• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim.. cildirmak uzereyim

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.726
11.985
408
İstanbul
9.5 aylik bir kizim var. inatla yere ayaklarini basmak istemiyor. bazen basip popoyu disari cikariyor. bazen de ben dik tutunca oturur pozisyona kivriliyor.. napcagim bilmiyorum. cocuk ortopedistine randevu aldim. korkuyorum benzer seyler yasayan var mi

9.5 aylik bir kizim var. inatla yere ayaklarini basmak istemiyor. bazen basip popoyu disari cikariyor. bazen de ben dik tutunca oturur pozisyona kivriliyor.. napcagim bilmiyorum. cocuk ortopedistine randevu aldim. korkuyorum benzer seyler yasayan var mi
Gayet normal bence,yürümek için erken bir zaman zaten.:KK50:

randevu almakla iyi yapmışsınız ama zorlamayın bence.. tüm bebeklerin gelişim evreleri farklı..
kimi 10 aylık yürür, kimi 1,5 yaşında..
kiminin 4 aylıkken dişi çıkar kiminin 1 yaşında çıkmaz..

bebeği de kendinizi de yıpratmayın..
hazır olduğu zaman herşeyi kendiliklerinden yapıyorlar zaten..

bazı bebekler geç yürür
tabi doktora götürün içinizde şüphe kalmasın

ellerinden tutunca da normal basmıyor mu dik bi şekilde

Canım panik yapmanı gerektirecek bi sorunu olduğunu sanmıyorum. İçin rahat edecekse doktora götür ama;
unutma her çocuğun gelişimi farklı. Hem daha çok minik değil mi ya?
Bazı çocuklar bazı şeyleri geç yapar, örneğin benim oğlum 10,5 aylık oluncaya kadar oturmamıştı. Bende panikleyip dr'a götürdüm ama bi sıkıntı çıkmadı. Sonrasında emeklemeye başladı, emeklemeye başlayınca da oturmaya (bizde ters oldu yani), yaşını geçti sonra yürüdü.
Şuan 2 yaşını doldurmasına 1 ay var, koşuyor zıplıyor, oturuyor herşeyi yapıyor. Demekki zamanı şimdiymiş.
Endişelenme boşuna.

İnatla basmak istemiyor demişsin, demekki kendisi basmak istemiyor. Bence zorlama onu.

yurumeyi gectim basmiyo bile cocuk basmak istemiyo anlamiyorum. 2 aylikken kalca cikigi testi yapildi bi si yoktu. desteksiz de oturuyor ama cocuk basmak istemiyor cildiracsgim
ben de küçükken üşengeçlikten,hep popom üstünde sürüünerek yürümüşüm,sonra birden dikelip normal yürümeye başlamışım.Eğer ayağa kaldırdığınızda yüzünde acıı ifadesi yoksa ya da ağlamıyorsa bence hazır değildir ama doktora randevu almanız iyi olmuş.Emin olursunuz en azından.:KK50:

bazı bebekler geç yürür
tabi doktora götürün içinizde şüphe kalmasın

ellerinden tutunca da normal basmıyor mu dik bi şekilde
zorlayinca basiyor once tekrar oturur pozisyona gecmek istiyor. bazen ayak ucuna basiyor. bazen de civi gibi basiyor iste endiselenmeye basladim artik. yurutec almamistim bu sebepten aldim gecen hafta onda da ayak ucunda basiyo

ben de küçükken üşengeçlikten,hep popom üstünde sürüünerek yürümüşüm,sonra birden dikelip normal yürümeye başlamışım.Eğer ayağa kaldırdığınızda yüzünde acıı ifadesi yoksa ya da ağlamıyorsa bence hazır değildir ama doktora randevu almanız iyi olmuş.Emin olursunuz en azından.:KK50:
esime kalsa yok bisi si teyzesinin kzi 2 yasinda yurumus falan filan. ama benim icim rahat etmiyor

zorlayinca basiyor once tekrar oturur pozisyona gecmek istiyor. bazen ayak ucuna basiyor. bazen de civi gibi basiyor iste endiselenmeye basladim artik. yurutec almamistim bu sebepten aldim gecen hafta onda da ayak ucunda basiyo
yürüteç çok sağlıklı değil
kullanmanı tavsiye etmem doktorlar da çok önermiyor

doktora götür merak etme basar

Kimi cocuklar emekleden yururlermis senin kiz da oyle sanirim nasl tatlidir simdi o popo oyle :KK33:Allah bagislasin

doğru olanı yapmışsın ız bende merak ettim sonucu yazarmısnız.

Arkadasım bosuna stres yapıyorsun o fizyolojik olgunlaşmasıni tamamlayinca kendi basacak zaten sakin ol daha cok erken

b
biliyorum aslinda gelisimde bireysel farkliliklar diye bi si var kendim de ogretmenim. ama insanin kendi cocugu olunca cok farkli oluyormus.
Dogrudur, benim de cocugum olsa sizin gibi telas yapardim eminim. Iciniz rahat etsin goturun doktora. Uzmeyin bosuna kendinizi.

insallah o bassin da ben bosuna stres yapmis olayim. randevu en erken 4uneydi o tarihe aldim o zamana kadar nasil gececek bilmiyorum. hakikaten annelik cok zormus
Benim
Kızım. 10 aylikken falan ancak sabit oturtmayı becerdi :) cunku istemedi. Yürütme işine hic girmiyorum kac ay denedim olmadı dogum gununda direk on adım attı bana geldi herkesin icinde :))) yani onlar ne zaman isterse o zaman yapar. Kendim pedagojik eğitim de aldım. Bu yuzden söylüyorum olağanüstü bir durum olmadıgı sürece sakin olun

Back