Bu konu beni çok üzdü. Daha doğrusu üyelerin yazdıkları çok üzdü. Sevgi ya sevgi...Neler cezalandırılmışBabamın günlüğümü okuduğunu anladığımda çok utandım, yırttım yaktım. Babam merhametli adamdı, amcam olsa kırardı kafamı ama. Lakin baba bizde yerinde ağır bir karakterdi, benim babam ne kadar iyi de olsa ona tam olarak açılamadım; anneme göre zaten birini sevsek bile içimizde bastırmalıydık. Erkek arkadaş olurdu, sevgili olmazdı. Ben çok arkadaşıma göre şanslıydım bir de. Üniversitede bir arkadaşımı sevgilisi var diye okuldan aldı babası.
Töbest ben niye kötü insan oldum durup dururken? 16 yaşında ağzından öbdüm diye mi?Sende Çok kötü bir insansın şu yazdıklarına bir bak eleştirininde bir dozu olur belliki nefret dolusun kusacak yer arıyorsun cevap vermeye bile değmezsin
Kötü kalpli diye birine sallayasımız tutunca kimseyi bulamazsak yedek kulübesinden seni oyuna alıyoruz.Töbest ben niye kötü insan oldum durup dururken? 16 yaşında ağzından öbdüm diye mi?
Cevap vermeye değmezsek bi zahmet buraya yazmayın derdinizi. Yarın öbür gün kızınız sizi cevap vermeye değer bulmayacak zaten bu gidişle.
Neyse hakaretleri sıralayıp uçmuş konu sahibi. Allah çocuğun yardımcısı olsun ne diyelim. Biz şurda iki dakkada hakaretleri işittiysek çocuk kim bilir nelere maruz kalıyordur.Kötü kalpli diye birine sallayasımız tutunca kimseyi bulamazsak yedek kulübesinden seni oyuna alıyoruz.
Jokersin.
Diğer ihtimal Konu sahibi yanlışlıkla alıntılamıştır.
Aslında günümüzde tam tersi olmalıydı, yani cinsellik yaşamak isteyen bir gencin en azından yaşının 20 olması, uyuşturucu vb kullanımının ilkokul çağına düşmemesi gerekirdi, neden biliyor musunuz?dışarıda milyonlarca sosyal uyaran varken çocukların cinselliği aşk demek sanıp yanlış şeyleri yanlış zamanda yaşama ihtimalleri şu devirde çok daha fazla.
eskiden radyo bile kısıtlıyken çocukların zaten dünyadan haberi yokmuş neredeyse. oysa şimdi bir sürü çevresel faktör zihinlerine işliyor.
henüz bilgisiz ve tecrübesiz oldukları için de bizim gibi değerlendiremiyor, okudukları gibi algılayıp emiyorlar zihinlerine. bu noktada ailenin açık olması, bilgilendirmesi çok önemli.
cinselliğin kötğ yada ayıp değil fakat doğru zamanda ve doğru kişi ile yaşanınca güzel olduğunu bir anne kızına anlatabilmeli.
tabi çoğu anne ne kadar biliyor, ne kadar farkında ? bence çoğu zaten kendisi de yetersiz olduğu için istese bile yakınlaşıp konuşamıyor.
Merhaba,Merhabalar arkadaşlar. Kızım 16 yaşına yeni girdi dün tesadüfen günlüğünü buldum ne yalan söyleyeyim okudumda kan beynime sıçradı
Günlükte sevgilisinden bahsetmiş..Kollarında yaşlanmak istiyorum,kucağında uyumak istiyorum,bana aşkım deyince eriyorum ,sensiz nefes alamıyorum seni çok özlüyorum falan gibi boyundan büyük laflar..yüzüne vurmak istemedim ama içim içimi yiyor ..hayat çok kötü ve maalesef insanlar acımasız dolayısıyla çok endişeliyim
Lise 3e geçti bu yıl pandemiden dolayı dışarı neredeyse hiç çıkmıyor nerden nasıl buldu bilmiyorum dersleri çok kötü okumaya meyilli değil gözünün içine bakıyoruz tek çocuk diye.çok varlıklı olmasakta elimizden geldiği kadar oma mağduriyet yaşatmıyoruz ..
Geçen yaz yengemlerin yanında annemlerin evindeyken bana (siz babamla liseli aşıklar gibisiniz çok kıskanıyorum falan demişti) babası gibi birini bulacağını söylemişti yaşı küçük ergen diye ciddiye almamıştım
Sorum şu nasıl bir yol izlemeliyim kızım biraz sıkışınca eminimki yalana başvuracaktır
Çok sıkan bir anne olmadım hiçbir zaman ama serbestte değilim..bu yaşta yazdıkları kanımı dondurdu ..
