Kızım erkek olmak istiyormuş acil yardım..deliricem

Hayır küçükken barbie bebeklerle oynar onlara kıyafet tasarlayan,arkadaşları kız olan ve bugüne dek bu anlamda hiç belirti vermeyen bir çocuk..Bir kaç ay evvel ergenliğe girişle beraber bedenindek değişimle beraber kız sıfatından utanç duymaya başladı..O günden sonra saçını kestirdi kısacık,Erkek kıyafetleri giymeye başladı.O dönemde bir erkek çocuğa aşık olduğu ve dikkate alınmadığını öğrendim öğretmeninden.Daha sonrasında bu çocuğu bir kaç kez telaffuz ettiğinide duydum..
Bu mesaj her şeyi ortaya koyuyor tamamen kadın olmaktan duyulan utanç. Altında hiç bilmediğiniz şeyler yatıyor. Daha bugün bir kitapta denk geldim. İnsan psikolojisi cidden hala gizemli. Durum psikolojik ve umarım o harika uzmanı bulursunuz

Terapist ayarladım yarın terapiye başlayacaklar..Kızımda bundan gayet memnun oldu..Ben kızıma son zamanlarda kıyafet konusunda hiç karışmıyordum ama saçını eşek traşı edince bende tel koptu..Yani herşeyin bir dur dediği nokta oluyor,bu da beni alarma geçiren şey oldu ve ağzından o sözler döküldü..Umarım terapimiz güzel sonuçlanır
Bence giyimine, saç kesimine vs karışmayın istediği gibi yapıp hevesini alsın. Yine güvenli ve yaşına uygun olduğu müddetçe tabii ki. Saçını kısa kestirmesi kötü bir şey değil ben de küçükken çok heveslenirdim

Bilimsel değil çünkü iki cinsiyet var ve bu cinsiyeti biz değil doğa/tanrı/evren neye inanıyorsanız o daha biz embriyo iken belirliyor ve bu değişmez bir şey. Kromozomlarınızda bulunan bu bilgiye göre vücut buna göre hormon salgılıyor. Cinsel yönelim ile cinsiyet ayrı şeyler. Erkek/kadın prototipi toplumsal bir kod. Bir erkek etek giymek istiyor diye kadın olamaz mesela. Kadının etek gitmesi toplumsal bir kod cinsiyetle/biyoloji ile ilgisi yok.
Velhasıl mevcut tıbbi şartlarda cinsiyet değiştirilemez. Memeni de kestirsen, rahmini de aldırsan 1000 yıl sonra mezarın bulunup açıldığında kadın mezarı açılmış olacak.

Yazdığım şeyle sizin yazdıklarınızın hiçbir alakası yok. Biyolojik cinsiyet şu anki şartlarda değiştirilemez, evet, ama cinsiyet disforisi yaşayan insanlar vardır, trans bireyler vardır. Elimiz kolumuz kadar gerçek. Siz bilimselden ne anlıyorsunuz bilmiyorum.

Yazdığım şeyle sizin yazdıklarınızın hiçbir alakası yok. Biyolojik cinsiyet şu anki şartlarda değiştirilemez, evet, ama cinsiyet disforisi yaşayan insanlar vardır, trans bireyler vardır. Elimiz kolumuz kadar gerçek. Siz bilimselden ne anlıyorsunuz bilmiyorum.
Evet bunların olduğunu biliyorum. Yaşadıkları kötü bir durum. Ama yaşadıkları cinsiyet disforisi değil toplumsal cinsiyet disforisi aslında. Saçları kısa kestirmek, makyaj yapmak, tırnak uzatmanın biyolojik cinsiyetle bir ilgisi yok. Trans bireyler var tabii ki ama translık psikolojik bir durum. Hastalık vs demiyorum asla ama normal olmadığı aşikar. Bir insanın bedenine yabancılaşması kendine yanancılaşmasıdır. Çünkü insan o bedendir.

