- 8 Mart 2018
- 72
- 53
- 38
-
- Konu Sahibi Zey_nep3432
O küfürü nerden öğrenmiş de tam yerinde kullanmış çocuk? Yapacak bir şey yok çalışacaksınız çocuk inatlaştı diye evde oturacak haliniz yok, isterseniz pedagoga götürün bir. Evdekiler veya baba siz yokken kafasını yıkıyor olabilir ona dikkat edin.Kızım 8 yaşında. İlkokul 2.sınıf öğrencisi. Babasıyla ayrıyız. Annem,babam ve kızım birlikte yaşıyoruz.
Küçük bir ilçede yaşıyoruz iş imkanları kısıtlı bir yer burası. İl merkezinden buraya taşınalı neredeyse 4 yıl olacak. Kızım okula burada başladı. Burda dönem dönem çalıştım ama hep kişi yanindaydim. Şimdi kurumsal bir yerde çalışıyorum bu iş burada bulunmaz nimet diyebilirim. İşim iki vardiyalı. Sabah 9 akşam 5 buçuk. Öğlen 12bucuk akşam 9 buçuk şeklinde. Haftanın bir günü sabah açılış akşam kapanış çalışıyorum. Bazen akşamları eve daha geç geliyorum. İşimden şuan oldukça memnunum. İşe,ortama ve çalışma arkadaşlarıma alıştım. Her şey iyi şükür bir sorunum yok.
Ama kızım devamlı işi bırak,ben seni özlüyorum diyordu. Dün izinliydim. Ertesi gün ise gideceğim diye ağlamaya başladı. Ne zaman bırakacaksın bırak artık şu aptal işi diye söylendi bütün gün. Güzellikle anlatıyorum. Herkes çalışıyor sınıfındaki arkadaşlarının annelerini örnek gösteriyorum onlar da çalışıyor diye. İyi yaşamak için çalışmak zorunda insanlar diyorum. Buyudugun zaman sen de çalışacaksın paranı kazanacaksın diyorum ama yok anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Bugün oglenciyim. Kızım servise 8bucukta biniyor 2 buçukta da evde oluyor. Bu sabah servise indirirken yine tuttu damarı gece anlaşmıştık oysa ki.
Affedersiniz şıçayim senin işine dedi öyle bindi servise. Kalakaldım öyle.
Denilebilecek her şeyi söyledim. Maddiyattan da bahsettim. İstediğin şeyleri alabilmek için çalışmalıyım da dedim. Başka nasıl konuşabilirim? İki yaş çocuğu da degil ki. Okul kapanınca daha çok vaktimiz olacak da dedim. Ne diyeceğimi şaşırdım artık.
Okula başladığından beri birkaç küfür öğrendi. Serviste de küfür eden çocuklar varmış. Birkaç kere mesele oldu veliler arasında. İllaki öğreniyorlar da söyleme sen güzel bir davranış değil diyorum. Bugün çıktı ağzından işteİşi,mesleği,parayı bilmem de küfür nereden öğrenmiş?
Çok zor çocuk yetiştirmek.
Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Yok annemle babamın benim calismamla ilgili hiçbir sıkıntısı yok. Bu konuda hiç sorun yaşamıyorum. İşi bırakmayı düşünmüyorum tabi ki ama kızım böyle yapınca üzülüyorum haliyle. Acaba ben şımarıklık ya da basit bir inat gibi görüyorum da onun iç dünyasında fırtınalar mi kopuyor acaba diye düşünüyorum. Olmazsa okullar kapandıktan sonra götüreceğim artık pedagoga.O küfürü nerden öğrenmiş de tam yerinde kullanmış çocuk? Yapacak bir şey yok çalışacaksınız çocuk inatlaştı diye evde oturacak haliniz yok, isterseniz pedagoga götürün bir. Evdekiler veya baba siz yokken kafasını yıkıyor olabilir ona dikkat edin.
İş bırakılacak bir şey değildir yaşamak için çalışmak zorundayım diye gerçekten net şekilde yumuşatmadan durumu söyleyin. Sonra da iş dışındaki zamanlarımızda neler yapalım diye ona sorun. Vardiyalı çalışmanız sıkıntı ama kalan zamanlarda bence çocuğa kaliteli ve başbaşa vakit ayıramıyorsanız ondan bu kadar tepkili olabilir. İşinizin geç başladığı günler sabahları, erken bittiği günler akşamları mutlaka değerlendirip her gün en az 1 saatinizi başka hiçbir şeyle ilgilenmeden kızınızla oyuna gezmeye parka sinemaya vs ayırmanızı öneririm. İşten gel yemek telaşı ailece oturmak falan bunlardan ayrı şekilde sadece ona tüm dikkatinizi zamanınızı ve sevginizi verdiğiniz özel bir zaman diliminiz olmalıKızım 8 yaşında. İlkokul 2.sınıf öğrencisi. Babasıyla ayrıyız. Annem,babam ve kızım birlikte yaşıyoruz.
