Kızım için en iyisi sizce hangisi?

Merhaba bayanlar
Direk konuya geçeceğim 10 yaşında 6. Sınıfa giden bir kızım var..
Sorunu okulu ile alakalı,
Bu seneye kadar okulunda ortalama bir öğrenciydi,fakat karakteri biraz asidir ki bu sene banada sorun yaşattı ,geliştirdim kendimi karakteri oturuyor dedim..
Sınıfında arkadaşları vardır azdır ,biraz dikkat eksikliği var ve hiperaktif ama ileri derecede değilmiş rehber öğretmeni doktora gerek yok dedi.hareketli bir kız iletişimi kendini ifadesi bir yetişkin gibidir,
Sınıf öğretmeni kızımı yalnız oturtuyormuş kızım halinden memnun tabi. Ev ziyaretine geldi öğretmeni öğrenciyi tanımak içinmiş sorular sordu bir sürü özellikleri falan vs. Bana kötü huyları var mı dedi bende dağınıktır biraz dedim ,öyle değil başkasının eşyalarını almak gibi dedi. Sınıfta hırsızlık olayı olmuş dedi size söyledi mi bende hayır dedim.öğretmeni gidince kızıma sordum ,evet anne beni suçluyorlar dedi üzülerek .
Bir hafta sonu kızım keyifsiz anneyim hemen anladım sordum neyin var kızım anne dedi bugün sınıfta öğretmeni yerlerini değiştirmiş diğer kızlar itiraz etmişler kızım hep yalnız oturuyor ..derken kızımı en arkaya koymuş öğretmeni sınıfta en kısa diyebilirim buda itiraz etmiş göremiyorum beni buraya koymayın, ağlamış...sınıftan çıkmış arkasına bakmadan ,tabi sinirlendi kızım aslında saygısızlık yaptı biliyorum, öğretmeni sizin sınıf öğretmenliğini bırakıyorum demiş diğer öğrencilere,herkes kızıma faturayı kesince sınıfta 4kişi hariç hepsi kızıma cephe aldı..tabi onlarda çocuk biliyorum,ama kızım güvenlik görmeden okul dışına çıkmış bana çok bunaldım dedi hakaret ettiler dedi,,,bende
Öğretmene yazdım hocam kızım adına özür dilerim ,fakat okul dışına çıkmış ya başına bişiy gelseydi Bana bunun hesabını kim verecekti ,siz bir karar verdiniz ama fatura benim kızıma kesildi ,öğrenciler çok üstüne gitmişler ben böyle bir şeye izin veremem okulda psikolojik baskı görüyor dedim ,
Bana verilen cevap kızınız yaramaz şımarık ,kızınız rahatsız edilmiyor herkesi o rahatsız ediyor ,sınıftan çıktı gitti ,ben velisi olsaydım onu iyice döverdim,bütün öğretmenler ondan şikayetçi,çok istiyorsanız alın başka okula yazdır dedi,,,
Ben şok oldum okula gittim müdürle konuştum adam şaşırdı nasıl yazabilir bunları ben kızınızı seviyorum dedi konuyla ilgileneceğim bütün yazışmalarının hepsini hem müdüre hem rehber hocasına okuttum ...bütün diğer öğretmenlerle görüştüm biz sizn kızınızdan bu derece şikayetçi değiliz çocuktur dediler.. rehber öğretmeni inanamadı sizin anlayacağınız okuldaki hademeye kadar herkesle görüştüm. Ortak fikir diğer kızlar onunla çok uğraşıyor evet...oldu.. Sınıf öğretmenle hiç görüşmedim müdür rica etti gerçekten ,hastaymış güya sinirsel olarak...tamam dedik..
Bir kaç gün geçti kızımla hiç konuşmuyormuş muhatap almıyormuş,herkes cuma günü ona sarılırken kızıma sen bana sarılma istemiyorum demiş..benimki arkadaşlarının önünde mahcup oldum anne dedi..başına kâğıtlarla vurmuş öğretmeni öylesine hadi git bunuda annene yetiştir demiş ..Ben sessiz kaldım napcam ama bu tavırları öğrenciler içinde yaptığı için resmen kızım ne kadar etkileniyor bir bilseniz...
Sınıfta kötü kız ilan edilmiş arkadaşı anlatıyor bana ne yapsa suç herkes ona takılıyor diyor.. aslında ezik değil kızım aldırmamakta inat ediyor gibi görünüyor...sınav notları düştü baya kötü geçti,,soruları okumadan yapıyor sanki... sizce düzelir mi bu durum...Kızım başka okula gitmek istiyor..vereyim mi ..şimdi veli bilgilendirmeye girdim bütün davranış notlarını 2 vermiş sınıf öğretmeni .. geçen sene de aynı sınıftı çok iyiydi ,bilinçli yapmış diye düşünüyorum...napsam lütfen bir akıl verin ..eşim bana alırsan gittiği okulda Ya aynı şeyler olursa diyor..
öğretmene sizi Allaha havale ediyorum de ve okulunu değiş baktın aynı şeyler yeni okuldada oluyor kızını bir piskoloğa götür anca aklıma bunlar geldi

