kizima kvdemin ismini ikinci isim olarak konunmasi

Onlar soylesin ne olucak siz kendi ailenizde ve cevrenizde kendi isminizi soyleyin okul vb. ortamlarda o ismi kullansin.

Etrafimda kayinvalide ismini sadece kayinvalidenin kendi kulllanan ama arkadas okul is ve diger butun ortamlarda annesinin koydugu isimle anilanlar var.

Bende kızıma kayınvalidemin ismiyle birlikte iki isim koydum ama ben kendim istediğim için koydum.Ne kayınvalidem ne eşim, ne şu, ne bu istedi ismini koy diye çok isteyerek ve içimden gelerek koydum, genellikle herkes iki ismini de söyleyerek seslenir bende iki ismini söylerim, sadece kendi babam kayınvalidemin ismiyle seslenir belki kolayına geliyordur diye ama benim için hiç sorun değil zaten. Böyle konularda üzgünüm ki baştan taviz vermeyeceksiniz taşıyan sizsiniz, doğuran sizsiniz,acısını tatlısını çeken sizsiniz, öncelik anneye ait diye düşünüyorum gönül rızasıyla olmadıktan sonra zorla kendini ismini koydurtmuşsun ne önemi var iyice kendinden soğutuyorlar kendilerini sadece.

Mahkeme ye gidip ismi sildireceksiniz sonra da bir daha boyle gaza gelmeyeceksiniz.

Benim oğlumun da 2. İsmi kp ismi. Ki ben gayet gönüllü koydum. İki ismi birlikte kullanıyorduk. Bazen eşimin ailesinden sadece ikinci ismi ile seslendikleri de oluyordu. Ama ismi koyduktan sonra bir şey diyemezsiniz. Ama anne baba ne derse ona alışılıyor.

Hatta ben şuan farklı sebeple sade ilk ismini kullanıyorum. Kv ilk tepki gösterdi ama yine de alıştı yani. Çocuk da neredeyse 5 yaşında:))

Kendi dogurdugun cocuga kendi koydugun isimle hitap et ozgurce. Millet egosunu sisirecek diye sen mi hayatin boyunca kendi evladina istedigin gibi hitap edemeyeceksin?

Her zamanki gibi nokta atışı bir yorum.

Benimde kizimin 2. Ismi kayinvalidemin ismi.. ben hamileyken kayinvalideme soyledik senin adini birakalim oda yok koymayin ben adimi sevmiyirum dedi baska bir isim soyledi onu birakin dedi bizde onu begenmedik koymadik.. ama esim kimligini cikarmaya gittiginde kayinvalidemin adini da yazdirmis kizim 11 yasinda bugune kadar hic kayinvalidemin adiyla seslenmedik.. hatta bazen kayinvalidem soyler bosa koydunuz hic seslenmediniz diye. Bende soylerim ( anne sen zaten istemiyirdun ki katilmasini neden seslenelim ) derim bisey demez..

Çok yanlış diye nitelendirdiğiniz şeyi neden huzursuzluk olmasın diye yaptınız öyleyse ?
Sonuç olarak o ismi koymak istemelerinin sebebide o isimle çağırmayı istemek
Siz kendi koyacağınız ismin yılda bir belki geçeceğini bilmeniz gerekirdi o ailede .
Keşke çok yanlış dediklerimizi başkaları mutlu olsun diye yapmamış olsak değil mi ?
Aileye ilk tavizi fazlasıyla vermişsiniz
Hayırlı olsun

O isim artık kvnin değil kızının ismi
Evladında kendi adıyla yaşasın isim konusunda ne bileyim kvnin ismini büyük kızıma kendim koydum hoş kv çok hastaydı büyük bi ameliyat olcaktı ertesi gün o haliyle bebeğimiz iyimi ne dedi dr dedi anne dr asiye geliyo dedi dedim eşim yanındaydı eşimde öyle öğrendi sevindiler onun adı diye düşünmem hiç kızımın adı
Aranızda orta yolu ya bulun ya iki ismide söyleyin yani o artık kimlikte yazıyo sonuçta sende söyleyiver ne olcak evladını seviyosun sonuçta sana tepki olsun diye de söylemiyorum ama kavga kavga nereye kadar bi orta yol bulun ve isim konusuyla dağil bebeğinnizle ilgilenin

