Kızım 6 yaşında altına yapıyor.

ilaydaNur87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2022
183
-222
Mehaba kızım 6 yaşında olmasına rağmen kreşe de gidiyor 3 senedir fakat oyun esnasında altına idrarını yapıyor bunu ogrtmende sorun yapar olup neden böyle diye soru soruyor ve eve gönderiyor çocuğunuzu alın götürün normalde tuvalete giden cocuk bu durumda ne yapmam gerek bir öneriniz var mı.

Mehaba kızım 6 yaşında olmasına rağmen kreşe de gidiyor 3 senedir fakat oyun esnasında altına idrarını yapıyor bunu ogrtmende sorun yapar olup neden böyle diye soru soruyor ve eve gönderiyor çocuğunuzu alın götürün normalde tuvalete giden cocuk bu durumda ne yapmam gerek bir öneriniz var mı.
Destek almanız gerek. Altında yatan bir sebep mutlaka vardır. Öncelikle fiziksel bir sebebi var mı diyabet veya kaslarla ilgili tutmama gibi sonra da çocuk psikologu ile görüşmeniz gerek. Siz sorunca ne diyor neden yaptın kızım tuvaletin gelince hemen koş yap dediniz mi? Ya da geldiğinde anlayamıyor ve tutamiyor da olabilir. Çok geçmiş olsun.

Destek almanız gerek. Altında yatan bir sebep mutlaka vardır. Öncelikle fiziksel bir sebebi var mı diyabet veya kaslarla ilgili tutmama gibi sonra da çocuk psikologu ile görüşmeniz gerek. Siz sorunca ne diyor neden yaptın kızım tuvaletin gelince hemen koş yap dediniz mi? Ya da geldiğinde anlayamıyor ve tutamiyor da olabilir. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim üzücü bir durum ya dediğim gibi normalde oyun dışında kendi gidiyor tuvalete ama bir çocuk olsun yanında o zaman yapıyor Altina çocuk psikologu Dr çözebilir. 🤚

Tuvalet egitimi eger fizyolojik bir nedeni yoksa altinda bir cok psikoljik sorun barindirir. Destek almalisiniz... kres neyse seneye bunun ilkokulu var ve cocuklar cok acimasiz cocugunuzu malesef ki cok incitirler...ilkokul baslamadan sorunu cozmeye bakin...

Sorun öğretmende değil konu sahibi. Neredeyse ilkokula gidecek çocuk oyuna dalıp tuvalete gitmiyorsa bir sorun vardır. Ya psikolojik ya fizyolojik. Öğretmenden önce sizin bunu fark edip çözmek için doktora gitmeniz gerekirdi.
Seneye ilkokulda devam ederse nasıl akran zorbalıpı görecek farkında mısınız?
Altı yaşında çocuk altına yapmaz. Yapıyorsa bir sorun vardır

kreşte iş yok mümkünse değiştirin. ve bir uzmandan yardım almalısınız birçok alt sebebi olabilir. evde böyle değilse fizyolojik bi problemi yoktur. kreşle ilgili sorunlar olabilir.
Evet kreşte 3 senemiz ama diğer öğretmenimiz vardı iki sene eğitim veren o böyle yapmıyordu gelin alın götürün diye alternatif sunardi hatta çamaşırı kalmadı isterseniz ya çamaşır getirin ya da geri götürün nasi isterseniz diye ama bu seneki öğretmen biraz üstüne görev almak istemeyen bir tip malesef denk geldi ben de rahatsiz oldum bunu böyle yapayım tedavi içinde uzmandan yardım alayım. Teşekkür ederim.🤚

Eğer evde yapmıyorsa sadece kreşte yapıyorsa siz alıp eve götürün diye yapıyor olabilir çocuklar çok enteresan ya kafaları çok değişik çalışıyor,kreş ortamında rahatmı,öğretmenini seviyormu vs bir psikoloğa götürüp altında yatan sorunu öğrenmeniz gerekiyor,çok fazla değil 2 görüşmeye çözülebiliyor sorun,önemli olan altında yatan sebebi bulmak,fiziksel bir sorun olması çok düşük bir ihtimal,istemsiz idrar yapan insanlar var sanırım kaslarla alakalı bir durumdu ve ileri yaşlardada devam ediyordu,bu durumuda göz önünde bulundurun.

Evet kreşte 3 senemiz ama diğer öğretmenimiz vardı iki sene eğitim veren o böyle yapmıyordu gelin alın götürün diye alternatif sunardi hatta çamaşırı kalmadı isterseniz ya çamaşır getirin ya da geri götürün nasi isterseniz diye ama bu seneki öğretmen biraz üstüne görev almak istemeyen bir tip malesef denk geldi ben de rahatsiz oldum bunu böyle yapayım tedavi içinde uzmandan yardım alayım. Teşekkür ederim.🤚
Çocuğunuz kreşte değil anaokulunda.
Anaokulunda 5-6 yaş grubunda sürekli sizin kızınızın çişiyle uğraşmak zorunda değil insanlar. Kaldı ki alırken de tuvalet eğitimine dikkat ederler.
Eski konuda da çocuğunuzun ciddi şiddet eğiliminden bahsetmişsiniz.
Çocuğu neden psikiyatriste götürmüyorsunuz?

