- 4 Mayıs 2011
- 24.321
- 45.716
Ben de anneme evlenceğim zaman anca söylerim hayatımda biri var diyeBana da oldu aynı travma. 33 yaşımdyım o gün hissettiklerimi unutamıyorum. Kendimi eve kapatmıştım anneme kanıtlamak için depresyona girmiştim uzun süre. Erkek kıyafetleri falan giymeye başladım. Çok kötü günlerdi. Hala da kötüdür ilişkimiz.
Lütfen '' Aman sevişmesin. '' korkusu ile kızınızın üstüne gelmeyin, lütfen. Kaybedişiniz burda başlayacak çünkü. Sevişmesinden daha kötü ihtimaller var, mesela istismara uğraması, mesela yetersiz cinsellik bilgisi.Merhabalar arkadaşlar. Kızım 16 yaşına yeni girdi dün tesadüfen günlüğünü buldum ne yalan söyleyeyim okudumda kan beynime sıçradı
Günlükte sevgilisinden bahsetmiş..Kollarında yaşlanmak istiyorum,kucağında uyumak istiyorum,bana aşkım deyince eriyorum ,sensiz nefes alamıyorum seni çok özlüyorum falan gibi boyundan büyük laflar..yüzüne vurmak istemedim ama içim içimi yiyor ..hayat çok kötü ve maalesef insanlar acımasız dolayısıyla çok endişeliyim
Lise 3e geçti bu yıl pandemiden dolayı dışarı neredeyse hiç çıkmıyor nerden nasıl buldu bilmiyorum dersleri çok kötü okumaya meyilli değil gözünün içine bakıyoruz tek çocuk diye.çok varlıklı olmasakta elimizden geldiği kadar oma mağduriyet yaşatmıyoruz ..
Geçen yaz yengemlerin yanında annemlerin evindeyken bana (siz babamla liseli aşıklar gibisiniz çok kıskanıyorum falan demişti) babası gibi birini bulacağını söylemişti yaşı küçük ergen diye ciddiye almamıştım
Sorum şu nasıl bir yol izlemeliyim kızım biraz sıkışınca eminimki yalana başvuracaktır
Çok sıkan bir anne olmadım hiçbir zaman ama serbestte değilim..bu yaşta yazdıkları kanımı dondurdu ..
O yaşlarda bizde aşık olmuştuk ama saf masum duygulardı onlar şimdiki kızlar bir acaip tabi erkeklere de öyle biraraya geldiklerinde saf masum temiz bir aşk yaşayacaklarını düşünmüyorum
Zira parklarda orda burda görüyorum ergen erkek kız ilişkilerini ,iğrençler
Eşim çevrede hatta semtte tanınan biri kızımı biri bu şekilde görecek olursa biteriz ki burası çokta büyük bir yer değil
Hiç başına gelen varmı böyle bir durum nasıl bir yol izlemeliyim ne olur yardımcı olun
Peki bu annelerin çocukla baş edemeyeceğini düşündükleri yerde abi ve babayla korkutmaları.....Benim annem babama da söyledi
Bana dediki baban sana bidaha güvenmeyecek biz sen oku diye yollayalım sen erkeklerle fingirdeş
Babamın tepkisi: kızım annene çaktırma saf mısın sen olmuştu
Aman sevişmesin diye çok kısıtlanan kızlar dışarı açılamıyor, insan tanıyamıyor. Elbisesine, rujuna, arkadaşlarına, okuluna, kariyerine karışan dağ ayılarını seviyor sanıyorlar.16 yaşında normal zaten bu duyguları tanıması..Sevmek,sevilmek ve değer görmek istiyor.Cinsel bir tecrübe için çok çok erken,aşk olgusunu anlamlandırmaya yeltenmek için ise ideal bir yaş...Ayrıca bu evrelerde çok fazla kısıtlamak ileriki yaşlarda problem teşkil edebilecek davranışlar ortaya çıkarabiliyor.