Kızım hakkında yardım istiyorum arkadaslar

Selam. Kızınızn durum nedir ogrenebılırmıyım acaba
Konu eski ama sizin kızınız da benzer durumdadır diye yazayım. 9 yaşında memem büyümeye başlamıştı ve doktora gittiğimizde ergenliğe girdiğimi söylediler. 12 yaşında da ilk kez regl oldum. Bir sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Tsk ederim benım kzımda bebeklıgınde kılo artısı vardı memesi vardı 5 yasında cevız kdr var prof atilla büyükgediz takıpde hormanları. Sıkıntı yok suanda 6 ay sonra bakılcak anne 123 29 kılo

Tsk ederim benım kzımda bebeklıgınde kılo artısı vardı memesi vardı 5 yasında cevız kdr var prof atilla büyükgediz takıpde hormanları. Sıkıntı yok suanda 6 ay sonra bakılcak anne 123 29 kılo
Doktor zaten takipte ise burada söylenecek pek bir şey olmaz sanırım. Meme büyümesi herkeste farklılık gösteriyor, ben çevremde de duydum benden daha küçük yaşta çıkanları.

Bacağımda da tüylenmeler vardı ama öyle hormonsal nedenlerden kaynaklı kıl fazlalığım olmadı hiç. Kilomda da sorun yoktu. Sadece regl olduktan hemen sonra uzadım o dönemden sonra uzamam durdu, yaşıtlarıma göre kısa kaldım. Boyum 1.55 ve ailemde de öyle uzun insanlar yok.

Doktor takibindeyse benim haddim değil zaten ama boyu kısaysa spora yazdırın isterseniz. Erken regl olursa boy uzaması durabilir. En azından çevresel etkilere bağlı olan boy uzaması için elinizden geleni yapmış olursunuz.

TAvuk tuketmeyin bol hareket ettirin meyve falan tüketin birde siz hangi yaşta girdiniz buda onemli

Konu ile ilgili olarak ben de yazayım M miiraynaz kızım Temmuz'da 5 yaşına girecek,bebekliğinden beri biraz kiloluydu o sebepten memeler belirgindi hep.Rutin kontrolüne götürdüğümde erken ergenlikten şüphelendi doktorumuz,hormonlarına bakıldı,rahimde büyüme var mı,kemik yaşı nedir diye araştırıldı,her şey normal çıktı ama yine de doktorumuz 6 ay sonra tekrardan çağırdı,paketli gıdaya kısıtlama,TV ve tablete günlük toplamda 1 saat verdi,videolar ergenliği tetikleyici öğeler içerdiği için kısıtlandı. Kızım şu an 22 kilo ve 107 cm.Bu arada ben 11 yaşımda adet oldum ve adetten sonra boyum uzamaya devam etti, herhangi bir fiziksel aktivitem olmamasına rağmen161'im. Tek sorun yumurta rezervinin azalması olacak malum her adette yumurtaları kaybediyoruz. Umarım öteleyebildiğimiz kadar öteleriz ergenliği.

Tsk ederım canım benım kızımda bebeklıgın berı kılolu suanda 123 29 kılo mayıs 10 5 yasına gırıyor ama yumurtalık fln norm hormanları 6 ayda bakılıcak suanda hepımıze allah yardımcı olsn prof atilla büyükgediz goturuyorum paketlı ürünleri bırak bizde.

Tuylenme 9 yasinda normal. Benim kizimdada tuylenme 9 yasinda başlamıştı. Bi dr a goturmekte fayda var iciniz rahatlar ama her cocuk farkli donemde giriyor ergenlige. Sanirim o yuzden bi sorun yok ve bu normal bi surec kiziniz daki

Gayet normal bence.benim de 3. ya da 4. sınıftan sonra göğüslerim büyümeye başlamıştı.Büyudügü icin ağrı da oluyordu biraz. yakın arkadaşlarım da öyleydi.Kızların ergenliğe girişi biraz erken başlıyor endişelenecek bir durum yok bunda