Küçük bir ilçede yaşıyoruz iş imkanları kısıtlı bir yer burası. İl merkezinden buraya taşınalı neredeyse 4 yıl olacak. Kızım okula burada başladı. Burda dönem dönem çalıştım ama hep kişi yanindaydim. Şimdi kurumsal bir yerde çalışıyorum bu iş burada bulunmaz nimet diyebilirim. İşim iki vardiyalı. Sabah 9 akşam 5 buçuk. Öğlen 12bucuk akşam 9 buçuk şeklinde. Haftanın bir günü sabah açılış akşam kapanış çalışıyorum. Bazen akşamları eve daha geç geliyorum. İşimden şuan oldukça memnunum. İşe,ortama ve çalışma arkadaşlarıma alıştım. Her şey iyi şükür bir sorunum yok.
Ama kızım devamlı işi bırak,ben seni özlüyorum diyordu. Dün izinliydim. Ertesi gün ise gideceğim diye ağlamaya başladı. Ne zaman bırakacaksın bırak artık şu aptal işi diye söylendi bütün gün. Güzellikle anlatıyorum. Herkes çalışıyor sınıfındaki arkadaşlarının annelerini örnek gösteriyorum onlar da çalışıyor diye. İyi yaşamak için çalışmak zorunda insanlar diyorum. Buyudugun zaman sen de çalışacaksın paranı kazanacaksın diyorum ama yok anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Bugün oglenciyim. Kızım servise 8bucukta biniyor 2 buçukta da evde oluyor. Bu sabah servise indirirken yine tuttu damarı gece anlaşmıştık oysa ki.
Denilebilecek her şeyi söyledim. Maddiyattan da bahsettim. İstediğin şeyleri alabilmek için çalışmalıyım da dedim. Başka nasıl konuşabilirim? İki yaş çocuğu da degil ki. Okul kapanınca daha çok vaktimiz olacak da dedim. Ne diyeceğimi şaşırdım artık.
Doğru diyorsunuz bir dahaki iznimde sinemaya gidelim birlikte seviyor. Geçen çıkmıştık yine ama annemde gelmişti. Bu sefer başbaşa gidelim. Annemi ekecegiz artık yapacak bir şey yok. Belki yalnızca benimle olmak daha iyi gelir ona. Teşekkür ederim.İş bırakılacak bir şey değildir yaşamak için çalışmak zorundayım diye gerçekten net şekilde yumuşatmadan durumu söyleyin. Sonra da iş dışındaki zamanlarımızda neler yapalım diye ona sorun. Vardiyalı çalışmanız sıkıntı ama kalan zamanlarda bence çocuğa kaliteli ve başbaşa vakit ayıramıyorsanız ondan bu kadar tepkili olabilir. İşinizin geç başladığı günler sabahları, erken bittiği günler akşamları mutlaka değerlendirip her gün en az 1 saatinizi başka hiçbir şeyle ilgilenmeden kızınızla oyuna gezmeye parka sinemaya vs ayırmanızı öneririm. İşten gel yemek telaşı ailece oturmak falan bunlardan ayrı şekilde sadece ona tüm dikkatinizi zamanınızı ve sevginizi verdiğiniz özel bir zaman diliminiz olmalı
Böyle konuşmayı da deneyeyim. Ne tepki vereceğini az çok tahmin ediyorum ama yine de deneyeceğim teşekkür ederim.Bence işinizi para kazanma üzerinden anlatmayın onun yerine faydalı olduğunuz nokta ile ilgili konuşun. İlla sizin iş tanımınıza uyan şeyden bahsetmek zorunda değilsiniz. kurumsal olarak, kurumunuz ne iş yapıyorsa ondan bahsedebilirsiniz. mesela bir GSM operatöründe çalışıyorsanız "insanların telefonlarla konuşmalarını kolaylaştırmak için ben oradayım, eğer ki ben orada olmazsam iletişimleri zorlaşabilir. Tabii ki benim yerime bir başkasında bulabilirler ama ben bu iş için iyi biriyim. O yüzden orada bana ihtiyaç var, benim de buradan kazandığım paraya da ihtiyacım var. Hepimiz hayatta faydalı olmalıyız etrafımıza da." Benzeri bir konuşma yaparsanız belki daha etkili olabilir diye düşünüyorum.
