Cozulemezse sınıf değiştirilir yetmiyorsa okul değiştirilir,o da çocuk ya hani,o yaş çocuğu yaşadığı neyse onu sergiliyor çocuğun suçu değil ailesinin suçu. Çözülemeyen birşey olmuyor yani. Şimdi sizin hirpaladiginiz çocuk eve gidince aynı sebepten evde de hirpalanacak çünküyani gercekci olalim cocuk 1 uyarilir 2 uyarilir veliside uyarilir. cocuk düzelmiyorsa yardim alip duzelene kadar benim cocugum mu zarar gorsun ? dediginiz seyler bir surec ve ha deyince olmaz .ha iki cocuk kavga eder anlasamaz bi oyuncak icin vs anlarim ama durduk yere benim cocuguma zarar veren bir cocuguda ogretmen veli siralamasindan sonra kolundan tutar haslarim .kimse kusura bakmasin bunlari bos humanizm olarak goruyorum .
tamam ozaman gonlunuz olsun bikerede ben sevgi ve şefkatle uyaririm .olmazsa ozaman azarlarimCozulemezse sınıf değiştirilir yetmiyorsa okul değiştirilir,o da çocuk ya hani,o yaş çocuğu yaşadığı neyse onu sergiliyor çocuğun suçu değil ailesinin suçu. Çözülemeyen birşey olmuyor yani. Şimdi sizin hirpaladiginiz çocuk eve gidince aynı sebepten evde de hirpalanacak çünkü
şunu merak ettim sizin kiziniz yere itilince yada oteki olaylarda ne tepki vermis .korkup aglamismi yada ayni sekilde karsilik mi vermis ? buda biraz cocugun sinip sinmeyecegini gosterir bence .İyi geceler herkese
Birkac gündür sinirimizi ciddi manada bozan sorun var eşimle ne yapacağımızı şaşırdık.
Bir kızım var 4 bucuk yaşında
Gecen sene mart ayında kreşe başladı bu sene de aynı okulda fakat öğretmeni ve arkadaşları farklı.
Uyumsuz bir cocuk değil fakat tek olduğu için paylaşma konularında falan eksik.
Sınıfında bir kız var sürekli kızıma vuruyor bugun de en son ittirmis ve kızım kafasını dolaba çarpmış her geçen gün şiddet olayını abartıyor kızıma seni sevmiyorum diyormuş kızım da hem ondan korkuyor hem de sevmediği için üzülüyor.
Bugun esim öğretmenle konuşmuş cocugun uyum probleminin olduğunu ailesinin bilgilendirildigini benim kızımın elinden zorla izinsiz oyuncağı çekip almayı istediğini falan söylemiş.
Simdi asiri fevri bir insan olduğum halde çok sakin davranmaya çalışıyorum sonucta cocuk diye fakat cocuk her geçen gün şiddetin dozunu artırıyor.
Kızımın içine kapanmasindan korkuyorum normalde uyumsuz bir cocuk değildir ki öğretmeni de bunu söylemiş.
Esim diyor ki çocuğun annesiyle bir araya gel kızımız sizi arkadaş olarak görsün ama problem benim kızımda değil onların kızında o yüzden bunu istemiyorum.
Lütfen çözüm önerin çok moralim bozuk
Kızın sorunu şımarıklığı ve bencilliğiydi öğretmenin onun arkasında olduğunun çokta farkındaydı..ama suç çocukta değil ortayı bulamayan öğretmen bozuntusundaydı.her yaptığını tölera etti komşusu diye çok yakınlardı annesiyle.. .Kimse izin vermez elbette ama şiddetin çözümü yine şiddet değil,öyle çocukların pedagog yardımı alması gerekiyor,bu yaşlarda başlayan akran zorbaligi tüm hayatına maloluyor cunku
Herkes eğitimci olamıyor,o yaştaki çocuklar zaten onun muhakemesini yapamayacak durumdalar. Aile itip kalıp azarliyor üstüne kötü örnek olup salıyor okula,ee bir de kötü ogretmene denk gelince olanları biliyorsunuz ben tekrar yazmayayım.Kızın sorunu şımarıklığı ve bencilliğiydi öğretmenin onun arkasında olduğunun çokta farkındaydı..ama suç çocukta değil ortayı bulamayan öğretmen bozuntusundaydı.her yaptığını tölera etti komşusu diye çok yakınlardı annesiyle.. .