Çok naif bir kız..Bu işte bir iş var..Zamanında bts grubunu falan takip ediyordu. Bu durumonların eseri olabilir Yahut boşanmış olmak ve benim yaşadığım zorlukları gördüğünden.Ama her halükarda bu kız bunlara yönelecek bir kız değildi.Çıtır pıtır naif bir kız bunu durduk yere istiyor olamaz..Translığa hemen boyun eğip kabullenme aşamasında olduğumu düşünmüyorum.13 yaşında bunu kabul edip saygı duymak bence ona yapılmış en büyük hata ve bencillik olur..Kanım dondu.Allah düşmanımın başına bile vermesin diyorum düşünün.Ve şu an aklı başında destekler çok kıymetli gerçekten..Nereden başlamalıyım bilemiyorum..psikolog mu endokrin mi psikiyatri mi..kaleminize sağlık arkadaşlar şimdiden
endokrin dr ları hormon degerlerine vs bakar,
belkide kızınızın erkeklik hormonları baskın olduğu için böyle hissediyor olabilir.
dehşete kapılmadan önce bir dr a gösterin hormonsal bir sıkıntı yoksa başka yollarına bakarsınız ama lütfen çocuğunuza böyle dehşete düşmüş şekilde davranıp tartışmayın belkide elinde olmayan bir durum söz konusudur.

Son düzenleme:
kızınız daha ergenlikte, hormonal geçişleri vardır. mesela regl başladı mı? bunlar önemli detaylar, bir psikolog yardımı ile gerçekten öyle mi hissediyor bir geçiş dönemi mi üstüne gitmeden anlamaya çalışın. aklıma Angelina Jolie'nin de erkek olmak isteyen kızı geliyor, şimdi kadın olduğuna karar verdi. Bunlar ergenlikte yaşanabilecek süreçler, önemli olan onunla inatlaşmamak, malum ergenlikte ebeveynler ne diyorsa tersinde inat edilebilir.

Yani kızı haksız da bulmadım, güç denmiş o bir yana Türk toplumunda kadınlara yer yok, varolmak için yer yok, ancak bir erkeğin eşi/yancısı/yardımcı elemanı olabiliyorsun, esas kız olamıyorsun. Yasal veya toplumsal olarak bir erkeğe eşit olamıyorsun, ben eşitim dediğinde ya psikolojik sorunlu diyorlar ya da yüzüne abuk subuk konuşuyorlar.

Şöyle bir tavsiyem var, imkan varsa yaz bitmeden bilet alın bir Batı Avrupa ülkesine vınlayın. Özellikle yaz diyorum, istediği gibi giyinsin ama saygısızlığa uğramasın, gezsin takılsın sokakta eşit saygı görsün, 'adam' yerine konsun, medeniyet görsün. Kadın olmak=ezilmek kodlamasından kurtulsun. Söyleyeceklerim bu kadar, yazılacak şey çok, kıza da gayet hak veriyorum yani bizim ülkede kadın olup ne yapacak, işyerinde ayrımcılık, sosyal hayatta saygısızca tavırlar, eve geliyorsun tüm işler tepene biniyor ... bunları kıza söylemeyin tabi😁😁😵‍💫

Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuş:KK43:Allah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi:KK43:
Belki geçicidir

Ergenlik dönemine gecmis, hormonlari tavan yapmis durumdadir bu yaslarda. Öncelikle destek alin, ona farkettirmeden kadinlarin keyif alicagi seyleri birlikte yapmaya bakin tabi öncelikle kizinizin keyif alicagi seyleri secin. Mesela kuaföre gitmek, alisveris yapmak, makyaj kurslari gibi. Genclerin en sevdiyi seyleri ama biraz daha kadinsal yönden yapin keyif alarak beraber. Mutlaka uzman desteyi alin. Belki yasadigi bir olaydan etkilenmistir veya iyi anlastigi bir arkadasindan etkilenmistir, biraz daha öne cikma duygusu, hersey olabilir.

Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuş:KK43:Allah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi:KK43:
Normalde buna karşı cıkılmasına karşıyım . Yani insanlar cocuklar xinsiyet değiştirebilir. Ama sizin durumunuzda şunu da düşündüm evde erkek / baba olmadıgı için . O rolü üstlenmişte olabilir. Psikoloğa elbette götürün. Duruma göre ilerleyin. Zaten kolay kolay değişmiyorlar öyle . Benim 2 arkadasım kızdan erkek oldu. 1 tanesi gerçekten hissettiği için . Ama diğernin psikolojik oldugunu düşünüyorum şahsen

Ve lütfen sonunda kesin olarak hala değişmeye kararlıysa sadece destek olun ve savunun💖

Arkadaşlar çocuğum henüz 13 yaşında ve henüz lgbt olmuş gibi davranamam.Bu konuyu kabul edip ben translara saygılıyım diyip oturarak çocuğuma yetişkin gibi karar aldırmayı teşvik edemem.O yüzden lutfen ama lutfen konuyu lgbt minvalinden çıkarın! Şu an tedavi sürecine girmesi gereken bir hasta var ve çocuk! Translık konusunda gazel okuyacak bir topic değil bu!
Zitlasirsaniz inada binebilir. 6 yaşından beri hisleri ne kadar gerçek acaba. Zorbalığa uğraşmış falan olabilir mi. Bunun etkisiyle bu şekilde hissediyor olabilir mi? Önce ona sarılın ve ne olursa olsan hersekilde onu sevdiginizi ve desteklediğinizi söyleyin. Ama bunun için şimdilik net karar vermesinin mümkün olmadığını ve altında başka bir bilinçaltı sebep mi var yoksa gerçekten böyle mi hissediyorsun anlamak için uzmanla görüşelim diyin. Çünkü isteksiz giderse hiçbir işe yaramaz.
Umarım geçicidir.

Bilimsel değil çünkü iki cinsiyet var ve bu cinsiyeti biz değil doğa/tanrı/evren neye inanıyorsanız o daha biz embriyo iken belirliyor ve bu değişmez bir şey. Kromozomlarınızda bulunan bu bilgiye göre vücut buna göre hormon salgılıyor. Cinsel yönelim ile cinsiyet ayrı şeyler. Erkek/kadın prototipi toplumsal bir kod. Bir erkek etek giymek istiyor diye kadın olamaz mesela. Kadının etek gitmesi toplumsal bir kod cinsiyetle/biyoloji ile ilgisi yok.
Velhasıl mevcut tıbbi şartlarda cinsiyet değiştirilemez. Memeni de kestirsen, rahmini de aldırsan 1000 yıl sonra mezarın bulunup açıldığında kadın mezarı açılmış olacak.

hermafroditleri de mi duymadınız

Cinsiyet değiştirme ameliyatı olanların %85inin pişman olduğu istatistiksel olarak kanıtlandı. Psikolojik destek alması gerekiyor. Allah yardımcın olsun. Onu düzeltmek için seni doğru insanlarla karşılaştırsın.

Cinsiyet değiştirme ameliyatı olanların %85inin pişman olduğu istatistiksel olarak kanıtlandı. Psikolojik destek alması gerekiyor. Allah yardımcın olsun. Onu düzeltmek için seni doğru insanlarla karşılaştırsın.

hangi istatikte
mahalle kahvesi istatiği mi

Umarım sadece çocukça bir düşüncedir büyüdükçe aklı başına gelir psikolojik terapi iyi gelir bence

Delirecek bir durum yok. Trans insanlar vardir. Ve bu insanlar kendilerini bildi bileli karsi cins olarak hisseder. Tabiki beraber terapi destegi alin. Kendini rahat hissedecegi sekilde giyinmesini, saclarini yapmasini destekleyin. 18 yasina gelince duruma gore devam edersiniz.
Dislike atanların niye attığını anlamadım.
Bazı gençler kore dizilerinden cart curt özenip imaj değiştiriyorlar. Bir süre sonra geçiyor. Bazıları kendini bildi bileli farklı cinsiyette hissediyor.
Mesela beni kesseniz, bin tane de eşcinsel görsem kendi cinsime aşık olamam.
Dislike niye anlamadım kadın neyi yanlış demiş

Mesela hermafroditlerde doğuştan iki cinse ait üreme organları bulunuyor. Translarda bu durum yok. Trans kadınların çoğu penisiyle de gayet mutlu. Penis gidince seksten zevk alamıyorlar zaten. Sakalıyla malafatıyla ben kadınım ve lezbiyenim diye gezen trans var. Beyana göre, hisse göre cinsiyet belirleniyor. Hermafroditlikteki doğuştan gelen anatomik bir durum. Anomali.

X