- 10 Kasım 2014
- 8.930
- 15.747
- 44
Vicdan yaptı geri çekti arkadaşım. İşin sonu görevden alınmaya kadar gidecekti arkadaşım ekmeğiyle oynamak istemediİnşallah şikayetini geri çekmemiştir.
Ben de sizin gibi düşünüyorum ve annesi kuaför babası sanayici olan bir ailenin de çocuğun pedagojik durumunu çok.dusundugunu sanmiyorum düşünse cocuk bu hale gelmezdiÖnce ki gün 1. Sınıfa giden kızımın sınıf arkadaşı kızımla beraber 5 çocuğun saçlarını kesmiş okul çıkışı öğretmenimiz bizi bilgilendirdi durumdan ötürü çok üzgün olduğunu öğrencinin velisini çağırdık çocuğa pedagog desteği verilmesi gerektigini aileye söyledik dedi. Sınıfta orta yolu kesinlikle öğretmen bulmalı çünkü karşıda ki diğer ebeveynlerin nasıl karakterde olup ne tepki vereceklerini kimse kestiremiyorbizi muhatap etmeden ivedilikle halletti öğretmenimiz. Siz de bu konuyu öğretmen eşliğinde halletmeye çalışın birebir veliyle görüşmeyin
Cocugu görsem kızmam da uyanırım ama görmüyorum maalesefAynı durumu yaşadım ilkokulda
Kız benim babam polis seni hapse attırdı diyip korkutuyordu ,bende tabi çocuk aklımla dediklerinin dogrulugunu sorgulayamiyirdum
Birgün babanem okula geldi kıza çıkıştıkızda ondan sonra sus pus oldu. Zanetti ki kimse öğrenmeyecek,istediğini yaptıracak herzaman . Keşke öğretmenim durumun farkında olsaydida o çözüm buksaydi tabi doğru olan buydu
Siz de kızınızın yanında diğer kızı çok suçlamayın,konuyu konuşmamaya çalışın bence çocuktur olayı farklı yorumlayabilir. Ama kızın annesiyle görüşme talebiniz olmasın bence,aksine onlar sizden özür dilemek için iletişime geçmeli. Burda kilit nokta öğretmen, çünkü okulda sorumluluk alan kişi öğretmendir velilerin dışarıdan müdahalesi ile çözüme ulaşılmaz bence
Cocugun abisi varmis anne kuaför baba sanayiciymis ogretmen şiddet sadece sizin Kızınıza ama inanin ağzındaki laflar da hos degil demjs ama bana ne beni çocuğum ilgilendirirEvde şiddet gördüğü için kızınıza şiddet uyguluyor.. Bence aile ile görüşün... Çocuk ailenin aynasıdır ne görürse onu yansıtır.. Gerekiyorsa aile içi şiddet hattına durumu belirtin...
Kesinlikle oyle diğer ogretmenler de bilgilendirilecek giren de müdür gerekirse bugun gideyim diyorum esim dur bakalım diyorBaşka öğrermen on dakika bile girse sorumluluk onda oluyor mecbur. O zaman o çözsün.
Korkup ağlamış ve sinmiş maalesef keske o da vursaydi hakkını arayamiyorşunu merak ettim sizin kiziniz yere itilince yada oteki olaylarda ne tepki vermis .korkup aglamismi yada ayni sekilde karsilik mi vermis ? buda biraz cocugun sinip sinmeyecegini gosterir bence .
