üstesinden geliriz inşallaj çok sağolun.

Günaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.

Dün de devlet hastanesinden randevu alıp götürdük.Bayan ortaya bir kutu oyuncak çıkardı.Kıızm oyuncaklara bakarken onları bırak ben sana bilgisayardan hayvan resimleri gösterecem; onların seslerini çıkar dedi.Kızım oyuncakları görünce hiç birini yapmadı,ismine bile dönüp bakmadı.Sürekli bye bye yapıp öpücük atan çocuk onu bile yapmadı.Ve doktor otizm olduğunu düşünüyorum, pazartesi teste geldin dedi.Normalde bunları yapıyor desem de çok inanmadı.Ordan çıkıp kendi çocuk doktorumuza gittik.Doktor ne derse hepsini yaptı.Gel sarılalım, lambayı kapat, çiçeği kokla, bunu çöpe at, ablaya sarıl, elimi tut kaldır beni vb.Doktor da kesinlikle yok bence dedi ama içim rahatlamıyor.Pazartesi test yapılacak orası da yabancı bir ortam yine yapamazsa otizm diyecekler.TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.Ama ben otizm olduğuna inanmak istemiyorum.Sürekli sarılan, gözümün içine bakan bir çocuk.

Bu konuda fikri olan var mı acaba ? Şimdiden

Günaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.

Dün de devlet hastanesinden randevu alıp götürdük.Bayan ortaya bir kutu oyuncak çıkardı.Kıızm oyuncaklara bakarken onları bırak ben sana bilgisayardan hayvan resimleri gösterecem; onların seslerini çıkar dedi.Kızım oyuncakları görünce hiç birini yapmadı,ismine bile dönüp bakmadı.Sürekli bye bye yapıp öpücük atan çocuk onu bile yapmadı.Ve doktor otizm olduğunu düşünüyorum, pazartesi teste geldin dedi.Normalde bunları yapıyor desem de çok inanmadı.Ordan çıkıp kendi çocuk doktorumuza gittik.Doktor ne derse hepsini yaptı.Gel sarılalım, lambayı kapat, çiçeği kokla, bunu çöpe at, ablaya sarıl, elimi tut kaldır beni vb.Doktor da kesinlikle yok bence dedi ama içim rahatlamıyor.Pazartesi test yapılacak orası da yabancı bir ortam yine yapamazsa otizm diyecekler.TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.Ama ben otizm olduğuna inanmak istemiyorum.Sürekli sarılan, gözümün içine bakan bir çocuk.

Bu konuda fikri olan var mı acaba ? Şimdiden çok teşekkürler.
Merhabalar ben özel eğitim öğretmeniyim. 4 yıl ana okulunda otizm zihin engeline sahip çocuklar ile çalıştım. Öncelikle artık günümüzde bir çok çocuk kitle iletişim araçlarına yoğun maruz kalma nedeni ile otizmli çocuk özellikleri gösterebiliyor. Otizm erkek çocuklarda sık görünen bana göre kız çocuklarında daha ağır seyreden bir nörocesitlilik. Bir çok insan otizm denince sadece göz teması takıntılar konuşmamaya odaklanır. Ancak otizmin temel nedeni çocuğun konuşması yada konuşmaması değildir. Çocuğun iletişimi tercih etmemesidir. Bu yüzden birçok otizmli çocuk aslında konuşabilir ama konuşmak istemez iletişime geçmeyi tercih etmez. O yüzden sizin burada dikkat etmeniz gereken kızınız iletişime geçmek istiyor mu? Siz bir şeyi gösterince sizinle birlikte o yine bakar mi? İletişimi ihtiyaçları dışında kullanır mı? Yoksa oyuncakları hangi çocuğa göstersek başka şeylerle ilgilenmek onlarla oynamak ister. Bu sorulara cevabınız evetse dil konuşmada gerilik var denilebilir. Çünkü belli ki alıcı dil var ifade edici dilde desteğe ihtiyaci var. Telefon televizyon tek yönlü iletişim aracıdır. Bu yüzden alıcı dile katkısı olmuş ifade edici dil geride kalmış olabilir. Akranlarının olduğu ortam onlarla oyun oynamak kitap okumak izledikledikleri hakkında konuşmaya çalışmak ve destek ile üstesinden gelebilirsiniz. Sorularına cevabınız hayır ise kızınızı daha dikkatli gözlemlemeli otizm hakkında araştırma yapmaya devam etmelisiniz.

