• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Kızımın okul sorununu nasıl çözeceğim?

zuzucancan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
18
0
36
İstanbul
Kızlar merhaba Kızım şu an 4,5 yaşında bağımsız bir devlet anaokuluna gidiyor okul çok iyi bir okul eğitimi disiplini güzel 3 aydır devam ediyor kızım ilk 15 gün güzelce gitti ve sonrası hep zorla gitmek istemiyorum diyor okulumu seviyorum diyor ama bugun gitmiyim diyor ve bugunlerin ardı arkası kesilmiyor.. sabahları ağlama başladı sürekli annemi annanemi özlüyorum diyor hiç bana düşkün olmayan işe giderken bir kez bile arkamdan ağlamayı bırakın dönüp bakmayan çocuk eteğime yapışır oldu.. bu dönem bitince alacağım okuldan başka bir okula vereceğim dün öğretmeni biraz canımı sıktı bu soğukta çocukları dışarı çıkartıyorlar ve ben istemiyorum çünkü tam toparlıyorum akşamına hasta ve öğretmeni ben beöyle eğitiyorum benim eğitim sitemim böyle soğuk hasta etmez siz çok korumacı yaklaşıyorsunuz falan dedi ve çıkarmamamı istiyorsanız doktordan dışarı çıkamaz raporu getirin falan dedi tersledi beni yani öğretmeni aslında çok iyi bir eğitimci kadın ama hiç bir sebeb yokken çocuk ısınamadımı sevemedimi bilmiyorum koşa koşa mutlu mutlu gitmiyor... bende zorla göndermek istemiyorum aklıma yatmayan bi takım şeylerde var tabi mesela devlet anaokulu olmasına ragmen herşeyi marka olması gereken bir kırtasiye listesi var 300 tl tuttu 150 tl temizlik listesi tuttu ve 200 tl kitap parası ayrıca sene başında aldık verdik ve her ay tiyatro sinema derken 50-100 tl ekstra çıkıyor cebimizden yolumuzada ters kalıyor ama bu bölgede devletin tek anaokulu oldugu için diğerleri ilköğretime bağlı yaşı tutmuyor kızımın seneye ancak gönderdim ama şimdi evimin tam karşı sokağına aynı ayarda üsküdar sınırlarındada açıyor benim gönderdiğim kadıköy sınırlarına bağlı bilmiyorum alsam okul kapandı şimdi biraz tatil olucaksınız yeni okuluna başlıcaksın desem ... değiştireceğimi söleyemem arakadaşlarımı özlerim der ağlar çünkü kapandı okul demeyi düşünüyorum çok çıkmazdayım ne yapsam bilmiyorum birde yarım dönemde aldığım için kalan kırtasiye malzememizi alabilecekmiyim bende yeni okula vericem çünkü ...B akıl verin ne olur

bence okulda bir aksilik olmuş. çocuğunuzönce gidip şimdi gitmek istemediğine göre.bence 15 günlük tatilin ardından okul kapandı bu yeni açılmış deyip başka bir okula verin.malzemeleri bence alabilirsiniz.oğlum4 sene anaokuluna gitti.3 yaşından itibaren.yazın okul kapanırken artan boyaları bile verdiler.vermeseler bile isteyin.çünkü onlar çok tutuyor.bizden hep markalarını bile vererek malzeme istediler.genelde öyle yapıyorlar.öğretmenin tavrına gıcık oldum ama ne demek dışarı çıkamaz raporu.?

bence okulda bir aksilik olmuş. çocuğunuzönce gidip şimdi gitmek istemediğine göre.bence 15 günlük tatilin ardından okul kapandı bu yeni açılmış deyip başka bir okula verin.malzemeleri bence alabilirsiniz.oğlum4 sene anaokuluna gitti.3 yaşından itibaren.yazın okul kapanırken artan boyaları bile verdiler.vermeseler bile isteyin.çünkü onlar çok tutuyor.bizden hep markalarını bile vererek malzeme istediler.genelde öyle yapıyorlar.öğretmenin tavrına gıcık oldum ama ne demek dışarı çıkamaz raporu.?

ben bile ısınamadım okula öğretmene aslına bakarsınız bizdende marka istediler hep malzemeleri isticem çünkü yeni yazdırdığım okula vericem ben şimdiden alıştırıyorum ufaktan ufaktan okul kapanıcak tatil yapıcaksın biraz sonra herkes yeni okullarına gidicek gibi konuşuyorum zaten bugunde gitme dinlen iyileş iyice dedim yüzünde güller açtı çocugun istemiyor belki bi sorun oldu belki olmadı ama çocuk okula ısınamadı ve çocuğumla değil okulla alakalı çünkü ben daha öncede kreşe gönderdim koşa koşa gidiyor ve bide bizi almaya gittiğimizde bekletiyordu okulda gelmek bilmiyordu teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ..

benim oğlumda 4.5 yaşında bu sene anaokuluna göndermemeyi düşündüm seneye devletin normal okullarının anasınıfına gidecek diye.ilk dönem göndermedim çocuk evde çok sıkıldı dışarıda çıkamıyordu hava şartlarından..sadece anaokul olan bi anaokul vardı ama oda eve biraz uzak kalıyordu ve bir tanede küçük bebeğim var hergün götürüp getirmem zor olacağı için vermedim burdaki servislerede güvenemedim.çevremdeki herkeste illa ver gönder demeleri beni bunalttı eşimde nasıl olsa bi ömür okullarda sürünecek bu yıl bari evde kalsın dedi. neyse ilk dönem evde geçti 15 tatilde evimizin tam dibinde bi devlet okulu var ilköğretim onunla konuşayım hiç olmazsa bu dönem gitsin dedim neyse gittim müdür yardımcısı bana yaşının tutmadığını seneye alabilecekelrini söyledi ama sabahçı sınıfının pek kalabalık olmadığını yinede öğretmenle konuşmamı söyledi.zaten gtiiğimde sabahtı hoca hanımla konuştum o da olur zaten sabahçı gurubu az dedi.ben öğlenci olmasını istiyordum oğlum sabahları erken kalkmıyordu ve beni en çok öğleden sonraları bunaltıyordu. neyse 2. dönem okula başladık.şimdilik iyi gidiyor öğretmen uyum sağladığını söyledi.erken kalkması içinde erken yatırıyorum bu da ii oluyor ama seneye yinede öğlenci olması taraftarıyım.çekiliş oluyomuş ondada bi sürü şey.....yani demem o ki sizde yakında bi devlet okulu varsa gidip konuşabilirisniz belki alabilirler .kızıznız belkide öğretmenini sevmedi belki ters bi davranışı oldu....ama zorlamayın derim severek isteyerek gitsin bende oğluma eğer istemiyorsan gitme annecim diyorum yok gideyim diyor bakalım şimdilik....oğlum ağustos 2007 li.bu gönderdiğim okulda öğretmen bi liste verdi onları aldık hepsi toplam 30 tl anca tutmuştur.fazla bişey vermedik.sizde eğer değişiklik yaptıysanız yada dşünüoyrsanız malzemelrinizi size geri verirler diğer tarafta değerlendirsiniz...ben konuyu epey geç gördüm ama yinede yorum yapmak istedim:)))

Back