şimdi bazen karşılaşıyorum o kızla ne kadar hanım hanımcık tatlış bir genç kız olmuş
Aldığı maaş gerçekten zehir zıkkım olsun okuldan soğuttular çocuğumu o dönem
Sabah 8 aksan 5 anaokulunu nerden buldunuz ya normalde yarım gün değil mi bunlar devletteMaalesef yok
Farkli okul imkanı dahi yok
Devlet okulu ve okullar dolu
Sabah 8 akşam 5 okulda cocuk bir de zaman çok uzun
Haşlamak mı ! kolundan tutup bir de ! Kolundan ! Benim çocuğumun biri kolundan tutacak ve kızacak var ya.... tahmin edemiyorum ona yapacaklarımı!!! Sözel uyarmak kızmak hadi neyse belki haklısın diyeceğim de kolundan tuttuğun an kendini savcılıkta bulduracak biri çıkar inşallah karşına!yani gercekci olalim cocuk 1 uyarilir 2 uyarilir veliside uyarilir. cocuk düzelmiyorsa yardim alip duzelene kadar benim cocugum mu zarar gorsun ? dediginiz seyler bir surec ve ha deyince olmaz .ha iki cocuk kavga eder anlasamaz bi oyuncak icin vs anlarim ama durduk yere benim cocuguma zarar veren bir cocuguda ogretmen veli siralamasindan sonra kolundan tutar haslarim .kimse kusura bakmasin bunlari bos humanizm olarak goruyorum .
E sizin kızınız zorbalık yaparken iyi ya ?Haşlamak mı ! kolundan tutup bir de ! Kolundan ! Benim çocuğumun biri kolundan tutacak ve kızacak var ya.... tahmin edemiyorum ona yapacaklarımı!!! Sözel uyarmak kızmak hadi neyse belki haklısın diyeceğim de kolundan tuttuğun an kendini savcılıkta bulduracak biri çıkar inşallah karşına!
Yo iyi mi dedim asla değil her zaman uyaririm kızarım ama gün gelir başkası ona vurur gün gelir benim kızım vurur ama birisi tarafından sürekli zorbalık görse karşı taraftaki çocuğun vücut dokunulmazlığını ihlal etmem. Neden biliyor musunuz? Çünkü ben yetişkinim. Cocuk değilim. Eşkıya hiç değilim. Çirkef hiç değilim. Böyle yapan annelerin insanlığı gerçekten şaibeli. Gerekirse kızıma kendini savunması için ders veririm kursa gönderirim ki gönderiyorum kendini dövdürtmesin diye. Ama başkasının çocuğunun kolundan tutacak kadar düşmem. Aman Allahim hayali bile insanlık dışıE sizin kızınız zorbalık yaparken iyi ya ?
Takip edecek sabrım kalmadı maalesefŞimdi bazı aileler var sizinle normal konuşsa bile çocuğa ters davranırlar çocuk bu sefer sizin çocuğunuza sarabilir.
Dediğim gibi en mantıklısı o esiniz yapmış.normalde bu durumda öğretmen ilk derste uyarır ve iki çocuğunda kaynaşmasını sağlar
Özel kreste biz bu durumda 2 çocuğa birlikte etkinlik yaptırıyoruz ve ikisinin kaynaşmasını sağlıyoruz.atrica sadece iki çocuğu değil bütün çocukları toplayıp uyarıyoruz ve asla hakaret,kötü söz ve itme gibi temasları yapmamalarını söylüyoruz ilk olayda bunu özellikle vurgulayın yasakliyoruz.
Bu durumu 2 gün takip edin ve ona göre hareket edin.baktiniz değişen birşey yok direk müdüre gidin görüşün ve öğretmenle müdür yanında konuşun daha etkili olur
Ayni şekilde dusunuyorum öğretmeni de tanımıyorumBu problemi öğrermenin çözmesi gerekiyor bence. Ailesine söylesinler çocuğun. Tembihlesinler filan..
