Kızım erkek olmak istiyormuş acil yardım..deliricem

Sakin olun bence. Bi kere hiçbir şey net değil. Erkekleri kaslı buluyorum öyle olmak istiyorum falan derken belki de aslında bunun altında beğenisi vardır yani kendi duygularını keşfetme sürecinde Bi geçiş dönemi olabilir. Erkek olmaya daha avantajlı oldukları için özenmiş olabilir. Eşcinsellik konuları izledikleri okudukları kafasını karıştırmış olabilir. Üstüne gitmeyin sakin olun Angelina Jolie in kızı yıllarca erkek kıyafeti giydi saçları kısa erkek olmak istiyordu şimdi değişti fikri. Anne olarak anlıyorum ben de saygı duyuyorum ama insan evladı olunca söz konusu ödü kopuyor. Siz çocuk psikiyatri mi bakar pedegogmu Bi görüştürün hatta siz de bi görüşün ne yapılması gerekiyor ona göre hareket edin yanlış Bi davranış yapmayın hassas Bi konu.

Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (y

Bana özentilik gibi geldi. Çevrenizde erkek ayrıcalıklı mi acaba?
Eşimin ailesinde erkek çocukların yeri ayrı, sırf bu yüzden küçük kız erkek gibi tavır takiniyordu yok pembe sevmem, kız gibi, keske erkek olsaydim vs kelimeler kullanıyordu sanki kötü özellikmiş gibi. Bir kaç sene sonra biraz daha düzelmişti.

Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuş:KK43:Allah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi:KK43:
youtube da benim çocuğum diye bir belgesel var trans bireylerin ailelerinin çektiği bir belgesel öncesi sonrası mevcut durum sosyokültürel etkiler vs herkes kendi hikayesini anlatmış.sonuçta bir tercih değil kimse de çocuğu çöpten bulmadı zor elbet ama her türlü arkasında durmak gerekiyor.sizin kızınıza gelince hemen en kötüye odaklanmayın geçici bi süreçtir muhtemelen kimlik arayışı ergenlikte yaşanan olağan bi durum.uzmana danışmanız yardım almanız en kesin çözüm.dilerim korktuğunuza uğramazsınız

İnanın çok zor bir durum.. Başa gelmeden anlaşılmıyormuş.Bende sizler gibi saygı duyuyordum trans bireylere. Ama anne olunca olay bambaşka. Dünyam kararmış durumda..Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (yalan söylemediyse tabi)..
Cinsiyet rolleriyle alakalı bir problemi olabilir, boşanma zamanınızda sizin eşinize yeterince ses çıkarmadığınızı düşünmüş olabilir, sizi zayıf gördüğü için aslınfa size kızgın olabilir. Ya da tamamen bağımsızdır. Bunun nedenini anlamanın en iyi yolu psikiyatri. Onlar çok güzel çözünlüyorlar. Paniklemeyin ve asla eleştirmeyin. Anlayışlı davranıp her şeye tamam deyin demiyorum ama eleştirmek onu daha çıkmaza sokacaktır. Bana onun kadın cinsiyetiyle bir problemi varmış gibi geldi cinsel yönelimden öte. Allah yardımcınız olsun tabi dışarı saygı duymakla çocuğunda karşılaşmak aynı olmaz.

Ben olsam öncelikle çocuğuma “sen ne yaparsan yap ne olursan ol seni çok seviyorum ve her adımda yanındayım” mesajını çok net bir şekilde verirdim. Ne kadar yalnızlaşırsa o kadar radikal yollara sapma ihtimali artar. Yalnız olmadığını bilsin.

Ardından, bir çocuk psikiatristi ile görüşür burdaki hiçbir tavsiyeyi de umursamazdım zira konu biraz bıçak sırtı bir konu.

Bir de “benim çocuğum” diye bir belgesel vardı lgbt bireylerin aileleri ile ilgili. Belki onu izlemek size daha net bir fikir verir.

