• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı ana sınıfına yazdıranılır mıyım ?

Nedenki bence daha iyi. İlkokula geç baslaması erken başlamasından iyidir .
Erken baslasın erken bıtırsın su okul ıslerını :D
Evlenmeden once doktorların cok yogun oldugu yerde calısıyordum hepsıde cocuklarını ozmanlar hep kucuk okula yazdırmıslar daha ıyı kavrıyorlar dıye ve sonradan erkenden meslegını elıne alıp ıstedıklerı gıbı yasıyorlardı ama dogrusu nedır dusunmek lazım .:kızgın:

Malesef yılın son aylarında dogurmak hıc ıyı bıraey degıl -degılmiş :anne:

Nedenki bence daha iyi. İlkokula geç baslaması erken başlamasından iyidir .

Yıl sonu doğması gerçekten zor. Aynı yıl doğanlarla birlikte başladı kreşe ama ay farkı baya fark yaratıyordu en başta, özellikle yılın başında doğanlarla.
Şimdi ilkokula da versem tam yaşında gidebilir ama raporla bekletebilirim. Bekletirsem de 81 aylık olacak, baya büyük. Bir sürü şey düşünüyoruz.

Anladım sımdı cok haklısınız aöa sıkıldım ınsanların durdırundan neden gonderıyon , paranız gıdıyor demesınden .. bır bakıma benım içinde ıyı olucaktı parasız olunca kımse konusamazdı bızde pek zorlanmazdık
Devlet okulu aliyorsa gonderin tabi 4 yaş cocugu icin cok gerekli bence..

Kızınız okula başlamaz ise rapor almanız gerekebilir
Evet, rapor almamız gerekecek. Aslında öğretmenleri de, kızımı tanıyan aile dostu öğretmenler de kızımın seneye rahatlıkla ilkokula başlayabileceğini düşünüyor gelişimine bakarak. Ama onun dışında herkes geç gönder diyor. Rapor alsak sonraki sene 81 aylık olacak. Şimdiden yaşıtlarından büyük görünüyor. Kafamız karışık eşimle. Büyük ihtimalle özel okula gidecek. Seneye hem okullarla hem uzmanlarla görüşüp karar vereceğiz.

Devlet anaokulunun yaş grubu sınıfları var

Bağımsız anaokulu olanlar her sınıfta aynı eğitim yok yaş farklılığı olduğu için

E devletten bakın otomatik kaydı düşen okul var mı

Yakındaki okulla da gidin konuşun onun yaş grubunu açmışlar mı vs diye

Yalnız kayıtlar temmuz civarı oluyor umarım kontenjan kalmıştır
Ana okulu ve ana sınıfı dıye ıkıye ayrılınca kafam allak bulşak oldu:deli:

Yıl sonu doğması gerçekten zor. Aynı yıl doğanlarla birlikte başladı kreşe ama ay farkı baya fark yaratıyordu en başta, özellikle yılın başında doğanlarla.
Şimdi ilkokula da versem tam yaşında gidebilir ama raporla bekletebilirim. Bekletirsem de 81 aylık olacak, baya büyük. Bir sürü şey düşünüyoruz.
Öğretmenim çocuguna göre değisebilir fakat küçük olanlar fark ediliyor öğrenme zorluğu cekiyorlar hatta. Hayata 1 sene geç atılsın hiç bir şey kaybetmez

Ana okulu ve ana sınıfı dıye ıkıye ayrılınca kafam allak bulşak oldu:deli:

Ana okulu ayrı bina anasınıfı ilkokul içinde sınıf

Anasınıfında seneye ilkokula gidecekler başlıyor anaokulunun ayrı yaş grupları var 36 ay sonrası

Anasınıfı bir ara 48 ay alıyordu ama şu an son durumu bilmiyorum

İlgili alanlarda çalışan arkadaşlar daha net bilgi aktarır

Ay ne zormuş ya .. InsaAllah en ıyı kararı verırsınjz

Ana okulu ayrı bina anasınıfı ilkokul içinde sınıf

Anasınıfında seneye ilkokula gidecekler başlıyor anaokulunun ayrı yaş grupları var 36 ay sonrası

Anasınıfı bir ara 48 ay alıyordu ama şu an son durumu bilmiyorum

İlgili alanlarda çalışan arkadaşlar daha net bilgi aktarır
Gecen sene almamıslardı demekkı bu senede almıcaklar ana sınıfına vunkı 45 aylık oluyor sanırım .. hayırlısı yaa krese de gondermem Zor