O yaşlarda bizde aşık olmuştuk ama saf masum duygulardı onlar şimdiki kızlar bir acaip tabi erkeklere de öyle biraraya geldiklerinde saf masum temiz bir aşk yaşayacaklarını düşünmüyorum
Zira parklarda orda burda görüyorum ergen erkek kız ilişkilerini ,iğrençler
Eşim çevrede hatta semtte tanınan biri kızımı biri bu şekilde görecek olursa biteriz ki burası çokta büyük bir yer değil
Hiç başına gelen varmı böyle bir durum nasıl bir yol izlemeliyim ne olur yardımcı olun
Hiçbir şey onun günlüğünü okumanızı normalleştirmiyor.Evet yorumları şimdi okudum ne saygısızlığım kalmış ne anlayışsızlığım ne bilmemneyim..acımasızca eleştirilmişim..
Yahu arkadaşlar sadece panikledim ne yapmam gerktiğini bilmiyorum fikir almak istedim tecrübeli arkadaşlardan hepsi bu...
Benim kız kardeşim yada yeğenim yok bir kız annesiyim ilk kez böyle bişeyle karşılıyorum
aklı başında birkaç yorum dışında yazdıklarınızı kaale almadım o yüzden cevap verme gereği bile duymuyorum kusura bakmayın
Ahkam kesmek kolay ona şüphem yok
Devir kötü karşısındaki insanı tanımıyorum sapkınmı düzgün bir çocukmu bilmiyorum neler okuyoruz izliyoruz tvlerde...daha geçen yaz 17 yaşındaki kızı camdan attı sevgilisi yada kafasını kesti yada evine kadar takip edip apartmanda katletti....devir kötü ..örnekle çoğaltılabilir.. endişeliyim sizlerde sağolun saçma sapan eleştirmişsiniz en fazla öpüşür diyen bile var..bu daha çocuk 16 yaşında senin kızın olsa öpüşmesini doğal karşılarmıydın? Başkasına yazmak kolay değilmi?Ayrıca anlayışsız olduğumu nerden biliyorsun?
Bakın eleştirilerilere kapalı değilim ama söz konusu ben değil gözünün içine bakarak büyüttüğüm evlâdım anlatabildimmi?
Daha mantıklı daha uygulanabilir metodlar yazmanızı bekliyorum
Ha bu arada burası küçük yer olay duyulabilir gibi bir cümle yazmıştım açılımı şu arkadaşlar
Babası evet öğrenebilir ama yaşı küçük olduğu için haliyle tepki gösterir ha bu şiddet demek mi asla...çok şükür kızım bizden 1 fiske yemedi bu yaşına kadar ...ne sözlü ne fiziksel onu hep el üstünde tuttuk...eve alacağımız eşyadan gideceğimiz tatil beldesine kadar kızımın istediğine göre hareket ederiz amacımız onu mutlu ve özgür ayakları üzerinde durabilen bir birey olarak yetiştirmek..şiddet eğilimli insanlar değiliz aksine naif ve hoşgörü sahibi insanlarız
Babasından da bendende korkmaz söyleyeceğini söyler yani.bunu neden söylemedi bilemiyorum..özel kalmasını tercih etmiş olmalı zira normalde odasını ve eşyalarını karıştırmam ama nevresimlerini değiştirirken yastığın içinde gördüm okumadan edemedim ki ben olsam okumazdım diyenlere hiçte inanmıyorum kusura bakmayın yalan söylüyorsunuz ...bırakın tribünleri samimi olun lütfen..
Bana kizinizin hisleri ve yazdiklari 16 yas icin oldukça normal geldi. 16 yas icin birinden hoşlanması gayet normal.Merhabalar arkadaşlar. Kızım 16 yaşına yeni girdi dün tesadüfen günlüğünü buldum ne yalan söyleyeyim okudumda kan beynime sıçradı
Günlükte sevgilisinden bahsetmiş..Kollarında yaşlanmak istiyorum,kucağında uyumak istiyorum,bana aşkım deyince eriyorum ,sensiz nefes alamıyorum seni çok özlüyorum falan gibi boyundan büyük laflar..yüzüne vurmak istemedim ama içim içimi yiyor ..hayat çok kötü ve maalesef insanlar acımasız dolayısıyla çok endişeliyim
Lise 3e geçti bu yıl pandemiden dolayı dışarı neredeyse hiç çıkmıyor nerden nasıl buldu bilmiyorum dersleri çok kötü okumaya meyilli değil gözünün içine bakıyoruz tek çocuk diye.çok varlıklı olmasakta elimizden geldiği kadar oma mağduriyet yaşatmıyoruz ..