🫶 çok doğru. Konudan sapıp tartışma bile yaratabilirler. Çok ucu açık konu.
Angelina Jolie büyük kızı da aynı davranışlar sergiliyordu gerçi Jolie bu konuda sorun etmiyor kendi seçimi diye birşey demedi. Hep erkeksi giyiniyordu vs. sonra 1 gün tamamen feminen ve kız çocuğu gibi giyinip çıktı bir törende sanırım geçişsel birşey yaşamıştı. Gelişmeleri bilmiyorum tabi ama kızinla aynı yastaydı.
Bir arkadaşımın oğlu da kız gibi giyiniyordu, hatta elbise falan giyip saçını uzatıyordu. Yıllar sonra karşılaştığım da oğlu yakışıklı bir delikanlı olmuştu. Arkadaşım asla oğlunun üstüne gidip onu zorlamadı. Bazen çocuklar bu yaşlarda kimlik bocalaması yaşayabiliyorlar. Baskı ve zorlamayla daha çok istemedikleri şeylere yöneltebiliyoruz.

Bu konuda ne yapılır bilmiyorum ama benimde lisede bir arkadaşım boyleydi ilk saçları uzundu ama hep erkek gibi davranıyordu konuşması hareketleri falan. Daha sonra saçlarını kısaltti falan. Lise bitti yıllar sonra şimdi sosyal medyada bulduk birbirmizi hala aynı erkek gibi 30 yasindayz
Benim de lisede boyle bir arkadasim vardi. Cerrahpasa tip kazandi. Doktor oldu sonra operasyon gecirdi. Yaklasik 6-7 senedir erkek olarak yasiyor. Gorseniz asla bu eskiden kadindi diyemezsiniz.

Yorumları okuyamadim yazan oldu mu bilmiyorum ama ben 'erkekler gibi güçlü olmak istiyorum' kısmına takıldım. Bence hormonsal bir şey yasamiyor kızınız. Tamamen bilinçdışı bir tepki gibi. Muhtemelen kendini güçsüz hissediyor hayata karşı ve böyle bir savunma mekanizması geliştirmiş. Yani bana öyle geldi ama işi bilenlere danışmak gerek. Mutlaka ergen psikologuna danışın derim

Arkadaşlar çocuğum henüz 13 yaşında ve henüz lgbt olmuş gibi davranamam.Bu konuyu kabul edip ben translara saygılıyım diyip oturarak çocuğuma yetişkin gibi karar aldırmayı teşvik edemem.O yüzden lutfen ama lutfen konuyu lgbt minvalinden çıkarın! Şu an tedavi sürecine girmesi gereken bir hasta var ve çocuk! Translık konusunda gazel okuyacak bir topic değil bu!

Benzer bir durum mu bilmiyorum ama çok yakın bir akrabamın kızı 8-9 yaşındayken ‘öbir kız bir kız ile flört edebilir mi’’ diye sormuştu bana. Sonra benzer biraç soru daha sordu ilerleyen zamanlarda. Homofobik bir insan olmadığımı ve sonuna kadar saygı duyduğumu düşünüyordum. Ama en yakınından böyle bir soru gelince ve soran çocuk olunca inanılmaz kaygılandım ve üzülmüştüm. Benzer şekilde babası erken yaşta evi terk etmişti. Bu endişe ile çocuğu çocuk ve ergen terapistine götürdük. Terapist çocuk ile görüştükten sonra annesine; hormonel bir durum görmediğini ve son dönem de BTS denen bir gruba çocukların özendiğini söylemiş. Sonra da devam etmedi terapiye. Siz de çocuk ve ergrn terapistine götürün mutlaka. Biz de giden baba geri gelmişti yıllar sonra ama bu çocukluk döneminde babanın olmaması çocukları cinsel kimlik anlamında çelişkiye düşürebiliyor.

