Kızıma eleştiriye tahammülümün olmaması

Bugun izledim beyhan beyin bu videosunu anlattıklarınızı benzettim biraz . Acaba sizin bastırılmış duygularınızla mı ilgili

Buna küçükken alıştırmak gerekiyor. Böyle küçükken çok hevesli oluyorlar, heveslerini kırmamak gerekiyor. Bir de okula başlayınca aman yeter ki ödevlerini yapsın, geri kalanı ben yaparım gibi bir düşünce oluşabiliyor insanlarda. Çevremde çok örnek var. Sonra dediğiniz gibi bir suyu bile kalkıp almaya üşenir hale geliyorlar. Şahsen bana böyle bir yaklaşım olmadı. Hem annem hem de babam çalışıyordu. Yemeğimi, ütümü ben yapıyordum, çamaşırımı falan da yıkıyordum. Anneler hep arka toplamazsa kendileri yapmak durumunda kalırlar. Ama sizin biraz söylenip de onun yerine yapacağınızı biliyorsa yapmıyordur. Sizin yaklaşımlarınızla da ilgili bir durum.

Sizin mesele bamba Sizin mesele bambaşka evet arasını iyi tutsun kiziyla ama çocuğa sorumluluk verilmesi lazım elbette koruyup kollayacagiz ama hayat bu her zaman yanında olamayabiliriz cocuklarimizn

Çok haklısınız ama benim kızım daha 12 yaşına giricek olmasına rağmen iş bölümü yaparız herzaman yardım eder bana mesela ayda bir sefer odasının genel temizliğini süpürme silme toz alma çarşaf değiştirme gibi ayda bir sefer kendi yapar gündelik olarak toplamasını yapar haftalık olarak ben zaten genel temizliğini yaparım ama ayın belli bir günü ona bırakırım hiç karışmam masasının yerini yatağının dolabının yerini falan istediği gibi değiştiririz...
Mutfaktada öyle sofrayı o kurar ben toplarım makinayı o boşaltır ben sudan geçirip dizerim ama ne o benimkine nede ben onunkine karışmam çoğu zaman mızmızlansa da yapar biraz fazla tabak bardak kırıyor ama olsun kalpler kırılmasın....
Benim konu sahibine yorumum çevreye karşı kızını savunmasıydı buna benimde tahammülüm yok çünkü ama sorumluluk alma konusunda haklısınız...
Benim kızım verdiğim işlerden birini yapmazsa bende onun istediği bişeyi yapmıyorum mesela herşey karşılıklı bu hayatta

Sizin mesele bamba
Sizin mesele bambaşka evet arasını iyi tutsun kiziyla ama çocuğa sorumluluk verilmesi lazım elbette koruyup kollayacagiz ama hayat bu her zaman yanında olamayabiliriz cocuklarimizn
Aynen öyle sorumluluk konusunda haklısınız ben zaten uzun yıllar kızımla yalnız yaşadığım için ve çalıştığım için kızım daha ilkokuldayken alıştırdım ben çünkü yetişemezdim başka şekilde mesela gezmeye gidiceksek önce işlerimizi yapar öyle giderdik hep yardım ederdi bana hala öyle dışarda bi aktivite yapıcaksak önce evdeki işler yapılır öyle çıkılır yoksa ağlasada zırlasada iptal ederim gitmem

Gittiginiz evlerde kiz niye bulaşik yikasin? Tabagini kaldirsin yeter, elaleme hizmet etmeye aliştirmayin şu kizlari.
Evde yatagini odasini toplasin, bulasigini yikasin mutlaka.
Milletin evinde yapmasi onemli degil.
Yok anlatamadım
mesela herkes yapıyor bir iş bende dahil
o gömülmüş telefona kendi tabağını bile zor götürüyor
en basit kalkıp çayını kendi tazeleyebilir.. bunu demek istiyorum
evinde bulaşık yıkamayan orda mı yıkayacak :)

işte bu silkelenmelik yorum olmuş çookk teşekkür ederiimmmm :))
Eleştirilerin doğru olduğunu biliyorsun ve elinden bir şey gelmiyor bu sinir bu yüzden.
işte tam da bu yüzden

bazen hersey iyi olsun herkesi hosnut yapcam diye ne yaparsan yap olmuyorsa olmuyordur degmiyor degmediginide yillar gectikten sen sendende gectikten sonra kendini yordugunla kaliyorsunuz

Keşke benim annem de böyle olsaydı. Anneannem bize baktı diye istediği gibi eleştirirdi, karışırdı. Annem ağzını asla açmazdı haklısın derdi. Bu yüzden en hassas noktam ve bir erkekte beni derinden etkileyecek şey beni korumasıdır. Büyük bir zorbalık gördüm akrabalarımdan hala yaradır.

belki de siz yanlış düşünüyorsunuzdur :) hayata karşı bakış açımız farklı olabilir. sevgiler...

