Kizima surekli siddet uygulayan sinif arkadasi

O zamanların aile zihniyetinde 'ortmenim bu kudurugun teki,eti senin kemiği benim'diye öğretmene teslim ediyorlardi cocugu,hele ki hem akran zorbaligina maruz kalıp hem de biraz daha hiperaktif bir cocuksaniz işiniz daha da zordu,öğretmen ,aileden aldığı yetkiyle ve hepsiyle ben mi uğraşcam vicdansizligiyla o çocuğu bir tokatla,sınıfın önünde rencide ederek canına okuyordu. Sonra okula gitmek istemeyen çocuklar,sosyal ilişkiler kuramayan cocuklar,kendinden küçüğü,zayıfı ezmeye çalışan ve gerçek gücün bu olduğuna inanan çocuklar toplumda. Suçlusu biziz,ailelerimiz. Parmaklarında cevtelin acısını hissedenler beni çok iyi anlamistir

Evde şiddet gördüğü için kızınıza şiddet uyguluyor.. Bence aile ile görüşün... Çocuk ailenin aynasıdır ne görürse onu yansıtır.. Gerekiyorsa aile içi şiddet hattına durumu belirtin...

Arkadaşımın çocuğu da aynı şekilde şiddete maruz kalıyordu. Çocuğu hergün bir yeri zarar görmüş olarak eve geliyordu, öğretmene sürekli söylemesine rağmen kadın baştan savma davranıyordu. Birgün çocuğu çenesi mosmor olmuş bir şekilde eve gelince arkadaşım hemen cimere yazdı. Ertesi gün öğretmen savunma vermesi için il milli eğitime çağırıldı okul müdürü şikayeti geri çekmeleri için aracı oldu bayağı ortalık karışmıştı. Öğretmen sürekli yan sınıftaki öğretmenin yanına muhabbete gidiyormuş yada telefonu ile uğraşıyormuş.

Çocuğunuza sorun, arkadaşı ona zarar verirken öğretmen ne yapıyor o sırada diye.

Arkadaşlar okuldayım hepinize tek tek döneceğim teneffüste yazıyorum
Cocugun annesi kuaför olduğu için yanında büyümüş biraz o sebeple maalesef kuaförden her muhabbete maruz kalmış ama beni ilgilendirmiyor dedim
Esim konuştu sabah öğretmenle yan yana getirmeyecek ogretmen diğer hocaları da uyaracak
Dedim bugün de olursa ben ortalığı kaldıracağım ayağa milletin avutamadigi çocuğun ceremesini benim kızım çekemez
Başka okul yazanlar olmus maalesef okuldan dolu yer yok

Daha once özel bir kolejin ana sınifinda oğlum ayni seyi yaşadı. Ilk etapta diğer veli ile bir araya geldim parka ve cafeye götürdük ama çocugu durduramadik. En son wc de oğlumu yere düsürüp boğazını sıkmış ve kolonu ısırmış. megerki cocuk agir ilaclar aliyormus ozel eğitim almasi gerekiyormus aslında ama doktoru diğer cocuklarla kaynaşsin diye normal okulu tavsiye etmiş. Bende o çocuğa çok üzüldüm ama mecburen oğlumu okuldan aldık ve başka bir okula verdik. Psikolojisinin düzelmesi 6 ayı buldu. Sürekli ürküyordu ve hatta bir süre altına yaptı. Yeni okulumuzdaki öğretmenimizden Allah razı olsun koordineli bir şekilde çocuğumun psikolojisini düzeltti. Ama öğretmen çok çok önemli. bence o veliyle bir araya gelin sonuçta digeride çocuk. Belki birlikte bir oyun salonuna gider ve çocuklari kaynaştirirsıniz.

