Kizima surekli siddet uygulayan sinif arkadasi

Ama tehditten bahsetmiyorum
Uyarmak doğru olmayabilir
Ama sizin içinizden bir an geçmedi mi cocugu uyarmak
Bir de ben hani şöyle bir uyarıda söz ediyorum bak sen çok tatlı bir kızsın çok güzelsin biz seni çok seviyoruz kızım da seviyor vs
Ama zaten okulun dahil olmadığı bir sey yapmak istemiyorum her şey okulun bilgisi dahilinde olmali
Kızgınlığını, üzüntünü çok iyi anlıyorum emin ol ama ben bir velinin başka birinin çocuğuyla konuşmasını uyarmasıno doğru bulmuyorum. Sana da sıkıntı olabilir bu durum, haklıyken haksız duruma düşebilirsin. En doğrusu idarenin çözmesi. Gelişme var mı konuştun mu?

Kızgınlığını, üzüntünü çok iyi anlıyorum emin ol ama ben bir velinin başka birinin çocuğuyla konuşmasını uyarmasıno doğru bulmuyorum. Sana da sıkıntı olabilir bu durum, haklıyken haksız duruma düşebilirsin. En doğrusu idarenin çözmesi. Gelişme var mı konuştun mu?
Evet haklısın ben de çok sağlıklı düşünemiyorum ilk cocuk ve ilk defa başıma geldi
Dun bir sey yapmamis sadece sandalyesini itmiş göremiyorum diye
Bugun sabah ben de gittim ama esim bir dur dedi konusturmadi bari rehberlige gideyim dedim gitme dedi
Bakalim bugun ne olacak

Evet haklısın ben de çok sağlıklı düşünemiyorum ilk cocuk ve ilk defa başıma geldi
Dun bir sey yapmamis sadece sandalyesini itmiş göremiyorum diye
Bugun sabah ben de gittim ama esim bir dur dedi konusturmadi bari rehberlige gideyim dedim gitme dedi
Bakalim bugun ne olacak
Kendi tecrübemden yola çıkarak söylüyorum maalesef anlayışlı oldukça, alttan aldıkça, sabırlı oldukça okullar da ki böyle sorunların çözümü uzuyor.
Ben bekleme derim, dediğin gibi en azından rehber öğretmenle konuş bugün.

Kızım anaokulundayken baska bir kiz arkadasi vuruyordu. Öğretmenim gormeden vuruyor anne demisti. Öğretmenine sordum görmedim choccy hanım ama dikkat edecegim bugün dedi. Neyse öğretmeni arkasına dönünce yine vurmuş o ara öğretmen yakalamış tabi,uyarmış konuşmuş vs tekrarlanmadı bir daha.
Şimdi 4.sınıfta,yine bir arkadaşları var agresif ve ne zaman kime ne yapacağı belli olmayan bir kız,küfürde ediyor. En son bir arkadaşının sandalyesini çekmis tam oturacakken,kızın kafası yere çarpmış düşmüş vs. Kızım anlattı,öğretmeni ailesini arayip anlatmış durumu. Ben kızıma uzak dur,karşına hep çıkacak bu tip insanlar ,o küfür edebilir ama sen ona uymadan yoluna devam edeceksin vs diye anlattım. Kızın düşme olayından beri vukuat olmadı. Öğretmeni bir yol buldu sanıyorum.
Demem o ki,ögretmende biter o iş. Ailesine bilgi verip,gerekiyorsa rehberlik,idare bilgilendirip önünü kesmek gerekiyor bir şekilde. Çocuğa gidip siz birşey diyemezsiniz,haklıyken haksız duruma düşersiniz. Birde aile üste çıkabilir benim çocuğuma nasil laf edersin vs diyerek. Ben bu sebeple hep öğretmeni ile çözdüm durumu. Sagolsunlar bir şekilde takip edip önünü kestiler.
Sizde öğretmenle ilerleyin. tabi ki çocuk bunlar itişme olur ama ya birşey olursa o hengamede birine? O zaman sonuçlari epey agir olur. Ben çok üzüldüm mesela kızımın arkadaşina. Şayet tekrarlansaydı öğretmene soracaktım bu konuda ne yaptınız ,ne yapmayı düşünüyorsunuz diye zira gerçekten kafasını carpma durumu tehlikeli,aman cocuktur şaka yapmış denilip gecilemez ki. Ya kıza birşey olsaydı.

