Kızım erkek olmak istiyormuş acil yardım..deliricem

Çok naif bir kız..Bu işte bir iş var..Zamanında bts grubunu falan takip ediyordu. Bu durumonların eseri olabilir Yahut boşanmış olmak ve benim yaşadığım zorlukları gördüğünden.Ama her halükarda bu kız bunlara yönelecek bir kız değildi.Çıtır pıtır naif bir kız bunu durduk yere istiyor olamaz..Translığa hemen boyun eğip kabullenme aşamasında olduğumu düşünmüyorum.13 yaşında bunu kabul edip saygı duymak bence ona yapılmış en büyük hata ve bencillik olur..Kanım dondu.Allah düşmanımın başına bile vermesin diyorum düşünün.Ve şu an aklı başında destekler çok kıymetli gerçekten..Nereden başlamalıyım bilemiyorum..psikolog mu endokrin mi psikiyatri mi..kaleminize sağlık arkadaşlar şimdiden

Çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama sakin davranmaya çalışın. Ben Almanyada yaşıyorum ve şuan burdada bu konu çok güncel, artık çocuklara 14 yaşından itibaren cinsiyetlerini kendilerinin seçme hakkını sunuyorlar, yasa henüz onaylanmadı ama okullarda buna uyma mecburiyeti getirildi. Ve öğretmen arkadaşlarımdan bu hakkı kullanan çok çocuk olduğunu duyuyorum, yani yalnız değilsiniz. Üzerine fazla giderseniz, busefer işi inada bindirebilir belki. Bu gerçek hisleride olabilir ama yaşanan bir travmadan dolayıda böyle düşünceler ortaya çıkabiliyormuş ve genelliklede bu ikincisi söz konusuymuş. Bu yüzden biran önce iyi bir pädagog ile görüşün bence, önce siz yalnız gidip, nasil davranmanız gerektiği hakkında bilgi alın. Bunun için maddi imkanınız varmı? Allah yardımcınız olsun inşallah

İlkokuldan ortaokula geçişte bende erkek gibi giyinip saçlarımı kısa kestiriyordum .siz üstüne dusutugunuz için daha da inada bindirmis olabilir mi o_O

Hatta bir keresinde halam kıyafetime karışmış ben kız gibi giyinmem demişim ben hatırlamıyorum ama hala hatırlatıyor halam bana unutmamış

Belki geçici bir hevestir üstüne düşmeyin ama yardım alın

İnanın çok zor bir durum.. Başa gelmeden anlaşılmıyormuş.Bende sizler gibi saygı duyuyordum trans bireylere. Ama anne olunca olay bambaşka. Dünyam kararmış durumda..Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (yalan söylemediyse tabi)..
Bu durum da yine diyorum etkilenmiş olabilir. Sanırım erkeklerden hoşlanıyor ama kendini de güçlü hissetmek için erkek olmak istiyor.
Çok ilginç.

Bırakında çocuğunuz ne istediğine kendisi karar versin. Belki hormonal bir durum belki psikolojik belkide zaten varolan bir durumdur. Bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa beraber psikoloğa gidin. Ama kızınızı asla hiç bir konuda zorlamayın, üstüne gitmeyin sonuçta ne cinste olursa olsun o sizin evladınız.

Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuş:KK43:Allah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi:KK43:
Bu konuda ne yapılır bilmiyorum ama benimde lisede bir arkadaşım boyleydi ilk saçları uzundu ama hep erkek gibi davranıyordu konuşması hareketleri falan. Daha sonra saçlarını kısaltti falan. Lise bitti yıllar sonra şimdi sosyal medyada bulduk birbirmizi hala aynı erkek gibi 30 yasindayz

Psikolojik olduğunu düşündüm, özenme veya ilgi çekme amaçlı olabilir.
Üzücü.
Fakat şuna dikkat çekmek istedim, trans bireylere saygı duyduğunuzu söylemişsiniz ama başa gelince öyle olmadığını da...
Demekki kuru kuru saygı duyuyorum demekle olmuyor, onların hakkını savumak uğruna sürekli reklam yapmaya ve algı yaratmaya çalışanlar aslında çok ikiyüzlü.
Sizin özelinize değil sadece bu yorumum.
İnsanlar birşeyleri desteklerken veya birşeylere karşı dururken empati yapmalılar.
Linç yerim şimdi. Ama umrumda değil elbette.

