- 27 Nisan 2012
- 15.166
- 17.797
-
- Konu Sahibi gulendam_34
Bence takmakta haklısınız. Henüz çocuğum yok ama annem en yakın örneğim. Biri tek laf ettiğinde annem laf ettiğine bin pişman ederdi. Tırnaklarını çıkarır hemen lafını yapıştırırdı. Bir daha da kimse ağzını açamazdı. Bence kendinizi değiştirmeye çalışmak yerine size bu hadsizliği yapanları değiştirin.Merhaba Arkadaşlar
Hep kurtulmak istediğim ama yapamadığım bir sorunum var. Özellikle büyük kızım hakkında eleştiri kaldıramamak..
Neden böyleyim çözemiyorum.. 18 yaş ve 8 yaşında iki tane dünya tatlısı kızlarım var.. Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.. Büyük kızım neredeyse 2 3 yaşından beri sinirli gergin zor bir karakterdi. Bazen sabırlı bazen sabırsızdım ona karşı.. İlkokul’ da maalesef çok akran zorbalığı gördü.. Bu zor halleri 11 12 yaşlarında ergenlikle iki katına çıktı.. 16 yaşından itibaren ilaç destekli yardım alıyor.. Çok şükür o günlerimiz bayağı geride kaldı.. Ama gelin görün ki aşırı tembel bir kız.. İçtiği su bardağını bile makineye koymaz.. Yatağını kapatmaz.. Her yemek yemesinde bulaşıkları atar gider.. Makineye kaldır diyeceksin illa.. Hadi evde bana nazı geçsin gittiğimiz hiçbir evde de yapmaz.. Bunları hallediyorum bir şekilde.. Aşırı kızsam da ben annesiyim sonra unutulup gidiyor.. Benim asıl sorunum birisi ufacık eleştirsin çok ama çok üzülüyorum tüm modum yerle bir..
Hele ben çalıştığım için onu büyüten babaannesi.. Bu aralar bizde ufacık bişey desin nasıl üzülüp sinirleniyorum hiç tahammülüm yok bişey denmesine.. Ki kendisini yani kv mi çok severim.. Aynı şekilde teyzesi de eleştirince başkası eleştirince de.
Kv sağolsun arkasından çok hareket yapar konuşur mesela şişirmek ister gibi.. Bikaç defa kızımın yüzüne bak babaannen böyle diyor diye tam yanında söyledim ama.. Az dikkat etse kv sonra yine.. Anca surat yaparsam duruyor.
Hep diyorlar takma arada başardığım da oluyor ama %80’inde takıyorum elimde değil.. Nasıl kurtulacağım bu hassasiyetten bilemiyorum..
kv dem de olsa onu da yapıyorum :) :) cevabı yapıştırıyorum hemenBence takmakta haklısınız. Henüz çocuğum yok ama annem en yakın örneğim. Biri tek laf ettiğinde annem laf ettiğine bin pişman ederdi. Tırnaklarını çıkarır hemen lafını yapıştırırdı. Bir daha da kimse ağzını açamazdı. Bence kendinizi değiştirmeye çalışmak yerine size bu hadsizliği yapanları değiştirin.
yok öyle değilYani büyük kızınız 18 yaşında olmuş tabi ki yeri gelecek eleştiri alacak, aldığı eleştirileri değerlendirecek. Siz bile ona eleştiri kabul edemiyorken, kendisi nasıl yüzleşsin eleştirilerle. Siz ona toz kondurmazsanız dış dünyada en ufak bir eleştiride çok daha zorlanır, yaptığı davranışların sorumluluğunu almaz hepsini siz aldığınız için.
Babaannesi ya da teyzesi eleştirdiğinde siz hiç araya girmeyin, iki taraf kendi içinde halletsin problemini. Eğer babaanne eleştirileri size söylüyorsa da "bir sıkıntın varsa bana değil, kızıma söyleyin" deyin.
