• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizima kvdemin ismini ikinci isim olarak konunmasi

En mutlu olmaniz gereken zaman da ugrastiginiz seylere bakin ya. Esinize yaziklar olsun boyle sacma bir konu icin sizi uzup bencillik yaptigi icin!!!!
Ne munasebet ya annesinin ismi ile cagirilacakmis. Taviz vermeyin ne olcaka sanki 1-2 gun huzursuzluk olur ve o da slklLir bundan vazgecer cekismekten.
Benim esimde boyle birsey isteyecek oldu ama lafi agzina tiktim.

Valla, hamileliklerimde ve doğumlarda çektiğim acılardan sonra anladım ki çocuğun adını koyma hakkı annesinden başka kimsenin değildir, babanın bile! Net! Buna rağmen iyi niyetli olup annesinin adını koymasına izin vermişsiniz eşinizin. Bir de o adı söyletmekte diretmesi küstahlık bence. Bunu aynen böyle net ve kararlı biçimde söyleyin bakalım. Ardından da “Ben de inada bindirdim, ölmüş dedem mezardan kalkıp diretse yine söylemem o ismi” diye ekleyin, kararlı olun ve söylemeyin. Bir surat asar iki asar, hatta kavga eder ama inat ettiğinizi görürse vazgeçer. Kararlarınızda net olun ki saygı duyulsun!!!

Bende cok kirildim, ozellikle esime. Simdi hic bi isimle cagirasim gelmiyor kizimi
Ama lütfen kızına haksızlık etme o artık kızının ismi ama eşine de söyle oda sana haksızlık etmesin bi isim meselesi yüzünden birbirinizi yıpratmayın bebeğinizin en güzül zamanlarını kaçırıyosunuz ismi kvnin ismi olsun ama kızınla yaşasın hani derler ya huyu benzemesin s3n eşinle konuş orta yolu bul iki ismide söyleyin kızınız da büyüyüp konuşunca hangini isterse o isim ile seslenirsiniz seçimi ona bırakın

Anlamıyorum bu işi anlamıyorum... her zaman tek isimden yana oldum ve oğluma da öyle isim koyduk. Hoş şimdi burda ben de anlatsam o dönemi ayrı bir konu içinfe konu olur! Ben istemem ya oğlum ilerde benim adımı koymasın çocuğuna isimler torbaya mı girdi kalmadı mı başka isim!
Bi de şunu sormak var acaba kayınvaliden oğluna kızına kayınvalidesinin kayınpederinin ismini koymuş mu merak ettim. Çocuk senin çocuğun. Uykusuz kalan sensin, doyuran içiren sensin, başında bekleyen karnında taşıyan sensin. Ne istersen onu söylersin yani. Öyle bi insan değilim diyorsun ama az belli et sen de tavrını ya. Onlar seni düşünmüyorsa sen de onları düşünmeyeceksin kısasa kısas!!!

Merhaba arkadaslar,
hamileyken esimle kizimin ismi hakkinda anlastik, iki isim koyduk. Ilk isim benim istedigim ikinci ise kvdemin ismi (esimin istegi uzerine). Bunun bana gore cok yanlis bi gorus oldugunu belirttim ama huzur bozulmamasi ve herkesin gonlu olsun diye bisey demedim.

Simdi dört ay oldu dogum yapali ve dogudu dogali kizimin ismini soylermiyorlar cunki benim kvdemin ismiyle hitap etmemi istiyorlar. Esimle aramda cok tartisma oldu dogumdan sonra. Ailem kizima ilk ismiyle (yani benim koydugum isimle) hitap ediyorlar, esim onlara bi cepe aldi bi ara annesini sevmedigimizi idda etti. Uc ayin sonunda anneme bi kere dedirttim annesini ismini kendim huzur bulmak icin kendimde bi kere soyledim annesinin yaninda.

Ama hala kizima ismiyle hitap etmiyorlar ve hala kendi istedigim ismi soyledigimde (sadece esimin yaninda) esimin surati dusuyor gibi.

Cok mutsuzum, esim annesinn gaziyla lohusa donemimi mahvetti. Tabi herzamanki gibi onun gazina geldigini tabiki kabul etmiyor. Annesi zaten hamileligim boyunca zerre destek olmadi manevi acidan bide dogumumdan sonra boyle yapmasi beni deli etti.

Sizce nasil bi yol izlemeliyim ?

Sunuda belirteyim, malesef karakter olarak emrivaki olamiyorum, yani sert cikisamiyorum

Not : yanlis anlasilmis bi konuyu duzeltmek istiyorum, onlar hic isim soylemiyorlar yani kvdemin isminide soylemiyorlar esimi doldurmuslar once ben soylicekmisimki ondan sonra onlar ona gore hitap edicekmis. Yani ego savasi kisacasi .. simdi hic bi isimle hitap etmek gelmiyor icimden
Sen huzur olsun diye hep alttan almissin. Bunlar iyice havalara cikmis. Kusura bakma ama ya aynen devam edip onlarin her emrine he diceksin. Yada kendi fikirlerini savuncaksin. Ben koymazdm velevki koydum istemeyrk o ismi asla kullanmazdm! Karar senin. Ya smdi baslayp istedgn gibi sekillndrcksn. Yada ipler onlarin elinde olcak. Cnku sendeki iyi niyeti gormemsler bariz belli

Geri adım atmayın. Siz ilk hatayı o ismi koydurarak yapmışsınız. O yüzden daha fazla istemediğiniz şeyleri yapmayın. Çocuk sizin kime ne? Neden müsade ediyorsunuz karışılmasına? Kocanıza da diyecek söz yok!