Umarım kızınız geçici bir bunalım yaşıyordur. Umarım zor şeyler yaşanmadan bu durumu atlatır.
Saygı duymakla desteklemek aynı şey değil ki? Saygı duymak evet varlar hayatlarına devam ediyorlar deyip onları yok saymamak. Ama desteklemek ayrı. Neyse konu sapmasın. Bir arkadaşımızın desteğe ihtiyacı var burada. Geçici bir durum olması muhtemel tedavi ve anne sevgisi ile geçecek

+1
Bir arkadaşımda böyle erkek gibi geçirdi ergenliğini çünkü babası ve baba tarafı erkek çocuk meraklısıydı. Ünite başlamadan sabahtan akşama en ağır şeylerde çalışırdı babası onu sevsin ona saygı duysun diye. Sonra arkadaş grubumuzun tavsiyeleri, dertleşmeleriyle kendinin farkına vardı. İlk elbise giydiğinde gözyaşlarına hakim olamamıştı 🥹 Sizin çocuğunuzda böyle birşeye maruz kaldı mı konu sahibi?
Arkadaşınız çok şanslıymış çevresinde ona destek olan arkadaşları varmış.

Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuş:KK43:Allah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi:KK43:
Sakin olun oncelikle. Ne olursa olsun onun sizin evladiniz oldugunu aklinizdan cikartmayin ve ona da yansitin bunu.

Psikologla gorusun tabi ki ama su anda en son kafaniza takmaniz gereken sey eski esinizin sizi suclayacagini dusunmeniz.

Umarim sorunsuz atlatirsiniz bu sureci 🙏🏻

Böyle bir furya var. Trans çocuk furyası. Ben özgürlüklerin yanında biri olarak bunu çok tehlikeli buluyorum. Çünkü burda cocuklar söz konusu.
Kızınızın böyle bir çevresi vardır. Yüzyüze görüşmese bile internetten görüşüyordur.
Ona cinsiyet değiştiren ama sonra pişman olan transların videolarını izletebilirsiniz.

Ben normal karşilardım. Ama vucuduna biyolojik ve kalici etkisi olacak bir ilac islem vs yaptirmasima izin vermezdim. 18 yasini bekle eğer hala o karardaysan o zaman olur derdim

Böyle bir furya var. Trans çocuk furyası. Ben özgürlüklerin yanında biri olarak bunu çok tehlikeli buluyorum. Çünkü burda cocuklar söz konusu.
Kızınızın böyle bir çevresi vardır. Yüzyüze görüşmese bile internetten görüşüyordur.
Ona cinsiyet değiştiren ama sonra pişman olan transların videolarını izletebilirsiniz.
Bu videolara sinirle tepki verebilir. Bence psikolog gözetiminde ilerlemeli ki anne kız bağı da zedelenmesin

Çok naif bir kız..Bu işte bir iş var..Zamanında bts grubunu falan takip ediyordu. Bu durumonların eseri olabilir Yahut boşanmış olmak ve benim yaşadığım zorlukları gördüğünden.Ama her halükarda bu kız bunlara yönelecek bir kız değildi.Çıtır pıtır naif bir kız bunu durduk yere istiyor olamaz..Translığa hemen boyun eğip kabullenme aşamasında olduğumu düşünmüyorum.13 yaşında bunu kabul edip saygı duymak bence ona yapılmış en büyük hata ve bencillik olur..Kanım dondu.Allah düşmanımın başına bile vermesin diyorum düşünün.Ve şu an aklı başında destekler çok kıymetli gerçekten..Nereden başlamalıyım bilemiyorum..psikolog mu endokrin mi psikiyatri mi..kaleminize sağlık arkadaşlar şimdiden

Siz de bir psikolog ile görüşseniz iyi olur.

Bts gruplarını takip etmeyen o yaş grubunda çocuk çok az.

Evladınızı olduğu gibi kabul etmeniz gerekiyor. Durduk yere de istiyor olabilir. Kanınızı donduracak bir şey yok. Çocuk ne yaptı, ne dedi sanki? Düşüncelerin çok yanlış böyle böyle çocuğu kendinden uzaklaştırır çok üzersin.