Eleştirileri nasıl karşıladığı kendi bileceği iş. Ama sanırım buradaki asıl sorun sizin o eleştirileri kendinize almanız, kendi çocuk yetiştirmenizle ilgili olduğunu düşünmeniz.yok öyle değil
kendisi hiiiiç takmaz bu tarz eleştirileri özellikle
babaannesi bana konuşuyor teyzesi de.. ikisine de diyorum ona söyleyebilirsiniz diye
söylemiyorlar tabi yemiyor.. kinlenir bide onlara diye :)
teyzesi pek konuşmuyor kardeşim bana kıyamadığından genelde diyorum sus karışma o kardeşim sonuçta
kv de o kadar sert konuşmuyorum tabi kendisini gerçekten severim.. kırılmasın diye
ama kendisine söyle lütfen anne diye ikisine de diyorum
kv dem de olsa onu da yapıyorum :) :) cevabı yapıştırıyorum hemen
yalnız insanlar da haklı biliyor musunuz? çok oyuna telefona düşkün kızımonlar haklı ben başaramadım diye düşünüyorum ister istemez
işten geliyorum insan yediği bulaşığı kaldırmaz mı bilmiyorum ki ne olacak böyle?
Eleştiri sadece kötü amaçla yapılmaz. Annesi teyzesi babaannesi, en yakınındaki kişiler. Belki yanlış gördükleri bir şeyi söylüyorlar. 18 yaşına gelmiş, üniversiteye gidecek iş hayatına atılacak. Sorun çıktı mı veya amiri şefi eleştirdi mi annesi mi gidip savunacak? Sizin çocuğunuz var mı derseniz 16 yaşında kızım var. Bizde de babaannesi arada bir laf söyler, iş yapması veya tembellik meselesi değil eğitim kariyer amaçlı sorular sorar. Bana gelip şikayet edince git kendisine söyle, babaanne ben bunları duymak konuşmak istemiyorum de derim. Lafı ben değil kendisi yapıştıracak. Ben kendisine o imkanı özgürlüğü veriyorum. Kim olduğu fark etmez canını sıkana, rahatsız edene, hakkında kötü konuşana ne cevap istiyorsan verebilirsin diyorum. Bazen bu kişi benim annem bile oluyor.Bence takmakta haklısınız. Henüz çocuğum yok ama annem en yakın örneğim. Biri tek laf ettiğinde annem laf ettiğine bin pişman ederdi. Tırnaklarını çıkarır hemen lafını yapıştırırdı. Bir daha da kimse ağzını açamazdı. Bence kendinizi değiştirmeye çalışmak yerine size bu hadsizliği yapanları değiştirin.
Çok güzel. Ama yukarda yazmış kadın diyor ki kızımın umrunda değil. Kadın kendisi üzülüyor. Kızı için kötü bir şey duymak istemiyor. Kızının dünya umrunda değil. Hepimiz o yaşlarda öyleydik. Aklımız beş karış havadaydı. İlk işimde ilk gün azar yemiştim. Anneme gidip ağlamıştım :) e sonra öğrendim kendi kendime ayakta durmayı. O da öğrenecektirEleştiri sadece kötü amaçla yapılmaz. Annesi teyzesi babaannesi, en yakınındaki kişiler. Belki yanlış gördükleri bir şeyi söylüyorlar. 18 yaşına gelmiş, üniversiteye gidecek iş hayatına atılacak. Sorun çıktı mı veya amiri şefi eleştirdi mi annesi mi gidip savunacak? Sizin çocuğunuz var mı derseniz 16 yaşında kızım var. Bizde de babaannesi arada bir laf söyler, iş yapması veya tembellik meselesi değil eğitim kariyer amaçlı sorular sorar. Bana gelip şikayet edince git kendisine söyle, babaanne ben bunları duymak konuşmak istemiyorum de derim. Lafı ben değil kendisi yapıştıracak. Ben kendisine o imkanı özgürlüğü veriyorum. Kim olduğu fark etmez canını sıkana, rahatsız edene, hakkında kötü konuşana ne cevap istiyorsan verebilirsin diyorum. Bazen bu kişi benim annem bile oluyor.
