Çocuk Hastalıkları Kızım hasta dr. götüremiyorum:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
864
15 aylik kizim grip oldu ben de çok hastayim kizima da benden bulasti zaten.Sabah esim is yerinden izin aldi aile hek. gidecektik ama kizim kriz gecirdi asla ustunu giydirmeme izin vermedi agladigi icin atesi daha da yukseldi biz de goturemedik.Esimi yolladim dr. Şurup filan vermis ama kizim asla icmiyor siringayla da denedim ama asla kabul etmedi.Beni en cok endiselendiren hic bir sey yememesi sadece emiyor ama sutum de cok yok artik eskisi gibi degil napicam bilmiyorum yememesi sorun olur mu? Ateşi bazen 38 bazen 38.5 ustünü ince giydirdim hep ayagimda salliyorum kimsem yok gercekten yabanci bir sehirdeyim annem bizle kaliyordu fakat bizi bu hasta halimizle birakip ogluna gitti çok endiseliyim cok
GÜNCEL 8. SAYFA

Son düzenleme:
15 aylik kizim grip oldu ben de çok hastayim kizima da benden bulasti zaten.Sabah esim is yerinden izin aldi aile hek. gidecektik ama kizim kriz gecirdi asla ustunu giydirmeme izin vermedi agladigi icin atesi daha da yukseldi biz de goturemedik.Esimi yolladim dr. Şurup filan vermis ama kizim asla icmiyor siringayla da denedim ama asla kabul etmedi.Beni en cok endiselendiren hic bir sey yememesi sadece emiyor ama sutum de cok yok artik eskisi gibi degil napicam bilmiyorum yememesi sorun olur mu? Ateşi bazen 38 bazen 38.5 ustünü ince giydirdim hep ayagimda salliyorum kimsem yok gercekten yabanci bir sehirdeyim annem bizle kaliyordu fakat bizi bu hasta halimizle birakip ogluna gitti çok endiseliyim cok
dr ya goturmeniz daha uygun olur sanki :KK43:

Hastayken yememesi çok normal biz büyüklerin bile canı istemiyor çokta zorlamayı yemek için aynı şey 15 gün önce başımdan geçti keşke ilacını içebilir biraz toparlanır di hiç olmazsa geçmiş olsun bu arada

ateşi varsa üstünü giydirmeyin. bi battaniye atın üstüne.götürün doktora. ama aile hekimine götürmeyin.biz ne zaman gitsek ya hastaneye sevkettiler ya bi sonuç alamadık

Geçmiş olsun. soğuk komplek yap ayak, alın, koltuk altına yediği içtiği şeylerin içine katarak ilaç verebilirsiniz gerçi etkisi azalır ama olsun..ateşi yüksekse enfeksiyon ihtimali ve dolayısıyla antibiyotik kullanma mecburiyeti ortaya çıkabilir doktora götürmek için çabalayın yine de uyursa eğer öyle giydirip götürün.

Doktorunda kızınızı görmeden ilaç yazması yanlış.

Çocuk sonucta allem edip kallem edip göturn . Parka giidiyoruz falan deyin.
Çok geçmiş olsun

O ilaç içmeme sorunu bizde de mevcut malesef. Sadece basit ateş düşürücüleri içiyor. O da hastalık/huysuzluk oranına göre değişiyor.

Eskiler der zaten "hasta olduğuna yanmıyorum da huyu değiştiğine yanıyorum" diye.. Acayip aksi duruma geliyorlar. Onlar da haklı ama o ilacı zorla da olsa içirmek gerekiyor.

Şırınga da kar etmiyor anlayınca hiç bir şeyle kandırılmıyorlar. Ben canıma tak edince zorla tutup içiriyorum. Bugün 18 ay aşısı oldu mesela. Çocuk felci açısı ağızdan hemşireler hiç içer mi içmez mi demiyor direk boşaltıyorlar. Biz korkuyoruz aslında..
Eşimle yapamıyorum mesela korkuyor boğazına kaçacak diye hemen bırakıyor. Kv ile yapıyoruz.

Ayrıca üstüne değiştirmeme durumunda da dikkatini başka şeylerle çekerek yapın. Israr ederseniz inat eder çocuk kazanır..

tovbe yarabbim

cocuk giyinmediyse ustune bi battaniye de mi ortemediniz ben anlamadim doktora goturmeme sebebini

grip korkulacak birsey degil , yemek yememesi de normal

sizi emerek iyilesecek cunku sizde hatasiniz ve vucudunuzdaki antikorlar sutten kiziniza geciyor

yine de sarin bir battaniyeye goturun doktora

cocugu gormeden ilac yazan doktoru da allaha havale ediyorum yuh faha neler okuyacagiz burda acaba

çok geçmiş olsun. giydirmene gerek yok at üstüne bi battaniye, atlayın taksiye gidin bi an önce... olmaz ki böyle doktor görmeden...

Aile hekimine degil uzmana gidilir.
Battaniyeye sarmak zor degil herkes yazmis atesli cocuk zaten eldivene kadar takacaktiniz heralde.

• Beğen
Reactions: H E
tovbe yarabbim

cocuk giyinmediyse ustune bi battaniye de mi ortemediniz ben anlamadim doktora goturmeme sebebini

grip korkulacak birsey degil , yemek yememesi de normal

sizi emerek iyilesecek cunku sizde hatasiniz ve vucudunuzdaki antikorlar sutten kiziniza geciyor

yine de sarin bir battaniyeye goturun doktora

cocugu gormeden ilac yazan doktoru da allaha havale ediyorum yuh faha neler okuyacagiz burda acaba

Aynen katılıyorum
Artık çocuk da değil yani bebek aklıyla iş olmaz
Giyinsin giyinmesin en kötü bir battaniyeye sarar götürürüm bu kadar

Hasta oldugu icin istahi kapalidir her cocuk yapiyor bunu
Giyinmiyor kriz cikariyorsa sar bir battaniyeye gotur ozaman.
Ustunu tamamen ciplak birakma ilik bir dus aldir ve ince giydir...
Gecmis olsun..

• Beğen
Reactions: H E
X