Kizima surekli siddet uygulayan sinif arkadasi

Off ne saçma duyar kasiyorsunuz. Kusura bakmayın ama herkes çocuğunu düzgün yetistirsin. ailesinin yetistiremedigi cocuk benim kızımı sindirmeye çalışırsa elbette yaptirmam ve gerekirse ben sindiririm o çocuğu. Aileler çocuklarını tanımıyorlar mi sizce? Tanıyorlar ama şiddet gören başkasının çocuğu olunca amannnn bana ne oluyor genelde.
Ben çocuğum özgüvenli olsun diye kendimi paralarken, okuduğu kitaptan oynadığı oyuncağa itina ile seçerken, birisinin yetistiremedigi çocuğu gelipte pisikolojisini bozamaz. Şahsen buyrun mahkemeye verin derim sokakta adam öldürmenin bile cezası yok ülkede komik olmuş tepkiniz.
Demekki itina ile yetistirememişsiniz ki özgüvensiz ve kendi meşru savunmasını bile yapamayan cocuklariniz var. Büyük konuşmayın çocuktur bu bir gün sizin çocuğunuz da başkasına zarar verebilir dev cusseli velisi gelip azarlasa cocugunuzu ne hissedersiniz.

Bir de yazmışlar ki eşimle gider sıkıştırırım azarlarım çocuğu 😅 niye eşle gidiliyor merak ettim yoksa diğer çocuğun anasıyla tesadüfen karşılaşıp bi dayak da siz yersiniz eşiniz korusun bari diye mi 😅 tövbe estağfurullah ya..... Ne ilginç insanlar var.
Arkadaslar çocugunuza balık tutmayın balik tutmayı öğretin yoksa siz pişman olursunuz....

Ben buna hiç izin vermezdim hatta çocuğum şiddet uyguladı diye psikoloğa falan götürdüm. Eşim cinnet geçiriyor du o dönem verdiğimiz para yüzünden. Hatta bu yıl orta okula başladı. Çocuk geliyor x beni dövdü y bana vurdu. Babası benim şok bakışlarım eşliğinde şu cümleyi kurdu bidaha biri sana vurursa ağzının ortasına öyle bir çak ki diğerlerinde sana dokunmaması gerektiğinin öğrensin. Ve bana sen sus şimdi dedi. O zaman geldin gittin okula duzelticem diye yok psikolog yok bilmem ne bak şimdi ne olacak izle dedi. Hakikaten çocuk kendine vuran çocuğu dövmüş. Şu an sınıfta kimse ile arası kötü değil. Başkanlık seçmelerine katılınca dayak yiyen çocuk bile onu seçmiş. Ben hala tasvip etmiyorum ama eşimin dediğine göre gerçek hayat buymuş. Benim bu güne kadar öğrettiğin biri sana vurursa hemen kaç ve bir öğretmen bul. Çok saçma ya. Erkek çocuğu çok zor. Ben beyefendi olsun istiyorum kavga falan bilsin istemiyorum ama erkek çocukları belgesel tarzında yaşam sürüyor. Tabi durduk yere birinin canını yakarsa bizden babasından da tepki alır o ayrı.
Maalesef bakin çözüm bu maalesef
Ben karşınızdakinin cocik olduğunu unutmuyorum o cocuga da üzülüyorum hatta
Ama önce can sonra canan keske cocuk yapmasa da güzel güzel oynasalar ama yapıyor her fırsat bulduğunda

Mrb bende anaokulu ogretmeniyim. Evet her sektörde ışini iyi yapan da var yapmayan da malesef. Size önerim sınıf değişikliği. Çünkü uzun sure devam etmis sanırım bu durum. Çözüm bulunamamis simdiye kadar. Ama galiba sınıf degisikligi yok yazmışsınız. Ozaman burada en onemli gorev tabiki öğretmene düşüyor. Tavsiyem sizin zarar veren cocugun ailesiyle konusmanizi onermem. Karşı tarafin anlayış seviyesini bilemezsiniz. Konu büyüyebilir. Bide muhattap olmak zorunsa değilsiniz zaten. Burda öğretmen o aile ile ozel görüşme ayarlamalim siddete meyilli çocuklar evden biseyler getiriyorlar illaki. Aileye uygun dille evdeki durum sorulmalı.tabiki zarar veren de bir çocuk. Ayni sinifin icinde cok uzak tutulamaz. Temas etmek isteyeceklerdir birbirleriyle. Ama ogretmenimiz bu durumda aileyle görüşüp cocugu desteklemelerini onerebilir. Sınıf icinde de mümkün mertebe uzak tutmaya çalışacak. Oturturken birbirlerinden uzakta oturmasini sağlayacak. Yardımcı ogretmen varsa eğer ondan destek alacak bu surecte. O sekilde belki biraz yol katedilebilir.
Ben diğer aileyler birebir muhatap olmuyorum
Öğretmene bizi rehberlige yönlendirin dedim
Ogretnen diger ailenin de çözüm bulmak istedigini söyledi
Ben tüm süreçlere ogretmenin katılmasını rica ettim
Ben yeni öğrendim ne kadar var bilmiyorum durum
Biz pek okula da gönderemedik karantinaya girdik
Çocuk toparlanamadan bir de bu kıza başladı
Ogretmen sizin kiziniz da oyun kuramıyor diyor ama en azından kimseye şiddet uygulamiyor benim kızım