Ben artık bir oldu iki oldu sinirlendim sen de ona vurdun mu dedim canı acır diye vurmadım diyor benimki o kadar üzüldüm ki aynen öyle şiddeti bilmiyor benim kizim

Aileyle konusmaya calısırım ben olsam,devlet okuluymus özel kres anladım ben ilk basta .
Aileyle muhattap olmak istemiyrym yanlıs bi düsünce bence,neden olmuyorsunuz?
Ozaman alın okuldan daha butik bi okula yazdırın?
Yani bu muhattap olamam onlar alsın okuldan tavrı dogru değil.Ortak cözüm bulmak zorundasınız.

gerçekten sinir bozucu durum.bence hiç bekleme.senin çocugun okuldan soğur,korkuyodurda git öğretmenle konuş yada ne bileyim o minik diğer çocukla git şevkatle konuş

tamam ozaman gonlunuz olsun bikerede ben sevgi ve şefkatle uyaririm .olmazsa ozaman azarlarim
ama cocugumun ezilmesine izin vermem . gerekirse o veliyide ayagimin altina alirim .
cocugum en azindan onu savundugumu ve arkasinda olduğumu anlar .
Bu cözüm değiLki,cocugunuz sizin arkanızda oldugunu değil,siddeti ögrenir sadece böyle yaparsanız.

Eşiniz gerçekten çok güzel bir yol önermiş, tebrik ederim.
Hepsi çocuk ailesi de eminim bu konudan haberdar olduğunda çok üzülecek..
Ama bir araya gelip beraber oyun kurmalarını sağladığınızda eminim o da zamanla bu hareketlerinden vazgeçecektir.

Şöyle ki bazı aileler bu duyarlılığa sahip olmuo ve umurlarinda bile olmuo çocuklarının yaptığı zorbalık.Bazen de ne yazık ki öğretmen basiretsizin biri oluyo ki bu durumu asıl çözmesi gereken kişi öğretmenken.Ben de böyle bı durumda sanırım sakin kalamazdim.Baskasinin çocuğu problemli diye kendi çocuğuma zorbalığa asla izin vermezdim.Bi üye vardı onu haklı buldum ne yalan solim.

Oğlum da böyle bir zorbalığa maruz kalmıştı

Üstelik çocuk problemli filan değildi öğretmenin haberi bile yoktu oğlumun yaşadığı zorbalıktan
Haberi olunca çözüm bulmak için uğraştı ama anladım ki çocuk değil aile problem

Anaokulu bitti ilkokul 3.sınıfta oğlumun okula kayıt yaptırdı sınıf değil ama serviste karşılaşmaya başladılarama orası oğlumun çöplüğü olduğundan aynı zorbalığı yapamadı zaten sınıfta da çok problem yaşadığından başka okula kayıt yaptırmışlardı
Şimdi kimbilir kimin canını yakıyor

Aile yüzünden heba olmuş bir insan ,hangi okul ve nereye giderse gitsen düzelmiyor.

Böyle tipleri idareyi hiç olmadı MEBe şikayet edeceksin bu ne böyle?

İnşallah şikayetini geri çekmemiştir.

Önce ki gün 1. Sınıfa giden kızımın sınıf arkadaşı kızımla beraber 5 çocuğun saçlarını kesmiş okul çıkışı öğretmenimiz bizi bilgilendirdi durumdan ötürü çok üzgün olduğunu öğrencinin velisini çağırdık çocuğa pedagog desteği verilmesi gerektigini aileye söyledik dedi. Sınıfta orta yolu kesinlikle öğretmen bulmalı çünkü karşıda ki diğer ebeveynlerin nasıl karakterde olup ne tepki vereceklerini kimse kestiremiyor bizi muhatap etmeden ivedilikle halletti öğretmenimiz. Siz de bu konuyu öğretmen eşliğinde halletmeye çalışın birebir veliyle görüşmeyin

Bu cözüm değiLki,cocugunuz sizin arkanızda oldugunu değil,siddeti ögrenir sadece böyle yaparsanız.
siddetti dayak yiyip itilip kakilip ogrenecegine , annesinin gür sesiyle ogrensin .oyle bir konusuyosunuzki sanki cocugu sopayla dovun dedim. biraz yukses sesle azar cozumdur .söyle bi kolundan tutup o cocuga bagirin bakayim bidaha yapiyomu . al sana en hizlisindan cozum .

İste böyle aileler üremese keske ne diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…