18 yaşındaki bir kız çocuğunun tabağını kaldirmamasi normal değil.Babannesi kötülüğünü istemez.
Yarın iş hayatinda da aynı şekilde davranırsa ona kimse tahammül etmez.İs eş durumlarında.
Kimin ne olacağı belli değil kendi kendine yetebilmesi lazım.Artik çocuk değil.
Ben 8 9 yaşindayken biz kendi yaşıtlarımla bulaşık yikardim.

Eleştirmek derken neyi kast ediyorsunuz? Çocuğunuzun yanlış davranışı size söyleniyor size bu ne sizin ne de onun kötülüğü içindir.

Benim kızım çok dağınık eşimin kuzeni geldi. Aldı konuştu kızımı odasını topladılar. Bana dediki odasını toplamazsa haber ver. Bu bence kötü bir şey değil.

Ama boş yapıyorsa kızmaktan haklısınız.

Birde bence kızdığınız şey acaba kendiniz mi? Kızınızın davranışlarından kendinizi sorumlu tutuyor olabilir misiniz?

belki de siz yanlış düşünüyorsunuzdur :) hayata karşı bakış açımız farklı olabilir. sevgiler...
Olabilir haklisiniz belki de
Sürekli arkasını toplayan bir anneyle hayatla mücadele de başarılı olunabilinir mi sizce
Kastım hayatına karışmak elbette değil hayatı yaşasın gonlunce ama bazı ustumuze dusen gorevler vardır toplu yaşamda

Sizin kızınız yapıyormuş. Küçükken biz de sevmeye sevmeye yapardık. O kadarı da olsun. Sizinki de büyük sandım

Sizin kızınız yapıyormuş. Küçükken biz de sevmeye sevmeye yapardık. O kadarı da olsun. Sizinki de büyük sandım

Bende böyleydim ama tek farkım çok eleştiri aldığım için. Bende kusurlyluk şeması oluştu

Ben çok yanlış anlaşıldım burda. Olay doğru ya da yanlış değil. Kızına laf gelince üzülen bir anne var. Ben anneye üzülmemesi için destek vermeye çalıştım. Ama herkes kızın tabağı kaldırmamasına takılmış.

18 yaşında genç bir kız ve hala yatağı toplamadı, tabağını kaldırmadı sorunları gerçekten devam mı ediyor
Peşinden, arkasından siz mi yaptınız hep? ondan dolayı olabilir.
Yatağını toplamadı, dağınıklığını almadı o zaman kalacak öyle yapmayın asla. Bana çok garip geldi bu yaşta. Bunun ergenlikten ziyade sorumluluk bilinci ile alakası var.
O yaşta üniversitede ev düzeninde yaşıyor gençler hem de işte çalışarak.
Onun şuan disiplin olma zamanı geçmiş çoktan.
Eleştiri olması çok normal bu konuyu daha ciddi şekilde ele alıp düzene sokmaya çalışın.
İlerde evlilik yürütmesi, işte çalışması, okuması vs hep sorun yaratacaktır yine size sıkıntı.

Ablacım bu yaşta tüm ergenler böyle değil mi ? Çok normal inan ki, yeri geliyor biz bile onca işin gücün arasında telefona dalıp gidiyoruz bunlar yüzünden canını sıktığına bile değmez.
Ben yatağımı toplamamak için annemle ne kavgalar ederdim yaş ilerleyince bir güncelleme geliyor insana bence, bı anda temizlik yapmaya başladım evi süpürmeye vs. Zamana bırak yaşı daha küçük.
Eleştirenlere gelince benim annem bugüne dek hic kimseye beni savunmadı. Onun eksikliğini o kadar hissettim ki, herkesin annesi çocuğu için panter olurken benim annem hiç hakkı olmadigi halde beni eleştirenlerle oturup onlara hak verirdi bundan dolayı o konuda asla susma diyorum kim ne derse desin cevabını verin kimse sizin çocuğunuz hakkında konuşma hakkına sahip değil.

merak etme herşeyin bir vakti zamanı var geçiyor ve olması gereken gibi davranıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…