- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.783
- 158
Benim kızın sınıfında iki isimli 3-5 çocuk vardı, öğretmen hepsine iki ismiyle sesleniyordu, biz sormayan öğretmene denk geldik belki de, gerçi benim örnek verdiklerim ilkokul çocukları, öğretmen yoklama defterinden Ali Sefa, Burak Can diye okuyor mecburen.
Ben orta okulda lisede sorduklarini hatirliyorum ilk okulda olmayabilir :))
evet öyle kullanılıyor soruyorlar hangisini tercih ettiğiniIki isimli arkadaslara hocalar hangisini kullanayim diye sorarlardi veya arkadaslar sunu kullaniyorum derler ve herkes oyle hitap ederdi ben mi hep oyle rastladim bilemedim :))
Iki isimli arkadaslara hocalar hangisini kullanayim diye sorarlardi veya arkadaslar sunu kullaniyorum derler ve herkes oyle hitap ederdi ben mi hep oyle rastladim bilemedim :))
Çocuk sizin siz doğurdunuz.kendi koydugunuz isimle hitap edin.beğenmeyen söylemesin çocugunuzu sevmesin.isim koymak isteyende kendi çocugunu kendi yapsın hayret birşey bu insanlar.Merhaba arkadaslar,
hamileyken esimle kizimin ismi hakkinda anlastik, iki isim koyduk. Ilk isim benim istedigim ikinci ise kvdemin ismi (esimin istegi uzerine). Bunun bana gore cok yanlis bi gorus oldugunu belirttim ama huzur bozulmamasi ve herkesin gonlu olsun diye bisey demedim.
Simdi dört ay oldu dogum yapali ve dogudu dogali kizimin ismini soylermiyorlar cunki benim kvdemin ismiyle hitap etmemi istiyorlar. Esimle aramda cok tartisma oldu dogumdan sonra. Ailem kizima ilk ismiyle (yani benim koydugum isimle) hitap ediyorlar, esim onlara bi cepe aldi bi ara annesini sevmedigimizi idda etti. Uc ayin sonunda anneme bi kere dedirttim annesini ismini kendim huzur bulmak icin kendimde bi kere soyledim annesinin yaninda.
Ama hala kizima ismiyle hitap etmiyorlar ve hala kendi istedigim ismi soyledigimde (sadece esimin yaninda) esimin surati dusuyor gibi.
Cok mutsuzum, esim annesinn gaziyla lohusa donemimi mahvetti. Tabi herzamanki gibi onun gazina geldigini tabiki kabul etmiyor. Annesi zaten hamileligim boyunca zerre destek olmadi manevi acidan bide dogumumdan sonra boyle yapmasi beni deli etti.
Sizce nasil bi yol izlemeliyim ?
