- 22 Ağustos 2016
- 42
- 1
- 44
Doğru evet. O okuduktan sonra msjımı sileyim en iyisiNumaranızı özelden yazsaydiniz keşke
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doğru evet. O okuduktan sonra msjımı sileyim en iyisiNumaranızı özelden yazsaydiniz keşke
Etrafında donmesi yoktu yan bakması oarmak ucunda yürümesi yoktu sadece dönen cisimlere ilgi vardı oda bir kaç dk .saplanıp kalmadı hiç dönen cisimlereMerhaba kendi etrafında dönmesi yan bakması filan varmıydı.otizm tanısınalmak üzere kızım eğitim aldırmaya başladım. Törpilenebilir die biliyorum eğitimde ama tamamen biz gibi olabilir mi geçer mi yani. Sizin durum nasıl
Kendi etrafında dönmeyip göz teması kuruyorsa otizm değildir.Günaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.
Dün de devlet hastanesinden randevu alıp götürdük.Bayan ortaya bir kutu oyuncak çıkardı.Kıızm oyuncaklara bakarken onları bırak ben sana bilgisayardan hayvan resimleri gösterecem; onların seslerini çıkar dedi.Kızım oyuncakları görünce hiç birini yapmadı,ismine bile dönüp bakmadı.Sürekli bye bye yapıp öpücük atan çocuk onu bile yapmadı.Ve doktor otizm olduğunu düşünüyorum, pazartesi teste geldin dedi.Normalde bunları yapıyor desem de çok inanmadı.Ordan çıkıp kendi çocuk doktorumuza gittik.Doktor ne derse hepsini yaptı.Gel sarılalım, lambayı kapat, çiçeği kokla, bunu çöpe at, ablaya sarıl, elimi tut kaldır beni vb.Doktor da kesinlikle yok bence dedi ama içim rahatlamıyor.Pazartesi test yapılacak orası da yabancı bir ortam yine yapamazsa otizm diyecekler.TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.Ama ben otizm olduğuna inanmak istemiyorum.Sürekli sarılan, gözümün içine bakan bir çocuk.
Bu konuda fikri olan var mı acaba ? Şimdiden çok teşekkürler.
Ben şunu merak ediyorum. Bu kadar minik çocuğa ekranı nasıl alıştırdınız? Rencide etmek değil asla amacım ama telefonu verip eline uyuyor muydunuz ya da işlerinizi yapacak kadar vakitte izliyor muydu sıkılmadan çocuk?Kendi etrafında dönme ve parmak ucu basma vardı ama çok bariz değillerdi.
23 aylıktı o zaman şuan 29 aylık olmak üzere.
Oğluma en iyi gelen şey ekranı tamamen kesmek oldu.
Birde 23 aylıkken otizm teşhisi konulamıyormuş erkenmiş ama doktor ciddi problem var demişti.
Şimdi tekrar götüreceğim inşaALLAH ihtimali dahi kalkmıştır ortadan.
Çalışıyorum, o dönem evden çalışıyordum yazılımcıyım ve beni hiç bir şekilde bilgisayar başına oturtmuyordu.Ben şunu merak ediyorum. Bu kadar minik çocuğa ekranı nasıl alıştırdınız? Rencide etmek değil asla amacım ama telefonu verip eline uyuyor muydunuz ya da işlerinizi yapacak kadar vakitte izliyor muydu sıkılmadan çocuk?
