• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim.. cildirmak uzereyim

insallah o bassin da ben bosuna stres yapmis olayim. randevu en erken 4uneydi o tarihe aldim o zamana kadar nasil gececek bilmiyorum. hakikaten annelik cok zormus
Ya telaşlanmayın o tembellikten :) Benim yeğenim de 1 yaşına kadar basmıyordu zorla bastırmaya çalıştığımızda dizlerini kırıp oturuyordu. Bide başını dik tutamıyordu. Doktora götürdük tembellik birazda kemikleri gelişmemiş dedi sanırım balık yağı şurup gibi bişe verdi. sonuç 16 yaşında 1,85 boyunda basketbolcu :) Yani kemikleriyle ilgili sorun bile varsa -ki sizde başını tutmayla ilgili bir sorun olmadığı için sanmıyorum- tedavisi kolay.

Benim
Kızım. 10 aylikken falan ancak sabit oturtmayı becerdi :) cunku istemedi. Yürütme işine hic girmiyorum kac ay denedim olmadı dogum gununda direk on adım attı bana geldi herkesin icinde :))) yani onlar ne zaman isterse o zaman yapar. Kendim pedagojik eğitim de aldım. Bu yuzden söylüyorum olağanüstü bir durum olmadıgı sürece sakin olun
kolunun altindan tuttugunuzda dik duruyor muydu. 7aylikken olagan kontrollerde bunu dr.a soyledim pek ilgilenmedi desteksiz oturmasi onemli dedi. ama artik 9.5 ay olunca endiselendim ben de

Ya telaşlanmayın o tembellikten :) Benim yeğenim de 1 yaşına kadar basmıyordu zorla bastırmaya çalıştığımızda dizlerini kırıp oturuyordu. Bide başını dik tutamıyordu. Doktora götürdük tembellik birazda kemikleri gelişmemiş dedi sanırım balık yağı şurup gibi bişe verdi. sonuç 16 yaşında 1,85 boyunda basketbolcu :) Yani kemikleriyle ilgili sorun bile varsa -ki sizde başını tutmayla ilgili bir sorun olmadığı için sanmıyorum- tedavisi kolay.
heh iste aynen oyle bizim de dizini kiriyor oturmaya calisiyor. bizimki de gunese cikarin dedi

ben de küçükken üşengeçlikten,hep popom üstünde sürüünerek yürümüşüm,sonra birden dikelip normal yürümeye başlamışım.Eğer ayağa kaldırdığınızda yüzünde acıı ifadesi yoksa ya da ağlamıyorsa bence hazır değildir ama doktora randevu almanız iyi olmuş.Emin olursunuz en azından.:KK50:
Aynen ben de öyleymişim, popomun üstünde sürünürmüşüm yerlerde :KK53: Sonra bi anda ayaklanmışım :KK55:

bence tepkiniz abartı ilk kızım 14 aylık yürüdü yürüdükten sonra emekledi küçük kızım haftaya 13 aylık olacak daha yeni sıralıyor 9,5 aylıkkende asla ayağının üzerine basmak istemezdi. Halada ben tutup kollarından bastırmak istesem boş çuval gibi bırakıyo kendini tamamen kendi seçimi. Tabi ki çocuğunuzun takipçisi olun ama telaşa kapılmak içinde çok erken. Güneşe çıkarın denmeside daha fazla d vitamini alması için ama güneşe koruyucusuz çıkarmakda çok doğru değil d vitamini damlasına devam ederseniz kemikleri güçlenecektir

yurumeyi gectim basmiyo bile cocuk basmak istemiyo anlamiyorum. 2 aylikken kalca cikigi testi yapildi bi si yoktu. desteksiz de oturuyor ama cocuk basmak istemiyor cildiracsgim

bende kalça çıkığından korktum soruyu okuyunca ama test yapılmış ayrıca basamaması ile basmak istememesi farklı belki korkuyordur çocukların bazen anlam veremediğimiz korkuları oluyor sakin ol , doktora götür için rahat etsin

ama 9.5 aylik cocugun dik olarak ayakta durmasi gerekmez miydi en azindan esyalardan destek alarak

Önceki sayfalarda da yazdım ama dikkate almadın konu sahibi; 9,5 aylık bebek dik durur diye bi kaide yok ki? Kendini tutamaz ki o daha. Kendini niye şartlandırıyorsun? Çevrende hep erken yürüyen bebekler mi var?