Bunu ilk kez duyuyorum. Biraz daha detay verebilir misiniz? 14 yaşından itibaren cinsiyet seçimi derken nasıl oluyor bu? Ameliyat olmuyorlardır daha o yaşta sanırım, kendisini karşı cinsiyette hissedip ona göre mi davranılmasını istiyor çocuklar?
Konu sahibi size gelince endişenizi çok iyi anlıyorum. Burası Türkiye, anne baba her türlü çocuğunu kabul edip saygı duysa, desteklese bile dışarda bir ton zorbalığa uğrayabilir çocuklar. Kimse çocuğunun bu tip olaylara maruz kalmasını istemez. Diğer yorumlarda da söylendiği gibi en iyisi bir psikoloğa gidip durumu derinlemesine incelemek.
Evet ameliyat yaşı henüz 18de, ama mesela okulda öğretmene gidip ben artık kız değilim erkeğim, ismimde Aslı değil Ahmed diyor. Öğretmenlerde buna göre davranmak zorunda, mesela spor dersinde soyunma kabini için falan bir çözüm buluyorlar, erkek olduğunu söylediği için aslında erkek kabinine girmesi gerekiyor, ama gerçekten orayamı sokuyorlar yoksa yalnız bir odamı buluyolar, o detayı bilmiyorum ama en önemlisi aileyi bilgilendirmeleri yasak😑 Yasa onaylanıncada, direk kendisi kimlikteki cinsiyetini değistirebilecek ve ona göre muamele görecek. Mesela bir suç işlediğinde diyelimki biolojik cinsiyeti bayan ama kimlikte erkek yazıyor, ozaman erkek hapishanesine giriyorlar. Şuan bazı okullar ve kreşlerde cinsiyetsiz eğitime geçti, yani "senin doğuştan bir cinsiyetin yok, istediğin cinsiyeti kendin seçersin" diye eğitiliyorlar. Bazı şirketlerde cinsiyet ayrımını kaldırıyoruz kampanyası altında bay bayan lavabolarını ortak hale dönüştürdü, ikiside aynı yeri kullanıyor

Öncelikle; ergenlik dönemlerinde kimlik karmaşası/bunalımı yaşanabiliyor. Bununla birlikte çocuğunuz uzun yıllardır böyle hissettiğini belirttiğinden muhtemelen trans. Çocuğunuzun benlik saygısını etkilememek, yanlış ya da kötü biri olmadığını anlayabilmesi, zorbalıklarla mücadele edebilmesi için nasıl hissederse hissetsin destekleyici, her ne koşulda olursa olsun kendisinin yanında olacağınıza dair bir tutumunuzun olması çok önemli.
Çocuğunuzun kimliğini yönlendirmeye zorlar ya da çabalarsanız çocuğunuz problemler yaşayabilir.
Cetad’ın sitesinden bulunduğunuz şehirde, Cetad eğitimlerini tamamlamış psikiyatristlerin listesine ulaşabilir ve destek alabilirsiniz.
Can Candan- Benim Çocuğum belgeselini de izlemenizi öneririm.
Sevgiler.

Benim de lisede boyle bir arkadasim vardi. Cerrahpasa tip kazandi. Doktor oldu sonra operasyon gecirdi. Yaklasik 6-7 senedir erkek olarak yasiyor. Gorseniz asla bu eskiden kadindi diyemezsiniz.
Doğrudur. Bı çok tanınmış kişi var zaten sosyal medyadan görüyoruz. Benim arkadaşım o parayı bulamadı sanırım yada bu şekilde memnun bilmiyorum konuşmadık hiç bu konuyu 🤷🏻‍♀️

Evet ameliyat yaşı henüz 18de, ama mesela okulda öğretmene gidip ben artık kız değilim erkeğim, ismimde Aslı değil Ahmed diyor. Öğretmenlerde buna göre davranmak zorunda, mesela spor dersinde soyunma kabini için falan bir çözüm buluyorlar, erkek olduğunu söylediği için aslında erkek kabinine girmesi gerekiyor, ama gerçekten orayamı sokuyorlar yoksa yalnız bir odamı buluyolar, o detayı bilmiyorum ama en önemlisi aileyi bilgilendirmeleri yasak😑 Yasa onaylanıncada, direk kendisi kimlikteki cinsiyetini değistirebilecek ve ona göre muamele görecek. Mesela bir suç işlediğinde diyelimki biolojik cinsiyeti bayan ama kimlikte erkek yazıyor, ozaman erkek hapishanesine giriyorlar. Şuan bazı okullar ve kreşlerde cinsiyetsiz eğitime geçti, yani "senin doğuştan bir cinsiyetin yok, istediğin cinsiyeti kendin seçersin" diye eğitiliyorlar. Bazı şirketlerde cinsiyet ayrımını kaldırıyoruz kampanyası altında bay bayan lavabolarını ortak hale dönüştürdü, ikiside aynı yeri kullanıyor
Teşekkür ederim cevap için. Çok değişikmiş, bilemedim, farklı bir uygulama. Kendisini farklı hissedenler için tamam ama ta kreşten cinsiyetsiz eğitimle başlamak çok garip. Çocuklarda hiçbir karmaşa olmasa bile aklında soru işaretleri oluşturmaz mı ki :/
Gerçi herhalde enine boyuna düşünülmüştür bunlar yapılırken.
Tekrar teşekkür ederim 🌷

