• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım için ne yapabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi pıratik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ek ne vereceğimi bilemiyorum 5. ayına giren çevremde bir çok bebek var kase kase muhallebiler sütlaçlar bebe büskivili mamalar bolca sular içiyor ve yiyorlar kızlar.

bebekleri tosun gibi onların ben sağlıklı olsun istiyorumm
çok kiloda gözüm yok dün ilk defa yoğurt ve kayısı tattı birde yaptığım yemeğin suyundan az verdim .. onlar kaseyle yediriyor ben en fazla 1 yemek kaşığı verdim. kayısıda yarım kayısı idi.

buğday unum var evde onla muhallebi olur mu pirinç unu mu alayım . ne dersiniz nasıl bir yol izleyeyim. neler tatdırayım ve ne kadar vereyim.

evde yaptıgın muhallebiyi inek sütüyle yapma canım
devam mamasıyla yap yada hazır satılıyor milupanın ülkerin onlardan al

evde yaptıgın muhallebiyi inek sütüyle yapma canım
devam mamasıyla yap yada hazır satılıyor milupanın ülkerin onlardan al

teşekkürler bugün ilk adımımı attım eşim doğal meyve püresi bisküvi almış

bisküviyi devam mamasına ufaladım 60 cl ye2 adet bebe bisküvisini anca yedi.

1 fincan yoğurt yedirdim

1 fincanda meyve püresi

kızlar kafam karıştı yalnız gaz yapmasın diye kızıma laktazsız yani gazı alınmış sütle yoğurt mayaladım tutmadı. acaba gazı alınmış olmasından kaynaklana bilir mi.

bende hazır pastorize doğal yoğurt verdim mecburen.

ne dersiniz normal sütle mi mayalasam acaba :emir_bebek:

dün misafirim vardı kızı benim kızla birlikte doğdu sayılır kerata ne bulursa yiyor. onu görünce kendimizi suçladık bu gün bizde aldık ama o şirin kızın yediğinin 20 de birini yedirdim ben .:utangac:

seninki de alışır canım benim daha yeni başladın sen
hem her cocugun iştahı aynı degil
benim kızım anne sütü dısında herşeye burun kıvırıyor

bugün yemedi kızlar anne sütüde az biraz emdi.

mama verdim olmadı

bisküvi ekledim tadı güzel olur yer diye suratıma püskürttü

yoğurt verdim miğdesi kalktı ooooooooooooooooof oof

canım eğer biberon kullanıyorsan sütlü( devam maması) ve bisküvi eritsen biberonla versen içmezmi

canım bebişin diş çıkarıyor olmasın. Benim kız 5 aylıkken çıkarmıştı. Arkadaşımın bebeği 4 aylıktı diş çıkardı....

eli hep ağzında sürekli tükürük çıkartıyor bilmem ki...

birde devam mamasına bisküvi verdim azda olsa yedi..

kemik suyuna biraz patates ezdim onu sevdi fakat fazla mı yükleniyorum ne dersiniz

k
eli hep ağzında sürekli tükürük çıkartıyor bilmem ki...

birde devam mamasına bisküvi verdim azda olsa yedi..

kemik suyuna biraz patates ezdim onu sevdi fakat fazla mı yükleniyorum ne dersiniz

merhaba canım
senin dediğin gibi bende kızıma ne verecemi şaşırıyorum ben kızıma bebelac ın meyve sebze pürelerini veriyorum bazende yogurduna katıp veriyorum ozaman maşallah yiyor tatlı şeyleri hiç yemiyo muhallebiyi kaşık mamalarını hiç sürtmüyo azına belki senin kide ttatlı şeyleri sevmez bide çok acıktığı zaman ek besin yedir ozaman mecbur yer belki bende hazır püre vermekle iyimi ediyorum bilmiyorum inşallah gerçekten doğaldır artık kendim yapmaya başlıcam burda biarkadaşımın kızı 7aylık hiçbişey yemiyo nerdeyse doktoru bi yemek kaşığı yese bile yeter demiş o yüzden üzme kendini fazla seninkide elbet alışr

