Kızım için en iyisi sizce hangisi?

daha ne bekliyorsunuz?bu kadar pasif olmayın Allah aşkına o çocuğun günahı boynunuza dolanır.sadece öğretmen değil sizdede hata var.çocuğu başka bir okula alın veya başka bir sınıfa imkanınıza ve çocuğun isteğine bağlı.o öğretmenide hemen kanıtlarla birlikte şikayet edin bir uyarı gelse bile canı sıkılır ki bence ceza alır.

Ben okula gittim öğretmenlere sordum bu sınıfı hep kızım rahatsız ediyormuş dedim diğer öğrenciler hiç mi yaramazlık yapmıyor ..mümkün değil dedi müdür bey ve öğretmenler.. Sınıf öğretmeni kızıma sınıfta senin annen diğer öğrencileri suçlamış diğer veliler duysaydı görürdü annen demiş . Tehtit etti resmen kızımı... müdür bey bana olurda açık konuşayım tartışırsanız 3 ay hastanede yatar dedi kadın için şikayetçi olmayın dedi..ahhh valla içimden neler geçiyor bir bilseniz..
kesinlikle şikayetçi olun bu ne ya.. kızınız söz konusu.. yatsın hastanede canı cehenneme

Merhaba bayanlar
Direk konuya geçeceğim 10 yaşında 6. Sınıfa giden bir kızım var..
Sorunu okulu ile alakalı,
Bu seneye kadar okulunda ortalama bir öğrenciydi,fakat karakteri biraz asidir ki bu sene banada sorun yaşattı ,geliştirdim kendimi karakteri oturuyor dedim..
Sınıfında arkadaşları vardır azdır ,biraz dikkat eksikliği var ve hiperaktif ama ileri derecede değilmiş rehber öğretmeni doktora gerek yok dedi.hareketli bir kız iletişimi kendini ifadesi bir yetişkin gibidir,
Sınıf öğretmeni kızımı yalnız oturtuyormuş kızım halinden memnun tabi. Ev ziyaretine geldi öğretmeni öğrenciyi tanımak içinmiş sorular sordu bir sürü özellikleri falan vs. Bana kötü huyları var mı dedi bende dağınıktır biraz dedim ,öyle değil başkasının eşyalarını almak gibi dedi. Sınıfta hırsızlık olayı olmuş dedi size söyledi mi bende hayır dedim.öğretmeni gidince kızıma sordum ,evet anne beni suçluyorlar dedi üzülerek .
Bir hafta sonu kızım keyifsiz anneyim hemen anladım sordum neyin var kızım anne dedi bugün sınıfta öğretmeni yerlerini değiştirmiş diğer kızlar itiraz etmişler kızım hep yalnız oturuyor ..derken kızımı en arkaya koymuş öğretmeni sınıfta en kısa diyebilirim buda itiraz etmiş göremiyorum beni buraya koymayın, ağlamış...sınıftan çıkmış arkasına bakmadan ,tabi sinirlendi kızım aslında saygısızlık yaptı biliyorum, öğretmeni sizin sınıf öğretmenliğini bırakıyorum demiş diğer öğrencilere,herkes kızıma faturayı kesince sınıfta 4kişi hariç hepsi kızıma cephe aldı..tabi onlarda çocuk biliyorum,ama kızım güvenlik görmeden okul dışına çıkmış bana çok bunaldım dedi hakaret ettiler dedi,,,bende
Öğretmene yazdım hocam kızım adına özür dilerim ,fakat okul dışına çıkmış ya başına bişiy gelseydi Bana bunun hesabını kim verecekti ,siz bir karar verdiniz ama fatura benim kızıma kesildi ,öğrenciler çok üstüne gitmişler ben böyle bir şeye izin veremem okulda psikolojik baskı görüyor dedim ,
