Kiziniza papatya cayi verseniz biraz sakinleşir hemde uykusu düzene girer benim kiziminda uyku sorunu vardi papatya cayi veriyordum her akşam yatmadan önceMerhaba ben 27 yaşında daha önce cok fazla ailevi problem yaşamış genç bir anneyim. Eşimle 22 yaşında evlendik eşim cok sinirlendiği zaman bana vurduğu olur ve çokça kufur eder. Kendi ailemden kurtulmak için erken yaşta bir evlilik yaptım eşimi seviyorum ama sinirlenince bambaşka bir insan oluyor ve artık yorulduğum için iyice yıpranmış durumdayım. 21 aylık bir kızım var bu hayattaki tek varlığım o. Bir tanecik yavrumu meleğimi çok seviyorum ama doğduğundan beri çok ciddi uyku problemi var. Gündüz uykusunda sıkıntı yoktur ama bir gece uyusa iki gece uyumaz 7 saat uyusun diye beşik salladığımı bilirim. Eşim hiçbir zaman kızımı uyutmadı yemek yedirmekte uğraşmadı 21 aydır hep tek basımayim evden dışarı bile çok nadir çıkarım çünkü dışarda sürekli ağlardı şimdi büyüdü yerinde hiç durmuyor ve inanın peşinden koşacak halim yok bu arada tıp 1 diyabet hastasıyım doğum süreci hastalığıma bağlı olarak gözlerimde gorme kaybına neden oldu. Açıkçası çocuk beni çok çok çok yıprattı. Geçen hafta saydım 7 gün içinde tam 23 saatimi kızımı uyutmaya çalışarak geçirmişim ve bu 21 aylık hali doğduğundan beri sürekli böyle. Her gün her gece saatlerce onu uyutmakta uğraşıyorum ve artık çok sinirleniyorum kızımın ayaklarına poposuna vuruyorum. Kendimi tutamıyorum kucağıma alıyorum yatağa neredeyse atarak bırakıyorum sonra çok pişman oluyorum pişmanlıktan dizlerimi dovmekten dizlerim mosmor oldu. Psikolojim çok bozuldu beni uyumuyor diye sinirlenmiş gören eşim beni sakinleştirip bırak ben uyutayım diyeceğine bana bağırıyor sen başlamıyorsun sen uyutamıyorsun benim annem 3 çocuğu nasıl büyüttü bilmem ne. Gece kızıma öyle vurduğum için gündüz çok moralim bozuluyor ve haliyle 21 ayın verdiği uykusuzlukla kizimla ilgilenemiyorum bile vakit geçsin diye sürekli ev temizliyorum o da benim peşimden dolanıp duruyor. Bir de bunların üzerine eşim beni cinsel yönden çok zayıf buluyormuş hiçbir cazibem kalmamış yatakta bir şey yaşamıyormuşum. Yapmaya hal kalmıyor ki bi günde toplam iki saat uyumuşum çocuk uyuyunca bende yatmak istiyorum yorgunum yapamayacağım diyorum eşime ne yaptın da yoruldun ki bütün gün evde yatıyorsun diyor. Annelik çok çok stresliymiş geçer diye hep bekliyorum ama sürekli yeni bir şey çıkıyor ne yapacağımı bilemez haldeyim isyan etmiyorum haşa Rabbime şükürler olsun kızım sağlıklı ama ona zihinsel olarak travma yaratacak bir şeyler yapmış olmaktan çok korkuyorum kendi travmalarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum buraya yazıp içimi dökmek istedim çünkü bunları eşim dahil hiç kimseyle konuşamıyorum
Rica ederim. Ne zaman konuşmak isterseniz yardımcı olmak isterim. Hepimiz belli süreçlerden geçiyoruz ama olan çocuklara olmasın. Üzülecek tonla şey var , bugünlerini güzel yaşasınlar ki ileri ki hayatlarıda güzel olsun. Eşinizle olan problemlerinizi muhakkak konuşarak çocuğunuz uyuduktan sonra çözün . Baktınız olmuyor evinize ilk önce şiddeti sokmayın eşinizin de size uygulamasına karşı çıkın siz de dahil olmayın. Şiddetin normalleşmesi çok üzücü hele ki bir kız çocuğu için. Lütfen biraz daha temkinli yaklaşın sizin yanınızda mis kokulu bir gelecek varÇok teşekkür ederim size bu yazdığınızı okumamıştım ama burdan okuduğum şeylerin de genel etkisiyle dediklerinizin nerdeyse tamamını uyguladım ve kızım az önce 5 dakika içinde uyudu şu an hüngür hüngür ağlıyorum ve çok kutluyum artık yaptıklarıma söylediklerime her şeye dikkat edeceğim