Mehaba kızım 6 yaşında olmasına rağmen kreşe de gidiyor 3 senedir fakat oyun esnasında altına idrarını yapıyor bunu ogrtmende sorun yapar olup neden böyle diye soru soruyor ve eve gönderiyor çocuğunuzu alın götürün normalde tuvalete giden cocuk bu durumda ne yapmam gerek bir önerinizoyu var mı.
Kreşte arkadaşları ile arası nasıl ? Ya da oyun oynamayı çok seviyor mu?çocuklar oyun esnasında oyundan çıkmak istemeyebilir.Kızınız da oyuna dalıyor ve oyunu yarım kalsın istemiyordur.Tutabildiği kadar tutup en son dayanamıyordur.Eğer oyuna daldığından oluyırsa öğretmeni kontrol edecek tuvalete gitmesi gerektiğini hatırlatacak .

Sorun öğretmende değil konu sahibi. Neredeyse ilkokula gidecek çocuk oyuna dalıp tuvalete gitmiyorsa bir sorun vardır. Ya psikolojik ya fizyolojik. Öğretmenden önce sizin bunu fark edip çözmek için doktora gitmeniz gerekirdi.
Seneye ilkokulda devam ederse nasıl akran zorbalıpı görecek farkında mısınız?
Altı yaşında çocuk altına yapmaz. Yapıyorsa bir sorun vardır
Ogretmende önce biz sorunu
Kreşte arkadaşları ile arası nasıl ? Ya da oyun oynamayı çok seviyor mu?çocuklar oyun esnasında oyundan çıkmak istemeyebilir.Kızınız da oyuna dalıyor ve oyunu yarım kalsın istemiyordur.Tutabildiği kadar tutup en son dayanamıyordur.Eğer oyuna daldığından oluyırsa öğretmeni kontrol edecek tuvalete gitmesi gerektiğini hatırlatacak .
Aynen öyle teşekkür ederim oyunun yarım kalmasini istemeyen ve bu yüzdende tuvalete gidip yapmak istemediğini söyledi kızım bizzat sorduğumda ama bu durum nereye kadar çünkü duzeldigi yok hatta okula da gitmek istemediğini de söylüyor 3 senedir hep ama evde benim yanımda vakit geçirmek istiyor Muş çocukları anlamak mümkün değil ki bizden zekiler🫣

Altı yaşında çocuk söz konusu ne kreşi? Çocuk ilkokul yaşına gelmiş.
Ben bu konuyla ilgili şikayette bulunmuş bir veli olarak şunu söylim,ilkokula 8 yaşında başlayan çocukta var daha ileriside vardır eminim,hazır değilmiş diye kreşe gönderen çok fazla insan var ama iyilik yapmıyorlar çocuklarına,oğlum okulda sürekli sorun yaşıyor arkadaşlarıda öyle çünki sınıflarında onların iki katı irilikte ve yaş olarak 3 yaş büyük çocuklar var,çocuklar için bir yaş bile inanılmaz fark ediyorken bunlar çok fazla,en sonki şokumuz 5. Sınıf 10 yaş öğrencilerin olduğu sınıfta 13 yaş 160 boylarında baya kilolu boksa giden bir çocuk oldu,korkuyoruz bişey diyemiyoruz yumruk atar diye korkuyoruz fln dedi baya gerildim,var yani bunlar.

Ediyor hazır değil deyip giden çok çocuk var inanılmaz ama gerçek
Anaokulu o.
Kreş 4 yaş altının gittiği yerler. 48 ay üstü çocuk kreşe gidemez. Meb müfredatına bağlı eğitim yapılan yerler anaokulu.
Ve 48 ay üstü çocukları kabul eden bu anaokullarında kural vardır. Mesela tuvalet eğitimi olmayan çocuk kabul etmezler. Dolayısıyla sık sık tuvalet kazasını da Tolere etmek zorunda değiller.

kızınız üç yıldır mı bu şekilde altına yapıyor? bir iki kere oyuna dalıp kaçırsa tolere edilebilir ama bu durum bu şekilde sürekli tekrarlanıyorsa öğretmen de haklı. sizin bu konuya bir çözüm bulmanız gerekirdi maalesef geç kalmışsınız biraz. ama çözümü vardır illaki bu sene kesinlikle halledin bu meseleyi ötelemeyin, seneye çok zorluk çekersiniz. Hele ilkokul öğretmeni hiç tolere etmez. Oyun terapisiyle çözüyorlar bu konuyu. Bir araştırın.

Anaokulu o.
Kreş 4 yaş altının gittiği yerler. 48 ay üstü çocuk kreşe gidemez. Meb müfredatına bağlı eğitim yapılan yerler anaokulu.
Ve 48 ay üstü çocukları kabul eden bu anaokullarında kural vardır. Mesela tuvalet eğitimi olmayan çocuk kabul etmezler. Dolayısıyla sık sık tuvalet kazasını da Tolere etmek zorunda değiller.
Bu bahsettiğiniz kreşler devlete bağlı olanlarmı yoksa hepsi içinmi geçerli,kuzenimin oğlu 2016 doğmlu geçen sene anaokuluna gidiyordu ondan öncesinde kreşe gidiyordu bu sene daha yeni okula başladı,hatta benin oğlum için de gönderdiğim kreş 5 yaşındayken seneyede devam etsin demişti,ama bu söylediğinizi bilmiyordum çok mantıklı bir sınırın olması,keşke herkes uysa.

X