Çocuk Hastalıkları Kızıma suçiçeği bulaşmış mıdır?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Kizlar 3 aylik bebegim eltimin kizi sucicegiymis oturmaya gttk kiz geldi optu hep kizini bzm haberimiz yok sonradan soyldiler hemen eve geldk yikadik kizimi bulasmismidir ne olur cvp verinnn

Aynı durum bizimde başımıza geldi kızım suçiçeği oldu,bir gün önce kardeşimle beraberdik 3 aylık oğlu vardı,o gün çok vakit geçirmişlerdi ve o gün kızımda virüs vardı yani,hemen doktorunu aradık,anne sütü korur olursada yapacak bir şey yok dedi,Allaha şükür geçirmedi,inanın olcağı varsa oluyor,ben büyük kızımada buşasın diye öptürdüm çünkü ilerki yaşlarda sıkıntı oluyormuş diye kızımda geçirmedi,geçmeyince geçmiyor o yüzden endişe etmeyin,Allahım korusun hepsini

Anladim cnm bizde aradik 1 hafta sonra anlasilir dedi ins bisey olmaz dua edin kixlar ne olur

Kizlar 3 aylik bebegim eltimin kizi sucicegiymis oturmaya gttk kiz geldi optu hep kizini bzm haberimiz yok sonradan soyldiler hemen eve geldk yikadik kizimi bulasmismidir ne olur cvp verinnn

Annenin geçirmiş olduğu hastalıklar veya aşılar sonucunda o hastalıklara karşı vücudunda oluşmuş olan koruyucu antikorlar, hamileliğin son aylarında ve doğum sırasında anneden bebeğe geçerek bebekleri hayatlarının ilk aylarında (yaklaşık 6-9 ay civarı) geçici bir süre için bu hastalıklardan koruyacaktır. Suçiçeği hastalığını geçirmemiş ve aşılanmamış bir annenin bebeği, annede bu hastalığa karşı koruyucu antikorlar olmadığı için bu antikorların bebeğine de geçme ihtimali olmayacağından, doğduğu andan itibaren su çiçeği geçirme riskine sahip olacaktır.
Sizin çocukluk döneminde suçiçeği geçirip geçirmediğiniz önemli. Geçirdiyseniz, çocuğunuz (ilk 6 aylık çocuklar için) geçirmeyecek veya çok hafif geçirecektir. Siz suçiçeği geçirmediyseniz, çocuğunuza bulaştırıcılığın başladığı zaman ilk döküntüden 5 gün önce ve döküntüden 6 gün sonra; yani ilk bulaştırıcılık zamanında virüsü almış olsa, 21 güne kadar suçiçeği lezyonları çıkmış olmalı.

Son düzenleme:
Su içeçeği aşısı ve hepatit A aşısı daha bu sene eklendi aşı takvimine. Su çiçeği aşısı 12. ayını bitirince yapılacak. Benimde 8 aylık bir oğluşum olduğu için pür dikkat izlemiştim bir kaç ay önce tv de.

ben de 3 aylıkken su çiçeği geçirmişim annemle beraber geçirmişiz hatta ve çok ağır olmuş vücudumda lekeler var hala sağolsun amcalarım hiç düşünmeden mıncıklamışlar beni de patlamış bi kaç şişik. o yüzden geçmişse bile çok dikkatli olmak lazım. ama inşallah tüm bu söylediklerimize gerek kalmaz. inşallah bulaşmaz

çok çok sinir bozucu bir durum. bu unutulacak bir şey değil,eltinizinki düpedüz benim çocuğum nasılsa hasta,başkalarına ne olursa

olsun umrumda değil demiş.su çiçeği fazlasıyla bulaşıcı bir hastalık,çocuktaki döküntüler geçene kadar bulaşma ihtimali var.aynı o-

dada bulunmaları bile yeterli bulaşması için,öpüp sevmesine gerek yok.inşallah sütünüz engeller,aşı için çok minik daha.

Canım bulasmıs olma ıhtımalı cok yuksek ( Okul öncesi öğretmeniyim sınıfımdan biri su cıcegı cıkarms cocuklarımın hepsıne bulastı. Inan nasıl hemen bulastı anlamadm cogu bır haftadır gelmıyor okula.. Cok gecmıs olsun

benimde kızım 8 aylıkken geçirdi su çiçeği ve neyazıkki aşısızdı.. aşı 1 yaştan sonra yapılıyordu çünkü... çokağır geçti hemde... ama sizin bebeğiniz anne sütü alıyorsa bağışıklık vardır .. ben kızımı emzirmediğim için bağışıklığı olmadı ve hastalandı...işl bebeğiniz hastalanmaz...eğer hastalanırsa da oluşan yaralarda mutlaka kantaron yağı kullanın... kızımın her yeri yara bere içindeydi ama Allaha şükür kanataron ağı sayesinde 1 2 küçükiz dışında kötü bir leke kalmadı...

slm bebeğim 4 aylık ve su çiçeği çıkardı ne yapmalıyım yeni farkettim. Öncelikle alerji olmuştur die düşünmüştüm ama şuan vücudun da kızarık ve sulu kabarcıklar çoğaldı.

slm bebeğim 4 aylık ve su çiçeği çıkardı ne yapmalıyım yeni farkettim. Öncelikle alerji olmuştur die düşünmüştüm ama şuan vücudun da kızarık ve sulu kabarcıklar çoğaldı.

Ne oldu canım geçmiş olsun atlattımı yavrucak kimden almışki cık cık cık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…