En gıcık kaptığım şey bir kişinin çocuğunun benim çocuğuma vurması rahatsızlık vermesi.hic kimsenin buna hakkı yokkkk.
Binaya yeni tasinmistim üç komşum bana geldi gelen komşudan birinin erkek çocuğu düşük yere çocuğumu kıskandı bir an kucağımda duran yavruma melek gibi hala sinirim zipliyot şu an bile iki yıl oldu dusunun çocuğuma vurdu ama nasıl bir tokat attı o an o çocuğun kusura bakmasın kimse gırtlağını sikasim geldi.hemen annemi aradım içeri odaya geçtim annem bana yakın çocuğumu g ldi aldı ona gönderdim.sonra oturdu kalktılar iki yıldır ne i kadının evine gittim ne slm verdim nede o çocuğu görmek istiyorum.ben nasıl baskasinin çocuğuna vurdurmuyorsam çocuğum başkasının cocugunu rahatsız etmiyorsa öyle yetistirdiysem başkasında buna dikkat edecek.
Kimsenin kimsenin çocuğuna bağırmaya dahi hakkı yok
Cok üzülüyorum ama önce kendi cocugum

burayı okudukça çocuklarım için çok endişelendim doğrusu. çocuğun şiddetinden şikayetçi olurken veliler şiddet sever hatta şiddete tapar olmuş. karı koca bir olup çocuk sıkıştırmayi tavsiye edenler, çocuğu omuzundan tutup sarsanlar, öğretmenlerin bilgi azlığından şikayet edip, çocuğa fiziksel ya da psikolojik şiddet göstermeyi meşru gösteren kohlbergin ahlak gelişim aşamalarinin diplerinde takılı kaldığından habersiz sözümona dahi entellektuel velilerle etrafımız sariliymis. Allah böyle velileri uzak etsin çocuklarımdan ne diyeyim.

konu sahibi insallah çocuğunuz daha fazla etkilenmeden olayı çözersiniz. Hem siz hem çocuğunuz huzurlu olur

burayı okudukça çocuklarım için çok endişelendim doğrusu. çocuğun şiddetinden şikayetçi olurken veliler şiddet sever hatta şiddete tapar olmuş. karı koca bir olup çocuk sıkıştırmayi tavsiye edenler, çocuğu omuzundan tutup sarsanlar, öğretmenlerin bilgi azlığından şikayet edip, çocuğa fiziksel ya da psikolojik şiddet göstermeyi meşru gösteren kohlbergin ahlak gelişim aşamalarinin diplerinde takılı kaldığından habersiz sözümona dahi entellektuel velilerle etrafımız sariliymis. Allah böyle velileri uzak etsin çocuklarımdan ne diyeyim.

konu sahibi insallah çocuğunuz daha fazla etkilenmeden olayı çözersiniz. Hem siz hem çocuğunuz huzurlu olur
Başınıza geldiğinde kohlbergi mezarında ters döndürecek hale geliyorsunuz merak etmeyin, yemişim ahlak gelişimi aşamalarını 😂 inşallah yaşamasın sizin çocuklarınız tabii...

Napalım entel takılcaz diye çocuğumuzu dövdürüp mutsuzluğunu mu izleyelim. Sen karşındaki veliye çocuğunuzu psikoloğa götürün derken ağzından salyalar fışkırtarak çocuğunun bir şey olmadığını iddia eden zeka seviyesi 10 yaş olan veliler karşısında bol şans o zaman.