Tecrubeme dayanarak otizm olmadigini dusunuyorum.
Benim oglum da o aylarda konusmuyordu. 3.5 yasindan sonra tam anlami ile cumle kurmaya basladi.
Benim ogluma yasitlari ile olmak iyi geldi. Imkaniniz varsa krese göndermenizi tavsiye ederim.
Nisandan sonra düşünüyoruz insallah yarım günle başlayacağız.Ya kreşe gittiğinde hiç konuşuyor muydu ?Sonradan mı başladı acaba ?Mesela çiçeğe çi diyor dün dikkatimi çekti.

Nisandan sonra düşünüyoruz insallah yarım günle başlayacağız.Ya kreşe gittiğinde hiç konuşuyor muydu ?Sonradan mı başladı acaba ?Mesela çiçeğe çi diyor dün dikkatimi çekti.
Kresten once basladi konusmaya ama yasitlarina gore gerideydi konusmasi cok. Suan cok sukur yasitlarina yetisti.

Çok teşekkür ederim inanılmaz moral oldu bana.Hem oğlunuza hem de arkadaşınızın oğluna çok sevindim.Evlat olunca akan sular duruyormuş onu anladım bir kez daha.İnşallah biz de sizin gibi konuşma durumuna geçeriz biran önce.Bizde tramva yaratacak bir durum olmadı ama çocuga uyaran cok eksikti.Akşama kadar tv de vakit geçirdi.Akşam da biz yorgunuz deyip yeterince ilgilenemedik.İnşallah yanılıyorlardır..Çok sağolun gerçekten.
Bugünden başla arkadaşım. Ben TV televizyon hiç vermedim bir de. Telefon ile teyzesi tanıştırdı . Şu an 5 yaşında ve 4 ay önce falan çizgi film izletti. Bilmez vermedim karşıyım çünkü. O telefon ile birşey yapması çocuğun zeki olduğunu göstermez zira, o cihazlar en basit şekilde tasarlanır . Ve en düşük IQ ye göre şekillendirilir. O yüzden kesin şekilde yasakla beraber yemek yap. Masal oku bol bol zorlama konuşması için. Bol bol şarkı söyle. Birşey istediğinde hemen ver anlamadım bebeğim bnumu istedin de sor. Konuşması için önce ihtiyaç yaratılması gerekir. Olabildiğince bağ kur. Otizm bile olsa yakınlık ve iletişim kurmanızı onunda faal olmasını sağlayın. Bol bol etkinlik. Bak yani bizim her günümüz böyleydi ona rağmen konuşmamakta direndi. Konuştukçu çok aşırı tepkiler vermeyin. Bol bol dinleyin kendini ifade etmesine izin verin. Hayvan taklitleri yapın. Yatarken telefonun flaşını açın gölgeden hayvan tahminlerini yapın ses çıkararak isimlerini sorun . O size sorsun. Yani iletişim sevgi herşey ilacı . Kolay gelsin .

Merhabalar ben özel eğitim öğretmeniyim. 4 yıl ana okulunda otizm zihin engeline sahip çocuklar ile çalıştım. Öncelikle artık günümüzde bir çok çocuk kitle iletişim araçlarına yoğun maruz kalma nedeni ile otizmli çocuk özellikleri gösterebiliyor. Otizm erkek çocuklarda sık görünen bana göre kız çocuklarında daha ağır seyreden bir nörocesitlilik. Bir çok insan otizm denince sadece göz teması takıntılar konuşmamaya odaklanır. Ancak otizmin temel nedeni çocuğun konuşması yada konuşmaması değildir. Çocuğun iletişimi tercih etmemesidir. Bu yüzden birçok otizmli çocuk aslında konuşabilir ama konuşmak istemez iletişime geçmeyi tercih etmez. O yüzden sizin burada dikkat etmeniz gereken kızınız iletişime geçmek istiyor mu? Siz bir şeyi gösterince sizinle birlikte o yine bakar mi? İletişimi ihtiyaçları dışında kullanır mı? Yoksa oyuncakları hangi çocuğa göstersek başka şeylerle ilgilenmek onlarla oynamak ister. Bu sorulara cevabınız evetse dil konuşmada gerilik var denilebilir. Çünkü belli ki alıcı dil var ifade edici dilde desteğe ihtiyaci var. Telefon televizyon tek yönlü iletişim aracıdır. Bu yüzden alıcı dile katkısı olmuş ifade edici dil geride kalmış olabilir. Akranlarının olduğu ortam onlarla oyun oynamak kitap okumak izledikledikleri hakkında konuşmaya çalışmak ve destek ile üstesinden gelebilirsiniz. Sorularına cevabınız hayır ise kızınızı daha dikkatli gözlemlemeli otizm hakkında araştırma yapmaya devam etmelisiniz.
Şöyle anlatim su istediğinde gözüme bakarak su su der ve elimi tutup beni kaldırır mutfağa götürür.Orda da su bidonunu göstererek su su demeye devam eder.Bir şey istediğinde ya bana ya babasına gelir elimizden tutup götürür işaret ederek gösterir o istediğini.Ve aşırı sıcak kanlıdır.Her çcouk gördüğünde gidip sarılır hemen elinden tutup oyun oynamak ister.

