kizima kvdemin ismini ikinci isim olarak konunmasi

Geçtiğimiz senelerde bir öğrencim vardı. İki isimli belliki biri kv ismi ben iki isimli öğrencilerime hep iki ismi ile hitap ederim lakin etkinliklerinin üstüne ilk isminin baş harfini sonraki ismin tamamını yazarım.
Neyse bu öğrencime bir şiir gönderdim eve ezberletmeleri için. Üstünde de nokta bilmem ne yazıyor. Kv geldi çocuğu almaya verdim şiiri eline şöyle baktı kağıda ismini niye böyle yazdınız dedi bende yok teyze kolaylık olsun diye yazıyorum hitap ederken iki isimde söylerim dedim
Gel zaman git zaman dede okulu bastı öğretmen ilk ismini söylemiyor kağıtlara yazmıyor diye. Bende hala diyorumki ya amca bu çocukların çoğunun iki ismi var kolaylık olsun diye öyle yazıyorum hitapta sıkıntı yok
Ama adam çocuğa sordum herkes ilk ismimi biliyor dedi diyor. Neyse adamı ikna edemedik gitti aradan yarım saat geçti çocuğun babası aradı okulu müdüre olmadık laf etmiş benimle ilgili isim konusunda

Ya sabır dedim anneyi aradım nedir bu isim mevzusu diye kadın anlattı artık Doğumdan sonra başladı ben istemedim kv ismini eşim inat etti koydu. Bende ailemde söylemiyoruz isim mevzusu bizim için çok sıkıntı hocam siz söyleyin yazında bunlarla uğraşılmaz dedi. İyi dedim kapattım bu seferde kayınvalide okulu bastı gelinimize be anlattıysan gelinle kavga ettik diye
Teyze durum ne ben onu sordum çünkü verdiğiniz tepkileri anlayamadım dedim.

Çocuk iki hafta okula gelmedi arasan bi dert aramasan bi dert aradım babayı biz boşanıyoruz dedi yuh dedim isim yüzünden mi
O aile o zaman boşanmadılar ne yaptılar bilmiyorum ama Allah O öğrencime yardım etsin
Akıl tutulması bu başka bişey değil

Hic kafaya takmayon .18 yasında nüfus müdürlügune giderek o ismi sildirebilir .Sakin olun yapacak birsey yok.
Pardon da nereden çıkardınız? Öyle bir yasa mı var? Ben nüfus memuruyum, kimsenin talebi üzerine isim silmiyoruz. Karar mahkemenindir. Lütfen kimseyi yanlış yönlendirmeyelim.

Konuya gelirsek konu sahibi dava açacak çocuk okula başlamadan mümkünse. Çünkü sonra okul kayıtları falan oluyor, gerek yok. İstemediği ismi sildirecek. Kayınvalide de torununu bile görmeyecek ismine tahammülü yoksa...

huzur bozulmasın diye koymuşsun ismini. koydunda noldu hani huzur varmı yine yok.o zaman kvnin egosunu şişirmeye ne gerek var

Şok oldum okuyunca! Yuh ya ne insanlar var mübarek. Ben de dikkat edeyim öğrencilerime bari :)

Benim yasadiklarimi okut esine ve bende bu kadin gibi lohusa depresiyonunu dibine kadar yasamak istemiyorum de :) simdi esim beni sakinlestirecek cozumler ariyor cunki sinir kupu oldum :) cebine zarar yani

Kişinin iki yıl içerisinde yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüğüne yazılı olarak başvurması kaydıyla; 21/6/1934 tarihli ve 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir.”

Maddede atıf yapılan Soyadı Kanunu’ nun 3. Maddesi ise; “Rütbe ve memuriyet, aşiret ve yabancı ırk ve millet isimleriyle umumi edeplere uygun olmayan veya iğrenç ve gülünç olan soyadları kullanılamaz” şeklindedir.
Kanun 2019 yılına kadar gecici olarak cıkarıldı.
Psikolojik olarak beni kötü etkiliyor diye bir gerekce bile sunulabilir .