k

merhaba canım
senin dediğin gibi bende kızıma ne verecemi şaşırıyorum ben kızıma bebelac ın meyve sebze pürelerini veriyorum bazende yogurduna katıp veriyorum ozaman maşallah yiyor tatlı şeyleri hiç yemiyo muhallebiyi kaşık mamalarını hiç sürtmüyo azına belki senin kide ttatlı şeyleri sevmez bide çok acıktığı zaman ek besin yedir ozaman mecbur yer belki bende hazır püre vermekle iyimi ediyorum bilmiyorum inşallah gerçekten doğaldır artık kendim yapmaya başlıcam burda biarkadaşımın kızı 7aylık hiçbişey yemiyo nerdeyse doktoru bi yemek kaşığı yese bile yeter demiş o yüzden üzme kendini fazla seninkide elbet alışr

haklısın ister istemez üzülüyorum işte. Ama kemik suyu ile patates bunu sevdi gibi

bende meyve püresi aldım sevdi. ara arada kendim yapıyorum

kızlar bu arada çiş sorunumuz arttı. fitil vermeden yapamıyor ara ara zeytin yağda içiriyorum.

suy içmeyi sevmiyor

rezene veriyorum onu seviyor...

fitil zararlı mı

merhaba arkadaşlar kızım kilo almıyor 4 ay 12 güünlük ve şuan 6 kg

boyu 66cm

boyuna göre kilosu azmış

3 haftadır mama da veriyorum ama iştahsız. çok ağladım eşim kızıma bakamıyorsun işin ne senin ilgilensen böyle olmazdı dedi yıkıldım inanın üzerine titriyorum yavrumun sinirde ağlaya ağlaya uyudum.

iştah nasıl açılır istemediğinde zorla mama versem kusuyor ne yapacağımı bilmiyorum.

boyu iyi dedi ama kilo az mış...

bana akıl verin ek ne verebilirim arkadaşlar :emir_bebek:
canım benim ya içimi acıttın valla ama sinirde oldum kusura bakma ama çok biliyo bu babalar hangi anne bebeğine bakamaz ya eminim şu an kızın canını istese verirsin
bi defa üzerine düşen en büyük görev eşinin sitemini duymazdan gel ve unut o sözleri sadece rahatla ne kadar stres o kadar az süt unutma bol sıvı al vitaminli beslen en azından sütün az olsada vitaminli olur kızını sık sık istemesede emzirmeye çalış sütünün olmaması senin elindeki bişey değil doktorunla rutin görüşmeler yaparak ek gıdalara geçişe başla kızının kilosu değil sağlıklı olması daha önemli bide sitede marka ismi veriliyormu bilmiyorum ama milupa inanılmaz kilo yapıyor çocuklarda ben milupayla büyüttüm kızımı mecburiyetten ama bence birinci önceliği kilo değil sağlıklı olması seninde benim gibi düşündüğüne eminim şunu unutma 'sen iyi bir annesin' çünkü iyi anneler evlatları için kederlenirler:teselli:

merhaba arkadaşlar kızım şuan 6 ay 12 günlük oldu yanı 7, aydan gün alıyoruz ve 6,5 kilo

şuan tek mutluluğum ise hareketli ve sağlıklı çivi gibi bir kız olması.

bolca doğal yemek yiyor mamayı yediremiyorum .

anne sütü ile birlikte ,semiz otu yemeği, sebze -yoğurt çorbası, meyve püreleri, günlük 350-400gr kadar yoğurt , pilav ,salata suyu,...doğal olan herşeyi yiyor ama katkılı hiçbirşeyi yemiyor.

görenler aaaa ne kadar zayıf diyor ama maşallah hareketli sağlıklı diyorlar eşimde üzülmüyor sağlıklı olsunda diyoruz...

şimdide diş çıkaracak bu yüzden sıkıntılı ne değişik bir duygu bu insan çağresiz kalıyor....

sıvı alımı azaldı iştahı azaldı hasta olmasından korkuyorum ama eşime belli etmiyorum

Back