Sunuda belirteyim, malesef karakter olarak emrivaki olamiyorum, yani sert cikisamiyorum
Not : yanlis anlasilmis bi konuyu duzeltmek istiyorum, onlar hic isim soylemiyorlar yani kvdemin isminide soylemiyorlar esimi doldurmuslar once ben soylicekmisimki ondan sonra onlar ona gore hitap edicekmis. Yani ego savasi kisacasi .. simdi hic bi isimle hitap etmek gelmiyor icimden
Çocuklar iki isimle zorlanıyor bence, rahmetli kardeşime dedem surat asıyor diye 2 isim koymuşlar zorla, tabii annem kendi koyduğu isimle seslendi hep, bizde öyle, çocuk ilkokuldayken öğretmeni yoklama sırasında iki ismiyle seslenince kardeşcağızım üstüne alınmadığı için burada demezmiş :)) öğretmeni annemi çağırmıştı okula, annem durumu anlatınca alışık olduğu isimle yoklama yapılmaya başlanmıştı, galiba bundan çok etkilendiğim için çocuğum olursa asla iki isim koymam diye söz verdim kendime, ben de tek isimliyim, kızım da :)
Herşeyin bir vakti zamanı var işte
Başta vuracaktın masaya elini doğurduğun çocuğun ismini koymak hakkındı
Çok meraklıysa isim mirasına kaynanan kendisi doğursaymış da ona koysaymış ismini
Şimdi geçmiş olsun
İnşallah bebeğiniz ismini sever
İki çocuğumun isminide ben koydum. Dokuz ay karnımda taşıdım geceleri uykusuz kaldım tabiki ben koyacağım dedim. Eşim babasının isminide koydu ama asla o isimle seslenmedim yanlarında bile seslenmedim. Eşime ismini koyarken bak sinirlenirim bağırırım ağzımdan kötü bişey çıkar baban alınır dedim siz istediğiniz ismini kullanabilirsiniz benim için sorun yok dedim ama ben kullanmayacağım. Sonuç= herkes benim koyduğum isimle sesleniyor:) biraz cazgır olmak lazım yoksa böyle insanların elinde ezilip kalıyosunuz
Bizde iki isim koyduk 2. İsim eşimin rahmetli babasınin adı ben doğduğundan beri 2 isimle çağırdım eşimin ailesi inatla babasının adı ile çağırdı bende inatla çocuğumun tek adi yok lütfen dedim şuan herkes benim gibi iki ismi ile çağırıyor yanı biraz size kalmis inatla 2 ismi ile çağır yada sevdiğin adı kullan kime ne 9 ay taşı güç bela dogur sonra bir ismi çok görsünler ayıp yani.Merhaba arkadaslar,
hamileyken esimle kizimin ismi hakkinda anlastik, iki isim koyduk. Ilk isim benim istedigim ikinci ise kvdemin ismi (esimin istegi uzerine). Bunun bana gore cok yanlis bi gorus oldugunu belirttim ama huzur bozulmamasi ve herkesin gonlu olsun diye bisey demedim.
Simdi dört ay oldu dogum yapali ve dogudu dogali kizimin ismini soylermiyorlar cunki benim kvdemin ismiyle hitap etmemi istiyorlar. Esimle aramda cok tartisma oldu dogumdan sonra. Ailem kizima ilk ismiyle (yani benim koydugum isimle) hitap ediyorlar, esim onlara bi cepe aldi bi ara annesini sevmedigimizi idda etti. Uc ayin sonunda anneme bi kere dedirttim annesini ismini kendim huzur bulmak icin kendimde bi kere soyledim annesinin yaninda.
Ama hala kizima ismiyle hitap etmiyorlar ve hala kendi istedigim ismi soyledigimde (sadece esimin yaninda) esimin surati dusuyor gibi.
Cok mutsuzum, esim annesinn gaziyla lohusa donemimi mahvetti. Tabi herzamanki gibi onun gazina geldigini tabiki kabul etmiyor. Annesi zaten hamileligim boyunca zerre destek olmadi manevi acidan bide dogumumdan sonra boyle yapmasi beni deli etti.
Sizce nasil bi yol izlemeliyim ?
Sunuda belirteyim, malesef karakter olarak emrivaki olamiyorum, yani sert cikisamiyorum
Not : yanlis anlasilmis bi konuyu duzeltmek istiyorum, onlar hic isim soylemiyorlar yani kvdemin isminide soylemiyorlar esimi doldurmuslar once ben soylicekmisimki ondan sonra onlar ona gore hitap edicekmis. Yani ego savasi kisacasi .. simdi hic bi isimle hitap etmek gelmiyor icimden
Istedigim ismi koydum zaten, ilk ismi kendi koydugum isim. Ailesi istiyoki iki isimle hitap edelim, yoksada annesinin ismiyle bende istemiyorum sadece kendi koydugum isimle seslenmek istiyorum. Bu saaten sonrada hic icimden gelmez zaten iki isimle hitap etmek
Doğru dedin hatta en doğru sen demişsin.Bi cinnete bakar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?