- 12 Mayıs 2018
- 1.120
- 327
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
Ya hu ne alaka kadın ne anlatıyor siz mutfağa girip kendin yap diyorsunuzSiz niye mutfağa girip yemek yapmadınız? Kendi bebeğinizin yemeğini ya kendinizi yapmanız gerekir ya da yanınızda taşımanız gerekir. Otel değil bu mutfağı olan ev, çok kısa süren yemek yapsanız yeterdi. Abartılacak bir şey göremedim. Kinlenmişsiniz ama gerek yok.
Kesinlikle öyle.Gerçek değeri görmüş olsaydı, bunlara takılmazdı bence.
22 aylik bebekmis ya.Ya zaten bebek bu, kahve cezvesinde mercimek haşlanıyor yemeği yapılıyor. Yumurta haşlar. En kötü gittikleri evdeki buzdolabında bir şey bulurdu.
Evet ilk sefer yarım saat ağladı yazmışım o kısımda hatalıyım ama o kadar ağlamadı tabii ki. Taş olsa yarım saatte çatlat. Konuşmada da dediğimiz gibi laf gelişi yarım saat yazdım. Yarım saat ağlatana kadar tabii ki bi alternatif bulunurdu ama aradık 10’ya orada olacaklarını söylediler. 10 dk ağladı, o esnada oyaladık dikkatini dağıtmaya çalıştık ve onları bekledik. Yemek gelince de yedi
Ne bebeğimi aç bırakırım nede kendim aç kalırım, girer mutfağa yaparım, sonuçta orası da sizin eviniz sayılır. Ama Kaynananizın dediğiniz halde o yemeği yapması çok yanlış, kim size nasıl davranıyorsa siz de öyle davranınHerkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.
Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.
Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.
Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.
Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınız?
Atom parçalamak kısmına koptumAyy ne detayi Allah askina anlattikca batmissiniz triplerinize bi bakın bi zahmet gidiyorsunux isin ucundan tutacaksiniz bu ne dusunce tarzi . Yemek yaparken kızım bacaklarımda geziyor demişsiniz kendi evinizde yemek yapmıyor musunuz ? İlk defa mı oluyor bu Hangimiz yemek yaparken çocuğumuz bacaklarımızda gezmiyor. Bir de Ayran yaptırmış size vah vah kadına bak neler olmuş öyle sanki atom parçaladımızpess.
Bencede yazın gitmeyin siz kayınvalideniz eminim gıcık olmuştur kadına yazık.
Biraz ilgi beklemiş hanimefendi galiba, bulamayinca da buraya gelip sinirle biraz abartarak yazmış, seviyor az biraz (= ne diyelim, Allah gönlüne göre versin hanimefendinin (=
Halâ bebeğime 3 gün yemek yapmalarını beklemem hata mi diye soruyordu yukarda konu sahibiMuge anlinin beyaz tahtasiyla yarışır
Ama bak hiç bir yoğunluğu olmasa bile kızını evlendiren bir anne var ortada bu açıdan bakmalısın.senin haklı olduğun bir yer varsa oda gittiğimde istersen gidip dışarda yersin yemek beğenmiyorsan ama git gitmemezlik etme ki eşinde ailesini görsünKimse dediğiniz insan eşimin annesi. Sizin kayınvalideleriniz nasıl bilmiyorum ama ben kendi annemin evine gittiğimde torunum geldi diye o ne seviyorsa onu yapar. Yine aynı şekilde öğlen yemeklerini ben akşam yemeklerini annem yapar. Burada anlattığım olayda kimseye kayınvalidenin yoğunluğu olmadığı halde yemek pişirmekten kaçması kimseye garip gelmemesi bana çok garip geldi gerekten.
Foruma ilk mesajınızı laf anlamayan birine laf anlatmaya harcıyorsunuzNe bebeğimi aç bırakırım nede kendim aç kalırım, girer mutfağa yaparım, sonuçta orası da sizin eviniz sayılır. Ama Kaynananizın dediğiniz halde o yemeği yapması çok yanlış, kim size nasıl davranıyorsa siz de öyle davranın
Ovvvv ben ona dikkat etmemisim, yazik günah insan hasta olur bu kadar içinde tutarsayok yok sinirle yazmamış geçen yaz olmuş bu olay. yazdan beri kurmuş durmuş yazık aslında yorucu hem kendi hem etrafındakiler için.
Ben zaten anlamadım ki kafam çorba oldu. Konu sahibi bir öyle diyor bir böyle. Önce dediki akşam yemeği yiyemedi o yüzden aç kaldı şimdi diyor ki yemişti ama acıktı. Ee hangisi şimdi?Ilk yazdiginizla verdiginiz detaylar birbirini tutmuyor. En son dediniz ki "kinaya giderken karnini doyurdum bebegin, eltim gec geldigi icin 10 dakika agladi bebek." Ee burda kayinvalidenin sucu ne? Onun evinden tok cikmissiniz zaten. Kinanin birkac saat sürüp cocugun acikacagi belli birsey. Eltiden yemek beklemek yerine siz alsaydiniz yaniniza yemek.
Halâ bebeğime 3 gün yemek yapmalarını beklemem hata mi diye soruyordu yukarda konu sahibi
Muhtemelen tahtada şu yazar
Kac dk yemek bekledi?
O arada mugenin agzindan şunlar dökülür
Kalkıp yapsana elin kolun yok mu senin aaaa sasirmicam diyom yine sasirtiyosunuz insani yaaa
Uyu bebiş uyu
Ay allah iyiligini versin ne guldum ya allahda seni guldursun kardesimNe o öyle eltiden yemek istemek.Yemek sepeti mi bu,getir mi?
Ya hu ne alaka kadın ne anlatıyor siz mutfağa girip kendin yap diyorsunuz
Sizin haklı bulmanıza hiç şaşırmadım desemBen sizi haklı buldum y
Tabi ki kimse mecbur değil ama insan torununa da özenir yani
Yeri geliyor ben geliyorum diye kv yada annem sevdiğim yemeği yapıyor bu mecburiyet değil ki
Zaten en iyi gelinler yorumda uçmuş
ayyy bunların da herşeyi kendim yaparım kimseden beklentim yok 10 kişilik yemek yaparım mutfakta arı gibiyim pehhhh