Geçen yaz yengemlerin yanında annemlerin evindeyken bana (siz babamla liseli aşıklar gibisiniz çok kıskanıyorum falan demişti) babası gibi birini bulacağını söylemişti yaşı küçük ergen diye ciddiye almamıştım
Sorum şu nasıl bir yol izlemeliyim kızım biraz sıkışınca eminimki yalana başvuracaktır
Çok sıkan bir anne olmadım hiçbir zaman ama serbestte değilim..bu yaşta yazdıkları kanımı dondurdu ..
O yaşlarda bizde aşık olmuştuk ama saf masum duygulardı onlar şimdiki kızlar bir acaip tabi erkeklere de öyle biraraya geldiklerinde saf masum temiz bir aşk yaşayacaklarını düşünmüyorum
Eşim çevrede hatta semtte tanınan biri kızımı biri bu şekilde görecek olursa biteriz ki burası çokta büyük bir yer değil
Hiç başına gelen varmı böyle bir durum nasıl bir yol izlemeliyim ne olur yardımcı olun
3 yasinda bir kizim ve 5 yasinda bir oglum var. Zamani geldiginde soylemek uzere, bu cumleyi aklimda tutacagim. Saygi duydum annenize :)ay benim annemde şey demişti "yakın kız arkadaşların var biliyorum ama bazen arkadaşlar çıkarları çatışınca birbirine zarar verebilir. oysa annelerin çocukları ile çıkarları asla çatışmaz. bana güven" demişti.
bu bir çocuğa verilecek en güzel hediye bence.
Demek ki siz de severek evlenmissiniz. Bence onunla konusun yanlislari, dogrulari olmasi gereken veya olmamasi gereken seyleri tek tek anlatin. Bunlara uymayacaksa onu korumak adina her seyi yapacaginizi kararlilikla soyleyin. Eger yasaklarsaniz daha kotu duruma dusebilir.Merhabalar arkadaşlar. Kızım 16 yaşına yeni girdi dün tesadüfen günlüğünü buldum ne yalan söyleyeyim okudumda kan beynime sıçradı
Töbest ben niye kötü insan oldum durup dururken? 16 yaşında ağzından öbdüm diye mi?
Cevap vermeye değmezsek bi zahmet buraya yazmayın derdinizi. Yarın öbür gün kızınız sizi cevap vermeye değer bulmayacak zaten bu gidişle.
Kızınıza cinsel eğitim verdiniz mi. Bu yaşta bir takim duyguları ihtiyaçları olabileceğini. Bunları nasil giderecegini. Kendini bedenini ve duygularını nasil koruması gerektigini bunlardan bahsetmelisiniz öncelikle. Günlük tutmasi yaşı için bir ihtiyaç. İçini ve duygularını oraya döküyor asla okuduğunuzu belli etmemelisiniz. Ayrıca yaşına gayet uygun şeyler yazmış. Duygularını hislerini kısıtlamak zorunda bırakırsanız günlük tutmaktan vazgeçer ama düşüncelerinden söküp atamazsınız. Sadece size yalan söyleyen bir kızınız olmuş olur. Uzaktan farkettirmeden takipte olun ama bırakın belli ölçüde gençliğini duygularını yaşasın. Gerekli ahlakı terbiyeyi almışsa zaten sorun cikmayacaktirMerhabalar arkadaşlar. Kızım 16 yaşına yeni girdi dün tesadüfen günlüğünü buldum ne yalan söyleyeyim okudumda kan beynime sıçradı
Hasta zihinKızınızın telefonuna el koyun. Ne zaman dışarıya çıkacak olsa beraber çıkın veya kız kuzeniyle çıksın. Okuldan servisle eve dönüyorsa servisçiyle konuşun ters bir durum olursa size haber versin. Sınıftan yakın bir arkadaşını seçip konuşun size bilgi vermesini isteyin. Bilgisayarını anlık olarak takip edin. Sosyal medya şifrelerini isteyin. Her saat girip kontrol edin. Televizyondan haber ve belgesel kanalları dışındaki kanalları silin. Televizyon izlerken görmemesi gereken bir şey görürse gerekli açıklamayı yapın. Ders kitabı dışında kitap okumasın mümkünse. Okuyacaksa önce siz okuyun gerekli gördüğünüz yerleri yırtın. Ondan sonra okuması için verin.
Ya allah askina evlat sizin evladiniz ama siz evladinizin basina bsi gelmesinden cok millet gorurse diye yakinmissiniz.Merhabalar arkadaşlar. Kızım 16 yaşına yeni girdi dün tesadüfen günlüğünü buldum ne yalan söyleyeyim okudumda kan beynime sıçradı