Önce bir yere götürmeden önce çocukla güzelce konuş, gönlünü al.

Translık tartışma platformu değil burası. Bu tarz yorumlara hiç girmeyin.Konu bambaşka.Konuyu saptırarak çocuğumun tedavi sürecindeki yardım ellerini baltalamayın.
🫶 çok doğru. Konudan sapıp tartışma bile yaratabilirler. Çok ucu açık konu.
Angelina Jolie büyük kızı da aynı davranışlar sergiliyordu gerçi Jolie bu konuda sorun etmiyor kendi seçimi diye birşey demedi. Hep erkeksi giyiniyordu vs. sonra 1 gün tamamen feminen ve kız çocuğu gibi giyinip çıktı bir törende sanırım geçişsel birşey yaşamıştı. Gelişmeleri bilmiyorum tabi ama kızinla aynı yastaydı.

İnanın çok zor bir durum.. Başa gelmeden anlaşılmıyormuş.Bende sizler gibi saygı duyuyordum trans bireylere. Ama anne olunca olay bambaşka. Dünyam kararmış durumda..Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (yalan söylemediyse tabi)..
Bana sanki cinsel eğilim değilmiş gibi geldi, boşanma sürecinde eşiniz sizi çok yıprattı ve kızınız da buna tanık olduysa bilinçaltında erkeklerin daha güçlü olduğu ve kazanan taraf olduğu fikri oluşmuştur, zaten kendi de belirtmiş erkeklerin daha güçlü olmasına özendigini, hem fiziksel hem duygusal olarak erkekleri güçlü gördüğü için onlar gibi olmak istiyor ama bunu tam anlamlandıramiyor olabilir.

Çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama sakin davranmaya çalışın. Ben Almanyada yaşıyorum ve şuan burdada bu konu çok güncel, artık çocuklara 14 yaşından itibaren cinsiyetlerini kendilerinin seçme hakkını sunuyorlar, yasa henüz onaylanmadı ama okullarda buna uyma mecburiyeti getirildi. Ve öğretmen arkadaşlarımdan bu hakkı kullanan çok çocuk olduğunu duyuyorum, yani yalnız değilsiniz. Üzerine fazla giderseniz, busefer işi inada bindirebilir belki. Bu gerçek hisleride olabilir ama yaşanan bir travmadan dolayıda böyle düşünceler ortaya çıkabiliyormuş ve genelliklede bu ikincisi söz konusuymuş. Bu yüzden biran önce iyi bir pädagog ile görüşün bence, önce siz yalnız gidip, nasil davranmanız gerektiği hakkında bilgi alın. Bunun için maddi imkanınız varmı? Allah yardımcınız olsun inşallah
Bunu ilk kez duyuyorum. Biraz daha detay verebilir misiniz? 14 yaşından itibaren cinsiyet seçimi derken nasıl oluyor bu? Ameliyat olmuyorlardır daha o yaşta sanırım, kendisini karşı cinsiyette hissedip ona göre mi davranılmasını istiyor çocuklar?
Konu sahibi size gelince endişenizi çok iyi anlıyorum. Burası Türkiye, anne baba her türlü çocuğunu kabul edip saygı duysa, desteklese bile dışarda bir ton zorbalığa uğrayabilir çocuklar. Kimse çocuğunun bu tip olaylara maruz kalmasını istemez. Diğer yorumlarda da söylendiği gibi en iyisi bir psikoloğa gidip durumu derinlemesine incelemek.

Psikolog ile başlayabilirsiniz surece. O duruma göre sizi endokrinolojiye yönlendirecektir. BTS bu grubun çocuklar için ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya calisiyoruz öğrencilere ama isimlerini duyar duymaz hemen savunmaya geçiyorlar ve olumsuz birsey söylenmesini istemiyorlar. Ama şunu gördüm kendi alanımda tabii ki. 9. Ve 10. Sınıflarda bu gruplara eğilim daha fazla ama sinif seviyesi 11-12 olduğunda artık farklı düşünmeye ve onları da sorgulamaya başlıyorlar ve biz annelere de sabırla onlarla ters düşmeden bur süreci atlatmak düşüyor.

X