- 19 Şubat 2023
- 214
- 92
- 29
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim bilgileriniz için. Oyun oynarken, konuşurken bazen de düşünürken her an yapabiliyor. Bı refleks gibi oldu. Bı ara bırakmıştı. Sonra tekrar başladı.Aslında sürekli uyarmanız daha da pekiştirmiş durumu. Böyle anlarda hiç elini çek ordan yapma annecim diye inatlaşmaktan ziyade dikkatini başka yöne çekmek lazım. Özellikle ellerini kullanacağı bir aktivite yaptırmak. Mesela bunu yaparken fark ettiniz. Aaa annecim çak diyebilrisiniz. Gel hamur oynayalım gel şunu yapalım. Parmaklarımızla 5 e kadar sayalım gibi gibi qma herşeyden önce çocuk bunu hangi anlarda yapıyor anlamak lazım bu bize neden yaptığının göstergesi olabilir.
Rica ederim. Siz yinede bi gözlemleyin oyun oynarken hangi anlarda yapıyor strese mi giriyor yoksa başka bir duygu mu? Bu size yol gösterici olacaktır. Bazı çocuklar da özellikle bunyaş grubu hareketi çok sever dolayısıyla sürekli otururarak yaptığı etkinliklerde kendini rahatlatmaya çalışabilir. Böyle anlarda da anlayın ki ayağa kalkıp bir şeyler yapmalı. Evde saklambaç gibi oyunlar oynayabilirsiniz dhaa hareketli ya da dans ederek heykel oyunu. Oturarak oynamayacağı herhangi bir oyun ya da dışarıda biraz temiz hava alıp parka uğramak iyi gelebilir. Siz bu hareketle ilgilenmeyin. Yavaş yavaş sönecektir.Teşekkür ederim bilgileriniz için. Oyun oynarken, konuşurken bazen de düşünürken her an yapabiliyor. Bı refleks gibi oldu. Bı ara bırakmıştı. Sonra tekrar başladı.
Hayır ağrı ya da alerjik olduğunu düşünmüyorum. Göbek deliği ile oynuyor içine içine. Yani sürekli açıyor göbeğini zıbın bile giydirdim onu bile çekip çıkarabiliyor.Acaba kaşınıyor, ya da bir ağrısı olabilir mi ? Bir de dokunuyor mu yaksa kasıyor mu? Ağır kızarıklık falan varsa bir alerji ya da deri kuruması olmuş olabilir. Bir de şunu merak ettim , kat kat giydirdiginiz halde nasıl göbek deliğini elleyebiliyor?