oha dedim ya aile boyu ruh hastaları boşansaymış keşke kadin kurtulurdu

Yıl olmuş 2018 hala daha takıldıkları şeye bak, aynı sorun bende de oldu ,kaynana kişisi liya ismini koyamazsiniz benimle inatlasiyorsunuz diye yıktı geçti ortalığı .. sonuç herşeye sustum kızıma kendi istediğim ismi koydum , esimde bana destekti tabiki , bizde iki isim koyduk dini açıdan eşim Ayşe ismini istedi . Ben kendi koyduğum isimle hitap ediyorum kızıma diğerleri giciikligina Ayşe diyor , umrumda değil kendiniz ne isim koyduysanis onunla hitap edin ,isteyen kaynana ismini söylesin . Özür dileyerek yazıyorum buna karşı gelmek emrivaki baskın karakter olmak demek değildir ,şuan ezik muamelesi görüyorsunuz . Ben karnimda tasimisim , ben dogurmusum kimene isminden ya b ne cüret . Bu konuda tatsızlık mi olur ,okumayan cahil denmez bu tür şeyleri sorun Edip can sıkandir cahil

Meraktan profilinize baktimda, baska bi mesajinizda ismi Alya demissinz kizinizin, Liyada Alyada guzel isimler ama hangisi gercek onu merak ettim :)

Ben olsam kız ağlarken zirlarken kayinvalidenin isminin onune eşşek sıfatı ve bilimum sifat koyar söylerdim

Benim oglumdada k.v çocuğumun ismini begenmemisti.
2 ismi var ikisinide esim koydu.
Böyle karışımalar neden olur bilmem.
Ki ben karışmadım esim istedi esim koydu.

Insanlar kendi adi verildiğinde torunlarına boylarimi uzuyor hic anlamam.

Nasil saçma sapan bir durum

Bence eşiniz ismi değiştirmenize izin vermicektir.
Yani ya duruma alışın ya cocugunuz buyuyunce kendi karariyla degissin ya da bossanirsaniz falan degistirirsiniz.

Bende ayni senin gibi yapiyorum ama bi taraftanda bosverip kizimin ismini soyleyip nolcaksa olsun demek istiyorum.

Dediginiz gibi tam olarak boku cikti

Bende ayni senin gibi yapiyorum ama bi taraftanda bosverip kizimin ismini soyleyip nolcaksa olsun demek istiyorum.
Eşinle aran bozulacaksa boşver bence,çünkü üzülen sadece siz olacaksınız,karsı taraf mutlu olacak bu durumdan bundan emin ol
Ben cok sey yasadım canım isim yüzünden
Sadece sunu anladım ;aile huzurunu bozmaya degmiyo
Zaten cocuk biraz büyüdügünde o karar veriyo hangi ismi kullanacagımıza
Bak benim kv alzaymır(yazılısı nasıl bilmiyorum) oldu bir senedir
Şuan kızımın iki ismini bile bilmiyo

Bu isimden niye bu kadar çok kavga çıkıyor anlamıyorum. Kayınvalidenden nefret etmiyorsan ya da çok tuhaf bir isim değilse ismini koysan ne olur ki? Yancı gelin diyeceksiniz belki ama cidden garip geldi. Benim kızımın adı babannesinin adı. Hem de tek isim,yanına ikincisini de koymadık. Eşim nişanlıyken "kızımız olursa annemin adı olsun isterim demişti" "neden olmasın " dedim. Tuhaf bir isim değil ve kızım doğduktan birkaç ay sonra da vefat etti. 5 halası var ve hepsi ayrı sever annemizin adı diye. Bana hiç garip gelmemişti bu durum, zira ne kayınvalidemle husumetim vardı ne de kulağa garip gelen manasız bir ismi. Iki erkek yeğenim var ikisinin de iki adı var birinin ilk adı babamın diğerinin ilk adı yengemin babasının adı. Sanırım çevremde de epey alışkınım bu duruma,garip gelmedi.

Keske bende oyle olabilsem. Degistiremedim gitti su huyumu.

Keske bende oyle olabilsem. Degistiremedim gitti su huyumu.

En baştan koymayacaktın bir gün kötü olurdun unutulurdu ama şimdi sürekli bir tartışma halindesiniz ama mademkoydunuz iki ismiyle de hitap edin

senin için sorun değilmiş koymuşsun farklı bi ismi olsun diye özenmemişsin. ama bence ailede o isimde biri varken 2.sine ne gerek var bi sürü isim varken. insan heves ediyo çocuğumun ismi şu olsun bu olsun diye. bide bu konudaki gibi bunu ego savası haline getirp burnundan getirenler var. anne istemiyosa koymaz onuncocuğu niye en güzel zamanlarını rezil ediyosun nine dede olarak. benim çocuğum yok eşimin ailesinide seviyorum bi sorunumuz yok ama asla isimlerini koymam, bu konuda eşimle hemfikiriz zaten. hiç bi baskı olmadan severek isteyerek koyanada saygı duyarım. mesela çocuğunun ismi farklı olsaydı halaları sevmicekmiydi yada annemizin adı değil diye dahamı az sevceklerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…