kızımın doğum günü için babasının yaptığı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bak ne güzel işte.derdin gerçekten nafaka ise resmi yoldan ne yapılması gerekiyorsa yapıp bir kenara çekilseydin ya.adam hapsten korkuyor icradan korkuyor mis gibi eski eş
Olmaz o zaman iletişim yöntemi kalmaz.

Kavga gürültüyle de olsa merkezde kalmaya çalışıyor Jameya. Çünkü adam yeterince diğer kadınlardan burnu sürttüğünde pişman olup tektaşla gelicek.

Yahu adam kötü zaten tamam, siz de mutlu olamamışsınız, adam sevmemiş, değer bilmemiş tamam da. Buraya kimsenin itirazı yok.

Fakat Jameya bunların yeteceğini düşünmüyor. Mesela boşandılar, Jameya henüz evlenemedi, ciddi ilişkisi yok, adam devam etti, birileriyle beraber. Tamam zaten biz bundan hoşlan demiyoruz ama illa en mağdur Jameya olucak.
O kadın bir kere kesin "metres". Evliyken vardı.
Eşi "şeytan" zaten. Bir de boğaz sıkıyor, morartıyor.
Aldatıyor.
Millete araba dağıtıyor.
Nafaka yollamıyor tam 8 aydır, ama 3000 tl vicdan azabı parası yolluyor aniden.
Fantastik karakter gibi. Yani Jameya tüm tuşlara basmış. Adam o kadar kötü bir karakter ki her şeyi dibine dek kötü.

Jameya ise hep iyi ve affedici. O da fantastik karakter. Mesela kaynana ile itişip kakışan 10 kişinin zor ayırdığı kişi Jameya değil. Mesela boğazı sıkılıyor ama tüm lohusalığını yukarıdaki şeytan kocanın (baba ölmüş) hayatta kalan annesine küfür ederek geçiriyor. Bir de adamın yüzüne ediyor. Görümce yılan. Arkadaşlar berbat.

Ucuz yapımlı Türk dizisi gibi. Normal insan yok.
niye buna bu kadar şaşırıyorsunuz anlamıyorum sanki hayatta olamayacak insan tipleri. evet aynen böyleler. bunu da kanıtlamak gibi bir derdim yok benim. ailecek kötülerdi. 2 ablası hakkında söyleyecek birşeyim yok gayet iyi anlaştığım 2 ablası da vardı. onlara lafım olmadı benim.

Teşekkür ederim milana şimdi okuma fırsatım oldu. Eşimle konuştum evet,eşim beni aslında anlıyor.
Ben biraz sert konuştuğum için benimle inatlaşıyor.
Ama çok şükür o günden sonra çok daha iyiyim hatta bugün güldüm neden bu kadar taktığımı anlamış değilim.
Paikoloğa gitmeyi eşim de teklif etti hatta ikimiz gidelim istedi.
Buradaki kişileri de artık takmıyorum çünkü çoğu kişi laf olsun torba dolsun diye konuşuyor.
Çocuğu olmayan,lohusa depresyonun ne olduğunu bilmeyenler konuşuyor.
Gerçekten kötü bir durum ama atlatıcam herşey daha iyi olucak :))

28-Haziran Kayınvalidesine nefreti ile ilgili konu. Bak eşin sen lohusa depresyonundasın, sinirlerin bozuk diye sana psikologa gitmeyi teklif etmiş. Hatta ikimiz gidelim demiş. Eşinin sana ne kadar yardımcı olduğuna dair de mesajların var, birbirimizi anlıyoruz diye.

Ben sürekli kadını ağzı yüzü mor gezdiren, aldatan bir adamın eşinin lohusalığını önemseyip kendi psikolog teklif ettiğini görmedim. Hatta 20 yıldır burada gördüğüm her konuda, şiddet uygulayan adamı karısı doktora götürmeye çalışır, belki düzelir diye (ki ağzım açık kalır bu konulara) adamlar gelmez, beni sen delirttin diye.

Hayatın akışına ters yazdıkların.
Jameya yazdıklarını sallıyor olabilir o kısımda kendisine kefil olamam ama adamın şiddet uygulamadığını kanıtlamak için sayfalardır verdiğiniz çaba gerçekten o kadar saçma ki. Atlaya atlaya okudum konuyu çünkü çok sayfa yazılmış en çok sizin yazdıklarınız gözüme battı.

İşim gereği şiddet gören kadınlarla da şiddete meyilli erkeklerle de muhatap olan bir insan olarak söylüyorum, yaptığınız genellemeler baştan aşağı yanlış. Şiddet uygulayan adam eşini psikoloğa götürmek istemezmiş falan. Neye dayanarak söylüyorsunuz bunları? Söylediğiniz şeyleri yapıp karısını evire çevire döven erkeklerle karşılaştım.