(Yukarıda kendi mesajımı da alıntının içine yazmışım, özür dilerim, acemilik🙈)
Bu sene ben de 6.sınıf rehber öğretmeniyim. Daha çok küçükler, evladım gibiler hepsi. Ve malesef birbirlerine karşı çok acımasızlar. Oturma planı yaparken çok rahat bir şekilde ben bununla oturmak istemiyorum diyebiliyorlar.Sınıfın en sorunlu karakteri de olsa arkadaşına "seni istemiyorum" cümlesini kuramazsınız diyorum. Bir sorun var ise önce benimle özel görüşürler, gerek görürsem karşı tarafı incitmeden ben yerlerini değiştiririm. Ama asla sınıfta bir kişiyi hedef tahtası haline getirmelerini izin veremem.İzin verirsem inanın birbirlerini incitmeleri onlar için çok kolay. Nesil çok acımasız. Fakat Öğretmeniniz de çok acımasız.
Yerinizde olsam okul değiştirmek sizi yol vs..açısından sizi çok yormayacaksa çocuğun ortamını değiştirdim.Bu yıl 3 tane öğrencim nakil geldi farklı okullardan, üçünün de anneleri çok panikti, ama çocukların alışması bir hafta sürdü.
Öğretmeni BİMER den şikayet ederseniz direk okula yazı geliyor, savunmasını istiyorlar, bir ceza almaz bence ama rahatsızlık verir, belki biraz daha dikkatli davranır. Sorunlu, merhametsiz, sevgisiz insan ne yaparsanız yapın değişmez bence. Siz çocuğunuzu uzaklaştırmaya bakın derim ben.

hastanede yatacak kadar sinirsel problemleri varsa öğretmen olmasın, o çocukta kalıcı travma oluşacak böyle giderse.

Kızlar bu konuda istişare yapacak pek insan yoktu etrafımda inanın çok yardımcı oldunuz ...teşekkür ederim ewt okuldan kesinlikle alacağım ,ve şikayetçi olacağım..eşim ekmek meselesi diyor sebep olmak istemiyorum diyor...sanmıyorum bişiy olacağını neden derseniz öğretmeni n eşi komiser tanınmış biri ve burası küçük bir yer..
bir şey çıkmayacaksa da siz uğraşın ki çocuğunuzun sahipsiz olmadıgını görsün ayrıca cocugunuz ona sahip cıktıgınızı bilsin, ekmeğinden olacaksa da ekmeğinden olacak hatalar yapmasaymış mesela.

Sanirim ortam degistirmek daha mantikli gibi. Kiziniz da ayni okulda devam etmek istemiyormus. Akloma baska bir cizum gelmedi. Ogretmenin mesaji bir egitimciye yakisacak mesaj degil.