ama 9.5 aylik cocugun dik olarak ayakta durmasi gerekmez miydi en azindan esyalardan destek alarak

Hayır böyle bir zorunluluk yok :)
Benim oğlum 9.5 aylıkken oturamıyordu desteksiz.
Şimdi dört yaşında..
Koşarken arkasından zor yetişiyoruz.
Ama siz yine de götürün doktora..
Sanırım bir tek sizi o rahatlatacak.
Bir de şu var bunu unutmayın.
Çocuklarınızla inatlaşırsanız o davranış onlarda kalıyor.
Herhangi bir konuda çocuğunuzla inatlaşmayın.
O zaman siz onunla inatlaşırken o davranışı bilmeden öğretmiş oluyorsunuz.

Önceki sayfalarda da yazdım ama dikkate almadın konu sahibi; 9,5 aylık bebek dik durur diye bi kaide yok ki? Kendini tutamaz ki o daha. Kendini niye şartlandırıyorsun? Çevrende heep erken yürüyen bebekler mi var?
gormedim herhalde. cvp vermeye calisiyorum hep cunku bu konu cok onemlo benim icin. aynen oyle galiba cevremdekiler de korkuttu beni

bence tepkiniz abartı ilk kızım 14 aylık yürüdü yürüdükten sonra emekledi küçük kızım haftaya 13 aylık olacak daha yeni sıralıyor 9,5 aylıkkende asla ayağının üzerine basmak istemezdi. Halada ben tutup kollarından bastırmak istesem boş çuval gibi bırakıyo kendini tamamen kendi seçimi. Tabi ki çocuğunuzun takipçisi olun ama telaşa kapılmak içinde çok erken. Güneşe çıkarın denmeside daha fazla d vitamini alması için ama güneşe koruyucusuz çıkarmakda çok doğru değil d vitamini damlasına devam ederseniz kemikleri güçlenecektir
icimi rahatlattiniz d vitamini emilimi ancak gunes isigiyla olur d vit ini de veriyorum hep organk gunes kremini de kullandik. hatta havuzda sudayken.ayagini dik basiyordu ama eve geldik simdi yine ayni. bem yine pimpiriklerde.

ne kadar doğru bilemiycem ama şöyle birşey alsanız?
tanıdığım bütün bebekli evlerde bundan var.
PvWQkN.jpg

9.5 aylik bir kizim var. inatla yere ayaklarini basmak istemiyor. bazen basip popoyu disari cikariyor. bazen de ben dik tutunca oturur pozisyona kivriliyor.. napcagim bilmiyorum. cocuk ortopedistine randevu aldim. korkuyorum benzer seyler yasayan var mi
Benim oglanda aynini yapti
Hatta 4 aylikken fakan daha saglam basarke 9 on ay civari ben tutunca hop bukuluveriyordi vacakalri yadayukari topluyordu
bosa endise ediyorsunuz

merhaba hanimlar konumu guncellemek istedim cunku kizim artik yuruyo :-) on aylikken ayaklarini basri onbir aylik siraladi oniki aylik emekledi onuc aylik birkac adim atti ve elhamdulillah ondort aylikken yurudu :-)benim gibi pimpirikli anneler bosuna evham yapmasinlar belki google de aratirken karsilarina benim konum ciksin da rahatlasinlar diye konumu guncelllemek istedim :-)

merhaba hanimlar konumu guncellemek istedim cunku kizim artik yuruyo :-) on aylikken ayaklarini basri onbir aylik siraladi oniki aylik emekledi onuc aylik birkac adim atti ve elhamdulillah ondort aylikken yurudu :-)benim gibi pimpirikli anneler bosuna evham yapmasinlar belki google de aratirken karsilarina benim konum ciksin da rahatlasinlar diye konumu guncelllemek istedim :-)
Hayirli olsun, gugillayanlar rahatlasin diye guncelleme iyiymis hosuma geldi :D

Telaslanmayin daha cok minik... benim oglum hiperaktik 2.5 aylikti pusetten kendini atiyordu ama 18 aylikken yurudu.. oturarak emekledi.. hic telaslanmadim doktorada gitmedim.. telaslanmayin bebek iyi gibi geldi bana basmasin ne olcak 2 3 yasinda olsa neyse... minik kuzuyu uzmeyin.. agirdan aliyor galiba

Back