Tuvalet Eğitimi kızım hala bezine çiş yapıyor!!!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
benimde kızım 22 aylık oldu annem yazdan beri altını açıyordu alışsın diye ama alışamadı güzel kızım çünkü yaz havalar güzel dışarı çıkmak lağzım olmuyorde yine bağlıyordum şimdi 2 gündür öğle vakti falan açıyorum soruyorum arada kızım çiş varmı diye evet derse gidiyoruz lağzımlığı oturuyoruz yapıyor gece tekrar bağlıyorum 1-2 kere kaçırdı sadece altına yaptıktan sonra gelip söylüyor benimki ben sormasam anne çiş demiyor bende sık sık soruyorum varsa var yoksa yok diyor bugun altı açıkken bir baktım kızım zorluyor kendini kaka yapacak anladım anne dedi kakamı var kızım dedim gel wc gidelim dur dedim birazcık yapmış tabi o arada gittik oturdu lazımlığa birazdaha yaptı bakalım ii gidiyor gibi ama endişelerimde var gece çok su içer kızım nasıl yapıcam gece nasıl kaldırıp götürücem wc ye bakalım biz alıştırma yapıyor gibiyiz umarım kolay adapte olur ve hemen kurtulur canım kızım deneyimli annelerden en etkili yolları yazmalarını rica ediyorum

2 yaşını doldurmamıştı kızım daha bezden kurtulduk şimdi 4 yaşında çok şukur hiç uğraştırmadı beni,pes etmemek lazım biraz sabır

benim oğlumda 2.5 yaşında ben de bu yaz başladım tuvalet eğitimine ama bizimkisi istekli olduğu için kolay oldu benim için......allah size kolaylıklar versin.

Bezden kurtulmaya karar verdiğine göre bezleri ortadan kaldır.ne gece ne gündüz.Çocuğuna bezin bittiğini ve bir daha hiç gelmiyeceğine inandır.Mutlaka sık sık tuvalete götür.Büyük oğlum lazımlıkla alışmıştı,küçük ise tuvalete yaparakalıştı.Kakanında onun bir parçası olduğunu düşünürlermiş ve su dökerken by by yapmak hoşlarına gidiyor(alışana kadar hemen su dökme oda görsün ).defalarca götürürsün yapmaz arkanı dönersin altına kaçırır. sabırlı ol olabilirsen 3 gün içinde sen pes etmezsen o mutlaka eder.gecede kaldırmalısın ama yürütki rüya sanmasın.yada altına naylon ser ama çıtırtı yapmıyan olsun.hadi kolay gelsin.

arkadaşlar yorumlarınızı okudum.benimde kızım 3 yaşına gircrk şubatta ve bi kardeşi var aralarında 2 yaş var.oglumu çok kıskanıyo kızım tüm aile ugraştık çiş dedittiremedik:1no2: nezaman nasıl der bilmiyorum ama bildigin tek şey bi anne elinden geleni yapsın çocugu yaparsa hemen yapar yapmazsa ısrarcı olmayın ben bu çiş meselesinin çocugun karakter yapısıyla alakalı olduguna inanıyorum.o yuzden zamanı gelipte halen çişini sölemiyen çocukların anneleri kendimizi şuçlamayalım delikafadulden emin olun onlar zamanı gelince kendiliginden yapacak üzülmeyin çünkü bende bekliyorum:1no2:

benim büyük kizim 2,5 yasindaydi 1 hafta sürdü gündüzleri birakmasi... 5 dakikada bir tuvalete oturtuyordum yapana kadar, yaptiktan sonra yarim saat sonra yine deniyodum...
geceleri tam 3 yasina basti, hastalanmisti gece devamli uyanmaya basladi, bende tam o firsatta zaten uyaniyor tuvalete alistirayim dedim.. 2 hafta gece en az 3-4 kez uyandirip yapana kadar basini bekledim.. sonra kendisi uyanmaya basladi cisi gelince...