En önemlisi kızımın anne vicdan azabı duyuyorum ben deyip sürekli kendini suçlaması oldu...özür dilemiş yüzüne bakmamış kızımın...Ben daha dileme artık bırak dedim ama anlamıyor eminim derste yine parmak kaldırıp öğretmene yine şirinlik yapmaya çalışıyordur...
Ay yazik ya kiyamam cocuk o..
Halbuki sevgisini verse ilgi gosterse ne kadar guzel olurmus sizin kizinizi da iyi gelecek olan bu bence.
Ben yerinizde olsaydim kesinlikle sikayeyci olurdum psikolojisi bozuk birinin cocugumun da psikolojisiyle oynamasina izin vermezdim.
Her cocuk ayni olmaz hepsinin farkli ozellikleri var onemli olan farkli cocuklara egitim verebilmek zaten yok yani esinin ne oldugu falan hic onemli degil ben olsam mahkemeye bile veririm.

Kızlar bu konuda istişare yapacak pek insan yoktu etrafımda inanın çok yardımcı oldunuz ...teşekkür ederim ewt okuldan kesinlikle alacağım ,ve şikayetçi olacağım..eşim ekmek meselesi diyor sebep olmak istemiyorum diyor...sanmıyorum bişiy olacağını neden derseniz öğretmeni n eşi komiser tanınmış biri ve burası küçük bir yer..

Yok mu sizin de tanıdıklar, birileri? Şöyle işleri hızlı tarafından almanıza vesile olacak?

Bu olay ekmek olayı değil kusura bakmayın, ne derdi ekmek olanın yapacağı davranış bu, ne çocuktan anlayanın.

Umarım böyle bir muamele ile karşı karşıya gelmek zorunda kalmayız oğlumun okul sürecinde ama ben şu halde çocuğumu böylesi bir zorbalığın ortasında bir gün fazladan tutamazdım. Ki bu zorbalığın başını çeken de sınıf öğretmeni yani, olacak iş değil.

Bu dediğimi de eleştiren bol çıkar ama, ben salt şikayet ile kalmazdım diyorum gerisini demiyorum artık.
İlave ediyorum: Çocuğunuz bugün bunalır kendini dışarılara atar, yarın başka yerlere dallanır budaklanır; zorbalık hiç hafife alınacak bir şey değil cidden bu sebeple intihara kalkışan çocuklar oluyor Allah korusun; bunu yapan ise bir "Öğretmen" .. Anne babadan sonra gelen kişi "Öğretmen"dir çocuk için ilköğretiminde, bu çok büyük bir hainlik, çocuğunuzu korumaya bakın o öğretmenden ve hiçbir şikayeti de esirgemeyin. Bugün sizin çocuğunuza bunu reva gören, yarın bir başka çocuğun sebebi olur, sessizce gitmeyin okuldan, ayaklandırın bi ortalığı.

Son düzenleme:
Ne Biçim okul orası öyle yahu

Öğretmeni şikayet edin.

Kızı da mümkünse daha kaliteli ve elit bir okula verin.
Çocuğun psikolojisi bozulur bu ortamda.

Allah cezasını versin!
10 yaşında çocuğun yüzüne bana sarılma istemiyorum demiş ya, insan olmadığını kanıtlamış!
Elinizden ne geliyorsa yapın, mesleğini icra edemesin artık o cani!
Bir çocuğun kalbini kırmak hele de arkadaşları yanındayken bunu bile bile yapmak caniliktir, diğer şeylere gerek yok, bu tek başına asıl adam dövmelik meseledir!!!