kesinlikle ana kız vakit geçirmeniz lazım o zaman bu kadar inatlaşma yapacağını sanmıyorumDoğru diyorsunuz bir dahaki iznimde sinemaya gidelim birlikte seviyor. Geçen çıkmıştık yine ama annemde gelmişti. Bu sefer başbaşa gidelim. Annemi ekecegiz artık yapacak bir şey yok. Belki yalnızca benimle olmak daha iyi gelir ona. Teşekkür ederim.
Yani aslında çok dert etmiyorum öyle dertli dertli gezmiyorum da çalıştığım için devamli ağlayan ve söylenen bir çocuk zor oluyor. Daha küçük olsa yaşı tamam ama bunları anlayamayacak yaşi geçti artık. Görseniz ben evdeyken tuvalete gittiğim de bile peşimden gelip kapıda bekliyorBu kadar kendinize dert edeceğiniz bir konu değil bence çocuk işte söylenir üzülür büyüdükçe daha iyi anlar. Umursamayın umursadıkça size duygu sömrüsüne devam edecek.Bence üzerinde durmanız gereken söylediği söz.
Anneniz yanınızda olduğunda odak noktanız kızınız olmuyor annenizle sohbet ediyosunuz vs. Benim kızım 5 yaşına girecek ben 13 aylıktan beri kreşe gönderiyorum. Çok sorun çıkarıyordu haklı olarak şimdi işten dönünce bazen onu alıp anne kız cafeye gidiyoruz mesela limonata içip sohbet ediyoruz. Bazen ikimiz alışverişe gidiyoruz kıyafet deniyoruz. Bazen ben parka götürüyorum, bazen evde oturup iskambil kartı oynuyoruz. O sırada sohbet ediyoruz ve o sohbetlerde kreşle ilgili, korkularıyla, mutluluklarıyla ilgili o kadar çok şey anlatıyor ki laf arasında. Mutlaka her gün en az 1 saat kızınızla bir şey yapın. Gerçekten işe yarayacak göreceksinizDoğru diyorsunuz bir dahaki iznimde sinemaya gidelim birlikte seviyor. Geçen çıkmıştık yine ama annemde gelmişti. Bu sefer başbaşa gidelim. Annemi ekecegiz artık yapacak bir şey yok. Belki yalnızca benimle olmak daha iyi gelir ona. Teşekkür ederim.
Bende çalışıyorum. Eşimden ayrılalı da 1 yıl oldu ama çocuklarımdan hiç böyle bir şey duymadım. Onlar tam tersi çalışmamdan çok memnun. Özellikle kızım 12 yaşında ve bu memnuniyetini hep dile getirir. Acaba çalıştığınız yerden dolayı mı istemiyor. Benim aklıma bu geldi.Yok annemle babamın benim calismamla ilgili hiçbir sıkıntısı yok. Bu konuda hiç sorun yaşamıyorum. İşi bırakmayı düşünmüyorum tabi ki ama kızım böyle yapınca üzülüyorum haliyle. Acaba ben şımarıklık ya da basit bir inat gibi görüyorum da onun iç dünyasında fırtınalar mi kopuyor acaba diye düşünüyorum. Olmazsa okullar kapandıktan sonra götüreceğim artık pedagoga.
Çalıştığım yer güzel nezih bir yer. Seni az görüyorum diyor. Genelde öğlen gidip akşam geliyorum eve. Haftanın iki günü akşam 5bucuk 6gibi cikiyorum. Bir günde izinliyim. 3 gün adamakıllı birlikte olabiliyoruz ama okullar kapanınca bu sorun olmayacak. Zaten bir süre bir ay kadar falan babasının yanına gider. Genelde istediği kadar kalıyor iki tarafta zorlamıyor. Sen evde yokken annem melek gibi diyor. Ben eve geldiğimde çocuk çıldırıyor. Anneme devamlı ters davranıyor çok huysuzluk yapıyor. Annem de kötü davranmiyor canı bir şey istese kalkar geç vakit demez yapar. Canı sıkılır parka götürür dersini yaptırır. İlgilenir sohbet eder. Bir şey isterse alır yani inanın ben de anlamıyorum.Bende çalışıyorum. Eşimden ayrılalı da 1 yıl oldu ama çocuklarımdan hiç böyle bir şey duymadım. Onlar tam tersi çalışmamdan çok memnun. Özellikle kızım 12 yaşında ve bu memnuniyetini hep dile getirir. Acaba çalıştığınız yerden dolayı mı istemiyor. Benim aklıma bu geldi.