Bana verilen cevap kızınız yaramaz şımarık ,kızınız rahatsız edilmiyor herkesi o rahatsız ediyor ,sınıftan çıktı gitti ,ben velisi olsaydım onu iyice döverdim,bütün öğretmenler ondan şikayetçi,çok istiyorsanız alın başka okula yazdır dedi,,,
Ben şok oldum okula gittim müdürle konuştum adam şaşırdı nasıl yazabilir bunları ben kızınızı seviyorum dedi konuyla ilgileneceğim bütün yazışmalarının hepsini hem müdüre hem rehber hocasına okuttum ...bütün diğer öğretmenlerle görüştüm biz sizn kızınızdan bu derece şikayetçi değiliz çocuktur dediler.. rehber öğretmeni inanamadı sizin anlayacağınız okuldaki hademeye kadar herkesle görüştüm. Ortak fikir diğer kızlar onunla çok uğraşıyor evet...oldu.. Sınıf öğretmenle hiç görüşmedim müdür rica etti gerçekten ,hastaymış güya sinirsel olarak...tamam dedik..
Bir kaç gün geçti kızımla hiç konuşmuyormuş muhatap almıyormuş,herkes cuma günü ona sarılırken kızıma sen bana sarılma istemiyorum demiş..benimki arkadaşlarının önünde mahcup oldum anne dedi..başına kâğıtlarla vurmuş öğretmeni öylesine hadi git bunuda annene yetiştir demiş ..Ben sessiz kaldım napcam ama bu tavırları öğrenciler içinde yaptığı için resmen kızım ne kadar etkileniyor bir bilseniz...
Sınıfta kötü kız ilan edilmiş arkadaşı anlatıyor bana ne yapsa suç herkes ona takılıyor diyor.. aslında ezik değil kızım aldırmamakta inat ediyor gibi görünüyor...sınav notları düştü baya kötü geçti,,soruları okumadan yapıyor sanki... sizce düzelir mi bu durum...Kızım başka okula gitmek istiyor..vereyim mi ..şimdi veli bilgilendirmeye girdim bütün davranış notlarını 2 vermiş sınıf öğretmeni .. geçen sene de aynı sınıftı çok iyiydi ,bilinçli yapmış diye düşünüyorum...napsam lütfen bir akıl verin ..eşim bana alırsan gittiği okulda Ya aynı şeyler olursa diyor..
Canım kızının okulunu direk değiştir bu durumu benim yegnimde yaşadı yegnim 4 sınıfa kadar sınıf başkanıydı takdirler getirirdi falan okulda bir konu olmuş kızlar tuvaletinde bir erkek kızlar tuvaletine girmiş kapı altından kızlara bakiyormus benim yegnimde kız bu arada yegnim bu çocuğu dovuyor çocuk gidip öğretmene söylüyor öğretmen yegnimi başkanından aldı sinifca dediğin gibi cephe kurdular yegnim okula gitmek istemiyordu hep dalgın ödevlerini yapmazdı sınav notları hep düşük geldi 2. Donem okul değiştirdik şuan 7. Sınıfa gidiyor sınıf başkanı ve cuma günü karneleri alınıyor taktir getirecek okulda da ornek öğrenci secilmis okulunu değiştirin 2 .donem toparlanır yeni arkadaşlar yeni öğretmen bazen çocuklara iyi geliyor

En önemlisi kızımın anne vicdan azabı duyuyorum ben deyip sürekli kendini suçlaması oldu...özür dilemiş yüzüne bakmamış kızımın...Ben daha dileme artık bırak dedim ama anlamıyor eminim derste yine parmak kaldırıp öğretmene yine şirinlik yapmaya çalışıyordur...