Carlamak nedir çocuk beni dövdü annem carladi falanca birşey dedi annem geldi carladi siz de gidin carlayin çocuğunuzu dovenleri gidin siz dövün sarsın vurun eşinizle gidip sıkıştırıp tehdit edin annesi gelirse ona da carlayin
Maşallah şiddete razı olmayanların baş etme yontemleri inanilmaz insancil

Başınıza geldiğinde kohlbergi mezarında ters döndürecek hale geliyorsunuz merak etmeyin, yemişim ahlak gelişimi aşamalarını 😂 inşallah yaşamasın sizin çocuklarınız tabii...
yaşamadığımı kim söyledi, üç çocuğum var, hepsini yaşadım. büyük kizim 3 yaşındayken çocuğun biri kreşte takmıştı kizima, elinde dis izleriyle geldi eve, ilkte öğretmenle iletişime geçtik, ikinci de idare ve rehberlikle görüştük. bu şekilde çözmüstuk. asla çocukla birebir konuşmak aklıma bile gelmedi.

hersey yolundayken zaten hepimiz normal tepkiler veriyoruz, asıl iş problem ortaya çıkınca nasil davrandığımiz. çocuk yapınca çocuk diyoruz ama veli yaptığında durum değişir.

Demekki itina ile yetistirememişsiniz ki özgüvensiz ve kendi meşru savunmasını bile yapamayan cocuklariniz var. Büyük konuşmayın çocuktur bu bir gün sizin çocuğunuz da başkasına zarar verebilir dev cusseli velisi gelip azarlasa cocugunuzu ne hissedersiniz.
Şakacı seni??? Naif ve kibar yetiştirilen bir çocuğun apaciler karşısında pek bir şansı yok.
Siz olayı anlamamış sadece bir vurmaya ittirme indirgemmissiniz. Biz pisikolojik şiddetten bahsediyoruz üstünlük sağlayıp hüküm kurmaktan. Eğer bir gün benim çocuğum başkasının çocuğuna böyle bir şey yaparsa ona da aferin diyecek değilim hemen gerekeni yaparım. Çocuğumun başına gelirse de gerekini yaparım anlayabilmissinizdir umarım olay saçını çekti ayyy nasıl yapar değil.

Sevgili konu sahibi, aynı şey benim çocuğumun başıma gelse, inan ben de çok üzülür, çözüm için sizin gibi aranıp dururdum heralde.
Ama 12 senelik tecrübeme dayanarak söylüyorum, bazı üyelerinin dediği gibi asla çocuğu gidip tehdit edeyim veya ailesiyle muhatap olmanı önermem. Sırf böyle çocuk meselesinden kanlı bıçaklı biten olaylar var, ya da aile belki size anlayışla karşılayıp, onlar da çözüm için uğraşacakken sizin gidip o çocuğa bır sey yapmanız ya da demeniz sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir.
Önce olabildiğince sakin kalıp, bu işi öğretmenin çözmesini bekle, yaş grubu olarak çok küçükler, biraz daha gözlemleyin.
Bazı üyelerinin söylediğinin aksine, her vuran çocuk aileden öyle görmüştür diye bir şey yok, he ilgisiz aile yok mu çoook. Arkadaşlarından görmüş olabilir, paylaşmayı bilmiyor, öfkesini o şekilde gösteriyor olabilir, önemli olan bu davranışı törpülemek. Inş en kısa sürede çözüme ulaşırsın gerçekten zor bir durum.
Ben tehdit ederim demedim bu çok çok yanlış bir şey öyle bir şey olamaz
Aile de sorunu çözmek istiyormuş zaten
Evet gerçekten zor bir durum ama ben karşımdakinin cocuk olduğunu asla unutmuyorum

Insallah tek dileğim o
Ben diğer cocuga da üzülüyorum umarım sorunu çözülür onunda ve sorunlu birey olmaz

merhaba
benzer bırsey yasadık kızım 5 bucuk yasında anaokulunda
2 erkek cocuk kızımı vucudunu morartacak kadar hırpalamıslar
2 erkek cocuk fızıksel olarak 1 kız cocukta psıkolojık olarak yormus
once gozlemledım farkettım ve kızıma okulda kendısını en mutlu eden ve en mutsuz eden seylerın ne oldugunu sordum
ogretmen olsan okulda neyı degıstırırdın en sevdıgın arkadasların kım falan dıye sordum,

yasadıklarını en ınce ayrıntısına kadar ogrendım

benzer bırsey yasadıgında ogretmenle konusması gerektıgını soyledım senı korkutan bır durumda da ımdat dıye bagır dedım guzelce konustum