kücük kizim simdi 2,5 yasinda ve bugünlerde alistirma gayretindeyiz.. alti ictigi meyve suyundan alerji yapip pisik oldu cani yaniyor bezi istemiyor... bende cikardim devamli 5 dakikada bir tuvalete veya lazimliga oturtuyorum... bakalim nasil olcak

kızım martta 3 yaşına girecek hala bir gelişme yok..:1no2::1no2:ekimde açmıştım konuyu hala tık yokk söylemiyorr senağlamayapınca altımı değiştir diyoobenneyaptımkibenneyaptımki

bu arada kızlar benim annem ablamın kızına wc yi söyle ögretti wc birlikte girip bak ben çişimi buraya yapıyorum diye diye ögrendi ... belki işe yarar

onu ben de denedim maalesef bizde işe yaramadı benimki de martta 2 yaşına girecek yaza ben de öğretmeyi düşünüyorum bakalım inşallah başarılı oluruz

canım senle aynı kızlarımızın yaşları
benim cadım lazımlığa yapıyo 2 yaşından beri
evim kira,o yüzden klozet yok malesef
yoksa çocuk turtmalığı oluyo ya onların üzerine onlar varsa rahat edip yapıyo onada
ama bu aralar cadı ara ara altına kaçırıyo nedense bende sebebini anlayamıyorum

benimkide ayni2,5yasinda ve hala söylemiyor.Tuvaletini yapacagi zaman banyo,baska oda gidip saklaniyor.Yanina gidip gel tuvalete gidelimdiyorum cik diye bagiriyor ve kapiyi kapatiyor.Anlayacagin yalniz degilsin :)

bizdede aynı 2,5 yaşında ve seninki gibi aynılarını yapıyo kafayı yiyorum.götürdüğüm zaman wc ye lazımlığa ve şişeye yapıyo ama sanırım tutamıyo off ya

büyük oğlumda pek sorun yaşamadım,önemli olan çişe alıştıktan sonra gece kaçırmalarının olmamasıdır,bazı annelerimiz gündüz bezsiz gece bezli alıştırmaya çalışıyorlar son derece yanlış ben büyük oğlumu asla gece bezlemedim geç saatte tamamen uyanmasını sağladıktan sonra cişe tuttum,ASLA UYUR HALDEYKEN ÇİŞ YAPTIRMAYIN bu çocuğun gece keçırmalarına sebeb olur kesinlikle tamamen uyanık olmasını sağlayın,inşallh küçük oğlumda abisi gibi başarılı çıkar bu çiş meselesinden 2 yaşında şuan yavaş yavaş başlıycaz Allahın izniyle.....KESİNLİKLE SABIR İŞİ ,ŞEFKATLE,SEVGİYLE ,KORKUTMADAN LÜTFEN

[sıze="2"]canım bende ilk başlarda dediğin gibi alıştırmaya çalıştım ama malesef geceleri ağlayarak uyandı veyapmayı reddeetti
mecburen geceleri bezliyorm malesef[/sıze]

ufff korkulu rüyam oldu bu çiş meselesi:tomato:
2 başarısız denememiz oldu önümüzdeki ay yeniden başlıyacağız umarım bu sefer olur:Saruboceq:
yoksa çıldıracağımmmmsenağlamasenağlama

ben kızımı çok erken çişe alıştırdım,
1,5 yaşına gelmemişti...
ne zevkli günlerdi o günler...
kendinize eziyet haline getirmeyin ve fazla düşmeyin çocuğunuzun üstüne...
siz ısrarcı oldukça,onlar inat ediyorlar çünkü...
onun klozetini de banyoya koyun hem siz oturun,hem çocuğunuz..
sizin yaptığınızı görünce o da yapar,
bir olmaz,iki olmaz ama üçüncüde olur,
o yaptıktan sonra alkışlayın,ödüllendirin..bez olayını tamamen kaldırın...
altına tabiki yapacaktır ama ısrarla yılmadan devam edin..
sık sık oturtun klozetine...gündüz bez bağlamayıp,gece yatarken sakın sakın bez bağlamayın...
yatağını koruyucuyla koruyun ve o dönemler gerekirse uykudan kaldırıp çişe oturtun ama
bence çişe alıştırmak için havaların ısınmasını bekleyin...daha kolay olacaktır...
Allah kolaylık versin hepinize...
sevgiler...