Kızınızın ruhunda derin yaralar açılmadan bence şikayet edin öğretmeni... belli ki müdür ne şiş yansın ne kebap derdinde. Belki de öğretmenin eşinin bir şekilde desteğini alıp sizi sakinleştirmeye çalışıyor. Benzer dışlamayı bana resim öğretmenim yapmıştı aynı yaşlarda, ameliyat olup 2 ay geç başlamıştım okula, gelmeden önceki resimleri bir gecede çizmemi istemiş yetişmeyince sınıfta arkadaşlarımın önünde defalarca rencide etmişti. Üstelik mezun olana kadar devam etti. Bütün derslerim iyiyken 2 verirdi hep çünkü takmıştı bir kere. Annem okula ne oluyor diye gelince son sene 3-4 görmüştüm. Keşke o zamana kadar anlatsaydım:KK43: kalbim hala çok kırık , 33 yaşındayım ama hala ne o kadını affedebiliyorum ne de annemi(daha erken müdahale etmediği için)

Küçücük çocuğa resmen mobing uyguluyor ve diğer öğrencilerin hedefi haline getirmiş. Öğretmen böyle davranıyorsa çocuklar neler yapmaz. Çok üzüldüm kızınıza, yazık yavrum ya. Yetişkinler için bile çok zor bir durum kızınız yine iyi dayanıyor.

Hiç düşünmenize gerek yok alın kızınızı o okuldan, yazışmaları sakın silmeyin öğretmeni her yere şikayet edin. Böyle öğretmen olmaz.

Öğretmeni lütfen şikayet edin diğer öğretmenlerle kızınızın sorunu yokmuş
Kızınız 10 yaşında olabilir ama ona simdiden hayatta ona zorbalık yapanlara karşı dik durması gerektiğini öğretin
Kızınız degil öğretmen sınıf degistirmeli neden arkadaşlarından kopsun Özür dilemiş çocuk beğenmiyor bide hanfendi

Çocukların acıma duygusu empati duygusu da gelişmemisse off :KK43: siz yarın çocuğu alın okuldan. Şikayet edin öğretmeni.

Ben okula gittim öğretmenlere sordum bu sınıfı hep kızım rahatsız ediyormuş dedim diğer öğrenciler hiç mi yaramazlık yapmıyor ..mümkün değil dedi müdür bey ve öğretmenler.. Sınıf öğretmeni kızıma sınıfta senin annen diğer öğrencileri suçlamış diğer veliler duysaydı görürdü annen demiş . Tehtit etti resmen kızımı... müdür bey bana olurda açık konuşayım tartışırsanız 3 ay hastanede yatar dedi kadın için şikayetçi olmayın dedi..ahhh valla içimden neler geçiyor bir bilseniz..
İsterse 3 yıl yatsın hatta gerekiyorsa daha fazla yatsın. Böyle psikolojisi bozuk birisi öğretmenlik yapmamalı. Siz müdüre bakmayın, sizin önceliğiniz kızınız.

Şikayet edin bu edepsizi, hastanede mi yatıyor, ihraç mı ediliyor nolursa olsun. Bunları kendisi düşünecekti.

bende öğretmen maduriyeti yaşamış bir insanim ögrermeni unuttum mu hayir ama en cok arkamda duramayan susup pisip oturan annemi unutmadim
siz cocugunuza destek olun ki ardinda dag gibi bir annesi oldugunu bilsin
baska okulsa baska okul nasil mutlu olacaksa oyle yapin
en azindan o siniftakilerle surekli dip dibe durup hergun ayni sorunlari kafasinda cevirip durmaz
umarim kiziniz icin yep yeni bir sayfa olur herseyi unutur ve cok guzel bir egitim hayati olur cok basarili yerlere gelir
lütfen kizinizin arkasinda durun
ogrermen 3 ay yatarmis falan sizi baglamaz simdi gerekeni yapmazsaniz kizinizin egitim hayati avuclarinizdan kayip gider onune gecemezsiniz

