• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizima kvdemin ismini ikinci isim olarak konunmasi

Sorun olmasın diye her şeye hee hee diyip sonra ömür boyu söylenmek Türk kadını budur, yola devam. Çocuğu da doldurun karı koca... Ben de aynen bunu yaşadım bi ismim babannemin ismi, annem önce tamam demiş hala sorun oluyor

Ay çocuk güldüm. Siz kendi seçtiğiniz isim ile devam edim. Çocuk onu öğrensin. Kocanız mutsuz olsun. Kocanız sen bilirsin sen mutsuz olursun bizi de mutsuz edersin. En nihayetinde sen zararlı çıkarsın. Baba kız ilişkinizi bozuyorsun böyle yaparak de. Kv ye de Çocuk benim ben doğurdum ismini ben koydum. Sizin gönlünüz olsun diye sızım isminizi de verdim daha ne yapayim bokunu çıkardınız de. Siz bilirsiniz saçma inat için kendi torununu ile ilişkinizi siz bozarsiniz. Benim kızımla ilişkim de müdahale etmeyin ister ismini söylerim ister söylemem ister çiçeğim derim ister böceğim. Ben annesi istediğim şekilde seslenir kızıma herkes haddini bilsin yerine geçsin diyin

Merhaba arkadaslar,
hamileyken esimle kizimin ismi hakkinda anlastik, iki isim koyduk. Ilk isim benim istedigim ikinci ise kvdemin ismi (esimin istegi uzerine). Bunun bana gore cok yanlis bi gorus oldugunu belirttim ama huzur bozulmamasi ve herkesin gonlu olsun diye bisey demedim.

Simdi dört ay oldu dogum yapali ve dogudu dogali kizimin ismini soylermiyorlar cunki benim kvdemin ismiyle hitap etmemi istiyorlar. Esimle aramda cok tartisma oldu dogumdan sonra. Ailem kizima ilk ismiyle (yani benim koydugum isimle) hitap ediyorlar, esim onlara bi cepe aldi bi ara annesini sevmedigimizi idda etti. Uc ayin sonunda anneme bi kere dedirttim annesini ismini kendim huzur bulmak icin kendimde bi kere soyledim annesinin yaninda.

Ama hala kizima ismiyle hitap etmiyorlar ve hala kendi istedigim ismi soyledigimde (sadece esimin yaninda) esimin surati dusuyor gibi.

Cok mutsuzum, esim annesinn gaziyla lohusa donemimi mahvetti. Tabi herzamanki gibi onun gazina geldigini tabiki kabul etmiyor. Annesi zaten hamileligim boyunca zerre destek olmadi manevi acidan bide dogumumdan sonra boyle yapmasi beni deli etti.

Sizce nasil bi yol izlemeliyim ?

Sunuda belirteyim, malesef karakter olarak emrivaki olamiyorum, yani sert cikisamiyorum

Not : yanlis anlasilmis bi konuyu duzeltmek istiyorum, onlar hic isim soylemiyorlar yani kvdemin isminide soylemiyorlar esimi doldurmuslar once ben soylicekmisimki ondan sonra onlar ona gore hitap edicekmis. Yani ego savasi kisacasi .. simdi hic bi isimle hitap etmek gelmiyor icimden

O yavrucuga yazik ya..
Ismini de soylemesinler, sevmeye de gelmesinler..
Ne manyaklar var Yarabbim

En sevmediğim şey ya. Aylarca karnında taşı Doğum sancısı cek doğur büyüt yaşayan kaynananin adıyla çağırsınlar bebeği vallahi boşanma sebebi asla kabul etmem !

Bu iş böyle devam ederse eşinin gözlerinin içine bakıp “keşke hiç baştan kabul edip o ismi koydurmasaydım, iyilik yaptığıma da pişman ettiniz. Bu durumdan artık çok sıkıldım çocuğuma istediğim gibi hitap ediyorum diye birde trip çekiyorum, gerekirse o ismi nüfustan sildiririm olur biter, bir dilekçeye bakar” diyip eşinizi sindireceksiniz. Kv nizede açık açık sorun niye çocuğa ismiyle hitap etmiyorsun diye.