Kızkardeşimle aynı yaştalarmış. Bu dönem Ergenlik dönemi olduğu için farklı düşüncelere giriyorlar. Acaba böyle olsaydım nasıl olurdu hep meraktan yani. Kızkardeşimde arada erkeksi giyiniyor ve animelere özeniyor kahkul kısa saç bedeni xs olmasına rağmen bol xl pantolon ve tişört giyiniyor mesela Ama bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Arkadaşları da öyle mesela. Küçükken bir dönem ben de öyleydim yaş aldıkça düzelir. Baktınız durum çok ciddi psikoloğa götürün. Sakın Baskı yapmayın.

2010 doğumlu kızım var çok üzülerek okudum konuyu.tek diyeceğim şey size hep yanında olup onu yönlendirin.iliskinoz nasıl bilmiyorum ama.ben hep çocuğumla konuşursun.yavr ne olursa olsun bana yalan söyleme herşeyi doğru anlat ki sana yardımcı olabilirim hayatında derdim.halada öyle .aynı dönem cocuguna shibiz Allah kolaylık versin size zor bir sorun.diyecek bişey bulamıyorum.ama içinize şu serperse bu dönem vücut degisiyorya kabullenemiyorlar bazı şeyleri bol.thisort bol.pantolon vs. Derken erkeksi hissediyorlar kendilerini.bence gelip geçici bişey içinde böyle duygu yok.ortamoni lütfen kontrol altında tutun

Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuş:KK43:Allah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi:KK43:
Hemen alanında uzman bir çocuk ve ergen psikiyatrisine(mümkünse özel ya da devlette özel muayene seçeneğiyle) randevu alın. Gerekirse ve mümkünse siz bir ön görüşme yaparak durumu izah edin ve doktorunuz da evladınızla görüşerek size yol göstersin. Çok çok zor bir durum, çağın vebası gibi, her yerde bu konuda güzellemeler, lüks içinde yaşayan örnekler varken umarım geçici ve kolay atlatılabilir bir süreçtir. Lütfen vakit kaybetmeyin ve kendi başınıza çözmeye çalışmayın. Hormonları, duyguları, özenmeleri... Sebep neyse işin uzmanı tarafından tespit edilebilir. Rabbim yardımcınız olsun..

Teşekkür ederim cevap için. Çok değişikmiş, bilemedim, farklı bir uygulama. Kendisini farklı hissedenler için tamam ama ta kreşten cinsiyetsiz eğitimle başlamak çok garip. Çocuklar00da hiçbir karmaşa olmasa bile aklında soru işaretleri oluşturmaz mı ki :/
Gerçi herhalde enine boyuna düşünülmüştür bunlar yapılırken.
Tekrar teşekkür ederim 🌷
Rica ederim🙏 evet çoğunluk, hatta çevremdeki herkez buna karşı zaten, yani "cinsiyetsiz eğitime", tabiki transgender olunabilir ama sonuçta doğuştan biolojik bir cinsiyetimiz var, bu yüzdende "senin bir cinsiyetin yok" diyerek yaptığınız, beyin yıkayıp, bilinç altını yanlıṣ kodlamaktan başka birşey değil diyorlar ama aktiv olarak buna karşı birşeyde yapılmıyor🤷‍♀️ ama çevremde bir çok ırktan insan var, hepside aynı düşüncede, okulda/ kreşte istediklerini söylesinler, yetişdiren benim evde kendi istediğim gibi yetişdiririm zaten diyorlar, bu yüzdende kimse aktiv olarak baş kaldırmıyor bu kurallara.

Céline Sciamma'nin "Tomboy" adli filminin konusu.
Céline Sciamma'nin "Tomboy" adli filminin konusu bu... Fransa'da da polemige yol acmisti. Izlemenizi öneririm.

X