Bende aleyna, ecrin ismini falan beğenmiyorum zaten güzel bi anlamları yok ama Elzem vazgeçilmez, gerekli demek o yüzden güzel geldi teyzemde Ecmel'i önermişti ama sanki erkeğe daha çok yakışır gibi gerçi söylemesi zor bi isim ama arapça falan isim koyarken dine bağlılık ne alaka onu anlayamadım hepimiz müslümanız sonuçta hem arapça isim daha geçerli dinimize göre.
Açıkçası isimlerin kökeninden çok kulağa hoş gelmesi, kolay anlaşılması ve anlamının güzel olmasıyla ilgileniyorum mesela Hatice erken doğan kız çocuğu demek neden 9 ayını doldurmuş çocuğa prematüre diye isim koyayımki? Hemde kayınvalidemin ve eltimin ismiyse
Bi arkadaş Ahsen demiş güzel isim aslında ama malesef trakyalı olmanın dezavantajı burda aasen derler çocuğa:) Hayat'a Ayat Hayal'e Ayel denilen bi memleketim var benim:)
Bulemsu değilde Buğlem-Buğlemsu diye duymuşluğum var internettede bi sürü farklı anlam yazıyo ve yine zor bi isim bi arkadaşımda koycaktı vazgeçmiş içime sinmedi
Sude ezilmiş terleyen anlamlarında bi isim, duru çok yayıldı kolonya geliyo aklıma, derin söylenişi güzel ama hem çok yayıldı hemde aslında saçma bence nesi derin demek istiyoruz anlamıyorum.
Daha farklı önerilerde olmuş ama aşırı yabancı isimler geldi bana arkadaşlar anlamları güzel olsada insanların söylediğimde yüzüme saf saf bakacağı isimlerde olmasın bugün duydum "nevaa" diye kızını çağırıyo ne var der gibi bide hep aklıma nema geliyo yok faiz ööfff!!!
Önceki yazdıklarımında biçoğundan vazgeçtim doğurana kadar daha kaç kez değiştircem bende bilmiyorum:)