hiç öyle olmuyor gelişim merak etmeyin. çocuk akranını yakalıyor ve hatta geçebiliyor. beyin ne kadar zorlanırsa o kadar kendini gelişitiriyor.Her ne kadar tv tablet su saatten sonra kapansada o acık yasıtlarına gore tamamen kapanmaz diye dusunuyorum yanlıs dusunuyorsam ekleme yapabilirsiniz.Soyle dıyeyım bellı bır yasta normalde yapması gerekenleri tv tablet telefonun olumsuz etkilerinden dolayı hep gec ogrenecek 2 yasta ogrenmesı gerekeni 3 yasında yakalıyacak hep kriz dönemlerini kaçıracak gec varacak.Atıyorum ılkokul 1 de ogrenmesı gereken bilgiyi normal diğerlerine gore daha gec ogrenecek gıbı.Bu demek degıl kı aman bosver oldugu kadar..cocukla oyun oyun oyun en guzelı en faydalısı en eglencelısı oynarken konuşmak anlatmak ogretmek gerekır.Al kıryasıyeden resımlı dergi kitaplar yasına gore okuyun anlatın zararın neresinden dönersen kardır tabı en azından daha fazla kayba ugramamalı cocuklarımızı ziyan etmemeliyiz Sevgili anne bugünden basla
Kreşe vereceksiniz o zaman. Tv telefon tamamen bitirmedikçe düzelme şansı yok.Bir şey yemiyor diye eline telefon verip yedirme durumuna girdim hep.Onun dışında da annemle yalnız evde akşama kadar hep tv izledi çok da ilgilenmedik oyun konusunda gerçekten çok hatalarımız oldu.İnşallah dediğiniz gibidir.
Acaba ne yaptınız son durumu yazar mısınız?Bir şey yemiyor diye eline telefon verip yedirme durumuna girdim hep.Onun dışında da annemle yalnız evde akşama kadar hep tv izledi çok da ilgilenmedik oyun konusunda gerçekten çok hatalarımız oldu.İnşallah dediğiniz gibidir.
Bence kızınız otizm değil gibi geldi. Siz nasil normalde yapıyor dediğiniz halde sizi onemsemez ve aklınıza şüphe koyar bence oraya gitmeyin bir daha içiniz rahat etsin istiyorsanız başka başka doktorlara pedegoglara götürün ama bu kadar küçük bir şeyden tanı koyan birine gitmeyinGünaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.
Dün de devlet hastanesinden randevu alıp götürdük.Bayan ortaya bir kutu oyuncak çıkardı.Kıızm oyuncaklara bakarken onları bırak ben sana bilgisayardan hayvan resimleri gösterecem; onların seslerini çıkar dedi.Kızım oyuncakları görünce hiç birini yapmadı,ismine bile dönüp bakmadı.Sürekli bye bye yapıp öpücük atan çocuk onu bile yapmadı.Ve doktor otizm olduğunu düşünüyorum, pazartesi teste geldin dedi.Normalde bunları yapıyor desem de çok inanmadı.Ordan çıkıp kendi çocuk doktorumuza gittik.Doktor ne derse hepsini yaptı.Gel sarılalım, lambayı kapat, çiçeği kokla, bunu çöpe at, ablaya sarıl, elimi tut kaldır beni vb.Doktor da kesinlikle yok bence dedi ama içim rahatlamıyor.Pazartesi test yapılacak orası da yabancı bir ortam yine yapamazsa otizm diyecekler.TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.Ama ben otizm olduğuna inanmak istemiyorum.Sürekli sarılan, gözümün içine bakan bir çocuk.
Bu konuda fikri olan var mı acaba ? Şimdiden çok teşekkürler.
Oğlumu gecikmiş konuşma için psikiyatriste götürdüğümde oğlum odada Li oyuncaklara daldığı için doktor hanım e hani bu çocuk ismine dönmüyor demişti.10 saniyede tanı koymuştu.En az 1 saat gözlem yapmak gerekiyor.Oğlum normla bir çocuk demem o ki tek doktorla sınırlı kalmayın hatta bu gibi durumlarda çocuk gelişim uzmanı yada ergoterapist gözlemi daha değerli oluyor.hayır bakmayabiliyorlar. çok net gözlemlediğim durumlar var.
Dünyanın en saçma şeyi anaokulunda TV izletmek ya, ne saçmaArtık ne yazıkki kreşlerde de baya ekran maruziyeti var. Devlet anaokuluna gidiyor oğlum günde 2 çizgi film bide boyamalar yapılırken çocuk müzikleri videolu açılıyor e toplayınca yine baya oluyor sanki.