Tuvalet Eğitimi kızım hala bezine çiş yapıyor!!!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gxuxlçin06

YERİNE SEVEMEM
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
2.269
0
316
Ankara
arkadaşlar sizler bebeklerinizi nasıl çişe alıştırdınız???benneyaptımki
kızım 2,5 yaşında.neler yaptınız?lütfen benimle paylaşın.....a.s.

canım benim ki 33 aylık tüm yaz ugraştım, denemediğim kalmadı,şarkılı türkülü danslı banyoya oyuncak bile koyup süsledim yok! inatla ben bezime yapıcam diyor o kadar... çaresiz rahatsız olup kendi söylemesini bekliyorum ve sık sık ona artık wc ye gitmeliyiz büyüdün ü empoze ediyorum...

benimkide ayni2,5yasinda ve hala söylemiyor.Tuvaletini yapacagi zaman banyo,baska oda gidip saklaniyor.Yanina gidip gel tuvalete gidelimdiyorum cik diye bagiriyor ve kapiyi kapatiyor.Anlayacagin yalniz degilsin :)

kıızm hadi bezi çıkaralım tuvalete yap diyorum.tamam anne diyor,gidiyoruz oturuyor kandırdım diyor.gün boyu 8-9 kereyi buluyor.sonunda bezini bağlıyorum 1-2 dk içinde yapıyor senağlamasenağlama ne zaman kendi kendine söyleyecek bekliyoruz bakalımm...CADIARZU

Canım benim il oğlum kendiliğinden 1.5 yaşında tuvalete gitmeyi öğrendi ama bu mutluluğumuz uzun sürmedi,,,ikinci oğlum dünyaya gelince diğer oğlum 3 yaşındaydıki geri altını ıslatmaya başladı hem gece hemde gündüz,,,şimdi 6 yaşında çok şükür kıskançlık dönemini atlattık gündüzleri ıslatmayı bıraktık geceleride 10 güne kadar ıslatıyordu babası ve ben geceleri sıkça kaldırıp onu terketmesine çalışıyoruz,,,,Ama bizi bu yaz küçük oğlum çok uğraştırdı oda bezine aşık bir çocuk tuvalete bir kaç kez yaptı oda büyük abdestini asla yapmayı reddediyor küçüğü yaptı,,,bir kaç kez çişini yaptıktan sonra tuvalletteki suyla oynadığı için azarlayınca bana kızdı artık tuvalete falan gitmez oldu,,,,çaresiz beze devam ediyoruz bir süre ara vermeyi düşünüyorum bende üstüne çok gidersem inat etmesinden korkuyorum çünkü,,,biraz uzun yazdım galiba,,,,,:))

arkadaşlar sizler bebeklerinizi nasıl çişe alıştırdınız???benneyaptımki
kızım 2,5 yaşında.neler yaptınız?lütfen benimle paylaşın.....a.s.

Ya ben ilkokula kadar geceleri yapardım .Ruhsal olabilir.Oadar bırakmışım kardeş gelince yeniden başlamışım geceleri.

ben ogluma birgün sabah kalktım oglumu çişe alıştıracam dedim kreşe verecektim çünkü. 23 aylıktı oglum. hiç bez baglamadım her 15dakikada bir çişe tuttum gecede baglamadım babası ve ben dönüşümlü olarak 2-3kez kalktık yaptırdık çişini. oglum 3.gün adapte olmuştu kendisi söylüyordu. zor olmuyor sadece biraz sabır gerekiyor. geceleride hiç kaçırmadı bende baglamadım.

canım ben 2 yaşını doldurunca bezini çıkardım bi daha ne gece,ne gündüz bağlamadım.1 hafta hiç biyere gitmedim sürekli onun peşinde gezdim altına kaçırmadan yakalayayım diye.baştan tuvalete gitmek istemiyolar altına da kaçırıyolar ama çok sabır gerekiyo. kayınvalidemin terasında(yaz günlerinde tabii)tuvaletini öğrettim.
kolay gelsin canım,zor iş çok sabır gerektiriyo.

evet çok zor bir durum.bakalım sabredeceğim.inşallah öğrenir...:Saruboceq::Saruboceq:

benim kizimd 2. yasinda ben kizimi gecen kis alistirdim yani iki yasindaysi zorla tuvaletine alistirdim ama benimde ömrüm bitti
bir gün banyo yapiyodu su sicakmis korktu dedim altina kakani yaparsan poponu yakarim dedim birkackere dedim birakti korku basa belaymis
yoksa hic kakasini yapmiyodu kücügünü iyi yapiyodu büyügünü yapiyodu birde baybay edelim dedim (ablamin teknigi ondan caldim )
kaka gidiyo bye bye dedimmi dahad cok sevinyodu alisti öyle iste ama neler cektim nele trden alistirma bezleri getirttirdim onlar iyi oldu disina cikarmiyodu :lepi: :jeyyar: :jeyyar: :jeyyar: :jeyyar:

acaba ben ne yapacam kızım 13 aylık inş bizimkide ugrastırmaz ammaaaa bizde genetik idrar kesesi küçüklügü var ben 11 yasıma kadar gece yatak suladım inş benim melegimde çıkmaz...of gerdi bu konu beni valla ... :S

bu arada kızlar benim annem ablamın kızına wc yi söyle ögretti wc birlikte girip bak ben çişimi buraya yapıyorum diye diye ögrendi ... belki işe yarar

canım 3 yaşına kadar çocuğun bezine yapması normalmiş uzmanlar öyle diyor.ben 3 yaşından sonra gündüzleri bezlerini bağlamadım çişin gelince wc gidecen dedim arkalarında dolaştım bir müddet öyle öyle alıştılar ama çocuk büyütmenin en zor dönemlerinden biri bence benim kızlarım 4 ve5;5 yaşındalar ama hala geceleri altlarını bağlıyorum geceyi nasıl bıraktıracam bilmiyorum
ay ne zor iş ya:bbo:

3 yasına kadar normal cok iyi bilirim bu konuyu aynılarını yasadık doktorlar uzmanlar ama caresini bulduk kızımın duvarına buluklar ğüneş olan bir resim satık bezine yaptığında günesi kapatıp yağmur yağdırıyorduk yapmadığı ğün ğüneşi boyayıp parlatıyoduk onun değimi parlatmak tabi ğüneşin ğülüp parlaması için yapmıyordu ve mutluu oluyordu yanlız cok da üzerine ğitme ters tepebilir

buayın 29da üçü bitecek bu yaz çok ugraştırdı ama beni hem söylemiyor hem wc ye gidince yapmıyordu oda inatlaştı bende tam üç ay sabırla ugraştım gerçi bu arada evin mayınlanmadık yeri kalmadısırnaşık şey ama sonunda alıştı
en kızdıgım sa annem ve kayın validemin ay ay bu paşamda kendi kendine öğrendi çiş yapmasını diye konuşmaları kafamçokkarıştı

benimkide ayni2,5yasinda ve hala söylemiyor.Tuvaletini yapacagi zaman banyo,baska oda gidip saklaniyor.Yanina gidip gel tuvalete gidelimdiyorum cik diye bagiriyor ve kapiyi kapatiyor.Anlayacagin yalniz degilsin :)

tam beni anlatmışsın.kızıma 3 günde öğretmiştim bu inat ediyor.Konu açılıncada konuyu değiştirmeye çalışıyor aklı herşeye eriyor hatta altı pisken oturmaz dışarı çıkmaz misafir yanına çıkmaz ben kakalıyım değiştir diyor ama nafile illaha beze yapacak bende şu nevrisizim(herşeye olumsuz cevap verme)dönemi bitince yapar diye bekliyorum.

22 aylık kızım var bende çok ugraşıyorum ama korkuyor bezinden başka yere yapmıyor çişini bide üstüne düşünce inatlaşıp çişi varsada yapmıyor bütüngün tutuyor bence çocukları bir yaşında alıştırmak gerekiyor o zamanlar inatlaşmayı bilmiyorlar tam

Bende ogluma erkenden alistirdim.Ilk lazimlik aldim,ona hic yapmadi.Direk wc ye alisti.2 yasindan önce tuvalet terbiyesi almis oldu.Ben her gittigimde onuda yanimda götürdüm.Bunun yarari olduguna inaniyorum.Cok sükür sorunsuz gectik.

arkadaşlar doktorlar 3 yaşına kadar beklememizi söylüyor. ben ilk kızımda deliye dönmüştüm çişe alıştırmak için yok yok yok 3 yaşı dolmadan söylemedi.. her yolu denedim ağladım bir gün en sonunda sinirden... şimdi küçük kızımda aynı çıktı 2,5 yaşında ve poposundaki bezden çok memnun onu zorlamıyorum. bu çocuğun akıllılığıyla değil kaslarıyla alakalı bi durum sakın fazla zorlamayın yapacağı varsada yapmıyolar çişlerini tuvalete yada lazımlığa... ne zaman kaslarını kontrol etmeye başlarlarsa çişlerini tutabilme ve söyleyebilme yeteneğini kazanıyorlar sabır diyelim...

kızlar çocuğu çişe alıştırırken kesinlikle istikrarlı olmalı bezi bi kez çıkardıktan sonra gece ve gündüz olarak ne olursa olsun bağlamamalısınız,1 hafta gerkirse evden dışarı çıkılmamalı bez bağlamamak için gece yatarken bi süre süt verilmemeli alışana kadar 2 3 kerede çocuk tam olarak uyandırılarak çişe tutulmalıdır ama dediğim gibi 1 hafta sabır..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…