Ne var yani ya ne alaka ismini koyduma sukret bide ismini soylemek zorundamıyım??????:KK67:

Merhaba arkadaslar,
hamileyken esimle kizimin ismi hakkinda anlastik, iki isim koyduk. Ilk isim benim istedigim ikinci ise kvdemin ismi (esimin istegi uzerine). Bunun bana gore cok yanlis bi gorus oldugunu belirttim ama huzur bozulmamasi ve herkesin gonlu olsun diye bisey demedim.

Simdi dört ay oldu dogum yapali ve dogudu dogali kizimin ismini soylermiyorlar cunki benim kvdemin ismiyle hitap etmemi istiyorlar. Esimle aramda cok tartisma oldu dogumdan sonra. Ailem kizima ilk ismiyle (yani benim koydugum isimle) hitap ediyorlar, esim onlara bi cepe aldi bi ara annesini sevmedigimizi idda etti. Uc ayin sonunda anneme bi kere dedirttim annesini ismini kendim huzur bulmak icin kendimde bi kere soyledim annesinin yaninda.

Ama hala kizima ismiyle hitap etmiyorlar ve hala kendi istedigim ismi soyledigimde (sadece esimin yaninda) esimin surati dusuyor gibi.

Cok mutsuzum, esim annesinn gaziyla lohusa donemimi mahvetti. Tabi herzamanki gibi onun gazina geldigini tabiki kabul etmiyor. Annesi zaten hamileligim boyunca zerre destek olmadi manevi acidan bide dogumumdan sonra boyle yapmasi beni deli etti.

Sunuda belirteyim, malesef karakter olarak emrivaki olamiyorum, yani sert cikisamiyorum

Not : yanlis anlasilmis bi konuyu duzeltmek istiyorum, onlar hic isim soylemiyorlar yani kvdemin isminide soylemiyorlar esimi doldurmuslar once ben soylicekmisimki ondan sonra onlar ona gore hitap edicekmis. Yani ego savasi kisacasi .. simdi hic bi isimle hitap etmek gelmiyor icimden
Banada aynını yapmaya çalıştı kv benim oğlum var 2 yaşına girecek Eylül’de neymiş eşimin dedesinin adını koyalım mış ki o dede kp babası oluyor kp hayır olmaz öyle dedi kaç defa ama kv de ısrar etti en son çıkıştım artık ben ölmüş birinin ismini çocuğuma koymam öyle birinin ismini koyucak olsam kendi babamın ismini koyarım dedim (babam rahmetli) bir daha isim konusunda fikir söyleme anne biz kendimiz seçicez ismi dedim ve konu kapandı
Siz hatayı kimse kırılmasın diye başta kabul etmekte yapmışsınız böyle iyimi oldu şimdi bakın yine mutsuzsunuz en başında tavrınızı koyup onları mutsuz etseydiniz şimdi mutlu mutlu bebeğinize ismiyle hitap ediyor olurdunuz
Eşinle bu konuyu otur konuş ilk isimle hitap edilir çocuğa zaten o şartla annenin ismini kabul etmiştim şimdi ne değişti noldu diye sorun bence

Saglikli bebegimiz oldu diyceklerine ne derdindeler, valla bu insanlari anlamak mumkun degil. Ne olsaa problem cikarsak derdindeler

Merhaba arkadaslar,

O ne oyle be kv ısmı yahu??? Asla o ismi koymazdım bence gıt nüfus müdürlüğüne sildir bile o ismi

Sonradan sürekli huzursuzluk olacağına, baştan huzursuzluk olsaydı da kayınvalidenizin adını koymak için iki isim koymasaydınız, ya resmî başvuruda bulunup tek isme düşürün yavrunuzun adını ya da iki ismi birden söyleyin çünkü okula başladığı zaman öğretmeni dahi iki ismiyle çağıracak Ayşe Nur, Fatma Gülsüm gibi, çocuğun iki isimle çağrılmaya alışması gerekiyor ki bana mı sesleniyorlar demesin.

