Kızım anaokulundayken baska bir kiz arkadasi vuruyordu. Öğretmenim gormeden vuruyor anne demisti. Öğretmenine sordum görmedim choccy hanım ama dikkat edecegim bugün dedi. Neyse öğretmeni arkasına dönünce yine vurmuş o ara öğretmen yakalamış tabi,uyarmış konuşmuş vs tekrarlanmadı bir daha.
Şimdi 4.sınıfta,yine bir arkadaşları var agresif ve ne zaman kime ne yapacağı belli olmayan bir kız,küfürde ediyor. En son bir arkadaşının sandalyesini çekmis tam oturacakken,kızın kafası yere çarpmış düşmüş vs. Kızım anlattı,öğretmeni ailesini arayip anlatmış durumu. Ben kızıma uzak dur,karşına hep çıkacak bu tip insanlar ,o küfür edebilir ama sen ona uymadan yoluna devam edeceksin vs diye anlattım. Kızın düşme olayından beri vukuat olmadı. Öğretmeni bir yol buldu sanıyorum.
Demem o ki,ögretmende biter o iş. Ailesine bilgi verip,gerekiyorsa rehberlik,idare bilgilendirip önünü kesmek gerekiyor bir şekilde. Çocuğa gidip siz birşey diyemezsiniz,haklıyken haksız duruma düşersiniz. Birde aile üste çıkabilir benim çocuğuma nasil laf edersin vs diyerek. Ben bu sebeple hep öğretmeni ile çözdüm durumu. Sagolsunlar bir şekilde takip edip önünü kestiler.
Sizde öğretmenle ilerleyin. tabi ki çocuk bunlar itişme olur ama ya birşey olursa o hengamede birine? O zaman sonuçlari epey agir olur. Ben çok üzüldüm mesela kızımın arkadaşina. Şayet tekrarlansaydı öğretmene soracaktım bu konuda ne yaptınız ,ne yapmayı düşünüyorsunuz diye zira gerçekten kafasını carpma durumu tehlikeli,aman cocuktur şaka yapmış denilip gecilemez ki. Ya kıza birşey olsaydı.