Bence de yumuşak ve diğer aileye ne deniyor bilmiyorum belki onlara da bizim hakkımızda kötü şeyler deniyorBenim oğluma da dün ilk kez okulunda bir çocuk oyuncak uçakla vurmuş kafası çizilmiş. Öğretmenine sordum olayı, her zaman olmuyor. Yapan çocuk özür dilemesi gerektiği söylenerek özür dillettirildi. Sonrada gerekli uyarı aldı dedi. Oğlumun dedğine göre ceza da vermişler. Sizin öğretmeninizin tutumu yumuşak geldi bana
Umarim hallolur yazık yavrucak en güzel okul zamanlarında böyle şeylere maruz kalmasinCocugu görsem kızmam da uyanırım ama görmüyorum maalesef
Valiyle muhtap olmak istemiyorum çirkef bir veli olduğunu düşünüyorum
Olursam da idare veya rehberlik servisinin önünde olurum yalnız değil
Kesinlikle öğretmende bitiyor
Bu hafta kesinlikle halledeceğim demis bakalim
Sınıf öğretmeni olarak bende çocuğun ailesiyle bir araya gelmenizi öneriyorum. Diğer çocuk için bu durum genel anlamda varsa aile, çocuk psikiyatrisi veya pedagog ile görüşüp davranış bozukluklarıni en aza indirmek için harekete geçer.. sınıf öğretmenin deneyerek yapacağı şeyler vardır. çocuktaki davranış bozukluğu sizin kızınizla sınırlı değilse öğretmeni aşar.İyi geceler herkese
Birkac gündür sinirimizi ciddi manada bozan sorun var eşimle ne yapacağımızı şaşırdık.
Bir kızım var 4 bucuk yaşında
Gecen sene mart ayında kreşe başladı bu sene de aynı okulda fakat öğretmeni ve arkadaşları farklı.
Uyumsuz bir cocuk değil fakat tek olduğu için paylaşma konularında falan eksik.
Sınıfında bir kız var sürekli kızıma vuruyor bugun de en son ittirmis ve kızım kafasını dolaba çarpmış her geçen gün şiddet olayını abartıyor kızıma seni sevmiyorum diyormuş kızım da hem ondan korkuyor hem de sevmediği için üzülüyor.
Bugun esim öğretmenle konuşmuş cocugun uyum probleminin olduğunu ailesinin bilgilendirildigini benim kızımın elinden zorla izinsiz oyuncağı çekip almayı istediğini falan söylemiş.
Simdi asiri fevri bir insan olduğum halde çok sakin davranmaya çalışıyorum sonucta cocuk diye fakat cocuk her geçen gün şiddetin dozunu artırıyor.
Kızımın içine kapanmasindan korkuyorum normalde uyumsuz bir cocuk değildir ki öğretmeni de bunu söylemiş.
Esim diyor ki çocuğun annesiyle bir araya gel kızımız sizi arkadaş olarak görsün ama problem benim kızımda değil onların kızında o yüzden bunu istemiyorum.
Lütfen çözüm önerin çok moralim bozuk
Çocuğu uyarmaniz doğru olmaz yani çocuk için bir caydırıcıligi olmuyor. Zaten özel de bir görüşme önermem. Rehber öğretmeni eşliğinde konuşulur. Ben önce öğretmenin önüne geçmesini beklerdim. Öğretmen sorun biraz ileri boyutta derse okul rehber öğretmeni müdahale eder. O da halledemezse ailesiyle görüşürdum. Olması gerekende bu zaten. Bizde yaşıyoruz önce kendim çözmeye çalışıyorum. Eğer durum beni aşıyorsa okul rehber öğretmenine bildiriyorum. O iki aileyle süreci götürüyor. Ayrı ayrı süreç ilerliyor gerekirse aileler bir arayada gelebiliyor.Cocugu görsem kızmam da uyanırım ama görmüyorum maalesef
Valiyle muhtap olmak istemiyorum çirkef bir veli olduğunu düşünüyorum
Olursam da idare veya rehberlik servisinin önünde olurum yalnız değil
Kesinlikle öğretmende bitiyor
Bu hafta kesinlikle halledeceğim demis bakalim
Valla ben olsam birebir ailesini cagirttirirdim onlarla görüşürdüm çocuklarını onlar uyarsın çok sınır bozucu bir durumİyi geceler herkese
Birkac gündür sinirimizi ciddi manada bozan sorun var eşimle ne yapacağımızı şaşırdık.
Bir kızım var 4 bucuk yaşında
Gecen sene mart ayında kreşe başladı bu sene de aynı okulda fakat öğretmeni ve arkadaşları farklı.