Şimdi böyle konuları tek taraflı dinleyerek yorum yapmaktan hoşlanmam. Karşıdaki küçük bi çocuk şımarık da olabilir yaramazda bazı insanlar özellikle benim çocuğum istediği gibi davranır modunda sözde özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmek adına başıboş bırakıyorlar ama burdaki çocuk aile böyle bir yanlışta bulunuyorsa bile öğretmen öğretmenliğini yapmalı eğer rahatsız olduğu bi durum varsa rehber öğretmenle görüşüp aileylele iletişim kurmalı sınıf öğretmenliği ve rehber öğretmenliği bunun için var.
Şahsi fikrim kızınızı o okuldan alın başka bi okula bu kadar sıkıntılı durumun arasında öğretmeniyle arayı düzeltmeye uğraşacaktır artı arkadaşlarıyla düzeltmeye çalışacaktır bi süre uğraşır yapamazsa onların düşündüğü tarzda birisi olmaya başlar. Öğretmeni il milli eğtim ilçe milli eğtim cimer meb iletişim ne kadar yer varsa şikayet edin cimere şikayet ederken mesajların ekran resimlerini de ekleyin.
Kuzenim özel bi okula gidiyor yüklü miktar da ödemesi var. Teyzem bi kaç kez tehber öğretmeni aramış açmamış ulaşamamış geri dönememiş falan bizim kız biraz sorumsuz gibi herşeyi çok ciddiye almaz (ama böyle olmasının da yaşadığı ağır hastalık sonrası tedavi süreci falan çok yıpratıcı dönemlerden geçti ) neyse teyzem okulla iletişim kuramıyorum falan dedi gel teyze birlikte gidelim dedim öğretmeni aramış geri dönmemiş de açmamış da okula gittik öğretmeni güvenlikten aradılar kim diye sordu teyzemi duyunca bugün müsait değilim sonra gelsin dedi öğrenci işlerine gidelim teyze dedim şansımıza öğrenci işlerinde müdür müdüryardımcısı falan da vardı ordan öğrwnci işleriyle konuştum hocam rehber hocamızla görüşemiyoruz nasıl randevu alıcaz ne telefonu açıyor ne geri dönüyor diye müdürle müdür yardımcısı olduğunu bilmiyormuşum gibi davranarak müdür hemen dinlemeye başladı noluyo diye baktım dinliyo verdim gazı hocam böyle bir kurumda rehber hocayla bile görüşemeyeceksek nasıl olacak okul aile iletişimi falan derken müdür müdür yardımcına git ilgilen dedi hemn soruyo kimin velisisiniz diye bizim kızı söyledim hm evet bizde konuştuk falan dedi ama derken sinirlerim attı birden eee hocam dedim müdür yardımcımız olarak bizde konuştuk ama pek ilerleme olmadımı diyorsunuz hmm napalım o zaman küçük çocuğa bırakalım kaderini ilerdede seni elimizden gelen en iyi okullarq gönderdik ama sen seçimi bu yönde yaptın çocuktun falan ama seçimi sana bıraktık böyle bi kurumun öğretmenleri de böyle düşünüyor demekki bizde böyle düşünelim ee napalım o zaman bırakalım ne hali varsa görsün dedim müdür sinirlendi iyice arayın rehber öğretmeni ne işi varsa bırakıp ilgilenecek bi daha telefon açmadığını geri dönmediğini duymayacam dedi sağlam fırça iki dakika sonra rehber öğretmenin odasındayız çaylar kahveler hatta diğer öğretmenleriyle bile görüştürdü rehber öğretmen. Kısacası diyeceğim siz veliliğinizden eminseniz çocuğunuzun arkasında durun çocuğun arkasının boş olduğunı fark eden bazı öğretmenler ailesi ilgilenmiyor umrunda değil ben ne ilgilencem modunda oluyor. Çocuklarımız yaramaz olabilir umursamaz olabilir ama çocuğumuzun ilerki hayatını da kendi eline mi verelim napalım arkasında durup yanında destek olmazsak belki aralarda yanlış öğretmen yanlış ortam kaybolup gider

malesef her farklı olan öğretmenlerin istemi dışında olan çocuğa hiperaktif etiketi vurularak sınıf içinde en arka sıralara koyulup dışşandırılıyor.okulların yüzde doksanında bu durum var,böyle tipteki öğretmenlerin düşüncesi sınıfa ayak uydurmayan diğerleri gibi susmayan hakkını arayan her çocuk sınıfta kaybolur,akran zorbalığına maruz kalır.ama sorsanız doktora götürün derler ama arka sırayada öğretmenler iterler.okulunu değiştirin tek çözüm bu ,kaybedeceğiniz hiçbirşey yok,yalnızlaşan çocuklar dsha kötü sonuçlar doğuracak yollara saparlar

