- 18 Aralık 2010
- 1.084
- 2.706
-
- Konu Sahibi Ece Dawswert
0-6 yaş ile ne çalışıyorsunuz? Neye dayanarak balayına götürülmelerini tavsiye ediyorsunuz????0 6 yas çocuklar ile çalışıyorum. Biz daima götürmelerini tavsiye ediyoruz balayina.
olayı tasvip etmiyorum ama zaman kaybedilmeden çözüm bulunmalı.
Doğru yöntemle sıkıntı kalmayabilir. Ama anne yada eşi konuyu bilincsizce irdelediklerinde is içinden cikilmaz bir hal alacak ve zaten yaralanmis olan çocuk daha fazla yaralanacak.
Ben konuya çocuk acisindan bakıyorum. Belki çocuk görmedi yada uykuluydu anlamadi.ama anne stres yapti ve gördü sanıyor. Onun icin sormamali gozlemeli.
Geçmiş olsun, umarım pedagog yardımıyla durumun üstesinden gelirsiniz bir an önce.Kimseyi zan altında bırakmadan okuyabildiklerim kadarını uzun uzun cevaplayacağım şimdi.
1) "Sorumsuzsun!" "Çocuğun balayında ne işi var bırakacak kimsen yok mu"
- Bırakacak kimsem yok ailen başka şehirde eşinin ailesi başka şehirde.Bakıcıyla onu daha ilk seferde yalnız bırakmak istemedim ama sonucu kızımın psikolojisini alt üst etmek oldu ki bu benim için de çok zor herkes göründüğü gibi rahat değil.
2) senin fantezilerinden bizene!?"
-Ben buraya benim fantezilerimi ortaya atmak için yazı yazmak istemedim.Kızımın ne denli gördüğü,ne kadar psikolojisinin bozulduğunu,ne durumda olduğumu anlatmak için detaya girdim.
3)Babası alır inşallah çocuğu!"
-Babası inanın benden çok daha rahat bir insan.Kızını ayda yılda bir görmeye gelir.Zaten o da evlenmr arefesinde hiç ilgilenmiyor bu sıralat çocuğumla
4) "Bir anne şöyle yapar mı böyle yapar mı?"
-Anneliğimi sorgulama gibi bir hakkınız yok çünkü her şey dışardan göründüğü gibi lay da lom lom değil.Benimde psikolojim bozuldu nasıl böyle bir aptallık yapabildim diye.Kızımın sinirli hallerini gördükçe içim eridi.
5) "Şükrü bey"
-merhaba ben şükrü bey değilim ama şükriye olabilirim.Kesinlikle konu fake değildir ve bende erkek değilim
6) "Anlatım tarzı"
-Bir anlık üzüntü ve sinirle çok iğrenç bir anlatım kullandım çok üzgünüm bu yüzden.
7)"Aynı odada..."
-Aynı odada değildik bile bilr odanın içinde birde ayrı bir oda olan bir Süit aldık.
8)Dikkat etmiyorsun!"
-Kızım normalde geceleri kalkmaz.Abartılacak kadar çok da bağırmadım sadece o yanımıza geldiğinde duydu demiştim farkındaysanız.
9) Yeni hesabında neden ayrıntı verdin?
-Farzetki 10 günlük evli değilim attım kafadan 2 günlük evliyim?
10)Pedagog
-En kısa zamanda pedagog desteği aldıracağım.
Buraya kadar okuyanlar için teşekkür ediyorum,amacım özel hayatımı sizlerin gözünün önüne sermek değil,kızımın ne kadarına şahit olduğunu anlatmaktı.
Yargılamayıp yorum yapanlara ayrı bir teşekkürüm var zaten.İyi akşamlar.Sorular geldikçe cevaplayacağım.
Geçmiş olsun, umarım pedagog yardımıyla durumun üstesinden gelirsiniz bir an önce.
Peki gördükten sonra o durum hakkında nasıl bir açıklama yaptınız?
Tamam ben inandım sana olan olmus artik pedagoga goturecegim demissin madem gerceksin herseyi ciplakligiyla anlattin anlamamiz icin tamam. Olumsuz yorumlara kafa takip sen de kötü olup kızına yansıtmaKimseyi zan altında bırakmadan okuyabildiklerim kadarını uzun uzun cevaplayacağım şimdi.
1) "Sorumsuzsun!" "Çocuğun balayında ne işi var bırakacak kimsen yok mu"
- Bırakacak kimsem yok ailen başka şehirde eşinin ailesi başka şehirde.Bakıcıyla onu daha ilk seferde yalnız bırakmak istemedim ama sonucu kızımın psikolojisini alt üst etmek oldu ki bu benim için de çok zor herkes göründüğü gibi rahat değil.
2) senin fantezilerinden bizene!?"
-Ben buraya benim fantezilerimi ortaya atmak için yazı yazmak istemedim.Kızımın ne denli gördüğü,ne kadar psikolojisinin bozulduğunu,ne durumda olduğumu anlatmak için detaya girdim.
3)Babası alır inşallah çocuğu!"
-Babası inanın benden çok daha rahat bir insan.Kızını ayda yılda bir görmeye gelir.Zaten o da evlenmr arefesinde hiç ilgilenmiyor bu sıralat çocuğumla
4) "Bir anne şöyle yapar mı böyle yapar mı?"
-Anneliğimi sorgulama gibi bir hakkınız yok çünkü her şey dışardan göründüğü gibi lay da lom lom değil.Benimde psikolojim bozuldu nasıl böyle bir aptallık yapabildim diye.Kızımın sinirli hallerini gördükçe içim eridi.
5) "Şükrü bey"
-merhaba ben şükrü bey değilim ama şükriye olabilirim.Kesinlikle konu fake değildir ve bende erkek değilim
6) "Anlatım tarzı"
-Bir anlık üzüntü ve sinirle çok iğrenç bir anlatım kullandım çok üzgünüm bu yüzden.