Uyumsuz bir cocuk değil fakat tek olduğu için paylaşma konularında falan eksik.
Sınıfında bir kız var sürekli kızıma vuruyor bugun de en son ittirmis ve kızım kafasını dolaba çarpmış her geçen gün şiddet olayını abartıyor kızıma seni sevmiyorum diyormuş kızım da hem ondan korkuyor hem de sevmediği için üzülüyor.
Bugun esim öğretmenle konuşmuş cocugun uyum probleminin olduğunu ailesinin bilgilendirildigini benim kızımın elinden zorla izinsiz oyuncağı çekip almayı istediğini falan söylemiş.
Simdi asiri fevri bir insan olduğum halde çok sakin davranmaya çalışıyorum sonucta cocuk diye fakat cocuk her geçen gün şiddetin dozunu artırıyor.
Kızımın içine kapanmasindan korkuyorum normalde uyumsuz bir cocuk değildir ki öğretmeni de bunu söylemiş.
Esim diyor ki çocuğun annesiyle bir araya gel kızımız sizi arkadaş olarak görsün ama problem benim kızımda değil onların kızında o yüzden bunu istemiyorum.
Lütfen çözüm önerin çok moralim bozuk
Ben böyle insanların gerekirse işinden olmasını istiyorum. Çünkü o işi yapamıyorsa yapmasın zaten. Karakter değişmez ki. Üzüldüm. Bu öğretmen yarın bir gün birimizin çocuğunun da öğretmeni olabilir yani.Vicdan yaptı geri çekti arkadaşım. İşin sonu görevden alınmaya kadar gidecekti arkadaşım ekmeğiyle oynamak istemedi
Ama gosteriyor maalesef4 5 yaşlarındaki çocuklardan şiddet gösteriyo diye bahsetmek bana garip geliyor ya. Bi de görsem çocugu uyarırım demişsiniz sizin muhatabınız çocuk olamaz. Burada arayı bulması gereken öğretmen onunla görüşün onu uyarın. Karşı tarafın velisiyle de görüşebilirsiniz.
Ben biraz aşamalı ilerliyorumValla ben olsam birebir ailesini cagirttirirdim onlarla görüşürdüm çocuklarını onlar uyarsın çok sınır bozucu bir durum
Buyuturuz diyorBen biraz aşamalı ilerliyorum
Esim de devam ederse biz de olayı büyütürsen diyor bakalim diyor umarım sorun devam etmez
Bence sorun yeterince ileri boyutta bizim için ogretmen hala ne diye rehberlige yonlendirmedi bilmiyirumÇocuğu uyarmaniz doğru olmaz yani çocuk için bir caydırıcıligi olmuyor. Zaten özel de bir görüşme önermem. Rehber öğretmeni eşliğinde konuşulur. Ben önce öğretmenin önüne geçmesini beklerdim. Öğretmen sorun biraz ileri boyutta derse okul rehber öğretmeni müdahale eder. O da halledemezse ailesiyle görüşürdum. Olması gerekende bu zaten. Bizde yaşıyoruz önce kendim çözmeye çalışıyorum. Eğer durum beni aşıyorsa okul rehber öğretmenine bildiriyorum. O iki aileyle süreci götürüyor. Ayrı ayrı süreç ilerliyor gerekirse aileler bir arayada gelebiliyor.
Hayır uyaramazsınız. Sizin muhatabınız veli tekrar söylüyorum. Çocuğu kenara çekip had bildiremezsiniz böyle bi hakkınız yok. Öğretmene bildirdeyseniz o engel olacak bu şiddete. Bacak kadar çocuğa kızamazsınız öyle kafanıza göre yani. Sizin ne farkınız kalıyor böyle yapınca?Ama gosteriyor maalesef
Evet uyanırım
Pazartesiden itibaren benim cocugum bir şekilde şiddet görüyor
Öğretmenle görüştük bu ikinci gün
Veliyle birebir görüşmek istemiyorum