Kızım hakkında yardım istiyorum arkadaslar

prag

Hayat güzeldir
Pro Üye
22 Aralık 2011
1.574
1.647
41
Kızım 8.5 yasinda.göğüsleri biraz büyümeye başlamıştı,fakat bu aksam Genital bölgede tuylenme de başladığını gördüm ve cok endiselendim.bu hafta doktora goturucem.fakat bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar lütfen bana bişeyler yazın,çünkü çok endişeliyim. Daha çok erken.üzülüyorum ve uyuyamıyorum

üzülmeyin çaresi var diye biliyorum.
maalesef bu devirde hormonlu gıdalar ve çevresel uyaranlar çocukların erken ergenliğe girmesine sebep oluyor.
adet olmasını sağlayan hormonlar harekete geçmeden konunun uzmanı bir doktora gitmeniz çok faydalı olur ki gideceğinizi söylemişsiniz.
4-5 yaşındaki çocuklarda bile tüylenme hatta adet duymuştum.
yediklerine dikkat edin doğal beslenmesine gayret edin. tavuktan kesinlikle uzak durun en organik dediklerinde bile ilaçla şişirilme ve doğal olmayan beslenme var, yumurta bile masum değil artık.
bir arkadaşımızın bebeğinde daha anne karnındayken yumurtalıkta kist oluşmuştu ameliyat ettiler doğar doğmaz.
doktor "kesinlikle mısır yemeyin yedirmeyin" demişti...

Kimilerinde erken başlıyor tüylenme veya adet görme. İlkokula kadar inebiliyor yaş. Ha ne kadar normal, müdahale gerekir mi bilemem, bunları öğrenirsiniz de, olağanüstü bir şey değil yani.

Teşekkür ederim teselliniz için. İnşallah birsey çıkmaz.daha küçücük yaa.

Kimilerinde erken başlıyor tüylenme veya adet görme. İlkokula kadar inebiliyor yaş. Ha ne kadar normal, müdahale gerekir mi bilemem, bunları öğrenirsiniz de, olağanüstü bir şey değil yani.
Ya işte psikolojik olarak hazır olmayınca ve daha erken diye düşününce bi anda şok etkisi yarattı bende.pztsi doktora gidicez.

Geçmiş olsun.. kızınız kilolu mu??
Bir tanidigimin kızı da dediginiz yaşta göğüsleri belirmeye başladı ve tuylendi.. bacaklarında da vardı hatta.. Şimdi 11 yaşında ve annesi artık ona ağda yapıyor.. Tüm vücut hemde.. bu yaz ilk defa ona göre bir sütyen aldı ve giydiriyor.. dr gittiler ama değişen birşey olmadı.. abur cubur ve hareketsizlik ten kaynaklanıyor muş.. basketbola başlatıp ambalajlı gıdaları kestiler.. şimdi daha da iyiye gidiyor durumu.. en azından cogalmiyor tüyler.. ama geriye dönüş olmuyormuş malesef..

Tesekkur ederim.Hayır kilolu değil.tam yasinda ve ideal kilosunda.boyu ve kilosu açısından yaşına uygun. fakat sütü çok fazla tüketiyor. İzin vermesemde gizli gizli abur cubur yediğini de fark ediyorum.

Benım kızım eylulde 10 yasını bıtırecek senın kızın kadarken anynı belıtıler bızde de olustu cocuk endokronıne gıttık erken ergenlık olmadıgını tedavıye gerek gormedı kucuk olsaydı artıları eksılerı dusunmeden tedavıye baslardık dedı cunkı vurulan ıgne ılerıde kemık kırılmalarına kemık erımesıne neden oluyomus oyuzden tedavıye sıcak bakmadı erken ergenlık olarak gormedı
Sızde doktora gıdersenız doktorun gorusunu yazarsanız cok sevınırım mukayese etmek adına bana yardımcı olmus olursunuz cunkı bende sızın gıbı cok uykusuz kaldım kabullenemedım

Mutlaka paylaşıcam. Teşekkür ederim biraz rahatladım suan.

üzülmenizi gerektirecek bi durum yok 2-3 sene erken girecek sadece. ama bi doktora götürüp hormon takibi yaptırmanızı öneririrm. yaşadığınız yer sıcak ve kurak bi bölgeyse ergenliğe daha çabuk geçiş sağlıyor. bazen tüylenme daha erken olabiliyor. ben 5. sınıftayken adet olmuştum. hiçbi sıkıntısını da görmedim.

Mutlaka paylaşıcam. Teşekkür ederim biraz rahatladım suan.
benim kızım 3 yaşında ama ilerisi için çok korkuyorum bende ne yapacağım nasıl yapacağım diye...bana da haber verirseniz çok sevinirim...

Peki aynı belirtiler varmıydi o yaşında?suan ne durumda ilerleme oldumu?

Işte sorun ettiğim konuda o.2 3 yıl erken girecek olmasi.henuz bebekleri ile oynayan ip atlayan bir cocuk.okulda başarı oranı düşebilir.birde okulda asla tuvalete girmiyor buda bizim için büyük bir sorun olur.psikolojik olarak buna hazırlayabilecegimi sanmiyorum

Gunumuz problemi..
Korkacak bir sey oldugunu dusunmuyorum ama yine de hormon seviyesine baktirmakts yarar var
Gecmis olsun

abur cubur hormonları bozuyor bu yasta cocuklar erkende ergenlıge gırıyor tv pprgramları vs ler cınsellıği ogrenmelerı erken ergenlıge yol acar 10 11 yasında girenler cok var

C
Peki aynı belirtiler varmıydi o yaşında?suan ne durumda ilerleme oldumu?
canım goguslerının acıdıgını soyledı bana bı kac ay sonra buyudugunu farkettım o zaman doktora goturdum suan gelısımı devam edıyo cok sukur adet olmadı daha ama onumuzdekı kıs olabılır
Bız artık boya yoneldık eve barfıks aldık sureklı asılıyo denız kenarında yasadıgımız ıcın yazın hergunyuzuyo boy uzamasına faydalı yıyeceklerden tuketıyo yanı en azından bı tarafı kazanalım dıye cabalıyoruz
Ben psıkolojık olarak etkılenırmı dıye cok endıse ettım cok sukur oyonden bı dıkıntımız olmadı kendını goguslerını saklamadı kambur durmadı yada ıcıne kapanmadı telefondan gırdıgım ıcınyazmak cok zor oluyo anlatımdahatam yokturdur ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…