Benim oglumda 2,5 yaşında halen söylemiyor.çişin varmı oglum dedigimde koltugun arkasına saklanıp orda altına yapıyor.bekleyeceğiz ne yapalım:çok üzgünüm:

merhaba arkadaşlar bu konu benim de kabusum oldu bu ayın 24 de 3 yaşı bitecek oğlum var ve 2 yaşında başladım çişine alıştırmak icin kesinlikle alışmak istemediği gibi kakasından da korkup ağlıyor ve bende bun ca aydan sonra pes ettim bezlemeye başladım çünkü kakasınıda evin icine yapınca insan çileden çıkıyor ne ödüller ne masallar şarkılar beraber tuvalete girmeler yok yok hiç biri işe yaramıyor zaten bezine yapınca ne kaksından ne de çişinden rahatsızda olmuyor sanki hiç yapmamış gibi gayet rahat üstüne kaksını yapınca ben sordugumda yaptınmı kakanı gel değişelim oglum dediğimde hayır yapmadım diyor (( ve 3 ay sonra ikinci bebeğim geliyor kızım olacak inşallah bende o doğduktan sonra alıştırırım artık diyorum kıskançlık dönemide bitsin çok mu geç kalırım ?? bilemiyorum gerçekten çok zor bazı çocuklar icin tuvalet eğitimi !!!

benim oğlumda 26 aylık ama malesef o kadar uğraşmama ragmen alışamadı tuvalet lafını duymak istemiyor tuvaletini yapınca bezine anne beni temizle diyor ne yapacam bana önerileriniz varsa yazın lütfen

arkadaslar cocuk yaadi üzerinde ben ogluma büyük abdestini 1.5 yasinda ögretim 2 yasina dogruda cisine baslayalim dedim ters tepti 2 yasindan sonra ikisinide altina yapmaya basladi erken baslatmakta dogru degil cocugun ruhsal durumu cok önemli tabi benimde kabahatim var 2 yasina girdiginde 2 aylik bir ortamdegisikligi oldu sütten kesildi hepsini birden güya biraktiracaktim ama biraktim:) yeniden basladim sütten kestim önce sonra kaka simdi geldi cise sira yaaaa anne olmak güzel ama sabirli anne olmakkk zorrrr

ben büyük abdestini yaptirdigimzaman kilazte ona sifona bastirtiyorum güle güle kakalar diyoduk oglumda seviniyordu ama cisde öle bise yapmak istemiyo bezini cikartiyorumoglumcicisin var mi söyle dakka basi soruyom yok diyo sonra eee annne cis yaptimdiyo gülermisin aglarmisinnn

kızlar üçüz teyzesı olarak deneyımlerımı yazayım.asla ısrarcı olmayın bezlerı onların vucut parcaları gıbı oluyo ellerı kolları gıbı.bırakmaları zor oluyo.ayrılmak ıstemıyolar.3yas oncesı ıcın erken dıyo doktorlar.ancak 3yasında akılları erıyomus.eger ısrar edılırse ters tepıyo.alıssalar bıle tekrar basa donuyolar.yumusak konusarak once ıkna etmeye calısın kız cocukları anne erkek cocukları baba ornek olup beraber tuvalete gıtmelerı gerekıyo.ama alısma donemı cok zor gecıyo.gecelerı falan zor oluyo.tutuyolar uzun sure yapmamak ıcın.sonra zamanla alısıyolar.merak etmeyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…