Kızım

Bugün mahkeme oldu, diğer kızın babası gelmiş eşi ve kızı memleketteymiş önce o konuşmaya başlamış. O kız da ilk annesine anlatmış sene başında ama annesi inanmamış üstelik dövmüş kızı, sonra baba öğretmeni aramış buluşup konuşmuşlar tabi bu adi babayı ikna etmiş öyle bir şey olmadığına. Müdürde haberdar olmuş, ilk mesajımda müdürün şikayet gelmişti daha önce dediği olay oymuş. Neyse bu anneyi de yine aramışlar kayınvalide ve eşi, kızı başka sınıfa almışlar sonra da okuldan almışlar. Bir şekilde öğretmenin hapse girdiğinden haberdar olmuşlar ve demek ki bizim kız doğru söylemiş deyip şikayetçi olmuşlar bir kaç gün önce. Kızın annesi de psikoloğa gidiyormuş etkilenmiş bu olaylardan kıza da inanmadığı için.

Sonra eşim anlatmış işte olanları o ş.. Size de saydırmış, yüzüme bakacak cesareti yoktu diyor bende hakime doğru söyledim diyor. Halimde bu tarafa değil o tarafa doğru söyleyeceksin demiş. Sonra o pislik savunmaya geçmiş işte diğer aile hakkında onlar fetöcü, yok işte kumpas kuruyorlar VS. Sonra ben 2. Sınıfın başında cinsel eğitim vermiştim ondan etkilenmişlerdir demiş. Kamera kayıtları da varmış bir şey çıkmamış ama zaten karanlık bir ortammış konferans salonu nasıl çekebilir ki. Eşim diyor bizim hakkımızda bir şey söyleyemedi. Baya da kalabalıklarmış ve hala inanmıyorlar siz göreceksiniz falan demişler. Sonra kızımın dinlenmesini istemişler tekrar ama hakim reddetmiş çocuk izlem merkezinin raporu var zaten onu kabul ediyoruz başka şeye gerek yok demiş. Neyse beni de dinlemek istiyorlarmış birde okulun rehber öğretmenini 3 hafta sonra tekrar mahkeme olacak. Bu arada tutukluluk hali devam edecek.

Bugün mahkeme oldu, diğer kızın babası gelmiş eşi ve kızı memleketteymiş önce o konuşmaya başlamış. O kız da ilk annesine anlatmış sene başında ama annesi inanmamış üstelik dövmüş kızı, sonra baba öğretmeni aramış buluşup konuşmuşlar tabi bu adi babayı ikna etmiş öyle bir şey olmadığına. Müdürde haberdar olmuş, ilk mesajımda müdürün şikayet gelmişti daha önce dediği olay oymuş. Neyse bu anneyi de yine aramışlar kayınvalide ve eşi, kızı başka sınıfa almışlar sonra da okuldan almışlar. Bir şekilde öğretmenin hapse girdiğinden haberdar olmuşlar ve demek ki bizim kız doğru söylemiş deyip şikayetçi olmuşlar bir kaç gün önce. Kızın annesi de psikoloğa gidiyormuş etkilenmiş bu olaylardan kıza da inanmadığı için.

Sonra eşim anlatmış işte olanları o ş.. Size de saydırmış, yüzüme bakacak cesareti yoktu diyor bende hakime doğru söyledim diyor. Halimde bu tarafa değil o tarafa doğru söyleyeceksin demiş. Sonra o pislik savunmaya geçmiş işte diğer aile hakkında onlar fetöcü, yok işte kumpas kuruyorlar VS. Sonra ben 2. Sınıfın başında cinsel eğitim vermiştim ondan etkilenmişlerdir demiş. Kamera kayıtları da varmış bir şey çıkmamış ama zaten karanlık bir ortammış konferans salonu nasıl çekebilir ki. Eşim diyor bizim hakkımızda bir şey söyleyemedi. Baya da kalabalıklarmış ve hala inanmıyorlar siz göreceksiniz falan demişler. Sonra kızımın dinlenmesini istemişler tekrar ama hakim reddetmiş çocuk izlem merkezinin raporu var zaten onu kabul ediyoruz başka şeye gerek yok demiş. Neyse beni de dinlemek istiyorlarmış birde okulun rehber öğretmenini 3 hafta sonra tekrar mahkeme olacak. Bu arada tutukluluk hali devam edecek.
Çıkamaz inşallah ve meslekten atılır umarım. Kızınız nasıl bu arada ?