Valla kabul ederken düşünecektiniz. O kayınvalide sizin koyduğunuz ismi kabullenecek olsa zaten benim ismim olsun diye diretmezdi.
Birde alttan alıp ailenize bile kayınvalidenizin ismiyle hitap ettirmişsiniz,üstüne kendiniz de yapmışsınız bunu,bu kadar tavizden sonra ne bekliyordunuz anlamadım.
Sizin yapmanız gereken o ismi hiç koydurmamaktı,hadi koydurdunuz bari deseydiniz "ben sizi kırmadım kimliğe isminizi yazdırdım ama biliyorsunuz ki ben bu ismi istemiştim,bu sebeple bu isimle hitap edilsin istiyorum kızıma "diye.
Kusura bakmayın ama siz bu kadar alttan alır her istenileni yaparsanız,onlarda böyle kendine hak görür.
Kızım var bir Allahın kulu bana isim konusunda bıdı bıdı yapamadı,eşimle karar verdik cinsiyet belli olunca,bu olacak dedik,kimseye laf düşmedi,şimdi oğlum olacak onun ismide cinsiyet netleşince netleşti,yine bir Allahın kulu ağzını açamadı. Kazara birşey diyen olsaydı da verirdim cevabını,kimsenin egosunu tatmin edemem,isteyen doğursun kendi çocuğunu ismini de ne istiyorsa koysun.

Benimkiler de oğluma esimin abisinin ismini koymak istediler. Isin kötü yanı esim de istedi neymis soz vermiş. Ben de ikinci ismini kendi istediğim isim koydum. Ben daha bir kere bile onların seçtiği isimle seslenmedim. Benim ailem de hep benim koyduğum isimle seslenir arkadaşlarım da.
Ilerde okul is hayatinda da benim sectigim ismi kullanacak çünkü onun annesi benim en cok benimle vakit geciriyor o yuzden benim hitabıma alışacak.

Sadece esimin ailesi kendi sectikleri isimle hitap ediyorlar. Bi keresinde kp bana "bizim koyduğumuzu söylesen dilinde diken çıkar" dedi, ben de ben bu isimle seslenebilmek icin koydum bunu zaten, ben kendi sectigim ismi daha cok seviyorum dedim bidaha da bisey diyen olmadi.

Gerektiği yerde laflarını vermekten acizseniz daha cok yasarsiniz bu durumlari. Ama kibar ama kaba bi şekilde o lafı duymalilar.

Ohooo siz hatayı baştan yapmışsınız. Soylemeyeceginiz ismi neden koydunuz ki kızınıza ?

Benim oğlumun da 2 ismi var. Iki ismini de kendim verdim. Ilki kendi babamin ismi, ikincisi de begendigim bir isim. Hepimiz iki ismiyle hitap ediyoruz.

Yahu şu çocukları bir rahat bırakın iki isim nedir ya iki isim koyuyorsunuzda söylüyor musunuz benim çocuğum ben dogurdum ben koyarım ben söylerim adını hayırlısıyla bir rahat bıraksınlar artık şu çocukları dogduklarina dogacaklarina pişman oluyorlar

Benim oğlumun ilk adı dedesinin adı.. ama herkes ikinci yani benim koyduğum ismi ile sesleniyo..

Sizde ne yaparlarsa yapsınlar sizin seçtiğiniz ismi ile seslenin.. eşin sorarsa kızımın adı bu ne diyim deyin..kv adını derse ne babaannelik yaptı ki onun adıyla seslenim dersiniz..

bu durumlari cozecek tek sey var kucuk bir cinnet.ben denedim benim esimde bile etkili olduysa varin siz dusunun.kaynima karsiliksiz borc adi altinda para veriyordu.bir iki baktim olmuyo bi cinnet gecirdim felegi sasti.simdi oda bana hak veriyor hatta benden daha beter oldu

Sonradan sürekli huzursuzluk olacağına, baştan huzursuzluk olsaydı da kayınvalidenizin adını koymak için iki isim koymasaydınız, ya resmî başvuruda bulunup tek isme düşürün yavrunuzun adını ya da iki ismi birden söyleyin çünkü okula başladığı zaman öğretmeni dahi iki ismiyle çağıracak Ayşe Nur, Fatma Gülsüm gibi, çocuğun iki isimle çağrılmaya alışması gerekiyor ki bana mı sesleniyorlar demesin.

Iki isimli arkadaslara hocalar hangisini kullanayim diye sorarlardi veya arkadaslar sunu kullaniyorum derler ve herkes oyle hitap ederdi ben mi hep oyle rastladim bilemedim :))

Ya benim annem babam vefat etti, ona ragmen onlarin adini koymayacagim. Ki bilirsiniz genelde oyle bir gelenek/aliskanlik vardir.

İnsan fani omrunde cocuguna isim de koyamayacaksa...

Iki isimli arkadaslara hocalar hangisini kullanayim diye sorarlardi veya arkadaslar sunu kullaniyorum derler ve herkes oyle hitap ederdi ben mi hep oyle rastladim bilemedim :))

Benim kızın sınıfında iki isimli 3-5 çocuk vardı, öğretmen hepsine iki ismiyle sesleniyordu, biz sormayan öğretmene denk geldik belki de, gerçi benim örnek verdiklerim ilkokul çocukları, öğretmen yoklama defterinden Ali Sefa, Burak Can diye okuyor mecburen.

Back