Okulda arkan zorbalığı olabilir mi acaba. 8 yaş bu davranışlar için erken bir yaş. Bende annanesi gitmek zorunda kaldı 2 ay boyunca babası babannesi ile kaldılar hafta sonları alabildim sadece. Nöbet dönemi hafta sonları da alamadım. Ama bi şikayetleri olmadı. Çünkü çalışmak zorunda olduğumun farkındalar. Biraz asi bir çocuk anladığım kadarı ile kızınız. Birlikte olduğunuz zamanlarda dışarda onun sevdiği şeyleri yapmaya çalışın ve deyin ki iyiki çalışıyorum yoksa paramız olmazdı ve bu istediklerimizi alamazdık istediğimiz gibi gezemezdik filan deyin. Belki etkisi olur.Çalıştığım yer güzel nezih bir yer. Seni az görüyorum diyor. Genelde öğlen gidip akşam geliyorum eve. Haftanın iki günü akşam 5bucuk 6gibi cikiyorum. Bir günde izinliyim. 3 gün adamakıllı birlikte olabiliyoruz ama okullar kapanınca bu sorun olmayacak. Zaten bir süre bir ay kadar falan babasının yanına gider. Genelde istediği kadar kalıyor iki tarafta zorlamıyor. Sen evde yokken annem melek gibi diyor. Ben eve geldiğimde çocuk çıldırıyor. Anneme devamlı ters davranıyor çok huysuzluk yapıyor. Annem de kötü davranmiyor canı bir şey istese kalkar geç vakit demez yapar. Canı sıkılır parka götürür dersini yaptırır. İlgilenir sohbet eder. Bir şey isterse alır yani inanın ben de anlamıyorum.
Kişilik olarak huysuz bir çocuk zaten bu ara daha da huysuzlasti. Devamlı ben çirkinim diyor. Her gün tartiliyor. Erken ergenlikten suphelendik doktora götürdük öyle bir durum gözükmüyor dedi doktor. Olmadi okullar kapanınca pedagoga götüreceğim.
İnsanın aklına her şey geliyor değil mi gerçekten. Öyle bir şey yok asla. Babam sabah saatlerinde evden çıkar akşam gelir. Kendi odası var ayrı TV izliyor istediği kanali. Kızımi da sever aslında ama ben gelince kızım dedeyi de annenanneyi de istemiyor. Yaşlı onlar diyor yaşlilari sevmiyormus. Babaanneyle diğer dedeye de aynı şekilde. Onlarla kaldığı zaman iyi. Ben olunca yok bana karisiyorlar yok şöyle yok böyle diye devamlı şikayet ediyor. İnanın konuşuyorum anlatıyorum bir iki gün iyi sonra aynı. Geçen kurabiye istemiş annem kalkmış akşam kurabiye yapmış. Sabah hem yiyor hem de kesin içine zehir koymuştur diye söyleniyor. Sorunlu mu sizce benim kızım?Yıllar önce benim izlediğim ozamanlar çok hoşuma giden ama şimdi ne kadar saçma bir programmış dediğim bir program vardı. Adı kısmetse olur. Orada bir yarışmacı kadın vardı adı Mehtap. Belki izlemiş olabilirsiniz.
Mehtap eşinden ayrı kızıyla birlikte kaliyormuş. Programda olduğu dönemlerde de kızını annesigile bırakmış. Ve kızı o dönemlerde annesine sürekli ağlıyormuş gitme diye sonrasında kızının itirafı üzerine babasının yani mehtabın dedesi çocuğu taciz ediyormuş.
Tabi bu durumla sizin kızın durumu aynı mi bilemem ama kizinizla biraz fazla zaman geçirin onunla sohbet etmeye çalışın dedeyle iletişimi nasıl biraz sıkı bir şekilde gözlemleyin
Kızım 8 yaşında. İlkokul 2.sınıf öğrencisi. Babasıyla ayrıyız. Annem,babam ve kızım birlikte yaşıyoruz.