Öğretmeni şikayet edin,
Müdürü de şikayet edin.
Ne demek kavga çıkarsa 3 ay hastanelik olur.
Banane?
Küçücük çocukları da mı hasta etsin?
Siz Çocuğunuzun arkasında durmazsanız, kimse durmaz..
He ben olsam, elimde kagitlarla kafasina vurup, hadi git de simdi polis amcalara sikayet et, derdim 😡
Kendi yetmiyor, Sınıftaki çocukları da kiskirtiyor kızınıza karşı.
Sinirlendim gece gece.

Merhaba bayanlar
Direk konuya geçeceğim 10 yaşında 6. Sınıfa giden bir kızım var..
Sorunu okulu ile alakalı,
Bu seneye kadar okulunda ortalama bir öğrenciydi,fakat karakteri biraz asidir ki bu sene banada sorun yaşattı ,geliştirdim kendimi karakteri oturuyor dedim..
Sınıfında arkadaşları vardır azdır ,biraz dikkat eksikliği var ve hiperaktif ama ileri derecede değilmiş rehber öğretmeni doktora gerek yok dedi.hareketli bir kız iletişimi kendini ifadesi bir yetişkin gibidir,
Sınıf öğretmeni kızımı yalnız oturtuyormuş kızım halinden memnun tabi. Ev ziyaretine geldi öğretmeni öğrenciyi tanımak içinmiş sorular sordu bir sürü özellikleri falan vs. Bana kötü huyları var mı dedi bende dağınıktır biraz dedim ,öyle değil başkasının eşyalarını almak gibi dedi. Sınıfta hırsızlık olayı olmuş dedi size söyledi mi bende hayır dedim.öğretmeni gidince kızıma sordum ,evet anne beni suçluyorlar dedi üzülerek .
Bir hafta sonu kızım keyifsiz anneyim hemen anladım sordum neyin var kızım anne dedi bugün sınıfta öğretmeni yerlerini değiştirmiş diğer kızlar itiraz etmişler kızım hep yalnız oturuyor ..derken kızımı en arkaya koymuş öğretmeni sınıfta en kısa diyebilirim buda itiraz etmiş göremiyorum beni buraya koymayın, ağlamış...sınıftan çıkmış arkasına bakmadan ,tabi sinirlendi kızım aslında saygısızlık yaptı biliyorum, öğretmeni sizin sınıf öğretmenliğini bırakıyorum demiş diğer öğrencilere,herkes kızıma faturayı kesince sınıfta 4kişi hariç hepsi kızıma cephe aldı..tabi onlarda çocuk biliyorum,ama kızım güvenlik görmeden okul dışına çıkmış bana çok bunaldım dedi hakaret ettiler dedi,,,bende
Öğretmene yazdım hocam kızım adına özür dilerim ,fakat okul dışına çıkmış ya başına bişiy gelseydi Bana bunun hesabını kim verecekti ,siz bir karar verdiniz ama fatura benim kızıma kesildi ,öğrenciler çok üstüne gitmişler ben böyle bir şeye izin veremem okulda psikolojik baskı görüyor dedim ,
Bana verilen cevap kızınız yaramaz şımarık ,kızınız rahatsız edilmiyor herkesi o rahatsız ediyor ,sınıftan çıktı gitti ,ben velisi olsaydım onu iyice döverdim,bütün öğretmenler ondan şikayetçi,çok istiyorsanız alın başka okula yazdır dedi,,,
Ben şok oldum okula gittim müdürle konuştum adam şaşırdı nasıl yazabilir bunları ben kızınızı seviyorum dedi konuyla ilgileneceğim bütün yazışmalarının hepsini hem müdüre hem rehber hocasına okuttum ...bütün diğer öğretmenlerle görüştüm biz sizn kızınızdan bu derece şikayetçi değiliz çocuktur dediler.. rehber öğretmeni inanamadı sizin anlayacağınız okuldaki hademeye kadar herkesle görüştüm. Ortak fikir diğer kızlar onunla çok uğraşıyor evet...oldu.. Sınıf öğretmenle hiç görüşmedim müdür rica etti gerçekten ,hastaymış güya sinirsel olarak...tamam dedik..
Bir kaç gün geçti kızımla hiç konuşmuyormuş muhatap almıyormuş,herkes cuma günü ona sarılırken kızıma sen bana sarılma istemiyorum demiş..benimki arkadaşlarının önünde mahcup oldum anne dedi..başına kâğıtlarla vurmuş öğretmeni öylesine hadi git bunuda annene yetiştir demiş ..Ben sessiz kaldım napcam ama bu tavırları öğrenciler içinde yaptığı için resmen kızım ne kadar etkileniyor bir bilseniz...
Sınıfta kötü kız ilan edilmiş arkadaşı anlatıyor bana ne yapsa suç herkes ona takılıyor diyor.. aslında ezik değil kızım aldırmamakta inat ediyor gibi görünüyor...sınav notları düştü baya kötü geçti,,soruları okumadan yapıyor sanki... sizce düzelir mi bu durum...Kızım başka okula gitmek istiyor..vereyim mi ..şimdi veli bilgilendirmeye girdim bütün davranış notlarını 2 vermiş sınıf öğretmeni .. geçen sene de aynı sınıftı çok iyiydi ,bilinçli yapmış diye düşünüyorum...napsam lütfen bir akıl verin ..eşim bana alırsan gittiği okulda Ya aynı şeyler olursa diyor..