Bence almayın okuldan. Bir de kızınıza kırmadan kendini savunmasını öğrenin. Ben de eskiden daha naif bir tiptim ama baktım ki ne kadar kendini ezdirmezsen alttan almazsan insanlar o kadar sana laf söylemeye çekiniyor öyle olmaya başladım. Siz de kızınızın kendisini ezdirmesine izin vermeyin. İsterse bütün okul üstüne gelsin ama o savaşmayı öğrensin. Çünkü iş hayatında da var böyle tipler maalesef. Öğretmen konusuna gelince bence de şikayet edin ki akı karayı öğrensin. Ben olsam ve çocuğuma bu şekilde davranılsa hiç hoş tepki vermem. Ben öğretmenlerin sert olmasına ya da kişilik haklarını gasp etmeyecek şekilde ceza vermesine karşı değilim ama sizin yazdığınız apayrı bir şey ki bence siz de çocuğunuzun sorunlarının farkındasınız. Bunlar için de bir an önce bir pedagoga başvurun.

Bence bu ogretmen normal degil ne demek yani cocugundan herkes nefret ediyor, ben olsam doverdim deli midir nedir? Belli ki psikolojisi bozuk bir tip.

Kesinlikle BIMER?CIMER hangisi bilmiyorum acilen sikayet etmelisiniz acilen hem de

Bence cocugunuz normal bir insan, hirsiz falan da degil, siz de normal bir insansiniz ama ogretmeniniz cok rezil bir tip.
Yani bu sinifta kalmasin, ogretmen sevmiyor belli, cocugu hedef gosteriyor buna sebep motivasyonu da dusmus. Toptan okul degistirin derim, tebdili mekanda ferahlik vardir

Bir öğretmen bana ,kızımı dövmemi öğütleyecek???
Dünyayı başına yıkarım ,mesleği elinden alınana kadar uğraşırım.
Başka okula alın ya da kızınız şımarık dese sadece, onları anlarım ama dövmek kelimesi tepemi attırmaya yeter...

bu ne ya, psikolojisi bozuksa gitsin tedavi olsun çocuk eğitmeye okula gelmesin.cimer'e bimer'e şikayet eder bir de güzel dava açarım ona.okulunu değiştirmek için geç bile kalmışsınız bence.