Pislik ya öğretmen falan olamaz o iğrenç yaratık. Gerekirse tlf numaranızı tekrar değiştirin ve o arayanlara sizin hakkınızda da suç duyurusunda bulunucam diyin. Kızınız için de uzman eşliğinle ilerlemeniz daha mantıklı

daha önce sadece müdüre söylemişler o da kanıt yok bir şey yapamayız demiş yollamış resmi şikayet yok yani o çocuğun kim olduğunu da bilmiyoruz
Kanıt yok deyip hadi veliyi göndermiş de o öğretmeni niye tutmuş etkisiz eleman müdür...
Ben de özel okulda yöneticiyim.
Yemekte bir öğretmen elinde kaşık olan 3 yaşındaki bir öğrencimizin elini sıkmış, yemeğini yemedi diye sinirlenip.
Çocuktan bir ağlama sesi geldi.
Noluyor ? diye sorup arkasından olayı takip ettim. Öğretmeni de göz hapsine aldım.
Olay Mayıs ayında oldu.
Haziran ortasında okullar kapanınca öğretmen diye nitelendirdiğimiz şahsa 'önümüzdeki yıl sizinle çalışmak istemiyoruz' dedim.
Taciz ve istismar bu kadar kolay geçiştirilebilecek bir konu değil . Okul müdürü de en az öğretmen kadar sorumlu ve hatalı.
Büyük geçmiş olsun, mutlaka profesyonel yardım aldırın kızınıza.

Çok üzülerek okudum. Ben de sınıf öğretmeniyim. Onlar bize emanet edilmişken; ufacık yavrularımıza nasıl bu gözle bakıp, bu şekilde davranabiliyorlar aklım almıyor. Allah her zaman yavrularımızı da bizi de iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

Ozel okullarda ilkokula erkek ogretmen cok nadir verirler.demekki bir bildikleri var.
Ne alakası var hanımefendi?
Tüm erkek öğretmenleri potansiyel sapık olarak görmüyor okul yönetimleri.
Özellikle okul öncesi ve sınıf öğretmenliği ile PDR bölümü daha çok kadınlar tarafından tercih edildiği için kurumlarda da daha çok onlar görev alıyor.
Yorum yaparken biraz daha özenli ve insaflı olmakta fayda var.

Son yazdığımdan beri yazmaya fırsatım olmadı şimdi tekrar girdim. Son durum şu, buraya yazdıktan bir kaç gün sonra o ş...in eşi aradı yine sinirlerimi zıplattı bir daha beni aramayın dedim tutturdu konuşmak zorundasın diye ama yüzüne kapattım engelledim o günden beri arayan olmadı. Kızımı da çocuk psikoloğuna götürdük ama hiç istekli gitmedi o yüzden pek verim alamadık konuşmak istemedi psikolog oyun falan oynamış tek dediği kızınız çok güçlü kendi başına başa çıkabilmiş yaşadıklarıyla. Şimdi ara ara bana fazla detay vermeden anlatıyor aklına geldikçe bende çok fazla bir şey sormadan dinliyorum.

Birde yarın mahkeme olacak, eşim birilerini aramış bilgi almak için birde ne duysun yeni bir şikayet daha gelmiş kızımın sınıf arkadaşından aynılarını anlatmış şikayetçi olmuşlar çocuk izlem merkezine gideceklermiş. Kızıma söylemedim ama arkadaşını sordum adını zaten daha önce duymuştum iyi arkadaşlardı, meğerse o kızda benim kızımdan bir kaç ay önce ayrılmış okuldan, bir kızda senenin başında ayrılmış. Yani o ş..siz tüm çocuklara yapmış bunu biz şikayetçi olmasak devam ederdi. Şimdi hapiste çürüyecek inşallah.

Kızınıza üzüldüm ama diğer çocuklara daha çok içim gitti. Çünkü siz bilinçli ve güçlü bir anne-babasınız ki koruyup kollamışsınız çocuğunuzu ve o da üstesinden geliyor. Diğerleri nasıl çocuklarına inanmamış ve yavrucaklar nasıl haksız duruma düşmüşler inanamadım gerçekten. Umarım üstesinden gelebilirler. Geçmiş olsun, inşaallah güzel haberlerinizi alırız o öğretmen hakkında.

Kızım daha iyi şu anda, yine arada sırada gece ağlayarak uyanıyor sabah öğretmeni gördüm rüyamda diyor ama ilk zamanlara bakarak daha iyi

Sikayetci sayisi bir degil birden fazla hala sevgili esi ve ailesi neyin iftirasibdan bahsediyor,yahu cocuk bunlar!senin yuvana kocana goz koyupta iftira aticak kadin degillerki neden biyke bir sucalamaya luzum gorsunler.Bu ladar igrenc bir sucalamaya karsi hala nasil esini savunur bir kadin bir anne olarak daha duyarli olmasi gerekmez mi?siz yine bu insanlara karsi olabildigince sabirli davranmissiniz ben olsam o kadinin saclarini yolar ellerine verirdim pislik adi insanlar.O pislik herifte hapise bir girsin ona orda cocuk nasil taciz edilir gistericekler insallah...

