Kızım bitlendi, yardım!!!!!

pinartn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2015
2.733
3.328
133
41
Yazarken bile kötü hissediyorum. 5.sınıfa giden kızım bitlenmiş. Sirke de çok. Uzun sık saçları vardı. Kısalttım. Hemen paranit sprey aldım. Uyguladım, tarağıyla taradım ama sirkeleri tam almıyor. Nasıl kurtulacağım?
Bu arada oğluma ve kendime de uyguladım spreyi. Gardrobunu boşalttım. Yıkanabilecekleri 90 derecede, diğerlerini 60 derecede yıkadım. Koltukları iyice süpürdüm, halıları da. Nevresim, çanta, mont ne bulduysam yıkıyorum. Çok kötü hissediyorum.

Sizlere sorum sirkeler gerçekten ölmüş müdür? Paraniti 2 kez ne zaman uygulamalıyım? Bir türlü tarağa gelmeyen sirkelerden nasıl kurtulabilirim? Bu arada antibit şampuan da aldım. Bugün de onunla mı yıkansak? Sirkeler de kaşındırır mı?
Bir de öğretmenine haber vermek istiyorum ama çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

öğretmenine mutlaka söyleyin, bütün sınıfta vardıe çünkü. Bugün temizlenirsiniz haftaya tekrar birinden bulaşır.
Paranit spreyle kurtuluyorum ben de, taağı bayağı sık dişlidir alması lazım sirkeleri. İkinci uygulama içinde yazar 10 gün sonraydı sanırım.

Paraniti kaç kere uygulayarak kurtuldunuz?

Bit saçta gezmiyor mu? Kıyafetle koltukla ilgisi ne ki? :)
Olabilir böyle şeyler moralinizi bozmayın yahu. Her çocuğun başına gelebilir :) benim kardeşim bitlendiğinde ailecek buna gülüyorduk. Onun arkasından hepimiz bitlenmiştik :))
Geçer merak etmeyin. Annem en son çözümü saçımıza boya sürmekle bulmuştu :)
Kısa süre saçlarda tutulup yıkanırsa tertemiz olur.

Araştırdım, tüylü yüzeylerde 7-20 gün yaşayabiliyormuş. Keşke ben de gülebilseydim. Psikolojim bozuldu resmen. Boya bizim için çok erken hem de sarı saçlı. Tekrarlarsa diye çok korkuyorum.

İlkokulda bitlenmis biri olarak hatırladığım annem şampuanla yikamisti . Sonra sirkelerin bir kısmı ölmüştü ama taraga gelmiyordu . Tek tek saçı kontrol ederek eliyle çıkarmıştı . Böyle iki tırnak arasında çit diye ses çıkarınca canlı sirke derdi. Ne kadar doğru bilmiyorum . Tek tek eliyle ışığın altında temizledi . kurtulmak için saçı siz de kontrol edin , kolay gelsin

guneste oturtup tek tek sirke temizleyeceksiniz..Ogretmen bilsin sınıfta varsa cozum olmaz hep gelir hep gelir..

Kuzenim bitlendiğinde halam saçı eliyle çok az ıslatıp bolca şampuan sürmüştü. Sonra da on-on beş dakika bekleyip ince dişli bir tarakla uzun uzun taramıştı sonra da iyice yıkadı. Birkaç kere yaptı ve iyi geldi. Hatta o normal şampuanla yapmıştı sen bit şampuanı ile yaparsan daha iyi bile olur diye düşünüyorum. Öğretmenine tabi ki söyle. Ama çocuğun gururunu incitmesin. Biraz da rahatlamaya çalış. Her çocuk bitkenebilir. Tamam öyle çok hoş bir durum değil ama utanmana, gerilmene gerek yok.

Bu da birşey mi geçenlerde benim 20 yaşındaki kız lardeşime bit gelmişti. Bende çok güldüm ona doğrusu.
Öğretmene durumu kesinlikle bildirin. Yoksa yaptığınız temizliğin bir önemi olmayacak. Temizledikten sonraki süreçte de bit tokaları varmış onlardan kullanabilirsiniz.

Kızımın kendisine bile bit demedim çünkü biliyorum çok korkar ve etkilenir. Çok gerildim gerçekten. Kendime de kızıyorum. Kaşındığını gördüm ama aklıma hiç bit gelmedi. Bu zanana kadar farketmeliydim.

2 yıl önce 1. Sınıf okuturken ben de bitlendim. Günlerce kaşındım. Ama hiç bit olacağı gelmedi aklıma. Saç hem boyalı hem de eşarp bone var. Artık kasimaktan saç diplerim yara olunca doktora gittim. Doktorcum ışıkta bi baktı "ay sen bitlenmişin ya" dedi. Kısa bi süre şok gecirdim. Sonra 1. Sınıf öğretmeniyim herşey olabilir dedim şampuanla birlikte sirke önermişti. Duşa girmeden bi yarım saat önce bir bardak ılık su ile 1 bardak sirkeyi karistirip sacina sur. Bir bone ile sar yarim saat bekle sonra şampuanla yıkan demisti. Öylece arındım bitten

İnsanlık hâli, olabilir. Suçlama kendini

Eczanede bit ilacı var saçta biraz kalıyor sonra yıkanıyor kendi tarağı var incecik onunla da fırçala biz Mersin'in sıcağında her sene okula gelen sağlık ekipleri tarafından taramaya alınırdık onlar özel ilaçlar yazardı bir kaç kez kullanma ile geçerdi ama sınıfta başka birinde varsa çok zor tüm sınıfın kullanmasi lazım üzülme çözümü var sağlık ocağına ugra onlar en iyi ilacı verir.

Okulun ilk gununden itibaren bir rozeti takıyorum ogluma. Sınıftaki dıger cocuklarda takıyor. Sız de temizlendikten sonra rozet yada toka alın.

Kucukken cok bıtlrnırdım annem erkek trası yaptırır gaz yagıyla kafamı tarardı off cok zor gercekten
Sımdı sampuan falan var işe yarar mutlaka

Antibit kesin çözüm onun sık dişli tarağı ile yarım saat duş içinde sampuanlı vaziyette tarayın tarağı arada yere vurun yerde döküldüğünü göreceksiniz .bit tabletler var onlardan koyun formasina filan

Araştırdım, tüylü yüzeylerde 7-20 gün yaşayabiliyormuş. Keşke ben de gülebilseydim. Psikolojim bozuldu resmen. Boya bizim için çok erken hem de sarı saçlı. Tekrarlarsa diye çok korkuyorum.

Benim annem biraz rahattır :)
Merak etmeyin geçer inşallah.
Sarı saçı tabi boyamayın..

Bit için aldığın tarağın dişlerinin arasına üçer beşer atlayarak ince ip sar sıkıca. Bu diş aralarını daha daraltır. Rahmetli annem sirkelerimizi öyle toplardı. İpe takılıp saçtan sıyrılıp çıkarlar. Olur endişelenmeyin. Pire basmış gibi bütün evi yıkamanıza da gerek yoktu aslına. Bit mis gibi kanlı kafa dururken ne yapsın koltuğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…