İnanın sütüm kızım 4 aylıkken uykusuzluktan yetersiz beslenmekten stresten dolayi kesildi yani buraya gelene kadar kızımla alakalı o kadar fazla şey oldu ki yani bana devlete verin vs tarzı şeyler yazmışlar kahroldum vücudumu beynimi aklımı 21 aydır kızım için öylesine zorladım ki yani belki de gerek yoktu bu kadar panik yapmaya dediklerinizi de uygulamaya gayret göstereceğim teşekkür ederimAnladığım kadarıyla emen bir bebek değil maması var ama uyku öncelerindr beslemeyin bu reflüye sebebiyet verebilir ve onu huzursuz yapıp uykuya dalmasına engel olabilir. 22 aylık olduğu için artık doktorunA danışıp mamayı bırakmanızı öneririm. Tek uyku mx 2 saat demişsiniz bu uyku kaç ve kaç arasında oluyor? Mesela ufak bir bilgi 2 den sonra yatırmayın. Öğle uykusunu hep 2 den önce uyusun. 5 ten önce uyansın. Sabah güne başlama saati mutlaka 7-8 olsun bu da gece uykusunu etkiler. Gün içinde bol bol onunla ilgilenirseniz hem etkileşiminiz artar hem de daha rahat uykuya geçirirsiniz. Uyku öncesi tablet tv gibi uyaran kullanmayın. 1-2 cesaret edin dışarı çıkın. Gezin ağaçlara dokunsun koşsun oynasın. Yapamam demeyin 2 defa çıktıktan sonra bakın size de nasıl iyi gelecek. Bebek arabanız varsa muhteşem olur. Belki bir uykusunu dışarıda yapabilir. Sabah kalkın güzelce kahvaltı ettikten sonra hava çok ısınmadan bi park turu yapıp eve gelin . Öğle uykusunu uyusun o arada siz işlerinizi yapın. Kalkınca ailecek gidin parka. Eşinizle de ortak bişeyler yapmış olursunuz hem
Rica ederim. Sağlıksız bir ortamda büyümesindense daha iyi olacağını düşünenler olabilir ama öncelik siz ve çocuğunuz olmalı. Ne kadar anneyle güzel bir ilişki, sakin bir hayat o kadar güzel olur herşey sizin durumunuzdaki sıkıntı yalnızlık ve eşiniz tarafından anlaşılamamak. Çocuk doğduktan sonra 3 yıl evlilikler zorlanıyor genelde süreci iyi yönetmeyi bilmemiiz lazım. Eşinizin davranışları kabul edilemez onun bu şiddeti sizi görmemezliği ve sizin kendinizi eksik hissetmeniz büyüyor büyüyor kızınıza yansıyor. Toplumumuzda erkeklerin ne yazık ki öfke kontrol problemi çok bu konuda muhakkak eşinizle konuşmalısınız. Bir de çocuk bakımını ve evin işlerini çok kolay sanıyorlar ama öyle değil insan tükeniyor. Davranışınız yanlış onaylamıyorum ama sizin ihtiyaçlarınızın giderilmemesi ve eşinizle oluşan şiddet durumu çocuğunuza yansıyor ne yazık ki.İnanın sütüm kızım 4 aylıkken uykusuzluktan yetersiz beslenmekten stresten dolayi kesildi yani buraya gelene kadar kızımla alakalı o kadar fazla şey oldu ki yani bana devlete verin vs tarzı şeyler yazmışlar kahroldum vücudumu beynimi aklımı 21 aydır kızım için öylesine zorladım ki yani belki de gerek yoktu bu kadar panik yapmaya dediklerinizi de uygulamaya gayret göstereceğim teşekkür ederim
Evi toparlamaya eşime yemek yetiştirmeye çalışırken
Pişman olduğunuzu yazdıklarınızdan anlayabiliyorum ama kahroldum ben ya..21 aylık bir kızım var .... çok sinirleniyorum kızımın ayaklarına poposuna vuruyorum. Kendimi tutamıyorum kucağıma alıyorum yatağa neredeyse atarak bırakıyorum