İyi de babaanne büyütmüş eleştiriyor da kendine hic pay cikarmiyormu ?yok öyle değil
kendisi hiiiiç takmaz bu tarz eleştirileri özellikle
babaannesi bana konuşuyor teyzesi de.. ikisine de diyorum ona söyleyebilirsiniz diye
söylemiyorlar tabi yemiyor.. kinlenir bide onlara diye :)
teyzesi pek konuşmuyor kardeşim bana kıyamadığından genelde diyorum sus karışma o kardeşim sonuçta
kv de o kadar sert konuşmuyorum tabi kendisini gerçekten severim.. kırılmasın diye
ama kendisine söyle lütfen anne diye ikisine de diyorum
Yapıştı bir eleştiri dili insanlara. Yapıcı bir yanı yok, laf olsun birilerinin kusurlarını yüzüne vurayım hep. Kimsenin eleştirisini falan kabul edemem şahsen. Eleştirecekse kendini eleştirsin, kendi tamam olursa?! bir şey bulamazsa gitsin başkasını eleştirsin. Mesela kızınız bardağını kaldırmıyor, bunu da teyzenin teki gördü. Oturduğu yerden " Kız ne o, su bardağını bile kaldırmıyorsun. Yarın öbür gün kimse almaz seni bak." dedi mesela, kime ne faydası oldu? Sırf zarar. Hani dese ki "Yavrum böyle şeyler ufaktan başlar. Bir şeyi hemen yerine koyarsan dağınıklık olmaz. Ileride de rahat edersin kendini alıştırırsan güzel kızım. " dese ne güzel mesela. Yermedi, eleştirmedi, gözüne çarpan bir şeyde tavsiye verdi.Merhaba Arkadaşlar
Hep kurtulmak istediğim ama yapamadığım bir sorunum var. Özellikle büyük kızım hakkında eleştiri kaldıramamak..
Neden böyleyim çözemiyorum.. 18 yaş ve 8 yaşında iki tane dünya tatlısı kızlarım var.. Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.. Büyük kızım neredeyse 2 3 yaşından beri sinirli gergin zor bir karakterdi. Bazen sabırlı bazen sabırsızdım ona karşı.. İlkokul’ da maalesef çok akran zorbalığı gördü.. Bu zor halleri 11 12 yaşlarında ergenlikle iki katına çıktı.. 16 yaşından itibaren ilaç destekli yardım alıyor.. Çok şükür o günlerimiz bayağı geride kaldı.. Ama gelin görün ki aşırı tembel bir kız.. İçtiği su bardağını bile makineye koymaz.. Yatağını kapatmaz.. Her yemek yemesinde bulaşıkları atar gider.. Makineye kaldır diyeceksin illa.. Hadi evde bana nazı geçsin gittiğimiz hiçbir evde de yapmaz.. Bunları hallediyorum bir şekilde.. Aşırı kızsam da ben annesiyim sonra unutulup gidiyor.. Benim asıl sorunum birisi ufacık eleştirsin çok ama çok üzülüyorum tüm modum yerle bir..
Hele ben çalıştığım için onu büyüten babaannesi.. Bu aralar bizde ufacık bişey desin nasıl üzülüp sinirleniyorum hiç tahammülüm yok bişey denmesine.. Ki kendisini yani kv mi çok severim.. Aynı şekilde teyzesi de eleştirince başkası eleştirince de.
Kv sağolsun arkasından çok hareket yapar konuşur mesela şişirmek ister gibi.. Bikaç defa kızımın yüzüne bak babaannen böyle diyor diye tam yanında söyledim ama.. Az dikkat etse kv sonra yine.. Anca surat yaparsam duruyor.
Hep diyorlar takma arada başardığım da oluyor ama %80’inde takıyorum elimde değil.. Nasıl kurtulacağım bu hassasiyetten bilemiyorum..
gereksiz yersiz iyilik maalesef nankörlük olarak geriye dönüyor kizinizda kendi isini birakin kendi yapsin evdede ev islerinde yapilmasi ne gerekiyorsa yapsin yeyip icip yan gel olmazkv dem de olsa onu da yapıyorum :) :) cevabı yapıştırıyorum hemen
yalnız insanlar da haklı biliyor musunuz? çok oyuna telefona düşkün kızımonlar haklı ben başaramadım diye düşünüyorum ister istemez
işten geliyorum insan yediği bulaşığı kaldırmaz mı bilmiyorum ki ne olacak böyle?
Anne kucağından ayrılmama evden ayrılmakla pek de alakalı değil. Annesi işini görüyorsa böyle tuhaf oluyorlar.Kızınızın iyiliği icik üniversitede başka yere gönderin. Böyle bir evin prensesi modunda büyürse otuzunda bile hala ergen olur. Çok fazla benzer arkadaşım var, yaşı 32 bı yerden bi yere gidecekken uygulamaya bakmak aklına gelmez, gidemez, elinden hiç iş gelmez, komut almadan hiç bir şeyi akıl edemezler. Hepsinin de ortak özelliği anne kucağından hiç ayrılmamış olmalari