Evet, rapor almamız gerekecek. Aslında öğretmenleri de, kızımı tanıyan aile dostu öğretmenler de kızımın seneye rahatlıkla ilkokula başlayabileceğini düşünüyor gelişimine bakarak. Ama onun dışında herkes geç gönder diyor. Rapor alsak sonraki sene 81 aylık olacak. Şimdiden yaşıtlarından büyük görünüyor. Kafamız karışık eşimle. Büyük ihtimalle özel okula gidecek. Seneye hem okullarla hem uzmanlarla görüşüp karar vereceğiz.
Rapor almak iyi birşey değil
Yurtdışında 5 Yaşında okuma öğreniyorlar
Benim kızım bu sene ön okul ilkokul hazırlığa başlayacak seneye ilkokul
2013 mayıs doğumlu

Öğretmenim çocuguna göre değisebilir fakat küçük olanlar fark ediliyor öğrenme zorluğu cekiyorlar hatta. Hayata 1 sene geç atılsın hiç bir şey kaybetmez
1 sene geç işe başlamasını önemsemiyoruz ama 1 yıl geç İlkokula gitmesi sıkıntı yaratır mı diye korkuyoruz. Sıkılmasından korkuyoruz daha çok. 4 yaşından beri yazabiliyor, matematik işlemlerine başladılar. Kreşi güzel bir eğitim veriyor ama 3 yıl kreş, 1 yıl anaokulu derken ilkokula fazlaca hazır gitmiş olacak.

1 sene geç işe başlamasını önemsemiyoruz ama 1 yıl geç İlkokula gitmesi sıkıntı yaratır mı diye korkuyoruz. Sıkılmasından korkuyoruz daha çok. 4 yaşından beri yazabiliyor, matematik işlemlerine başladılar. Kreşi güzel bir eğitim veriyor ama 3 yıl kreş, 1 yıl anaokulu derken ilkokula fazlaca hazır gitmiş olacak.
Cocugunuz hazırmış gonderın bence

Rapor almak iyi birşey değil
Yurtdışında 5 Yaşında okuma öğreniyorlar
Benim kızım bu sene ön okul ilkokul hazırlığa başlayacak seneye ilkokul
2013 mayıs doğumlu
İlkokul birinci sınıflarda yaş dağılımı nasıl acaba. 60 aylık da 83 aylık da aynı anda başlayabiliyor.
@aurora_z konunuzu sabote ettim, kusura bakmayın.

hayırlı geceler hanımlar
Bılıyorum cok buyuk bır dert degıl ama yıne de fıkrınızı ,bıldıklerınızı paylasmanızı ıstıyorum ..
Bır kızım var kasım 2014 dogumlu ,gecen sene Krese yazdırmıstım ve cok memnunduk ama madıı durumlardan almak zorunda kaldık .. sımdı ıse devlet ana okulu alıyor .gecen sen almamıstı yasından kaynaklı .. suan dveletın ozel ana okulu , kreslerın yarı fıyatı yanı yarım gunu 170 Tl ıdı gecen sene ..
Oglen esım eve geldıgınde bır yazı okumus ekım dogumlu cocukları ana okulları oluyor dıye .
Yanı ekım ve sonrakı ay dogumluları da alıyorlarmıdır eger oyleyse normal ana okuluna gondermek ıstıyorum evımızede cok yakın bır okul var ve her ay ozeldekı gıbı para vermıs olmıyacagız, maddı olarak zorlanmayacagımızı da dusunuyorum ..
Sımdıden yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım:KK19:
Önce gidin bir okulla konuşun,sorun soruşturun ayrıca devlet ana okuluda olsa aylık para isteyebilirler,eğer yardımcı abla yada yardımcı öğretmen var ise,ayrıca yemek parası,özel günlerde para toplanabilir kutlama için,23 nisan gösterilenlerine katılırsa kıyafet parası olur,devlet ana okulu olunca hiç para verilmeyecek diye düşünmeyin,dediğim gibi gidin bir okulla konuşun önce.

Gecen sene almamıslardı demekkı bu senede almıcaklar ana sınıfına vunkı 45 aylık oluyor sanırım .. hayırlısı yaa krese de gondermem Zor

Bağımsız anaokulu yok mu orada

Netten ilçe adı ile bakın X ilçesi anaokulu şeklinde aratın

Bizim burada anaokulu var mesela uzak evlere servisle gidip geldiler ama eski özel okula açıldı fiziksel şartları çok iyi

Arkadaşım benimde 2014 doğumlu oğlum var seneye ilk okula göndermeyeceğim için bu yıl ana sınıfina göndermeyeceğim büyük oğlum 2012 doğumlu onu 2 yıl üst üste ana sınıfına gönderdim ama çok pişman oldum çocuk zaten ögrendiği şeyleri bi daha bi daha görünce çok sıkılıyor bi zaman sonra okula bile gitmek istemiyor ilk okul öğretmeni arkadaşlarım var onlarda şu an sistem karışık o yüzden çocuklarınızı erkenden okula yazdırmayin diyorlat

Back
X