siddetti dayak yiyip itilip kakilip ogrenecegine , annesinin gür sesiyle ogrensin .oyle bir konusuyosunuzki sanki cocugu sopayla dovun dedim. biraz yukses sesle azar cozumdur .söyle bi kolundan tutup o cocuga bagirin bakayim bidaha yapiyomu . 😡 al sana en hizlisindan cozum .
Sonra haberlerde izleriz bir güzel.
Bakın bu dediğiniz olmaz/olamaz. Okulda öğretmen,idareciler vs varken bu kişileri ezip elalemin çocuğuna birşey yapamazsınız. Yaparsanız haklıyken haksız duruma düşmeniz çok olası. Ha okul yönetimi,öğretmen birşey yapmıyorsa da şikayetinizi yaparsınız.
Ha hiç mi sonuc alamadınız. Ararsınız annesini benim çocuğum sürekli şiddete uğrayip geliyor,çocuğunuza sahip cıkın tekrarı olursa rapor alır gereği neyse yaparım dersiniz. O korkuyla cocuklarini okulunu değistirmezlerse bende birşey bilmiyorum. Ama bağırırım,kolundan tutarım vs geçiniz bence. Yaparsanız size bir güzel ödetirler,haklı olsanız bile. Hiç bir anne/baba oh iyi yapmış demez yani. Belki haberleri bile yok okulda olup bitenden.

4 5 yaşlarındaki çocuklardan şiddet gösteriyo diye bahsetmek bana garip geliyor ya. Bi de görsem çocugu uyarırım demişsiniz sizin muhatabınız çocuk olamaz. Burada arayı bulması gereken öğretmen onunla görüşün onu uyarın. Karşı tarafın velisiyle de görüşebilirsiniz.
3 yaşında öğretmen görmesin diye arkasını dönünce kızıma vuran arkadaşı vardı okulda. Bakın öğretmen arkasıni donünce durup dururken sebepsiz vuruyordu.
Öte yandan oğlum 3 yaşında bu yaz havuzda kendi yaşlarında bir kız çocuğuyla yıldızlari asla barışmayıp sürekli didiştiler. Havuz kapalı şu an ama hala arada aklına gelince söyler o beni itti,düşürdü diye.
Olabiliyor yani bu tip şeyler. Müdahil olunmazsa sonuçları da ağır olabilir. Birbirlerini iterken biri düşüp yaralanabilirde pek ala. Mesela etkinlik yaparken öğretmenin bir anlık dalgınlığıyla silikon tabancasıni eline geçiren bir çocuk, başka bir çocuğun yüzünü yakti. Yine 3,4 yaş grubu yine anaokulu,kızımın okulunda oldu bu olayda.

İyi geceler herkese
Birkac gündür sinirimizi ciddi manada bozan sorun var eşimle ne yapacağımızı şaşırdık.
Bir kızım var 4 bucuk yaşında
Gecen sene mart ayında kreşe başladı bu sene de aynı okulda fakat öğretmeni ve arkadaşları farklı.
Uyumsuz bir cocuk değil fakat tek olduğu için paylaşma konularında falan eksik.
Sınıfında bir kız var sürekli kızıma vuruyor bugun de en son ittirmis ve kızım kafasını dolaba çarpmış her geçen gün şiddet olayını abartıyor kızıma seni sevmiyorum diyormuş kızım da hem ondan korkuyor hem de sevmediği için üzülüyor.
Bugun esim öğretmenle konuşmuş cocugun uyum probleminin olduğunu ailesinin bilgilendirildigini benim kızımın elinden zorla izinsiz oyuncağı çekip almayı istediğini falan söylemiş.
Simdi asiri fevri bir insan olduğum halde çok sakin davranmaya çalışıyorum sonucta cocuk diye fakat cocuk her geçen gün şiddetin dozunu artırıyor.
Kızımın içine kapanmasindan korkuyorum normalde uyumsuz bir cocuk değildir ki öğretmeni de bunu söylemiş.
Esim diyor ki çocuğun annesiyle bir araya gel kızımız sizi arkadaş olarak görsün ama problem benim kızımda değil onların kızında o yüzden bunu istemiyorum.
Lütfen çözüm önerin çok moralim bozuk
Ikisi de çok küçük daha annesile bir araya gelin çocuklar birlikte oynasın, kaynaşsın. Eşiniz çok güzel çözüm bulmuş aslında.