Benim genital bölge kıllanmam o kadar erken başladı ki 8 yaşlarında filan. Hafif kıllar da değil baya 30 yaşında kadının kılları gibi. Hiçbir sorunum da yok şükür. Adeti 13 yaşında oldum.

abur cubur hormonları bozuyor bu yasta cocuklar erkende ergenlıge gırıyor tv pprgramları vs ler cınsellıği ogrenmelerı erken ergenlıge yol acar 10 11 yasında girenler cok var
Zaten kızlarda ergenlik en erken 8, ortalama 10.5, en geç 13-14 yaşlarında oluyor.Yani erken ergenlik denilen durum 8 yaşından önce başlaması

Regl oldugunuzda boyunuz ne kadardi ve uzamaniz reglden sonra kac ay sürdü

Tabi ki Dr 'a götürün o ayrı ama bu kadar endişelenmeyin ben de 9 yaşında bu dediklerinizi yaşadım Dr götürdüler ama genetik dendi halamlar da erken regl görmüşler 11 yaşındaydım ben annem lisedeymis mesela . Eşinizin ailesinde vardır belki böyle bir durum.

Benim kizimda 12 yasinda regl oldu 4 ay once.Boyu 150 uzamaz diye cok uzuluyorum bende.Spora yazdirdim ama daha kac ay uzarki

Regl oldugunuzda boyunuz ne kadardi ve uzamaniz reglden sonra kac ay sürdü
1.47 olması gerek hatırladığım kadarıyla. Hep ufak tefek bir çocuktum ama ailemin boy ortalamasından kaynaklı çok beklentimiz yoktu zaten. Yine de sporla desteklenebilirdi.

Yaz tatilinde regl olmuştum ve o sıra boyum uzamıştı. Okullar açılınca arkadaşlarım şaşırmıştı hatta uzamışsın diye. O yüzden aklımda kalmış bu muhabbetler. Sonrasında da hiç uzamadım. 2-3 aylık bir süreçte aniden boy atmıştım. Kişiden kişiye göre değişir tabii. Benim sürecim böyle oldu.

Üzülmenizi gerektirecek bir durum degil . Benim kızımdada erken ergenlik belirtileri başlamıştı . Oda yaklaşık o yaşlardaydı. Kaç kez doktora götürdüm ve boyu ve gelişimi normal dedi , yani yapacak bişey yokmuş o zaman. Şimdi 11 yaşında ve boyu 165 civarı yani gayet uzun ama hala adet olmadı sanırım hala uzayacak gibi :) .
Bence korkularınız yersiz. Kızınıza bolca egzersiz yaptırın örnegin basketbol voleybol gibi sporlar ve beslenmesine dikkat edin .

Bilgi vereyim kendimden 10 yaşında 158 civarı boydayken(spor takımında olduğum için biliyorum) regl oldum. Uzamam aylar değil yıllar boyu sürdü 172yim. Annem 162 babam da 188.

Bizde baba tarafindan genetik olarak boy uzaması cok uzun süre yavaş yavaş devam ediyordu. Bir anda boy atma hicbirimizde olmadı.

Ben de 10 yaşında regl oldum. Öncesinde boyum aniden uzadı, diz ağrısından ağlıyordum. Ama kısa kalmadım, orta boyluyum 1,63 boyum.
Yumurta rezervi açısından da korkulacak bir durum yok bence. Türk kadınının ortalama menapoz yaşı 52. Tabii daha erken de olabilir ama otuz yaş civarı çocuk sahibi olabilir bu bilgiye göre

Tuylenme 9 yasinda normal. Benim kizimdada tuylenme 9 yasinda başlamıştı. Bi dr a goturmekte fayda var iciniz rahatlar ama her cocuk farkli donemde giriyor ergenlige. Sanirim o yuzden bi sorun yok ve bu normal bi surec kiziniz daki
Kizim 14 yaşını doldurdu artik o surec cokktaaan gecti. 15ine girmek uzere yakinda liseye gidecek ve ergenlige giriste hic bir sorun yasamadik hersey yolunda gitti ve gecti:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…