Bende cok kirildim, ozellikle esime. Simdi hic bi isimle cagirasim gelmiyor kizimi

Yazıklar olsun eşine nasıl bu kadar anneci ??!! Ben oslam tın tın der çocuğa kendı koyduğum ismi söylerim. Kim ne derse naparsa yapsın. Kocan tam sünepe

allahım cakcaksin ağzına bi tane ... görecek.. ayy bende ilk hamileleigimde kızının adını eşimle koyduk kp dediki bana sorsaydınız şu ismi koyardık bn de ilk çocuğum sormadım benimde isteklerim var dedim anlamsız bi isimdi zaten ikinci çocukta dediler erkek olursa kv babasının adı olacakmis ailede aynı isimden 4 kişi var dedim kv te sen koysaydın baban beni bağlamaz ama bebek kiz 2 ay sonra doğudan bu sefer sorduk eski isimler söylüyorlar bn gerek kalmadan eşim yok dedi şimdi gene biz koycaz valla doğum zor bebege bakım zor ben taşıyorum doğuruyorum bakıyorum ismi başkası koycak oldu cnm başka dertleri bi cinnete bakar ...

benimde eşim babasının adını rica etti benden 2. isim olarak bende kabul ettim ki ismini beşenmiyorum ama kp nin bizim için yaptıklarının karşılığında bir isim koyarak onu sevindirmek beni de mutlu eder.
ama senin eşin ve ailesi gibi birileri etrafımda olsaydı asla ama asla koymazdım. ola ki koydum boş bulunup kesseler o adı söylemezdim

Suç eşinizde. Siz gerekli fedekarlığı yapmışsınız. Bi zahmet hadlerini bilsinler.
Siz hiç takmayın ve istediğinizisimle seslenin.
Millettte nasıl bir ego var anlamadım.

Iki ismiyle birlikte hitap edin
Bu sekilde soyleniyor zaten cogunlukla

Ayse Hüma ..mesela..

Kayınvalideniz çocuğunuza isminin koyulmasını hakeden biriyse sıkıntı olmazdı ama eşinizi doldurup lohusalığınızı bile mahvetmişse bu kadın hep böyleydi ve haketmemiş ismi falan. Böyle insanın ismini neden koyuyorsunuz, eşiniz için kabullenmişsiniz ama eşiniz annesinin gazıyla çalışıp size sıkıntı çıkaran bi tip. Siz onu memnun edeceğinize biraz da o sizi memnun etseymiş. Karakter yoksunu, aile lafıyla hareket eden kişiliksiz ana kuzusu erkekler evlenmesin ya bunların neyine evlilik gitsin anasıyla yaşasın hayat boyu(ailesi muhteşem olan ve iyi anlaşılan erkekleri tenzih edelim tabi onlar bir yere kadar hoş görülebilir idare edilebilir). Gidip sildirin ismini, mecbur değilsiniz o kişinin ismini koymaya ki zaten ismi koyup gönülleri olsun demişsiniz daha da tepenize çıkmaya çalışmışlar.

Hiç canını sıkma ve kendi koyduğun isimle hitap et çocuğuna.Zamanla alışırlar.
Benim oğlumun ilk ismi kayınpederin adı ikinci ismi ise benim koyduğum.
Ben ve ailem,benim koyduğum isimle çağırıyoruz.Eşim ve ailesi kayınpederin ismiyle hitap ediyorlar.
Hiç sorun değil ne benim için ne onlar için.
Çocuk büyüyünce hangi ismi kullanacağına da kendisi karar veriyor zaten.

Zaten senin koyduğun ismi umursayan yok. Sadece kaynananın ismini koysaydın boşa uğraşmışsın. Çocuğuna kendi koyduğun isimle seslenemiceksen isim koymanın manası nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…