- 10 Ekim 2020
- 1.997
- 8.771
Konu eski ama sizin kızınız da benzer durumdadır diye yazayım. 9 yaşında memem büyümeye başlamıştı ve doktora gittiğimizde ergenliğe girdiğimi söylediler. 12 yaşında da ilk kez regl oldum. Bir sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım.Selam. Kızınızn durum nedir ogrenebılırmıyım acaba
Doktor zaten takipte ise burada söylenecek pek bir şey olmaz sanırım. Meme büyümesi herkeste farklılık gösteriyor, ben çevremde de duydum benden daha küçük yaşta çıkanları.Tsk ederim benım kzımda bebeklıgınde kılo artısı vardı memesi vardı 5 yasında cevız kdr var prof atilla büyükgediz takıpde hormanları. Sıkıntı yok suanda 6 ay sonra bakılcak anne 123 29 kılo
Kızım 8.5 yasinda.göğüsleri biraz büyümeye başlamıştı,fakat bu aksam Genital bölgede tuylenme de başladığını gördüm ve cok endiselendim.bu hafta doktora goturucem.fakat bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar lütfen bana bişeyler yazın,çünkü çok endişeliyim. Daha çok erken.üzülüyorum ve uyuyamıyorum
Tuylenme 9 yasinda normal. Benim kizimdada tuylenme 9 yasinda başlamıştı. Bi dr a goturmekte fayda var iciniz rahatlar ama her cocuk farkli donemde giriyor ergenlige. Sanirim o yuzden bi sorun yok ve bu normal bi surec kiziniz dakiKızım 8.5 yasinda.göğüsleri biraz büyümeye başlamıştı,fakat bu aksam Genital bölgede tuylenme de başladığını gördüm ve cok endiselendim.bu hafta doktora goturucem.fakat bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar lütfen bana bişeyler yazın,çünkü çok endişeliyim. Daha çok erken.üzülüyorum ve uyuyamıyorum
Gayet normal bence.benim de 3. ya da 4. sınıftan sonra göğüslerim büyümeye başlamıştı.Büyudügü icin ağrı da oluyordu biraz. yakın arkadaşlarım da öyleydi.Kızların ergenliğe girişi biraz erken başlıyor endişelenecek bir durum yok bundaKızım 8.5 yasinda.göğüsleri biraz büyümeye başlamıştı,fakat bu aksam Genital bölgede tuylenme de başladığını gördüm ve cok endiselendim.bu hafta doktora goturucem.fakat bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar lütfen bana bişeyler yazın,çünkü çok endişeliyim. Daha çok erken.üzülüyorum ve uyuyamıyorum
Zaten kızlarda ergenlik en erken 8, ortalama 10.5, en geç 13-14 yaşlarında oluyor.Yani erken ergenlik denilen durum 8 yaşından önce başlamasıabur cubur hormonları bozuyor bu yasta cocuklar erkende ergenlıge gırıyor tv pprgramları vs ler cınsellıği ogrenmelerı erken ergenlıge yol acar 10 11 yasında girenler cok var
Regl oldugunuzda boyunuz ne kadardi ve uzamaniz reglden sonra kac ay sürdüDoktor zaten takipte ise burada söylenecek pek bir şey olmaz sanırım. Meme büyümesi herkeste farklılık gösteriyor, ben çevremde de duydum benden daha küçük yaşta çıkanları.
Bacağımda da tüylenmeler vardı ama öyle hormonsal nedenlerden kaynaklı kıl fazlalığım olmadı hiç. Kilomda da sorun yoktu. Sadece regl olduktan hemen sonra uzadım o dönemden sonra uzamam durdu, yaşıtlarıma göre kısa kaldım. Boyum 1.55 ve ailemde de öyle uzun insanlar yok.
Doktor takibindeyse benim haddim değil zaten ama boyu kısaysa spora yazdırın isterseniz. Erken regl olursa boy uzaması durabilir. En azından çevresel etkilere bağlı olan boy uzaması için elinizden geleni yapmış olursunuz.
Tabi ki Dr 'a götürün o ayrı ama bu kadar endişelenmeyin ben de 9 yaşında bu dediklerinizi yaşadım Dr götürdüler ama genetik dendi halamlar da erken regl görmüşler 11 yaşındaydım ben annem lisedeymis mesela . Eşinizin ailesinde vardır belki böyle bir durum.Kızım 8.5 yasinda.göğüsleri biraz büyümeye başlamıştı,fakat bu aksam Genital bölgede tuylenme de başladığını gördüm ve cok endiselendim.bu hafta doktora goturucem.fakat bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar lütfen bana bişeyler yazın,çünkü çok endişeliyim. Daha çok erken.üzülüyorum ve uuyu
1.47 olması gerek hatırladığım kadarıyla. Hep ufak tefek bir çocuktum ama ailemin boy ortalamasından kaynaklı çok beklentimiz yoktu zaten. Yine de sporla desteklenebilirdi.Regl oldugunuzda boyunuz ne kadardi ve uzamaniz reglden sonra kac ay sürdü
Daha uzar en az 5-6 cm daha uzarBenim kizimda 12 yasinda regl oldu 4 ay once.Boyu 150 uzamaz diye cok uzuluyorum bende.Spora yazdirdim ama daha kac ay uzarki
Aslinda kemik yaşı 1 yaş geri cikti 160 olsa sevinirimDaha uzar en az 5-6 cm daha uzar
Kizim 14 yaşını doldurdu artik o surec cokktaaan gecti. 15ine girmek uzere yakinda liseye gidecek ve ergenlige giriste hic bir sorun yasamadik hersey yolunda gitti ve gecti:))))Tuylenme 9 yasinda normal. Benim kizimdada tuylenme 9 yasinda başlamıştı. Bi dr a goturmekte fayda var iciniz rahatlar ama her cocuk farkli donemde giriyor ergenlige. Sanirim o yuzden bi sorun yok ve bu normal bi surec kiziniz daki