İmkanınız yok ise kreş yardımı talep edin . Sydv veya diğer kuruluşlardan.

Şöyle anlatim su istediğinde gözüme bakarak su su der ve elimi tutup beni kaldırır mutfağa götürür.Orda da su bidonunu göstererek su su demeye devam eder.Bir şey istediğinde ya bana ya babasına gelir elimizden tutup götürür işaret ederek gösterir o istediğini.Ve aşırı sıcak kanlıdır.Her çcouk gördüğünde gidip sarılır hemen elinden tutup oyun oynamak ister.
Ilk çocuğunuz mu acaba?

Çok teşekkür ederim ;Şöyle anlatim su istediğinde gözüme bakarak su su der ve elimi tutup beni kaldırır mutfağa götürür.Orda da su bidonunu göstererek su su demeye devam eder.Bir şey istediğinde ya bana ya babasına gelir elimizden tutup götürür işaret ederek gösterir o istediğini.Ve aşırı sıcak kanlıdır.Her çcouk gördüğünde gidip sarılır hemen elinden tutup oyun oynamak ister.Sadece çizgi film açıp cok sevdiği bir çizgi filmse oraya kilitleniyor o an cagırdıgımda her zaman bakmıyor.

yok ablası var 8 yaşında.Benim ikinci evliliğim.Ablası cok erken konuşmuştu.Eşim baya geç konuşmuş.
Ben bu çocuklarla çalışıyorum ama benim yeğenlerimin ikisi de 3 buçuk yaş civarı konuştular. Çünkü anneleri çok geç konuşmuş. Şuan kız olan 3 yaşında cümlesi yok sadece bir takım kelimeler. Konuşmanın genetik bir yanı da olabiliyor. Siz tedbiri elden bırakmadan televizyon telefonu bırakarak işe başlayın. Oyun oynayamasa bile ev içinde size eşlik etmesini sağlayın evdeki nesneleri isimlendirin. Onu konuşturmak için isteklerini kimi zaman duymayın kimi zaman anlamayın. Ancak sinirlendirecek raddeye de getirmeyin bu da kusturebilir. Ve bizim öğretmenlerimiz hep anneler hisseder yolunda gitmeyen bir şey varsa derdi. Anlattıklarınızdan ben otizm sonucu çıkarmadım. Hatta benim ilk yeğenime de otizm dedi arkasından bir şey çıkmadı. Sizde çok araştırmışsınızdir eminim çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz. Umarım sadece desteğe ihtiyaci vardır tatlı kızınızın. :)

Çocuk diğer doktoru yabancılaşmış sanki
Ama test yaptırın
İnşallah bir şeyi yoktur.

Kızım 35 aylik, konuşma, anlama beceri her şeyi cok iyi. Aralıksız 5 dk bir konu hakkında konuşur. Rüyasını dahi anlatır. Ancak doktora gittiğimizde veya yabancı bir ortama girince ismini sorduklarında soylemez. Çekinir, bakmaz, konuşmaz. Doktor ağzını ac bakalim dese onu bile yapmaz. Ortama alışınca yarim saat sonra evdeki hali nasılsa öyle davranır. Ama simdi doktorda yapmadığı 5 dk lik soru cevap şeyler için otizm denilecekse benim kızıma da otizm demek gerekir. Sizin cocugunuzunda sadece oradaki oyuncaklar ilgisini çekmiş, farkli bir ortam. Alişık olmadığı bir doktor o yüzden bence tepki de vermemiş. Bence siz devletteki doktora gitmeyin. Çünkü sonra kayıtlarda da otizm olarak çıkacak. Özelde ki doktorunuza gidin, konuşma terapisi ve filial terapi alın mutlaka. Telefon, tv bunları da kapatın. Filial terapile çocukla nasil oyun oynamaniz gerektiğini de öğrenmiş oluyorsunuz. Bu şekilde çocuğuyla daha sağlıklı iletişim kuran cok kisi var.

Bu konuda fikri olan var mı acaba ? Şimdiden çok teşekkürler.
tv ve telefondan mümkün oldugunca uzak tutun, otistik olsa da olmasa da. umarım herhangi bi şey yoktur

X