Kendi tecrübemden yola çıkarak söylüyorum maalesef anlayışlı oldukça, alttan aldıkça, sabırlı oldukça okullar da ki böyle sorunların çözümü uzuyor.
Ben bekleme derim, dediğin gibi en azından rehber öğretmenle konuş bugün.
Eşime laf anlatsam keske anlamiyor sinir etti beni dur bekle dur bekle
Aynen öyle mütevazilik ise yaramıyor

3 yaşında öğretmen görmesin diye arkasını dönünce kızıma vuran arkadaşı vardı okulda. Bakın öğretmen arkasıni donünce durup dururken sebepsiz vuruyordu.
Öte yandan oğlum 3 yaşında bu yaz havuzda kendi yaşlarında bir kız çocuğuyla yıldızlari asla barışmayıp sürekli didiştiler. Havuz kapalı şu an ama hala arada aklına gelince söyler o beni itti,düşürdü diye.
Olabiliyor yani bu tip şeyler. Müdahil olunmazsa sonuçları da ağır olabilir. Birbirlerini iterken biri düşüp yaralanabilirde pek ala. Mesela etkinlik yaparken öğretmenin bir anlık dalgınlığıyla silikon tabancasıni eline geçiren bir çocuk, başka bir çocuğun yüzünü yakti. Yine 3,4 yaş grubu yine anaokulu,kızımın okulunda oldu bu olayda.
Ayy Allah korusun ama olur yani biz de öğretmene bunu dedik makas soksa gözüne kalem soksa napariz dedik
Sabahtan öğretmeni varken vuramiyor kulüp derslerinde yine rahat durmuyor cocuk ama
Ufak tefek olur da Hee gün olunca sinir bozucu

Yorumlari okuyunca dehsete dusuyorum ikisi de kucuk, linc edin o zaman cocugu. Bu ne sacma sapan yorumlar, cocukken vurma davranisi, paylasamama davranisi olabilir. Ogretmen surekli ilgilenemez sinifta diger cocuklarda var, biraz anlayisli olmanizda fayda var. Esiniz cok guzel cozum bulmus denediniz mi cozum bulmadan direkt ben soyle yaparim boyle ederim diye sinirleniyorsunuz. Ortada cok buyuk bir durum yok.

Kızım anaokulundayken baska bir kiz arkadasi vuruyordu. Öğretmenim gormeden vuruyor anne demisti. Öğretmenine sordum görmedim choccy hanım ama dikkat edecegim bugün dedi. Neyse öğretmeni arkasına dönünce yine vurmuş o ara öğretmen yakalamış tabi,uyarmış konuşmuş vs tekrarlanmadı bir daha.
Şimdi 4.sınıfta,yine bir arkadaşları var agresif ve ne zaman kime ne yapacağı belli olmayan bir kız,küfürde ediyor. En son bir arkadaşının sandalyesini çekmis tam oturacakken,kızın kafası yere çarpmış düşmüş vs. Kızım anlattı,öğretmeni ailesini arayip anlatmış durumu. Ben kızıma uzak dur,karşına hep çıkacak bu tip insanlar ,o küfür edebilir ama sen ona uymadan yoluna devam edeceksin vs diye anlattım. Kızın düşme olayından beri vukuat olmadı. Öğretmeni bir yol buldu sanıyorum.
Demem o ki,ögretmende biter o iş. Ailesine bilgi verip,gerekiyorsa rehberlik,idare bilgilendirip önünü kesmek gerekiyor bir şekilde. Çocuğa gidip siz birşey diyemezsiniz,haklıyken haksız duruma düşersiniz. Birde aile üste çıkabilir benim çocuğuma nasil laf edersin vs diyerek. Ben bu sebeple hep öğretmeni ile çözdüm durumu. Sagolsunlar bir şekilde takip edip önünü kestiler.
Sizde öğretmenle ilerleyin. tabi ki çocuk bunlar itişme olur ama ya birşey olursa o hengamede birine? O zaman sonuçlari epey agir olur. Ben çok üzüldüm mesela kızımın arkadaşina. Şayet tekrarlansaydı öğretmene soracaktım bu konuda ne yaptınız ,ne yapmayı düşünüyorsunuz diye zira gerçekten kafasını carpma durumu tehlikeli,aman cocuktur şaka yapmış denilip gecilemez ki. Ya kıza birşey olsaydı.
Ben aynı durumda onların cocugu olsa çirkef bağlarlar diye düşünüyorum
Evet 4. Sinif belki anlar qma benim kızım 4 yaşında
Tabii bu tipler hep var
Okul değişikliği için görüşsek mi diyorum esim orda olmayacağı ne malum diyor o da doğru ama kizim mutlu gelmiyor bana bilmiyorum
Dun iki okulu aradım ulaşamadım

Yorumlari okuyunca dehsete dusuyorum ikisi de kucuk, linc edin o zaman cocugu. Bu ne sacma sapan yorumlar, cocukken vurma davranisi, paylasamama davranisi olabilir. Ogretmen surekli ilgilenemez sinifta diger cocuklarda var, biraz anlayisli olmanizda fayda var. Esiniz cok guzel cozum bulmus denediniz mi cozum bulmadan direkt ben soyle yaparim boyle ederik diye sinirleniyorsunuz. Ortada cok buyuk bir durum yok.
Her gün çocuğunuz dovulse anlayışlı olur musunuz ?