Allah rızası için yapmayın iyi ki buraya yazmışım kendimi düzelteceğim ben yapmak istemiyorum kendimi düzelteceğim ne olur hiç bir anne istemez kahroluyorum Allah rızası için ben yardım istemek istedim dersimi de aldım ne olur kötü yorum yazmayın ben bir insanım ne çektiğimi bilemezsiniz evladıma yansıtmaya hakkım yok ama ne olur buraya yapıcı yorum yazan insanlar var bakın bir şeyleri bu akşam düzeltmeye çalıştım ve başardım bu yazdıklarınızı görünce benim intihar edesin geliyor yalvarırım yapmayınZikkim yesin esiniz Insallah, usenmeyip sizi sikayet edecegim. Allah sizi de bildigi gibi yapsin emi
HaklısınızYanımıza moralsiz, mutsuz biri geldiğinde 15 dakika için de biz de mutsuz hissetmeye başlıyoruz. Enerji denen kavram aynı ortamdaki insanlara geçiyor. Siz bu kadar sinirliyken, eşinizle sürekli dövüşürken çocuktan Şirinler çizgi filmi sakinliği bekleyemezsiniz maalesef. Evin tüm enerjisi çocuğa geçmiş.
Ayrıca bugün yatağa atarsınız yarın atarsınız üçüncü gün beyin sarsıntısı geçirecek kadar hızlı düşer o yatağa. Kendinize gelin lütfen, sonrasında daha çok üzülürsünüz
Haklısınız çok haklısınız ben gerçekten kahroluyorum artık haftalarca uykusuz kalmamda umrumda olmayacak kızım içinPişman olduğunuzu yazdıklarınızdan anlayabiliyorum ama kahroldum ben ya..
El kadar bebe, eliniz nasıl kalkıyor..
Siz eşinizden çok yıpranmışsınız, artık kendinize hakim olmak da zorlaşmış ama kontrol etmek zorundasınız kendinizi. O çocuğun hiçbir günahı yok. Büyük ihtimalle evdeki gerginliği hissettiği için onun da anksiyetesi var, bebek diyip geçmeyin herşeyi hisseder bebekler..
Kardeşiniz, akrabanız filan yok mu boşanıp kaçabileceğiniz?
Yapmayın Allah rızası için yapmayın ben dersimi aldım ne olur yapmayın az önce bir şeyler başardım kızımla çok güzel vakit geçirdim hiçbir şey için geç değil düzelteceğim ne olur kötü bir şey yazmayınHaklısınız
Evet haklısınız düzelteceğim kendimi kızımdan başka kimsem yok ben çok hata ettim bundan sonra canımın son damlasına kadar uğraşacağım çok haklısınızPişman olduğunuzu yazdıklarınızdan anlayabiliyorum ama kahroldum ben ya..
El kadar bebe, eliniz nasıl kalkıyor..
Siz eşinizden çok yıpranmışsınız, artık kendinize hakim olmak da zorlaşmış ama kontrol etmek zorundasınız kendinizi. O çocuğun hiçbir günahı yok. Büyük ihtimalle evdeki gerginliği hissettiği için onun da anksiyetesi var, bebek diyip geçmeyin herşeyi hisseder bebekler..
Kardeşiniz, akrabanız filan yok mu boşanıp kaçabileceğiniz?
Biliyorum hiçbir şey bahane değil bir daha yapmayacağım ben evladımı çok seviyorum burda böyle yazınca insanlar anlamıyor gelip görüp yaşayamazsınız ki aynı şeyi benim kızıma nasıl baktığımı göremezler ki haklısınız çok haklısınız bir daha yapmayacağımHiç etrafınızda destek alabileceğiniz biri yok mu be kardeşim vurmak çözüm mü of çok kötü oldum inanın komşum olsanız birkaç saat bebeğinize bakar uyumanızı sağlardim lütfen birinden destek alın mutlaka çevrenizde mutlaka iyi biri vardır ve sizi anlayacaktır. Çözüm vurmak değil aman diyim yapmayın o travmalar kalır lütfen
Psikiyatriye gitmelisiniz eşiniz gitmiyorsa siz gidinEşime de vuruyorum bana kufur ediyor ben ona vurunca o bana daha çok vuruyor çocuğun gözünün önünde