öğretmenine mutlaka söyleyin, bütün sınıfta vardıe çünkü. Bugün temizlenirsiniz haftaya tekrar birinden bulaşır.Yazarken bile kötü hissediyorum. 5.sınıfa giden kızım bitlenmiş. Sirke de çok. Uzun sık saçları vardı. Kısalttım. Hemen paranit sprey aldım. Uyguladım, tarağıyla taradım ama sirkeleri tam almıyor. Nasıl kurtulacağım?
Bu arada oğluma ve kendime de uyguladım spreyi. Gardrobunu boşalttım. Yıkanabilecekleri 90 derecede, diğerlerini 60 derecede yıkadım. Koltukları iyice süpürdüm, halıları da. Nevresim, çanta, mont ne bulduysam yıkıyorum. Çok kötü hissediyorum.
Sizlere sorum sirkeler gerçekten ölmüş müdür? Paraniti 2 kez ne zaman uygulamalıyım? Bir türlü tarağa gelmeyen sirkelerden nasıl kurtulabilirim? Bu arada antibit şampuan da aldım. Bugün de onunla mı yıkansak? Sirkeler de kaşındırır mı?
Bir de öğretmenine haber vermek istiyorum ama çekiniyorum. Ne yapmalıyım?
Paraniti kaç kere uygulayarak kurtuldunuz?öğretmenine mutlaka söyleyin, bütün sınıfta vardıe çünkü. Bugün temizlenirsiniz haftaya tekrar birinden bulaşır.
Paranit spreyle kurtuluyorum ben de, taağı bayağı sık dişlidir alması lazım sirkeleri. İkinci uygulama içinde yazar 10 gün sonraydı sanırım.
Yazarken bile kötü hissediyorum. 5.sınıfa giden kızım bitlenmiş. Sirke de çok. Uzun sık saçları vardı. Kısalttım. Hemen paranit sprey aldım. Uyguladım, tarağıyla taradım ama sirkeleri tam almıyor. Nasıl kurtulacağım?
Bu arada oğluma ve kendime de uyguladım spreyi. Gardrobunu boşalttım. Yıkanabilecekleri 90 derecede, diğerlerini 60 derecede yıkadım. Koltukları iyice süpürdüm, halıları da. Nevresim, çanta, mont ne bulduysam yıkıyorum. Çok kötü hissediyorum.
Sizlere sorum sirkeler gerçekten ölmüş müdür? Paraniti 2 kez ne zaman uygulamalıyım? Bir türlü tarağa gelmeyen sirkelerden nasıl kurtulabilirim? Bu arada antibit şampuan da aldım. Bugün de onunla mı yıkansak? Sirkeler de kaşındırır mı?
Araştırdım, tüylü yüzeylerde 7-20 gün yaşayabiliyormuş. Keşke ben de gülebilseydim. Psikolojim bozuldu resmen. Boya bizim için çok erken hem de sarı saçlı. Tekrarlarsa diye çok korkuyorum.Bit saçta gezmiyor mu? Kıyafetle koltukla ilgisi ne ki? :)
Olabilir böyle şeyler moralinizi bozmayın yahu. Her çocuğun başına gelebilir :) benim kardeşim bitlendiğinde ailecek buna gülüyorduk. Onun arkasından hepimiz bitlenmiştik :))
Geçer merak etmeyin. Annem en son çözümü saçımıza boya sürmekle bulmuştu :)
Kısa süre saçlarda tutulup yıkanırsa tertemiz olur.
Kızımın kendisine bile bit demedim çünkü biliyorum çok korkar ve etkilenir. Çok gerildim gerçekten. Kendime de kızıyorum. Kaşındığını gördüm ama aklıma hiç bit gelmedi. Bu zanana kadar farketmeliydim.Kuzenim bitlendiğinde halam saçı eliyle çok az ıslatıp bolca şampuan sürmüştü. Sonra da on-on beş dakika bekleyip ince dişli bir tarakla uzun uzun taramıştı sonra da iyice yıkadı. Birkaç kere yaptı ve iyi geldi. Hatta o normal şampuanla yapmıştı sen bit şampuanı ile yaparsan daha iyi bile olur diye düşünüyorum. Öğretmenine tabi ki söyle. Ama çocuğun gururunu incitmesin. Biraz da rahatlamaya çalış. Her çocuk bitkenebilir. Tamam öyle çok hoş bir durum değil ama utanmana, gerilmene gerek yok.
2 kere ama pek fazla yoktu zatenParaniti kaç kere uygulayarak kurtuldunuz?
İnsanlık hâli, olabilir. Suçlama kendiniKızımın kendisine bile bit demedim çünkü biliyorum çok korkar ve etkilenir. Çok gerildim gerçekten. Kendime de kızıyorum. Kaşındığını gördüm ama aklıma hiç bit gelmedi. Bu zanana kadar farketmeliydim.
Araştırdım, tüylü yüzeylerde 7-20 gün yaşayabiliyormuş. Keşke ben de gülebilseydim. Psikolojim bozuldu resmen. Boya bizim için çok erken hem de sarı saçlı. Tekrarlarsa diye çok korkuyorum.
Bit için aldığın tarağın dişlerinin arasına üçer beşer atlayarak ince ip sar sıkıca. Bu diş aralarını daha daraltır. Rahmetli annem sirkelerimizi öyle toplardı. İpe takılıp saçtan sıyrılıp çıkarlar. Olur endişelenmeyin. Pire basmış gibi bütün evi yıkamanıza da gerek yoktu aslına. Bit mis gibi kanlı kafa dururken ne yapsın koltuğu.Yazarken bile kötü hissediyorum. 5.sınıfa giden kızım bitlenmiş. Sirke de çok. Uzun sık saçları vardı. Kısalttım. Hemen paranit sprey aldım. Uyguladım, tarağıyla taradım ama sirkeleri tam almıyor. Nasıl kurtulacağım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?