Doğuma Hazırlık Kızıma isim...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sağolun kızlar... Seçenekler arttıkça kafam dahada karışıyo ama öneriler almakta iyi geliyo hadi hayırlısı bakalım daha zamanımız var karar vericez elbet...

canım bulemsu ismini düşünebilirsin
anlamı cennetteki ırmak ayrıca ay parçası demek
ve ismin su ile birleşmesi çocuk üstündeki o ağırlığı alıyormuş

Son düzenleme:
Neden Türkçe isimler seçmiyorsunuz? Yazdığınız isimlerin çoğu arapça, farsça. Ayşe, Hatice vb olur ama Elzem, Ecrin, Aleyna falan tahammül edemiyorum.
İsim koyarken dine bağlılığınız, etnik kökeniniz etkili olmalı bence.

Bende aleyna, ecrin ismini falan beğenmiyorum zaten güzel bi anlamları yok ama Elzem vazgeçilmez, gerekli demek o yüzden güzel geldi teyzemde Ecmel'i önermişti ama sanki erkeğe daha çok yakışır gibi gerçi söylemesi zor bi isim ama arapça falan isim koyarken dine bağlılık ne alaka onu anlayamadım hepimiz müslümanız sonuçta hem arapça isim daha geçerli dinimize göre.
Açıkçası isimlerin kökeninden çok kulağa hoş gelmesi, kolay anlaşılması ve anlamının güzel olmasıyla ilgileniyorum mesela Hatice erken doğan kız çocuğu demek neden 9 ayını doldurmuş çocuğa prematüre diye isim koyayımki? Hemde kayınvalidemin ve eltimin ismiyse

Bi arkadaş Ahsen demiş güzel isim aslında ama malesef trakyalı olmanın dezavantajı burda aasen derler çocuğa:) Hayat'a Ayat Hayal'e Ayel denilen bi memleketim var benim:)

Bulemsu değilde Buğlem-Buğlemsu diye duymuşluğum var internettede bi sürü farklı anlam yazıyo ve yine zor bi isim bi arkadaşımda koycaktı vazgeçmiş içime sinmedi

Sude ezilmiş terleyen anlamlarında bi isim, duru çok yayıldı kolonya geliyo aklıma, derin söylenişi güzel ama hem çok yayıldı hemde aslında saçma bence nesi derin demek istiyoruz anlamıyorum.

Daha farklı önerilerde olmuş ama aşırı yabancı isimler geldi bana arkadaşlar anlamları güzel olsada insanların söylediğimde yüzüme saf saf bakacağı isimlerde olmasın bugün duydum "nevaa" diye kızını çağırıyo ne var der gibi bide hep aklıma nema geliyo yok faiz ööfff!!!

Önceki yazdıklarımında biçoğundan vazgeçtim doğurana kadar daha kaç kez değiştircem bende bilmiyorum:)

Zeynep, Ayşe gibi isimler arapça olmasına rağmen her müslüman ülkede konulan isimler ve kabul ediyorum. Ama müslüman olan bir hintli diyelim sırf arapça diye çocuğuna Aleyna ismini koymaz, hatta araplar da koymaz. Kraldan çok kralcıyız malesef. Çocuğuna isim arayanlar bu topiği okuyabilir o yüzden yazıyorum sizi vazgeçirmek değil niyetim.

Aman yok Aleyna gibi isimler koymam zaten:) Kuran'dan veya arapça isim koyma takıntım yok zaten çoğu anlamsız oluyo sırf kuranda geçiyo diye saçma sapan isimler konuluyo... Benim için önemli olan kulağa hoş gelsin, insanlar "ne? ne?" diye tekrarlatmasınlar, iyice yabancı ismi gibi olmasın türkçede geçerli bişeyler olsun yeter...

eslem ismide güzel...manası aha sağlam, en selâmetli, en sâlim. arapça bi kelime kuranda geciyor...sağ salim kucağına almayı nasip etsin rabbim...

Hala Kalben, Ayperi ve Rüya isimleri arasındayım ailelerde burnunu soksunda bi karara varılsın diye bekliyorum Diğer yazdığım isimlerde güzeldiler ama ne kadar çok seçenek o kadar kafa karışması yinede bilemiyorum :18:
Doğumum etikette yazıyo haziran sonu gibi doluyo 40 hafta şuan 7 aylığız Ama sezeryan olacağı için 1 hafta kadar önce doğar diye düşünüyorum bebekte ultrasonda önde çıkıyo belkide daha aceleci davranır kimbilir yinede beklemesi en iyisi tabi. Herkes isim sormaya başladı bende adıyla hitap etmek istiyorum o yüzden ismini belirlemek lazım artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…