Merhaba bayanlar
Direk konuya geçeceğim 10 yaşında 6. Sınıfa giden bir kızım var..
Sorunu okulu ile alakalı,
Bu seneye kadar okulunda ortalama bir öğrenciydi,fakat karakteri biraz asidir ki bu sene banada sorun yaşattı ,geliştirdim kendimi karakteri oturuyor dedim..
Sınıfında arkadaşları vardır azdır ,biraz dikkat eksikliği var ve hiperaktif ama ileri derecede değilmiş rehber öğretmeni doktora gerek yok dedi.hareketli bir kız iletişimi kendini ifadesi bir yetişkin gibidir,
Sınıf öğretmeni kızımı yalnız oturtuyormuş kızım halinden memnun tabi. Ev ziyaretine geldi öğretmeni öğrenciyi tanımak içinmiş sorular sordu bir sürü özellikleri falan vs. Bana kötü huyları var mı dedi bende dağınıktır biraz dedim ,öyle değil başkasının eşyalarını almak gibi dedi. Sınıfta hırsızlık olayı olmuş dedi size söyledi mi bende hayır dedim.öğretmeni gidince kızıma sordum ,evet anne beni suçluyorlar dedi üzülerek .
Bir hafta sonu kızım keyifsiz anneyim hemen anladım sordum neyin var kızım anne dedi bugün sınıfta öğretmeni yerlerini değiştirmiş diğer kızlar itiraz etmişler kızım hep yalnız oturuyor ..derken kızımı en arkaya koymuş öğretmeni sınıfta en kısa diyebilirim buda itiraz etmiş göremiyorum beni buraya koymayın, ağlamış...sınıftan çıkmış arkasına bakmadan ,tabi sinirlendi kızım aslında saygısızlık yaptı biliyorum, öğretmeni sizin sınıf öğretmenliğini bırakıyorum demiş diğer öğrencilere,herkes kızıma faturayı kesince sınıfta 4kişi hariç hepsi kızıma cephe aldı..tabi onlarda çocuk biliyorum,ama kızım güvenlik görmeden okul dışına çıkmış bana çok bunaldım dedi hakaret ettiler dedi,,,bende
Öğretmene yazdım hocam kızım adına özür dilerim ,fakat okul dışına çıkmış ya başına bişiy gelseydi Bana bunun hesabını kim verecekti ,siz bir karar verdiniz ama fatura benim kızıma kesildi ,öğrenciler çok üstüne gitmişler ben böyle bir şeye izin veremem okulda psikolojik baskı görüyor dedim ,
Bana verilen cevap kızınız yaramaz şımarık ,kızınız rahatsız edilmiyor herkesi o rahatsız ediyor ,sınıftan çıktı gitti ,ben velisi olsaydım onu iyice döverdim,bütün öğretmenler ondan şikayetçi,çok istiyorsanız alın başka okula yazdır dedi,,,
Ben şok oldum okula gittim müdürle konuştum adam şaşırdı nasıl yazabilir bunları ben kızınızı seviyorum dedi konuyla ilgileneceğim bütün yazışmalarının hepsini hem müdüre hem rehber hocasına okuttum ...bütün diğer öğretmenlerle görüştüm biz sizn kızınızdan bu derece şikayetçi değiliz çocuktur dediler.. rehber öğretmeni inanamadı sizin anlayacağınız okuldaki hademeye kadar herkesle görüştüm. Ortak fikir diğer kızlar onunla çok uğraşıyor evet...oldu.. Sınıf öğretmenle hiç görüşmedim müdür rica etti gerçekten ,hastaymış güya sinirsel olarak...tamam dedik..
Bir kaç gün geçti kızımla hiç konuşmuyormuş muhatap almıyormuş,herkes cuma günü ona sarılırken kızıma sen bana sarılma istemiyorum demiş..benimki arkadaşlarının önünde mahcup oldum anne dedi..başına kâğıtlarla vurmuş öğretmeni öylesine hadi git bunuda annene yetiştir demiş ..Ben sessiz kaldım napcam ama bu tavırları öğrenciler içinde yaptığı için resmen kızım ne kadar etkileniyor bir bilseniz...
Sınıfta kötü kız ilan edilmiş arkadaşı anlatıyor bana ne yapsa suç herkes ona takılıyor diyor.. aslında ezik değil kızım aldırmamakta inat ediyor gibi görünüyor...sınav notları düştü baya kötü geçti,,soruları okumadan yapıyor sanki... sizce düzelir mi bu durum...Kızım başka okula gitmek istiyor..vereyim mi ..şimdi veli bilgilendirmeye girdim bütün davranış notlarını 2 vermiş sınıf öğretmeni .. geçen sene de aynı sınıftı çok iyiydi ,bilinçli yapmış diye düşünüyorum...napsam lütfen bir akıl verin ..eşim bana alırsan gittiği okulda Ya aynı şeyler olursa diyor..
Whatsappa bir haber kanalına ulaşın. Başım geldi. Yıllar önce. Rezil etmediğine pişmanım

