- 8 Aralık 2023
- 29
- 5
- 6
- Konu Sahibi Miriammels
Merhabalar kızım 7 aylık ve bir orta kalınlakta battabiye birde ince battaniye koyarak üzerinde oynatıyordum,her zamanki gibi sağa ve sola düşeceğini öngörerek sağına soluna büyük yastıklardan koydum,sadece kucağa alındığında rahatsızsa eğer birşeyden kendini arkaya atardı onun haricinde yerdeyken arka üstü hiç atmazdı,bir kere kendini attı ağladı hemen sakinleşti tam yine oturttum bu sefer bidaha güm diye attı arkasında ki yastık ondan 5cm arkasındaydı,şimdi ilkinde atınca eşim noldu canım dedi,dedim birşey yok kafa üstü gitti iyi ikinciye atınca bana öyle bir çıkıştı ve bağırdı ki,kızı mı sakinleştiriyim durumu kontrol altına alıp müdahele edebileceğim şeylere mi odaklanayım bilemedim.Bebek/çocuk illa ki düşe kalka büyüyecekler arkasına giyilebilir düşme yastığı almıştım daha henüz öyle bir şey görmediğim için giydirmiyordum yarından itibaeen giyecek,lakin öyle laflar işittim ki eşimden,sana kaç defa dedim bunu daha kalın yap,çocuğa birşey olursa bak sinirlendirme beni vs vs ya milyon tane laf.Ben kızım sakinleşsin gülsün diye kendi kafamı yere bam diye vurdum bak bende düştümm aaa diye kahkahalar attı kızım,bam güm vurdum ve canım halâ da acıyor yani battaniyeler olsa dahi evet sert darbede acıtıyor az da olsa acısı var zonkluyor yani,benim kızım kafayı bir yere ufacık çarpsa dahi ben aynı yere kendim vuruyorum bak aaa anne de vurmuş eh dövsün o yeri diye,söylediği sözler yemin ediyorum beni hem kendinden soğuttu hemde ben bile isteye düşürmüşüm gibi sözlerle iyice sen nasıl bir insansın ya diye içimi paramparça yaptı.Şimdi onca şeyin arasında kafa travması nedir.Ne kadar derecede tehlikelidir onu okuyorum çocuğum uyudu sakinleştire sakinleştire uyuttum,ve içim yanıyor ama çocuğuma birşey olacak diye.Normalde soğukkanlı olan ben,çocuğuma yansıtmamaya çalışıyorum,7 aylık baş kemik yapısı henüz gelişmemiştir diye endişem büyük,iç kanama vs yani anne olarak düşündüğüm her zaman en kötüsü eşim yattı ben ayaktayım söyleyin ben ne diyeyim ne yapayım