7)"Aynı odada..."
-Aynı odada değildik bile bilr odanın içinde birde ayrı bir oda olan bir Süit aldık.
8)Dikkat etmiyorsun!"
-Kızım normalde geceleri kalkmaz.Abartılacak kadar çok da bağırmadım sadece o yanımıza geldiğinde duydu demiştim farkındaysanız.
9) Yeni hesabında neden ayrıntı verdin?
-Farzetki 10 günlük evli değilim attım kafadan 2 günlük evliyim?
10)Pedagog
-En kısa zamanda pedagog desteği aldıracağım.
Buraya kadar okuyanlar için teşekkür ediyorum,amacım özel hayatımı sizlerin gözünün önüne sermek değil,kızımın ne kadarına şahit olduğunu anlatmaktı.
Yargılamayıp yorum yapanlara ayrı bir teşekkürüm var zaten.İyi akşamlar.Sorular geldikçe cevaplayacağım.
Niye çok mu komik?Herkes herseyi çok kolay unutmayabilir değil mi?
Gerçekten hiç komik değil. Bu bir cinsel travmadır. Tedavi edilmezse yaşam boyu olumsuz etkileri yaşanır. Lütfen biraz daha duyarlı olun.
Şuanki davranışlarımızın kökeninin çocukluktan geldiğini bilmiyor musunuz?
evet aynı senin gibi tedaviye ihtiyaç duyuyorum...
Aslında ben de başıma gelseydi ne derdim diye düşündüm, aklıma gelen en mantıklı cevap bu olmuştu. Ancak uzman kişinin önerisini de çok merak ediyorum. Henüz çocuğum yok, evli bile değilim ama hepimizin başına gelebilir, hazırlıklı olmak lazım bu ihtimale karşı.Evlenen büyüklerin yaptıkları şeyler bunlar.Küçükler yapmaz dedim.artık ne kadar kötü söyledim bilemem yakında psikologçğa götüreceğim.
Yahu, kadın sadece ilişkiye girerken gördü yazsa sayfalarca "bunun bin bir türlü şekli var, ne aşamada gördü, ne kadarına şahit oldu, yazsana be kadın ayrıntılar önemlidir" minvalinde saydıracak olan kadınlar üstteydim, zıplıyordum dedi diye "ahanda erotik ayrıntı kesin fake" "çocuk travma geçirmiş sen seksini anlatıyorsun" a bağlamış.
Ben de bir kere "şahit olur gibi" oldum, yani çıplaklık görmedim ya da tam o birleşme aşaması değildi, ama kapıyı açtığımda annem babamın üzerindeydi diye hatırlıyorum. Annem hiç de psikolojim için üzülmedi, tam tersi "kapı kapatıldığında göre bir şey var, ne çat diye dalıyorsun" diye azarlamış, bütün gün suratı asık gezmişti. İçinde kaldı tabi canım anneciğimin bilirim o yarım kalma hissini
Hiç de vajinismus ya da frijit değilim, 25 yaşındayım 18 yaşından beri cinsel olarak aktifim. Psikoloji sanıldığı kadar da kırılgan bir şey değil.
Anne babasıyla aynı odada yatıp şahit olan, çok açık şekilde tanık olan çocuk hikayeleri tabi ki çok üzücü... Bu hikayedeki çocuk da biraz fazla açık görmüş, pedagog gerekebilir.
Evlenen büyüklerin yaptıkları şeyler bunlar.Küçükler yapmaz dedim.artık ne kadar kötü söyledim bilemem yakında psikologçğa götüreceğim.
Hoşgeldin konu sahibi :) gözümüz yollarda kaldı
çünkü çocuk hayatinda pek cok kriz yaşamış0-6 yaş ile ne çalışıyorsunuz? Neye dayanarak balayına götürülmelerini tavsiye ediyorsunuz????
Küçükler yapmaz derken ona bir sınır çizdiniz.
Yanlış yapmışsınız.
Oysa sadece size zarar verdiğini duşunmuş olabilir. Sadece anne baba üzerinden konuşmalısınız.
Durumu asla kızınıza indirgemeyin. Siz böyle yaparak şekil veriyorsunuz
Bunu mutlaka dr.unuza söyleyin" boylewbşr açıklama yaptım " diye.
Geçmiş olsun. Üzülmeyin. İyi bir pedagog eşliğinde üstesinden gelirsiniz inşaallah.
çok merak ediyorum ..sen neden bunca zaman tedavi olmadın...Yahu burdaki komiklik, tedaviye ihtiyac duyup duyup bunca zaman tedavi olmuş olmamakhala ihtiyaç duyuyor olmak, mantik hatasi dolu bir cumle. Ahah ya alemsiniz vala allah ne muradiniz varsa versin.
Ya ben nedense yazida hic vicdan azabi sezmedim.. o nedenle olumsuz yorum yapasim var ama neyse diyorum..
çünkü çocuk hayatinda pek cok kriz yaşamış
Buda bu krizlerden birisi.
Çocuğun annesi evleniyor ve anne balayina gidiyor. Çocuk kendisini terkedilmiş hissediyor.
Bosanmis bir anne bekar gibi davranamaz.
önce anne olmak zorunda. Çünkü hayata yeni başlayan bir bireyin sorumlulugu var.
bence evlendikten hemen sonra gidilmemeli balayina.öncelik çocuğa verilmeli onun uyumu onemsenmeli.
Ayrıca konuyu tekrar okudugumda bana gercek gelmeyen içime noktalar var.
Basina gelmisse "uzmana gitmeli" diyorum.
Konuyu takip etmiyorum artik.
iyi akşamlar