Bu sene ben de 6.sınıf rehber öğretmeniyim. Daha çok küçükler, evladım gibiler hepsi. Ve malesef birbirlerine karşı çok acımasızlar. Oturma planı yaparken çok rahat bir şekilde ben bununla oturmak istemiyorum diyebiliyorlar.Sınıfın en sorunlu karakteri de olsa arkadaşına "seni istemiyorum" cümlesini kuramazsınız diyorum. Bir sorun var ise önce benimle özel görüşürler, gerek görürsem karşı tarafı incitmeden ben yerlerini değiştiririm. Ama asla sınıfta bir kişiyi hedef tahtası haline getirmelerini izin veremem.İzin verirsem inanın birbirlerini incitmeleri onlar için çok kolay. Nesil çok acımasız. Fakat Öğretmeniniz de çok acımasız.
Yerinizde olsam okul değiştirmek sizi yol vs..açısından sizi çok yormayacaksa çocuğun ortamını değiştirdim.Bu yıl 3 tane öğrencim nakil geldi farklı okullardan, üçünün de anneleri çok panikti, ama çocukların alışması bir hafta sürdü.
Öğretmeni BİMER den şikayet ederseniz direk okula yazı geliyor, savunmasını istiyorlar, bir ceza almaz bence ama rahatsızlık verir, belki biraz daha dikkatli davranır. Sorunlu, merhametsiz, sevgisiz insan ne yaparsanız yapın değişmez bence. Siz çocuğunuzu uzaklaştırmaya bakın derim ben.

Benzer bir şeyi arkadaşım yaşamıştı küçükken ve onda travma yaşattı dışlanmak, öğretmenin onu görmezden gelmesi. O öğretmene denk gelene kadar da başarılı bir öğrenciydi, bir pedagogla görüşün bence nasıl yol izlemeniz gerektiğini ama okuldan alın bana kalırsa, arkadasım maalesef aynı sınıfta devam etmişti ve sonuc cok iç açıcı olmadı. O öğretmenin de yanına bırakmayın yazık kimler öğretmenlik yapıyor.

X