Kizima surekli siddet uygulayan sinif arkadasi

Cozulemezse sınıf değiştirilir yetmiyorsa okul değiştirilir,o da çocuk ya hani,o yaş çocuğu yaşadığı neyse onu sergiliyor çocuğun suçu değil ailesinin suçu. Çözülemeyen birşey olmuyor yani. Şimdi sizin hirpaladiginiz çocuk eve gidince aynı sebepten evde de hirpalanacak çünkü

tamam ozaman gonlunuz olsun bikerede ben sevgi ve şefkatle uyaririm .olmazsa ozaman azarlarim
ama cocugumun ezilmesine izin vermem . gerekirse o veliyide ayagimin altina alirim .
cocugum en azindan onu savundugumu ve arkasinda olduğumu anlar .

şunu merak ettim sizin kiziniz yere itilince yada oteki olaylarda ne tepki vermis .korkup aglamismi yada ayni sekilde karsilik mi vermis ? buda biraz cocugun sinip sinmeyecegini gosterir bence .

Kimse izin vermez elbette ama şiddetin çözümü yine şiddet değil,öyle çocukların pedagog yardımı alması gerekiyor,bu yaşlarda başlayan akran zorbaligi tüm hayatına maloluyor cunku
Kızın sorunu şımarıklığı ve bencilliğiydi öğretmenin onun arkasında olduğunun çokta farkındaydı..ama suç çocukta değil ortayı bulamayan öğretmen bozuntusundaydı.her yaptığını tölera etti komşusu diye çok yakınlardı annesiyle.. .
şimdi bazen karşılaşıyorum o kızla ne kadar hanım hanımcık tatlış bir genç kız olmuş
Aldığı maaş gerçekten zehir zıkkım olsun okuldan soğuttular çocuğumu o dönem

Herkes eğitimci olamıyor,o yaştaki çocuklar zaten onun muhakemesini yapamayacak durumdalar. Aile itip kalıp azarliyor üstüne kötü örnek olup salıyor okula,ee bir de kötü ogretmene denk gelince olanları biliyorsunuz ben tekrar yazmayayım.

Haşlamak mı ! kolundan tutup bir de ! Kolundan ! Benim çocuğumun biri kolundan tutacak ve kızacak var ya.... tahmin edemiyorum ona yapacaklarımı!!! Sözel uyarmak kızmak hadi neyse belki haklısın diyeceğim de kolundan tuttuğun an kendini savcılıkta bulduracak biri çıkar inşallah karşına!

E sizin kızınız zorbalık yaparken iyi ya ?

E sizin kızınız zorbalık yaparken iyi ya ?
Yo iyi mi dedim asla değil her zaman uyaririm kızarım ama gün gelir başkası ona vurur gün gelir benim kızım vurur ama birisi tarafından sürekli zorbalık görse karşı taraftaki çocuğun vücut dokunulmazlığını ihlal etmem. Neden biliyor musunuz? Çünkü ben yetişkinim. Cocuk değilim. Eşkıya hiç değilim. Çirkef hiç değilim. Böyle yapan annelerin insanlığı gerçekten şaibeli. Gerekirse kızıma kendini savunması için ders veririm kursa gönderirim ki gönderiyorum kendini dövdürtmesin diye. Ama başkasının çocuğunun kolundan tutacak kadar düşmem. Aman Allahim hayali bile insanlık dışı

Benim oğluma da dün ilk kez okulunda bir çocuk oyuncak uçakla vurmuş kafası çizilmiş. Öğretmenine sordum olayı, her zaman olmuyor. Yapan çocuk özür dilemesi gerektiği söylenerek özür dillettirildi. Sonrada gerekli uyarı aldı dedi. Oğlumun dedğine göre ceza da vermişler. Sizin öğretmeninizin tutumu yumuşak geldi bana