Bir tanıdığımın kayınvalidesi çocuğuna kendi ismini söylemiyor diye kadının üstüne yürümüştü.valla tavrınızı net koyun. Büyük konuşmakta istemiyorum ama bu isim mevzusunu aileler çok ciddiye alıyor. Keşke en baştan babaanne ismi vermeseydiniz. İsim konusu abartılacak bir konu değil aslında ama insanlar kendinde hak görüyor nedense bu tip konular için. Siz tavrınızı öyle masaya yumruk vurarak falan değil sözlerinizle açık ve net belirtin. Gerisi onlara kalsın.

Hic kafaya takmayon .18 yasında nüfus müdürlügune giderek o ismi sildirebilir .Sakin olun yapacak birsey yok.

Merhaba arkadaslar,
hamileyken esimle kizimin ismi hakkinda anlastik, iki isim koyduk. Ilk isim benim istedigim ikinci ise kvdemin ismi (esimin istegi uzerine). Bunun bana gore cok yanlis bi gorus oldugunu belirttim ama huzur bozulmamasi ve herkesin gonlu olsun diye bisey demedim.

Simdi dört ay oldu dogum yapali ve dogudu dogali kizimin ismini soylermiyorlar cunki benim kvdemin ismiyle hitap etmemi istiyorlar. Esimle aramda cok tartisma oldu dogumdan sonra. Ailem kizima ilk ismiyle (yani benim koydugum isimle) hitap ediyorlar, esim onlara bi cepe aldi bi ara annesini sevmedigimizi idda etti. Uc ayin sonunda anneme bi kere dedirttim annesini ismini kendim huzur bulmak icin kendimde bi kere soyledim annesinin yaninda.

Ama hala kizima ismiyle hitap etmiyorlar ve hala kendi istedigim ismi soyledigimde (sadece esimin yaninda) esimin surati dusuyor gibi.

Cok mutsuzum, esim annesinn gaziyla lohusa donemimi mahvetti. Tabi herzamanki gibi onun gazina geldigini tabiki kabul etmiyor. Annesi zaten hamileligim boyunca zerre destek olmadi manevi acidan bide dogumumdan sonra boyle yapmasi beni deli etti.

Sunuda belirteyim, malesef karakter olarak emrivaki olamiyorum, yani sert cikisamiyorum

Not : yanlis anlasilmis bi konuyu duzeltmek istiyorum, onlar hic isim soylemiyorlar yani kvdemin isminide soylemiyorlar esimi doldurmuslar once ben soylicekmisimki ondan sonra onlar ona gore hitap edicekmis. Yani ego savasi kisacasi .. simdi hic bi isimle hitap etmek gelmiyor icimden

Böyle birşeye en baştan izin vermemeliydin. Valla ben böyle pasif kadınlara anlam veremiyorum kv ismini koymak nedir ya? Ortalığı ayağa kaldırırım boşanırım yine koymam. Ne bekliyordun ki? Tabi ki kv nin ismiyle seslenecekler. İki isim koyduk kozıma ikisini de ben fikir olarak söyledim,birini eşim beğendi,onay verdi yani. O isimle sesleniyor bütün aile. Kim ne isterse onu söylesin sonucta büyüdüğü zaman istediği ismi kullanıcak. Madm onay verdiniz buna tepki sonradan vermeniz çok saçma.

Ne kadar saçma bir şey ya sanki isimlerinden başka isim yok eşine söylersin kayinvalidemin yanında çocuğuma ismiyle seslenmek saygısızlık olur kayinvalidem anne diyorum büyüğüm sonuçta ilerde ya çocuklar birbirleriyle seslenirken ismini bozarlar diye böyle düşünüyorum dersin belki kararını değiştirir

Istedigim ismi koydum zaten, ilk ismi kendi koydugum isim. Ailesi istiyoki iki isimle hitap edelim, yoksada annesinin ismiyle bende istemiyorum sadece kendi koydugum isimle seslenmek istiyorum. Bu saaten sonrada hic icimden gelmez zaten iki isimle hitap etmek
Benimde basıma aynısı geldi
İlk isim kv ikinci isim benim sectigim isim
Benim sectigim ismi kullandıgımda boşanma noktasına geldik
Bende onların yanında hiç isim kullanmıyorum
Annecim kzıım bitanem diye hitap ediyorum
Kafam daha rahat oluyo
Senede iki defa zaten görüyoruz
İlk zamanlar üzülüyodum artık alıştım
Kızım yedi yaşında bu arada

Baştan ağızımızın tadı kaçmasın diye fazla taviz vermişsiniz.herkes istediği isimi kullansın.bu şekilde herşeye he deyip geçerseniz onlarda böyle tepenize binerler.

