Doğuma Hazırlık Kızıma isim...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

elbebekgulbebek

Kızıma kardeş geliyor:)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
731
99
Kızlar Allah kısmet ederse haziran sonu kızçeme kavuşacağız ama isim konusunda bizde hepiniz gibi kararsız kaldık halbuki kız çocuk için deliriyoduk hep kız isimlerine baktık ama şimdi o beğendiğimiz isimlerin hiçbirini beğenmiyoruz
Sevgiliyken Ezel ismini beğeniyoduk ama ezel diye dizi yapıldı hevesimiz kaçtı. Asya olabilir diyodum o da çok yayıldı. Hüma, Diyar, Berrak isimlerini düşündüm ama hepsinde ince düşününce bi sorun çıktı vazgeçtim. Henüz cinsiyetini bilmiyoken bi ara Rüya olsun diye tutturdum çünkü bebişkoma çok zor kavuştum hep rüyalarımda görür ağlardım hamile kaldığım ayda biçok kişi rüyasında kızımın olduğunu görmüştü kısa ve anlamlı diye Rüya olsun dedim eşimin önerdiği Ceren, Elçin ve Minel'den daha iyi geldi bana eşimde alıştı bu isime ama babam ısrarla Peri olsun diyo yada Perinur, Perinaz gibi ama ben sonuna ek getirilmesini hiç sevmiyorum bende Peri ismini düşünüp garipsenir diye vazgeçmiştim babam tekrar aklıma soktu eşimde Rüya'da ısrarlı ama biraz sıkıldık gibi birde sizlerin fikrini alayım dedim...
Bu arada Ecrin, Ebrar, Erva, Ceylin vb isimleri ben sevmiyorum aşırı yayıldı ve isimleri her yerde farklı anlamlarda yazılıyo daha basit daha anlaşılır olsun istiyorum birde iki isim düşünmüyoruz kızlarda iki isim zor gibi geliyo bana ilerde iki soyisimde kullanırsa çok uzun hem mesela Rüya Peri olsa hoş değil gibi farklı fikirlerinizide yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
rüya..... kulağa çok hoş geliyor... meleğinize çok yakışacağına eminim sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim

Peri ;Farsça kökenli bir kelimedir.Farsça anlamı büyü yapan, büyüleyen kadındır diyor vikipedi.Canım istersen bu ismi bir daha düşünün.Biliyorsun dinimize göre de tüm bunlar inanılmayan ve inanılması istenmeyen şeylerden olduğundan tekrar düşünmeni tavsiye ederim.Oğlum geçen gün ne dedi biliyor musun (5yaşında) ,"anne sen gece gündüz dünyanın dönmesiyle oluşur demiştin ama selin öyle demiyo,onun getirdiği filmde periler bunu yapıyormuş" Bizim kültürümüzü bozmak adına yapılan bu tür dizi ve filmler hep çocuklarımıza yönelik.Allah inancını ve bilimi yok etmeye empoze filmler.23 nisan için bir kız kanatlı bir elbise giymiş,sen peri olmuşsun hadi isteklerimizi yerine getir demişler,o kadar çok yüklenmişler ki arkadaşları çocuk ağlamaktan helak olmuş,şimdi düşünüyorum bu birde yavrunun ismi olursa ozaman büyüyünceye kadar arkadaşları bunu hep söyleyecekler,çünkü anne babalara tv deki sihirli büyülü dizileri izlettiriyorlar,çünkü çocuk put gibi tv nin karşısında oturuyor,tv de yayınlanan herşey sanki süzgeçten geçiriliyormuşta iyi birşeymiş gibi algılanıyor.

Canım bence peri ismi rezalet yukarda arkadaş gayet güzel açıklamış.rüya ismi da bence güzel değil. Fazla hayalperest bişey olur kızın sora.bence isimler bebgin karakteristik gelişiminde büyük etken.ayrıca değişik isim olsun diye abidik gubidik isimler koymayın yazik yavrulara büyüyünce problem olur.sana bikaç önerim var.
Elif (hihi benim adım)
Ece zeynep(kızım)
Reyyan(yeenimin adı)
Eymen
Defne
Elbi(kalbim demek)
Cemre
Yavrunu sağlıcakla doğurmanı dilerim canım...

Kızlar cevaplarınıza ancak bakabildim bugün birileri daha sordu bende bu seçenekleri söyleyince ağız burun kıvırdılar yok cin yok bilmem ne dediler Rüya'yıda nedense beğenmediler ama ben farklı isim bulamıyorum Babamda öyle inat öyle alınganki bugün tel.de konuşurken kimse peri ismini beğenmiyo dedim tamam ya koymayın dedi kapattı suratıma

Baban da ömür adammış arkadaşım.babaları da kırmamak lazım ama peri ismini cok istiyosa kendisi sana koysaymış.boşver baban azcık küser torunun görünce unutur.peri ismi acaip itici bence.kime sorsan da beğenmez.cidden cin gibi bişey..

Ömür törpüsü desek daha doğru olur:) Aslında benim adımıda babam koymuş değişik ve bence güzel bi isim ama bu kez çuvalladı:) Erkek olsaydıda illa kendi adını koymak istiyodu:) Rüya kenarda duruyo ama alternatiflerede bakıyorum sabah sayfa yöneticisinden konu başlığını değiştirmesini rica edeyimde öneriler alayım. Benim ilk aklıma gelenler:

Diyar
Dicle
İclal
İdil
Elzem
Ezel
Asya
Akasya
Vuslat
Katre
Hüma

rüya güsel bir isim oğlum değilde kızım olsaydı rüya ismi favori isimlerim arasındaydı.alternatif olarak öykü masal elif isimleride çok hoş bence...

tabıkı de rüya canım .
peri artık bana ,rumuz ve nıck takma ısımlerınden baska bırseyı cagrıstırmıyor
ben de bır ara hep ;"kızım olursa adını su perı koyacagım derdım ama,
face de olsun hatta kk da olsun nerede sosyal paylasım sıtesı var ıse
rumuzların cogu perı'dr .
o yuzden artık ıtıcı gelıyor

Sadece Peri zaten olmaz ya pire derler çocuğa bide büyü yapsana falan dicekler hem kulağa hoş gelmiyo Peri ismini sadece AYPERİ olarak kabul edebiliyorum Perinur Perinaz bile itici geliyo zevk meselesi tabi Son zamanlarda Ay eki revaçta Aybige, Aysima falan o yüzden Ayperi daha kabul edilebilir gibi geliyo...
RÜYA bu ara çok duyuldu basitleşti ama bizim için biraz anlamı olduğundan vazgeçmiyorum içinde türkçe karakter barındırmasa daha iyi olurdu devir teknoloji devri
Bide KALBEN ismini buldum hem kalpten anlamında hemde kal benimle der gibi hoşuma gitti ama "kal" kelimesini kaba söylerlerse kötü olur sanki yaa fazla mı ince düşünüyorum :44:
Önceki sayfada yazdığım isimlerden beğendiğiniz yokmj kızlar?

'''' AYZE '' yada '' AYLİZ '' İKİSİNİDE ÇOK BEGENIYORUM COK GUZEL İSİMLER... cocugunu sağsağlım eline almanı dılıyorum canım benımmm

gökçen (benim adım , anlamı:çok güzel, alımlı, albenili) ecmel ( bu isim çok hoşuma gidiyor) rima ( geçenlere rastladım ırmak; akan su demkmiş) aleda ( nazlı ) aklıma geldikçe yazarım iyi akşamlarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…