Takip edecek sabrım kalmadı maalesef
Her gün dayak yiyor
Gece sinirden uyumadım
Sınıfın içini bilemiyorum maalesef
Kızım anne gelip ona kızsan diyor kendini sahipsiz hissediyor
Sabahları esim birakiyor o konuşacak
Ben okuldan çıkınca öğretmeni arayacagim bu olay çözülecek
Öğretmenin söylediğine göre diğer cocukta problem var uyum problemi ama onun ailesine ne söylüyor bir de onu bilmek gerek
Ben bugün ve cuma idare rehberlik hepsiyle görüşeceğim

Bu problemi öğrermenin çözmesi gerekiyor bence. Ailesine söylesinler çocuğun. Tembihlesinler filan..
Ayni şekilde dusunuyorum öğretmeni de tanımıyorum
Fakat olay başka öğretmenin dersinde olmus öğleden sonra farklı ogretmen geliyor derse
Çıkmazda hissediyorum kendimi

Fakat olay başka öğretmenin dersinde olmus öğleden sonra farklı ogretmen geliyor derse
Başka öğrermen on dakika bile girse sorumluluk onda oluyor mecbur. O zaman o çözsün.

Öğretmeni değiştirmelisiniz!
Benim oğlum da ilk gittiği anaokulunda öğretmeni yüzünden çok mağdur oldu. 20 çocuğun hepsini seçemezsiniz, bu kız dövmez başkası döver, o dengeyi öğretmen sağlamalı. Malesef ben durumu geç öğrenmiştim, oğlum hiç anlatmıyordu çünkü
Öğrenir öğrenmez okuldan almış ve göndermemiştim. Ama izleri 4 yıldır hala sürüyor.
Sonraki yıl başka bir öğretmende başlatmıştım anaokuluna. Öğretmen hem sevgi dolu hem disiplinli hem de işine hakimdi. O sınıfta kimse dövemedi, kimse dışlayamadı oğlumu. Öğretmenden çekiniyor ve saygı duyuyordu çocuklar.
1 yıl bile çok önemli.
Çocuğun ailesiyle filan işiniz yok sizin. Direk başka bir öğretmene vermenizi öneririm.

siz neden okula gitmiyorsunuz.
bence butun islerinizi erteleyin okulla gorusun idareyle gorusun en son veli secenegi kalir.
hala duzelmiyorsa da kizimi ordan alir baska bir anaokuluna verirdim.
egitim hayatinin ilk yillarinda bunu yasarsa sonrasi cocukta travma kalacak

Şu paragrafınızı okuyunca çözüm içerisinde zaten.
Öğretmene söylediniz, çözüm yok.
O zaman başvuracağınız yer rehberlik servisi. Davranış değiştirme, olumlu davranış geliştirme gibi çalışmalar yapılabilir. Süreci servisten takip etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Çocuğun ailesiyle konuşup çocukla kızınızı biraraya getirecek mini bi etkinlik oyun oynama saati falan ayarlasanız? Tek çözüm barışçıl gibi duruyor tabi karşı tarafın da çocuğuna bu konuda eğitim vermesi durumu anlatması gerekiyor yani eşinizin çözümünü dinlemelisiniz gibi

Neden şikayet etmediniz?

Akran zorbalığı.
Yıllarca benim de çektiğim şey ve asla uzaklaşamıyordum o kişiliklerden.
Tabi o zamanlar aileler o kadar bilinçli değil.
Çocuk ailede göremediği sevgiyi,ilgiyi belkide gördüğü sorunları yaşıtlarından çıkartıyor muhtemelen.
Okuyunca kendim aklıma geldim ve üzüldüm gerçekten.
Hiç kıyamam.

Böyle saçmalık olamaz ya başkası dövsün diye mi doğurup büyütüyor insan çocuğunu. O öğretmenin burnundan getiririm hayatı aldığı maaşın hakkını versin. Gerekirse şikayet edin. Hadi çocuktur bu bir olur iki olur böyle saçma sapan bir şey olur mu ya.Eşiniz de çok sabırlı ama siz ve çocuğunuz pedegog değilsiniz. Herkes de çocuğuyla ilgilensin sizin çocuğunuzun psikolojisi ne olacak. Eşiniz çok sabırlı öğretmende yetersiz bu sorun bu şekilde uzun zamanda çözülür bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…