Büyük konuşuyorum mahkemeye gider o ismi sildirir kocayı da boşarım. Ne bu be? Ben taşıyayım ben doğurayım bi başkasının ismi konsun bi de benim koyduğum isimle hitap edilince mevzu çıksın. Yemin ederim gözüm seğirdi. Allah rızası için ana kuzusu herifler evlenip üremesin ya otursunlar analarının dizinin dibinde!

Kesinlikle annesinin ismini koymazdım istedikleri kadar kudursunlar.

Çocuğuma nasıl hitap etmek istiyorsam o ismi koyardım. Böyle saçmalıklar hala var bazı insanlar ne kadar cahil neyin egosu bu böyle hala anlamış değilim.

Merhaba arkadaslar,

Maalesef burda is esinizde bitiyo. Iki ismi olanlarin kaderidir asla ikisi soylenmez hangisi kolaysa o soylenir yada hosa gidilen. Keske esinize tamam bir isimde sen koy ama sulalede olmasin deseydiniz. Bu kv lerdeki kplerdeki isim koydurma yarisini anlayamiyorum. Ama sizin durumunuzu esiniz cozebilir ancak obur turlu kimse demez ismini. Yada siz umursamamayi ogrenmelisiniz

Merhaba arkadaslar,

Yani madem koydunuz soyleyin siz de. Ben cocuga ne isim koyulmussa onun kullanilmasi taraftariyim. Benim oglumun da iki ismi var. Hatta biri kayinbabamin biri benim babamin ismi. Ama biz dahil herkes iki ismiyle hitap eder. Tek ismi kullananlara onun adi o degil deyip iki ismi soyletiyorum hatta ki gercekten de sadece bir ismi soylediklerinde oglum hic donup bakmiyor bile.

Merhaba arkadaslar,

1 hafta önce doğum yaptım ve hala oğlumuza isim koyamadık neden çünkü eşim babasının ismini koymak istiyo ikinci ismide olsun diyo sma ben istemiyorum,şimdi senin yaşadıklarını görünce dahada isteksizleştim,babamın ismini söylemedin annenler söylemediler diye olay çıkacak bizde de muhtemelen.yapacağında pek bir şey yok yani ismi koymamakta diretseydin keşke

Kv ye sinir oldum. Kendi koyduğun ismi söyle kudurmak istiyorlarsa kudursunlar. Baştan kabul etmeniz hata olmuş. Benim eşim de çok ısrar etti oğluma babamın ismini koyalım diye ki sülalelerinde 3 erkekten birinin adı bu. Asslaaa dedim. O kadar meraklıydınız madem bundan önce 3 erkek torunu olmuş onlardan birine koysaydınız banane dedim. İkinci ismi olsun falan ıııhhh.. Ben tek çocuğum bizimkilerin ilk torunu ve ben babamın ya da dedemin adını da koymak istemiyorum bu ne saçmalık dedim. 9 ay boyunca arada yokladı beni bu çocuk doğar bak gidersin benden habersiz kimliğine yazdırırsın çocuğumu da alır giderim seni de boşarım babacığınla mutluluklar dilerim dedim ki ısrarları emrivaki yada baskı şeklinde falan değil daha çok yalvarır tarzdaydı :)) Sonuç ikimiz iki isim beğendik aralarında karar veremedik iki isim koyduk. Olan olmuş artık isimleriyle yaşasınlar yavrularımız Allah hayırlı uzun ömürler versin

ınsanlar oyle bır davranıs sergilesinki torunlarına ısımlerını koysunlar...kendi ıstegımle ogluma kayınbabamın adını koydum hiç pişman degilim...14 seneden sonra kızım oldu kayınvalıdemın ısmını koyacaktım kendi ıstemedı...kızım baska bır ısım koy dedi..ısteseydı seve seve koyardım...bana yatlar katlar vermediler yanlıs anlasılmasın:))sadece seviyorum...kendileri koymak ısteseydıde sorun etmezdım..

Yangına körükle gitmeyeyim diyorum ama siz incelik yapıp isminin koyulmasını kabul etmişsiniz ki ben olsam etmezdim bi de üstüne söylemiyorsun diye tribe giriyorlar. Ben olsam o ismi hemen sildirirdim. Kızıma da özellikle yanlarında hep kendi beğendiğim isimle seslenirdim.
Arkadaş sanki padişah soyusunuz da isim yaşatmaya çalışıyorsunuz.

Back