Konuyu yeni gordum o kadar uzuldumki o kadar uzuldumki : ( bu tarz konulara dayanamiyorum. Neyseki kizin anlatmis.. neyseki cunku ya anlatmasaydi bu pislik devam etseydi kizina? Hatta bir cok cocuga?

Konuyu yeni gordum o kadar uzuldumki o kadar uzuldumki : ( bu tarz konulara dayanamiyorum. Neyseki kizin anlatmis.. neyseki cunku ya anlatmasaydi bu pislik devam etseydi kizina? Hatta bir cok cocuga?
Zaten sınıfta çok az kız öğrenci kalmıştı, birisi 1. Sınıfın sonunda ayrılmıştı biri 2. Sınıf başında, diğer şikayetçi olan kız da 2. Sınıfın başında sınıf değiştirip bir kaç ay sonra da tamamen gitmiş. Kızım söylemese 3. Sınıf ta belki yine gelenler olacaktı ve devam edecekti pislik. Diğer kızlarda da olabilir belki. Hatta yan sınıftan bir arkadaşın kızı var ona anlattım o da benim kızla da çok ilgilenirdi demişti. Maalesef çoğu çocuk söylemiyor veya söylese bile aile inanmıyor diğer şikayetçi kızda olduğu gibi.

Zaten sınıfta çok az kız öğrenci kalmıştı, birisi 1. Sınıfın sonunda ayrılmıştı biri 2. Sınıf başında, diğer şikayetçi olan kız da 2. Sınıfın başında sınıf değiştirip bir kaç ay sonra da tamamen gitmiş. Kızım söylemese 3. Sınıf ta belki yine gelenler olacaktı ve devam edecekti pislik. Diğer kızlarda da olabilir belki. Hatta yan sınıftan bir arkadaşın kızı var ona anlattım o da benim kızla da çok ilgilenirdi demişti. Maalesef çoğu çocuk söylemiyor veya söylese bile aile inanmıyor diğer şikayetçi kızda olduğu gibi.
Peki sinif degisme oluyosa? Okuldan gidiyosa bu cocuklarin en azindan ailelerinin haberi yok mu?

Kanıt yok deyip hadi veliyi göndermiş de o öğretmeni niye tutmuş etkisiz eleman müdür...
Ben de özel okulda yöneticiyim.
Yemekte bir öğretmen elinde kaşık olan 3 yaşındaki bir öğrencimizin elini sıkmış, yemeğini yemedi diye sinirlenip.
Çocuktan bir ağlama sesi geldi.
Noluyor ? diye sorup arkasından olayı takip ettim. Öğretmeni de göz hapsine aldım.
Olay Mayıs ayında oldu.
Haziran ortasında okullar kapanınca öğretmen diye nitelendirdiğimiz şahsa 'önümüzdeki yıl sizinle çalışmak istemiyoruz' dedim.
Taciz ve istismar bu kadar kolay geçiştirilebilecek bir konu değil . Okul müdürü de en az öğretmen kadar sorumlu ve hatalı.
Büyük geçmiş olsun, mutlaka profesyonel yardım aldırın kızınıza.
aynen size katılıyorum müdürde en az yapan kadar suçlu. Diğer kız anlattığında bu adamı gönderselerdi benim kızımın başına gelmeyecekti bu olay çünkü kızımın dediğine göre bir kaç aydır yapıyormuş yani o kız gittikten sonra başlamış

Sikayetci sayisi bir degil birden fazla hala sevgili esi ve ailesi neyin iftirasibdan bahsediyor,yahu cocuk bunlar!senin yuvana kocana goz koyupta iftira aticak kadin degillerki neden biyke bir sucalamaya luzum gorsunler.Bu ladar igrenc bir sucalamaya karsi hala nasil esini savunur bir kadin bir anne olarak daha duyarli olmasi gerekmez mi?siz yine bu insanlara karsi olabildigince sabirli davranmissiniz ben olsam o kadinin saclarini yolar ellerine verirdim pislik adi insanlar.O pislik herifte hapise bir girsin ona orda cocuk nasil taciz edilir gistericekler insallah...
bende anlamıyorum bu insanları bunlar masum çocuklar yani neden akıllarına gelecek böyle şeyler

Peki sinif degisme oluyosa? Okuldan gidiyosa bu cocuklarin en azindan ailelerinin haberi yok mu?
Sınıf değiştirip sonra giden kız anlatmış işte ailesine ama aile inanmamış hatta annesi dövmüş kızı, bizim şikayetiniz duyunca onlarda şikayetçi oldu. Bire bir aynısını anlatmış kız. Diğer kızı bilmiyorum belki onda da öyle bir şey oldu.
Şimdi bu kişi cezaevinde , hüküm yememe ihtimali de var.
büyük ihtimal ceza alacak kurtulma şansı çok az. Savcı zaten bizim şikayetim izle hemen tutuklama kararı verdi şimdi birde ikinci şikayet var.

Back