sonra da ogretmene durumu anlattım ısım vererek

o cocukların uyum sorunu oldugunu bazı seylerı farkettıgını ve gozlemledıgını soyledı bana bunları ıyıkı anlattınız aılelerle gorusecegım o 2 erkek cocugu bırbırınden ayırıcam onları farklı sınıfa gonderıcem akran zorbalıgı yapan dıger kız cocugununda aılesıyle gorusucem bu sorunu cozecegız dedı

bızım sansımız harıka bır ınsan ogretmenımız cozum odaklı bırı kızımın duzenı bozulmadan hatalı ve sorunlu olanların sorunlarını da cozecek sekılde onları uzaklastırdı

bunu ogretmen cozecek ve sız cocugunuza hayatının her donemınde sorunlu mutsuz ve sevgısız ınsanların olabılecegını onların karsısında dogru sekılde nasıl durabılecegını anlatacaksınız

velılerle sakın gorusmeyın karsılasırsanız falan sakın durum hakkında konusmayın bırbırıne gıren velıler cocukları zor duruma sokar
cocugunuza sakın paniğinizi bellı etmeyın maaesef bu durumu yasamayan kısıler yok denecek kadar az hepımız yasıyoruz ama cozumsuz degıl

Oğlumun anaokulunda ilk senesinde yaşamıştık bu sorunu. Kimseye vurma diyerek yetiştirdiğimiz çocuğumuz sınıf arkadaşı tarafından şiddete maruz kalıyordu.
Ki bu çocuk sınıftaki çoğu çocuğa vuruyordu. Öğretmen çözüm bulamadı. Ki öğretmene de o tarz davranışları vardı. Çocuk psikolojik yardım da alıyordu .

Çocukla oynamaması gerektiğini ,belki arkadaşları ondan uzaklasirsa hatasını anlayacağını dahi söyledim hiçbiri fayda etmedi . Artık evde kendini nasıl koruması gerektiğini öğrettik.

En sonunda oğlumun canına tak etmiş olacak ki, o da çocuğa karşılık vermis. O günden sonra oğluma vurmadı bir daha .

merhaba
benzer bırsey yasadık kızım 5 bucuk yasında anaokulunda
2 erkek cocuk kızımı vucudunu morartacak kadar hırpalamıslar
2 erkek cocuk fızıksel olarak 1 kız cocukta psıkolojık olarak yormus
once gozlemledım farkettım ve kızıma okulda kendısını en mutlu eden ve en mutsuz eden seylerın ne oldugunu sordum
ogretmen olsan okulda neyı degıstırırdın en sevdıgın arkadasların kım falan dıye sordum,

yasadıklarını en ınce ayrıntısına kadar ogrendım

benzer bırsey yasadıgında ogretmenle konusması gerektıgını soyledım senı korkutan bır durumda da ımdat dıye bagır dedım guzelce konustum

sonra da ogretmene durumu anlattım ısım vererek

o cocukların uyum sorunu oldugunu bazı seylerı farkettıgını ve gozlemledıgını soyledı bana bunları ıyıkı anlattınız aılelerle gorusecegım o 2 erkek cocugu bırbırınden ayırıcam onları farklı sınıfa gonderıcem akran zorbalıgı yapan dıger kız cocugununda aılesıyle gorusucem bu sorunu cozecegız dedı

bızım sansımız harıka bır ınsan ogretmenımız cozum odaklı bırı kızımın duzenı bozulmadan hatalı ve sorunlu olanların sorunlarını da cozecek sekılde onları uzaklastırdı

bunu ogretmen cozecek ve sız cocugunuza hayatının her donemınde sorunlu mutsuz ve sevgısız ınsanların olabılecegını onların karsısında dogru sekılde nasıl durabılecegını anlatacaksınız

velılerle sakın gorusmeyın karsılasırsanız falan sakın durum hakkında konusmayın bırbırıne gıren velıler cocukları zor duruma sokar
cocugunuza sakın paniğinizi bellı etmeyın maaesef bu durumu yasamayan kısıler yok denecek kadar az hepımız yasıyoruz ama cozumsuz degıl
Ogretmen de çözmeye çalışıyor ama biz bu kadar üstüne gitmesek çocuktur deyip geçer miydi bilmiyorum
Başka sinif yok maalesef tek sinif oyle bir sey olsa ben değiştireceğim
Olaydan ailesinin de haberi var onlar da rahatsızmis ama bir sey de yapmıyorlar annesi cocugu uyariyormus oyle dedi ogretmen bilemiyorum
Evet sürekli olacak hoşlanmadığı kişiler aynı ortamda
Yarin rehberlik servisine gideceğim umarım çözülür yoksa ben daha sert olacağım bu konuda hatta müdür de gelecek herkes gelsin dedim

X