- 20 Mayıs 2009
- 23.916
- 63.669
Nüfus dairesiyle bitse yine iyi mahkeme karariyla degistiriliyo diye biliyorum
Bende öyle deyip geçmek istiyorum ama isim bnde takıntı haline gledi . Ve değiştirmek istioyrum . Evet ezan bu isimle okundu .Daha neler duyucam Allahim,konulmus ismi neden degistirirki insan,nasip böyleymiş der gecerdim ben olsam sonucta 3 aydir o cocuga o isim söyleniyor kulagina ezan okunduysa sayet bu isimle okunmustur.
Dogrudur kanun degismistir belki biz ekim ayinda bi yazim yanlisini bile mahkemede degistirttikKendi isminizi bile nüfus müdürlüğünde yarım saatte değiştirirsiniz. Mahkeme kararına gerek yok.
Galiba mahkemeye gitmeden sadece nufüs müdürlüğüne bi dilekçe gönderip isim değişikliği yapılabiliyormuş . Bnde netten yeni araştırdımMahkeme açmadan değişiklik yapamazsınız diye biliyorum
ben genel olarak iyelik eki almış isimleri sevmiyorum, ecem, tanem, ayşem, aşkım, balım...
olmuyor yani, şu yaşımda insanların bana pelinim diye hitap ettiğini düşünemiyorum.
Bende öyleyim, değiştirebiliyorsun :) şahsen ben yapacağım. İsim sildirme benimki gerçi.Ay hazır burda sorayım çift vatandaşım ben
İsim değiştirebilirmiyim
Nüfus müdürlüğünden olacağını sanıyor konu sahibesi zaar. Ancak geçerli sebep istiyorlar diye biliyorum. çok ciddi sebepler isteniyor. Dediğiniz çok doğru :))Öyle canım sıkıldı ismi beğenmedim degistirecegim yapamazsınız mahkeme kararı gerekir ki ne diyeceksiniz mahkeme de Ecem çok yalnız kaldı yanına naz koyayım diyorum hakim beeeyy mi? Nüfus cüzdanı ciktiysa geçmiş ola.
evet ya isim ayni koyup durdular eski isimler kalmadi fatma ayşe gibi.. hep modern isim..:)Kız çocuklarına artık naz şsmini koymasanız diyorum. Geçen bir ilkokul sınıfına misafir oldum 12 kızdan 7'sinin isminin sonunda naz vardı. Hatta 2 tane elif naz vardı.
Naz ekletmek için de isim değiştirilmez yahu.
Mahkemeyi açmanız gerekecek ismi sildirme yahut ekletme yaparken. Birde sizden geçerli sebep istenecek, reddedilebilir yani. Öyle biliyorum en son.
Ayrıca isim ekletmeyin bence ismi çok güzel. Ekleyecek iseniz naz vs koymayın sonuna. En sevdiğim isim Nisa benim. Ecem Nisa yapın ya da. Ama bence hiç dokunmayın, kıyafet değil ki bu...
İş yerinde bir ablamız vardı.Kızının adı Ecem di.
Annesine "ne biçim isim bu Ecem diye babaanne ismimi olur.Ben yaşlanıcam.Bunu hiç düşünmemişsin."demişti.
Evet evet doğru anlamı.Nisa kadın demek değil mi? Niye küçücük çocuğa kadın anlamına gelen bir isim koyulur ki? Bi de ecem var başında ecem kadın olur öyle