Eğer 85 tane suç kaydı olan, deccalden bozma bir herif değilse şiddet uygulayan erkeklerin birçoğu yapmaz dediğiniz şeyleri gayet de yapıyor. Sakin ve iyi zamanlarında eşini psikoloğa da götürüyor, romantik jestler de yapıyor, dışardan saygın bir görüntü de çiziyor. Ancak tüm bunlar kendisine ters bir şey yapıp, sinirlenene kadar devam ediyor. İnsanların çoğu siyah veya beyaz değil, gri. Bu kadar keskin ifadeler kullanmak doğru değil.

ciddiyetsizlik değil bu; inançsızlık. burada prime-time dizisi senaryosunda bize aylardır ve hatta yıllardır anlatılan şeyin gerçek olduğuna kendisi dahi inanmıyor ki gülebiliyor.
bırakın adamın kendisini dövmesi, sövmesi, tehdit etmesi ve hatta şu anda bile meyletmesini; adamın kendisini umursadığı dahi yoktu. bu kadar tırmalamasının sebebi de tıpku ilkokulda aşık olduğu kızın saçını çekerek ilgi toplamaya çalışan oğlan çocuğu gibi zorbalıkla adamın ilgisini çekmeye çalışıyor.
benim güldüğüm konu kadın cinayetleri değil ki konuyu yine saptırdın başka yerlere. seninle de uzun süre konuşulmuyor neye istiyorsanız ona inanın çok umurumda değil ki.
neden kadınlar öldürüldü diye güleyim siz şaka mısınız ya? konuyu nasıl buralara getirdiniz

Jameya yazdıklarını sallıyor olabilir o kısımda kendisine kefil olamam ama adamın şiddet uygulamadığını kanıtlamak için sayfalardır verdiğiniz çaba gerçekten o kadar saçma ki. Atlaya atlaya okudum konuyu çünkü çok sayfa yazılmış en çok sizin yazdıklarınız gözüme battı.

İşim gereği şiddet gören kadınlarla da şiddete meyilli erkeklerle de muhatap olan bir insan olarak söylüyorum, yaptığınız genellemeler baştan aşağı yanlış. Şiddet uygulayan adam eşini psikoloğa götürmek istemezmiş falan. Neye dayanarak söylüyorsunuz bunları? Söylediğiniz şeyleri yapıp karısını evire çevire döven erkeklerle karşılaştım.

Eğer 85 tane suç kaydı olan, deccalden bozma bir herif değilse şiddet uygulayan erkeklerin birçoğu yapmaz dediğiniz şeyleri gayet de yapıyor. Sakin ve iyi zamanlarında eşini psikoloğa da götürüyor, romantik jestler de yapıyor, dışardan saygın bir görüntü de çiziyor. Ancak tüm bunlar kendisine ters bir şey yapıp, sinirlenene kadar devam ediyor. İnsanların çoğu siyah veya beyaz değil, gri. Bu kadar keskin ifadeler kullanmak doğru değil.
Her durum kendine özeldir.

Jameya'nın konularını 2013 yılına dek gidip okursanız neden ve niçin yazdığımı anlayabilirsiniz.

benim güldüğüm konu kadın cinayetleri değil ki konuyu yine saptırdın başka yerlere. seninle de uzun süre konuşulmuyor neye istiyorsanız ona inanın çok umurumda değil ki.
neden kadınlar öldürüldü diye güleyim siz şaka mısınız ya? konuyu nasıl buralara getirdiniz

ben zaten "kadınlar öldürüldü diye güldü" yazmadım. yazdıklarım çok net ve çapıtılabilir şeyler değil. katı gerçeklik olarak duruyor orada

anlatamıyorum ki. yani şiddet uygulayan bir adam çiçek de alabilir yok çok tezat diyorlar madem şiddet uyguladı bu adam sanki hep böyle eli havada, asla normal bir anı olmayan bir adammış gibi anlatmıyorum ki. adam bana çiçek de aldı sürpriz de yaptı başka güzel günlerimiz de oldu ama şiddete de meyilli. illa yok öyle olamaz imkansız bu anlattığın senaryo diyorlar. ay çok sıkıldım.

ben zaten "kadınlar öldürüldü diye güldü" yazmadım. yazdıklarım çok net ve çapıtılabilir şeyler değil. katı gerçeklik olarak duruyor orada
ben kendi yazdığıma güldüm ya benim her yazdığıma kulp bulup saldırmaya geçmekten vazgeç istersen yaptığın hiç hoş değil.

E peki o zaman en fazla iter tekmeler boğazını sıkar o halde. Sorun yok, adamı iyi tanıyan sensin.
senin tam olarak amacını anlamakta zorlanıyorum. ben beyaz diyince sen kara diyosun ben kara diyince sen beyaz. ne istiyorsun anlatsana bana?

Olmaz o zaman iletişim yöntemi kalmaz.