İyi geceler herkese
Birkac gündür sinirimizi ciddi manada bozan sorun var eşimle ne yapacağımızı şaşırdık.
Bir kızım var 4 bucuk yaşında
Gecen sene mart ayında kreşe başladı bu sene de aynı okulda fakat öğretmeni ve arkadaşları farklı.
Uyumsuz bir cocuk değil fakat tek olduğu için paylaşma konularında falan eksik.
Sınıfında bir kız var sürekli kızıma vuruyor bugun de en son ittirmis ve kızım kafasını dolaba çarpmış her geçen gün şiddet olayını abartıyor kızıma seni sevmiyorum diyormuş kızım da hem ondan korkuyor hem de sevmediği için üzülüyor.
Bugun esim öğretmenle konuşmuş cocugun uyum probleminin olduğunu ailesinin bilgilendirildigini benim kızımın elinden zorla izinsiz oyuncağı çekip almayı istediğini falan söylemiş.
Simdi asiri fevri bir insan olduğum halde çok sakin davranmaya çalışıyorum sonucta cocuk diye fakat cocuk her geçen gün şiddetin dozunu artırıyor.
Kızımın içine kapanmasindan korkuyorum normalde uyumsuz bir cocuk değildir ki öğretmeni de bunu söylemiş.
Esim diyor ki çocuğun annesiyle bir araya gel kızımız sizi arkadaş olarak görsün ama problem benim kızımda değil onların kızında o yüzden bunu istemiyorum.
Lütfen çözüm önerin çok moralim bozuk
Tamam o da çocuk ama o kadar sinirlendim ki . Sen nesin kimsin ki benim çocuğuma vuracaksın . Demek ki ailesinden öyle görmüş ailesi ve çocuk uyarılmalı. Ayrıca çocuklar öğretmenin sorumluluğunda öğretmende bu sorunu çözmek için elinden gelini yapar yapmalı da .

Her gün çocuğunuz dovulse anlayışlı olur musunuz ?
Belli ki cocukta davranis bozuklugu var, bu davranisi duzeltmek icin bagirmak, azarlamak, sopa gostermekle duzelecekse duzeltin. Ikisi de cocuk, esiniz cozum sunmus size denemeden direkt olayi farkli boyuta tasiyorsunuz. Gidin ailesiyle kavga edin o zaman. Ailesinde gormeyip arkadaslarindan gormus olabilir illa ki ailesinden gormus diye bir sey soz konusu olamaz. Cocuk bunlar bir sekilde olumsuz davranislari duzeltilmeli.

Ayrica uslubunuz cok cirkin cocuga sen kimsin nesin diyorsunuz. Cocuk bunlar hata yapabilirler.

Belli ki cocukta davranis bozuklugu var, bu davranisi duzeltmek icin bagirmak, azarlamak, sopa gostermekle duzelecekse duzeltin. Ikisi de cocuk, esiniz cozum sunmus size denemeden direkt olayi farkli boyuta tasiyorsunuz. Gidin ailesiyle kavga edin o zaman. Ailesinde gormeyip arkadaslarindan gormus olabilir illa ki ailesinden gormus diye bir sey soz konusu olamaz. Cocuk bunlar bir sekilde olumsuz davranislari duzeltilmeli.
Söylediklerinizin birini dahi demedim benim başkasının çocuğunu dövme gibi bir düşüncem asla olamaz benim dediğim şey çocuktur onlar deyip geçemem işin içinde şiddet var

Tamam o da çocuk ama o kadar sinirlendim ki . Sen nesin kimsin ki benim çocuğuma vuracaksın . Demek ki ailesinden öyle görmüş ailesi ve çocuk uyarılmalı. Ayrıca çocuklar öğretmenin sorumluluğunda öğretmende bu sorunu çözmek için elinden gelini yapar yapmalı da .
Sizin gibi düşünüyorum kimse kimsenin çocuğuna vuramaz
O çocuklar buyutulene kadar ne çekiliyor ben cocugumu başkası dövsün diye dogurmadim

Bugun cocuk kızımın gözüne oyuncak atmış.
Artık iyice sinir oldum.
Öğretmeni aradım. Bu iş çözülecek dedim. Rehberlige yönlendirin dedim pazartesi yönlendirecek rehberlige bizi.
Bugünkü olayın kazayla olduğunu çocukların oyuncak toplarken o kızın attığını ve benim kızımın o anda kafasını çevirdiğini ve geldiğini söyledi. Ben de kazayla olan şeylere lafım yok ama çocuğun kazası bile kızıma denk geliyor dedim.
Cocugun ailesi de durumu çözmek istiyorumus gerekirse görüşelim demis vakit geçirelim demis olur dedim ben de tabii geçirelim.
Pazartesi ne olacak bilmiyorum bakalim

X