Başka öğrermen on dakika bile girse sorumluluk onda oluyor mecbur. O zaman o çözsün.Ayni şekilde dusunuyorum öğretmeni de tanımıyorum
Fakat olay başka öğretmenin dersinde olmus öğleden sonra farklı ogretmen geliyor derse
Çıkmazda hissediyorum kendimi
siz neden okula gitmiyorsunuz.Ayni şekilde dusunuyorum öğretmeni de tanımıyorum
Fakat olay başka öğretmenin dersinde olmus öğleden sonra farklı ogretmen geliyor derse
Çıkmazda hissediyorum kendimi
Şu paragrafınızı okuyunca çözüm içerisinde zaten.Aileyle görüşmek de sorun degil ama saçma bir tepkiyle karşılaşır miyim aileyle ben mi muhatap olmalıyım dedim bilemedim rehberlik servisiyle mi görüssem bilmiyorum
Anaokulu evet ama tam gün grupları var aslında okul oncesi yaşı seneye o sebeple yerleşmiş kreş diye dilime
Neden şikayet etmediniz?Sorun kesinlikle orta yolu bulamayan öğretmenlerde aslında...
Benim de kızım 1. Sınıftan 4.sınıfa kadar yaşamış bu sorunu çoğundanda haberdar etmedi beni çok sonraları söyledi
Sınıf öğretmenimizin yan komşusunun kızı vardı sorunlu tiplerden
Kızıma ve diğer çocuklarada taşkınlıkları oluyormuş sürekli ama bizim öğretmen hep çocuktur onlar bişey olmaz bilmem ne geçirştirip durdu..çok kişişiksiz çıkarcı bir kadındı
İlk öğrendiğimde öğretmenle komuştum nasıl izin verir müsama gösterirsiniz buna diye(kızımı sindirip elindeki yiyecekleri alırmış devamlı verneyincede eline vurup yere düşürür müş yemesin diye yada itip kakarmış) kızım aç kalırmış bazı arkadaşlarıda...
Öğretmen ilgilenicem falan desede bu bir süre devam etmiş.k.v. kızımı okuldan almaya gitmiş onun yanında kızımı ittirmiş düşürmüş yere k.v. tutmuş kızı omzundan sarsmış bidaha dokunmayacaksın torunma diye..anneside yanındaymış onada söylenmiş
Kadın hemen öğretmene yetiştirmiş tabi öğretmen hemen toplantı yapmış k.v. insanların içinde azarlamış siz nasıl böyle birşey yaparsınız diye (ben o dönem çalışıyordum) k.v. sende bi dur demedin çözmedin bu sorunu falan fiye tartışmışlar sonra beni çağırdı öğretmen
Olayı anlattı kızın sorunlu olduğunu ama onu dışlamanın mümkün olmadığını falan filan
Bakın hocam kızın sorunlu olması beni ilgilendirmez benim kızım onun yüzünden okula gelmek istemiyor okuldan soğudu dersleri düştü siz ortayı bulmak zorundasınız sınıf değiştireceğim aksi halde falan dedim..kadın banada carladı siz herşeye karışmayın, her sorunda karşıma gelmeyin ler falan...çok küstah bir kadındı kendini çok önemli biri gibi zannediyordu
Hatta okuma yarışması yaptı en çok kitap okuyan öğrenciyi sinemaya götirecekti benim kızım kazandı ama götürmedi vaktim yok demiş birde çocuğa...
Bu tipleri öğretmen yapmak büyük hata keşke önceden psikolojik teste tabi tutulsalar yada kişilik testine falan soksalar .aldıkları maaş külliyen haram
Böyle saçmalık olamaz ya başkası dövsün diye mi doğurup büyütüyor insan çocuğunu. O öğretmenin burnundan getiririm hayatı aldığı maaşın hakkını versin. Gerekirse şikayet edin. Hadi çocuktur bu bir olur iki olur böyle saçma sapan bir şey olur mu ya.Eşiniz de çok sabırlı ama siz ve çocuğunuz pedegog değilsiniz. Herkes de çocuğuyla ilgilensin sizin çocuğunuzun psikolojisi ne olacak. Eşiniz çok sabırlı öğretmende yetersiz bu sorun bu şekilde uzun zamanda çözülür bence.Takip edecek sabrım kalmadı maalesef
Her gün dayak yiyor
Gece sinirden uyumadım
Sınıfın içini bilemiyorum maalesef
Kızım anne gelip ona kızsan diyor kendini sahipsiz hissediyor
Sabahları esim birakiyor o konuşacak
Ben okuldan çıkınca öğretmeni arayacagim bu olay çözülecek
Öğretmenin söylediğine göre diğer cocukta problem var uyum problemi ama onun ailesine ne söylüyor bir de onu bilmek gerek
Ben bugün ve cuma idare rehberlik hepsiyle görüşeceğim