Kavga gürültüyle de olsa merkezde kalmaya çalışıyor Jameya. Çünkü adam yeterince diğer kadınlardan burnu sürttüğünde pişman olup tektaşla gelicek.
birde bu var beni benden daha iyi tanıyormuş gibi ne beklediğimi de biliyorsunuz. aynen tek taşla gelmesini bekliyorum evet.

ben kendi yazdığıma güldüm ya benim her yazdığıma kulp bulup saldırmaya geçmekten vazgeç istersen yaptığın hiç hoş değil.

halen yanlış şeye cevap veriyorsun. kendimi alıntılıyorum ki verdiği yanıtın benim yazdığımla ilgisi yok.
ciddiyetsizlik değil bu; inançsızlık. burada prime-time dizisi senaryosunda bize aylardır ve hatta yıllardır anlatılan şeyin gerçek olduğuna kendisi dahi inanmıyor ki gülebiliyor.
bırakın adamın kendisini dövmesi, sövmesi, tehdit etmesi ve hatta şu anda bile meyletmesini; adamın kendisini umursadığı dahi yoktu. bu kadar tırmalamasının sebebi de tıpku ilkokulda aşık olduğu kızın saçını çekerek ilgi toplamaya çalışan oğlan çocuğu gibi zorbalıkla adamın ilgisini çekmeye çalışıyor.

Her durum kendine özeldir.

Jameya'nın konularını 2013 yılına dek gidip okursanız neden ve niçin yazdığımı anlayabilirsiniz.
O zaman sizin de yorumlarınızı konu özelinde yapmanız lazım. Dediğim gibi jameya sallıyor olabilir kefil değilim ona. Ancak eşini psikoloğa götüren erkek karısını dövmez, nafaka peşinde koşan kadın şiddet görmüş olamaz falan nasıl genellemeler bunlar Allah aşkına? Konuya girmek istemedim konu sahibine de güvenmediğim için ama acayip saçmalamışsınız kaç sayfadır.

"Şiddet" kadınların elinde "koz" olarak kaldığı sürece ben gerçekten bunu yaşayan kadınlara çok üzülüyor ve bu insanlar yüzünden bu kadınların da haklarını arayamadığını düşünüyorum.

Tıpkı tedbir nafakasında, nafaka almaya devam etmek için resmi evlenmeden başka bir adamla dini nikahla beraber yaşayanlar gibi. Bu tip kötüye kullanımlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar da yakında buna erişemeyecek mesela.

Günün birinde yalancı çoban hikayesine dönünce, her ayrılan/boşanan kadın şiddet/zorlama dedikçe kadınlar itibarsızlaşacak. Maalesef bu kendi ayağına sıkmak başka hiçbir şey değil.

siz bi psikiyatri ve nörolojiye uğrayın artık. gündelik hayatınızda da bu şekilde davranıyorsanız eninde sonunda kızınızın velayetini kaybedersiniz.
konumuzla en alakası var? ben isminize bakmadım resminiz lena nın resmine benziyor sizi karıştırdım diye kızımın velayetini elimden mı alacaklar :KK70: kafamda deli sorular. ne yazmıştınız onu alıntılayın lütfen saptırmayın konuyu. birçok yorum geldiği için kafam karıştı sizi lena sandım. bu kadar basit.

Kızz daha dün bana bastırdığım duygular hala duygularım var bir şeyler bir şeyler diyordun
kız ben sana eski kocamı seviyorum mu dedim? bastırdığım duyguların ne olduğunu ben yazdım. üzüldüğüm konular olduğunu yazdım evet. ama ben seviyorum bana dönmesini bekliyorum tek taş alsın diye bekliyorum demedim ki!

O zaman sizin de yorumlarınızı konu özelinde yapmanız lazım. Dediğim gibi jameya sallıyor olabilir kefil değilim ona. Ancak eşini psikoloğa götüren erkek karısını dövmez, nafaka peşinde koşan kadın şiddet görmüş olamaz falan nasıl genellemeler bunlar Allah aşkına? Konuya girmek istemedim konu sahibine de güvenmediğim için ama acayip saçmalamışsınız kaç sayfadır.
"Nafaka peşinde koşan şiddet görmüş olamaz" benim cümlem değil hanımefendi:) Konu ekstra harcama için maliye tehdidiyle kart bilgilerinin alınmış olması ve bu konuda "artık hep bu yöntemi deneyeceğim" diye kahkaha atılması. Nafaka diye çarpıtmayın. Nafaka için adli makamlara başvurmasını 500 kez söyleyen üye benim zaten:)

Psikologa götüren erkek karısını dövebilir, hatta psikolog çıkışında da dövebilir. Fakat sizin boğazınızı sıkan bir adamın annesine adamın gözünün içine bakarak rahatça küfür edebilir misiniz mesala?

Siz kaç konudur devam eden olayın ortasından girip anlam yaratmaya çalışıyorsunuz.

Söylediklerimi çarpıtmayın, hiç hoşuma gitmez.

Yukarıdaki cümleyi direkt alıntılayın varsa:)

konumuzla en alakası var? ben isminize bakmadım resminiz lena nın resmine benziyor sizi karıştırdım diye kızımın velayetini elimden mı alacaklar :KK70: kafamda deli sorular. ne yazmıştınız onu alıntılayın lütfen saptırmayın konuyu. birçok yorum geldiği için kafam karıştı sizi lena sandım. bu kadar basit.

bir şeyleri hatırlamıyor olmanıza istinaden demedim zaten. seri şekilde yalan söylemenize ve pek sağlıklı görünmeyen tutumunuza istinaden söyledim.
ve evet, psikiyatrik rahatsızlıklar sizin velayeti kaybetmenize sebep olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X