ablacım o okulda kalan çocuğunuz iyice çileden çıkar söyleyeyim. Yazık tek başına mücadele etmeye çalışmış çocuklar acımasızdır genel konuşmuyorum tabi ki de ama belli ki öğretmenleri de bu konuda ayrımcılık yapıyorlar. Hiç hoş bir şey değil. Öğretmeni de mümkünse şikayet edin , gerçekten benim bu yüzden başıma bir olay gelmişti lisede , beden eğitimi dersinde bacağımı sakatladım kırıldı , bacağım mosmor oldu kadına hastaneye gideyim dedim izin vermedi derse devam etti , ayağa bile kalkamıyordum arkadaşlarım müdüre kadar çıkıp söylediler müdür hiç oralı olmadı aynı gün kendi yeğeni de bizim okulda okuyor kavga çıkmış yeğeni dayak yemiş onu hastaneye götürmüş ,beni götürmedi. 8 saat ayağım morardıkça morardı eve zor geldim hastaneye gittiğimde doktor bile kangren olabilirsin nasıl bir öğretmen buna izin verir gidin şikayet edin dedi , benim salaklığım şikayet etmedim , sonuç olarak hem 2 ay derslerimden uzak kaldım hem de üstüne beden dersim 2 geldi , not ortalaması yüksek bir öğrenciydim sıfır vermiş karaktersiz kadın. O müdür de başka yere nakil olmuş nakil olduğu yerde ilin en iyi müdürü seçilmiş tabi bunu gördüm bir sayfada ağzıma geleni yazdığım için beni engellediler :) haa uzun uzun anlatıyorum kusura bakmayın ama o okulda kaldığı sürece kızınızın başına ciddi bir şeyde gelse ilgilenmeyecekler belli ki . En güzeli başka okula aldırmak.

Ben okula gittim öğretmenlere sordum bu sınıfı hep kızım rahatsız ediyormuş dedim diğer öğrenciler hiç mi yaramazlık yapmıyor ..mümkün değil dedi müdür bey ve öğretmenler.. Sınıf öğretmeni kızıma sınıfta senin annen diğer öğrencileri suçlamış diğer veliler duysaydı görürdü annen demiş . Tehtit etti resmen kızımı... müdür bey bana olurda açık konuşayım tartışırsanız 3 ay hastanede yatar dedi kadın için şikayetçi olmayın dedi..ahhh valla içimden neler geçiyor bir bilseniz..

Seni ne ilgilendiriyor bacım allasen o öğretmen senin kızının psikolojisini, gururunu, onurunu düşünüyor mu da sen onunkini düşüneceksin? Görevini düzgün yapamayacak haldeyse, akli dengesi yerinde değilse gitsin tedavisini olsun. Şikayetinizi yapın gerekli her birime. Müdürün tavrını da belirtin, her şeyi söyleyin. O da görevini yapmak yerine öğretmeni korumaya çalışıp sizi üstü kapalı tehdit ediyor.

Seni ne ilgilendiriyor bacım allasen o öğretmen senin kızının psikolojisini, gururunu, onurunu düşünüyor mu da sen onunkini düşüneceksin? Görevini düzgün yapamayacak haldeyse, akli dengesi yerinde değilse gitsin tedavisini olsun. Şikayetinizi yapın gerekli her birime. Müdürün tavrını da belirtin, her şeyi söyleyin. O da görevini yapmak yerine öğretmeni korumaya çalışıp sizi üstü kapalı tehdit ediyor.
Daha önce de söyledim, müdürün o öğretmenden yana bir çıkarı var, kendi uyarmamış bile öğretmeni, kendince sakinleştirip ağzına bal çalıp veliyi eve yollamış.
Size ne öğretmenin psikolojisinden gelirinden hayatından... sizin çocuğunuzun bu huzursuzluğunun dışlanmışlığının o yaşta yaşadığı mobingin ya da sizin uykusuz gecelerinizin o öğretmenin gözünde değeri var mı? Umursayan değer veren ve kendi imkanı yetersiz olan dört elle çalışır çözüm üretmeye çalışır sorun üretmektense...
Lütfen bu kararsızlığı bir kenara bırakıp yarın hemen harekete geçin

işte bunlar unutulmuyor dışlanmak kadar kötü birşey yok hep aklına gelecek o yavrucağın bende olsam mahkemeye verirdim o öğretmen yüzünden kız ne haldedir şimdi dışlanmış o öğretmen yüzünden herşeyin başı eğitimde ki öğretmenler yalakalık yapan en iyi öğrenci arkadaşları da sever ama böyle çocukları etkiliyorlar hem psikolojik hemde eğitimini !!!

X