• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı kedi tırmaladı

Kediden kuduz geçmez sanmıyorum iki gün önce kızımın kolunu aynı şekilde yaptı kedi ama her yerde yapmıyorlar bu aşıyı kedi diye endişe etmek istemedim ve şu an iyi kızım şükür

2 yaşında oğlumuda çizdi eve götürüp yIkadim ama hastaneye götürdük yinede kuduz aşısı yapildi 10 gun kediyi gözlemleyin, hepsini yapmayız dediler. Kedi iyidi 2 dozdan sonra yapılmadi.

Kediden kuduz geçmez sanmıyorum iki gün önce kızımın kolunu aynı şekilde yaptı kedi ama her yerde yapmıyorlar bu aşıyı kedi diye endişe etmek istemedim ve şu an iyi kızım şükür
Kediden de geçiyormuş ama tabi vaka sayısı vsr mi bilmiyoruz son zamanlarda tedbir bizimkisi zaten hemen bişey olmuyor. Kuduzlu kedide 10 gun sonra ölürse filan dedi. Tabiki bisey olmaz ama tedbiri birakmamak lazim bazen

Bir doktor ve bir anne olarak yazıyorum öncelikle bir doktor muhakkak görsün böyle bir hasta bana gelse idi aşıya hemen başlardım kediyi on gün takip edin geçmiş olsun

Tesbir amaçlı aşı yapılır.
%1 ihtimal bile olsa kuduz riski var ,ben risk almazdım

Geçmiş olsun , geçen yaz benim oğlumun da kolunu kedi çok derin tırmaladı Hemen çocuk doktorumuzu aradık , kesinlikle aşı yaptırın dedi. Hastanedeki doktor da yapılması gerektiğine kanaat getirdi , beş doz aşı vuruldu
Allah korusun, ne olur ne olmaz , tedbir amaçlı..

Benim oglumu hamile bir sokak kedisi ısırdı.Hemen hastanenin yolunu tuttuk kuduz aşısına başladılar 4 doz koldan asi vuruldu.Bence sizde bir enfeksiyon hastalıkları bölümüne götürün. Geçmiş olsun

Merak etmeyin bir şey olmaz. Beni çocukken o kadar çok tırmık yedim ki. Hala da yemeye devam ediyorum gerçi😁 Endişe etmeyin. Hatta bu konuda korkutmayın da. Sonra seneler sonra cafelerde ked görünce ciyaklayan kızlara dönmesin. Yada burda hayvanlardan nefret edip konu açanlardan olmasın. Hayvanla ilişkilerini etkilemesin yani bu ufacık olay.

Bugune kadar baya bi tirmalandim😆 allaha sukur hayattayim😁😁 her defasinda da akillanmadim, sevmeden duramiyorum 😍😍😍

Benim oğlumun da yüzünü tırmalamıştı.Biz ailecek hem evimizde hem de sokakta pek çok kediyi sahiplenir, onları zevkle besleriz,severiz ama tırmalama durumunda hastanenin yolunu tuttuk.Sonuçta risk var öyle değil mi.Tek sorun kuduz da değil.O zaman ogluma hemen aşı başlatıldı ve devletin bu konudaki tutumu da oldukca ciddi.Kediyi yetkililer hemen aldı 10 gün kadar kedi gözlemlendi sonra da aldıkları yere bıraktılar.Oglumla da doktor görüstü kediyi kızdırdığı icin tırmalamış kanaatine vardı ve tek doz aşıdan sonra devam etmedi.Biz böyle rahat ettik ama yıllar önce benim annem o kadar kedi tirmalamasina ragmen bir kez bile götürmemis beni ve kardeslerimi o da öyle rahat etmis demekki.

Back
X